PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hallim

#1 PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by hallim »

Epidemija gripe H1N1 u Bosni i Hercegovini ponovo je pokrenula umne savjete liječnika o potrebnom i požljnom obliku njene prevencije.

U svim je savjetima nezaobilazno isticanje odekvatnog održavaja lične (i kolektivne) higijene, te što češćeg pranja ruku. (Navodi se potreba da se dezinficiraju radne površine, predmeti, dječije igračke, izbjegavaju skupove i nose maske)

Savjet da se posebna pažnja posveti održavaja lične (i kolektivne) higijene, te što češćeg pranja ruku meni je osobno veoma indikativan, a posebno što dolazi od liječnika koji su svakodnevno u svom radu u prilici uvjeriti se u stepen lične higijene građana - pacijenata.

Da li to liječnici javnosti i nama saopštavaju da je lična higijena građana (a i svih drugih) na niskom nivou, te da građani (a i svi drugi) rijetko ili nedovoljno peru ruku.

Ne znam što vi mislite, ali za mene poziv za pojačano održavanje lične higijene i pranje ruku, za vrijeme epidemije gripe, ne može značiti ništa drugo već objavu ljudi u bijelom da MI NE DRŽIMO DO LIČNE HIGIJENE (I DA NE PEREMO DOVOLJNO ČESTO RUKE).

Da li to ljudi u bijelom odašilju poruku da na ovim prostorima žive ljudi koji ne drže do svoje higijene?
Vrlo čudna konstatacija.

Ne znam, a volio bi znati vaš stav.
Ma.Le.Na

#2 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by Ma.Le.Na »

svugdje u svijetu i prosle godine se govorilo da treba cesto prati ruke...koristiti dezinfekcijske gelove i sl.
cak su bili i plakati o tome kako se zastititi od gripe i snanjiti sanse da se zarasite

eto sad jedino kod nas takvim upozorenjima porucuju da smo prljavi

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
bez_ideje

#3 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by bez_ideje »

Da,higijena Bosanaca i Hercegovaca nije na zavidnom nivou
Ne,upozorenja o pranju ruku uslijed svinjske gripe nisu indikator i ne skrivaju nikakvu poruku
vesna555

#4 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by vesna555 »

Hahahahaha :lol:
Drugi danas, prvo onaj s papirom i bh telecomom, pa sad ovaj s nehigijenom :lol:
Does someone feel dirty? :D

P.S. Moja kolegica s posla ide s mužem u autu do trolejbuske, pa trolom, pa od Marijin Dvora na bus sjedne i dođe na posao i NIKAD ruke nije oprala. Jela, ne jela, ta žena ruke nikad ne pere!
Ja joj rekla dva tri puta, jer naravno da mi smeta, dodiruje iste stvari kao i ja u uredu i prenosi razne bakterije po uredu iz smrdljivih i prljavih autobusa i trolejbusa, ali džaba, nije kući navikla i gotovo. Fuj!
Cholina_Lokica

#5 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by Cholina_Lokica »

bas smo onako cisti inace ovdje... vidi se gdje god odes gdje ima vise ljudi... isto da je redukcija vode i sapuna :roll:

a sto se tice h1n1, to upozorenje je svuda, i nema nikakve veze sa gore navedenim
MAN-lion's coach

#6 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by MAN-lion's coach »

Pa boleščuge i udaraju na prljavštinu,ono što smrdi je prljavo nije nikako čisto...
A što se tiče higijene,u ratu smo bili čisti,ali sada samo kritični,nema svugdje vode i saFuna pri ruci ,ali imaju razne antiseptičke maramice gelovi za "suho pranje" ruku i sl. :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by JoseMujica »

meni se ruke ofucale od pranja....al nema gripe ima već dvije sezone

sad ne znam jel do pranja il što kopam nos
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH

Post by PipiDugaDevetka »

Dg: Bolesti prljavih ruku.
Th: 5 vakata namaza!

:D
Post Reply