Epidemija gripe H1N1 u Bosni i Hercegovini ponovo je pokrenula umne savjete liječnika o potrebnom i požljnom obliku njene prevencije.
U svim je savjetima nezaobilazno isticanje odekvatnog održavaja lične (i kolektivne) higijene, te što češćeg pranja ruku. (Navodi se potreba da se dezinficiraju radne površine, predmeti, dječije igračke, izbjegavaju skupove i nose maske)
Savjet da se posebna pažnja posveti održavaja lične (i kolektivne) higijene, te što češćeg pranja ruku meni je osobno veoma indikativan, a posebno što dolazi od liječnika koji su svakodnevno u svom radu u prilici uvjeriti se u stepen lične higijene građana - pacijenata.
Da li to liječnici javnosti i nama saopštavaju da je lična higijena građana (a i svih drugih) na niskom nivou, te da građani (a i svi drugi) rijetko ili nedovoljno peru ruku.
Ne znam što vi mislite, ali za mene poziv za pojačano održavanje lične higijene i pranje ruku, za vrijeme epidemije gripe, ne može značiti ništa drugo već objavu ljudi u bijelom da MI NE DRŽIMO DO LIČNE HIGIJENE (I DA NE PEREMO DOVOLJNO ČESTO RUKE).
Da li to ljudi u bijelom odašilju poruku da na ovim prostorima žive ljudi koji ne drže do svoje higijene?
Vrlo čudna konstatacija.
Ne znam, a volio bi znati vaš stav.
PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
Moderator: anex
- Ma.Le.Na
#2 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
svugdje u svijetu i prosle godine se govorilo da treba cesto prati ruke...koristiti dezinfekcijske gelove i sl.
cak su bili i plakati o tome kako se zastititi od gripe i snanjiti sanse da se zarasite
eto sad jedino kod nas takvim upozorenjima porucuju da smo prljavi

cak su bili i plakati o tome kako se zastititi od gripe i snanjiti sanse da se zarasite
eto sad jedino kod nas takvim upozorenjima porucuju da smo prljavi
- bez_ideje
#3 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
Da,higijena Bosanaca i Hercegovaca nije na zavidnom nivou
Ne,upozorenja o pranju ruku uslijed svinjske gripe nisu indikator i ne skrivaju nikakvu poruku
Ne,upozorenja o pranju ruku uslijed svinjske gripe nisu indikator i ne skrivaju nikakvu poruku
- vesna555
#4 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
Hahahahaha
Drugi danas, prvo onaj s papirom i bh telecomom, pa sad ovaj s nehigijenom
Does someone feel dirty?
P.S. Moja kolegica s posla ide s mužem u autu do trolejbuske, pa trolom, pa od Marijin Dvora na bus sjedne i dođe na posao i NIKAD ruke nije oprala. Jela, ne jela, ta žena ruke nikad ne pere!
Ja joj rekla dva tri puta, jer naravno da mi smeta, dodiruje iste stvari kao i ja u uredu i prenosi razne bakterije po uredu iz smrdljivih i prljavih autobusa i trolejbusa, ali džaba, nije kući navikla i gotovo. Fuj!
Drugi danas, prvo onaj s papirom i bh telecomom, pa sad ovaj s nehigijenom
Does someone feel dirty?
P.S. Moja kolegica s posla ide s mužem u autu do trolejbuske, pa trolom, pa od Marijin Dvora na bus sjedne i dođe na posao i NIKAD ruke nije oprala. Jela, ne jela, ta žena ruke nikad ne pere!
Ja joj rekla dva tri puta, jer naravno da mi smeta, dodiruje iste stvari kao i ja u uredu i prenosi razne bakterije po uredu iz smrdljivih i prljavih autobusa i trolejbusa, ali džaba, nije kući navikla i gotovo. Fuj!
- Cholina_Lokica
#5 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
bas smo onako cisti inace ovdje... vidi se gdje god odes gdje ima vise ljudi... isto da je redukcija vode i sapuna
a sto se tice h1n1, to upozorenje je svuda, i nema nikakve veze sa gore navedenim
a sto se tice h1n1, to upozorenje je svuda, i nema nikakve veze sa gore navedenim
-
MAN-lion's coach
#6 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
Pa boleščuge i udaraju na prljavštinu,ono što smrdi je prljavo nije nikako čisto...
A što se tiče higijene,u ratu smo bili čisti,ali sada samo kritični,nema svugdje vode i saFuna pri ruci ,ali imaju razne antiseptičke maramice gelovi za "suho pranje" ruku i sl.
A što se tiče higijene,u ratu smo bili čisti,ali sada samo kritični,nema svugdje vode i saFuna pri ruci ,ali imaju razne antiseptičke maramice gelovi za "suho pranje" ruku i sl.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
meni se ruke ofucale od pranja....al nema gripe ima već dvije sezone
sad ne znam jel do pranja il što kopam nos
sad ne znam jel do pranja il što kopam nos
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: PERU LI RUKE GRAĐANI BIH
Dg: Bolesti prljavih ruku.
Th: 5 vakata namaza!

Th: 5 vakata namaza!