Barcafan wrote:Ja sam protekle zime, jedne hladne i djelimično maglovite noći uspio slučajno vidjeti jedan "meteor", poprilično velik s obzirom da je bio vidljiv a napolju je bilo maglovito. Rekoh slučajno no, ništa nije slučajno. Međutim, taj "meteor" ne htjede nikako da "ugine" kao što meteori imaju običaj, već nastavi da leti preko cijelog horizonta nevjerovatnom brzinom nestavši sa mog vidika ali pritom ne gubeći intenzitet sjaja kao što to meteori imaju običaj već ga ne mogah više vidjeti zbog maglovitog vremena koje je ograničavalo moj vidik. Sav taj niz neobičnih događaja koji se zbiše u nekoliko trenutaka dovede me na nepobitni zaključak da sam, vjerovatno, upravo gledao ni manje ni više nego leteći tanjir ili nešto slično. Taj zaključak mi je kasnije, dok sam više puta prebirao po svojem sjećanju na tih par čudnih trenutaka, potvrdila i činjenica da taj "meteor" nemaše repa kao što to imahu drugi meteori koje vidjeh tokom svog bivstvovanja.
Perseidi, kiša meteora večeras
- texel
#26 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
- elizabeth a
#28 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
threshold wrote:E jbg, ja otvorio temu i sve, a nijedan nisam vidio (10 minuta gled'o, i dosadilo)...
I ja sam bila budna oko pola 4, i nisam ništa vidjela
- threshold
#29 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
elizabeth a wrote:threshold wrote:E jbg, ja otvorio temu i sve, a nijedan nisam vidio (10 minuta gled'o, i dosadilo)...![]()
![]()
I ja sam bila budna oko pola 4, i nisam ništa vidjela![]()
- alibaba_i_30_godina
#30 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Bas mi vas zao, necete imati srece narednu godinu dana ... a i zelje ce vam ostati neostvarene jer niste vidjeli nijednu zvijezdu padalicu/meteor.threshold wrote:elizabeth a wrote:threshold wrote:E jbg, ja otvorio temu i sve, a nijedan nisam vidio (10 minuta gled'o, i dosadilo)...![]()
![]()
I ja sam bila budna oko pola 4, i nisam ništa vidjela![]()
![]()
- elizabeth a
#31 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
NeJma veze, ja sam ove godine našla djetelinu s četiri lista, pa sam mirnaNeyDan wrote: Bas mi vas zao, necete imati srece narednu godinu dana ... a i zelje ce vam ostati neostvarene jer niste vidjeli nijednu zvijezdu padalicu/meteor.![]()
![]()
A za thresholda ne znam
- Joey Tribbiani
#32 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
vidio jedan...gledo 47 sekundi, pospan bio
- alibaba_i_30_godina
#33 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Vazi li to ako ti neko drugi nadje djetelinu s cetiri lista pa onda pokloni?!elizabeth a wrote:NeJma veze, ja sam ove godine našla djetelinu s četiri lista, pa sam mirnaNeyDan wrote: Bas mi vas zao, necete imati srece narednu godinu dana ... a i zelje ce vam ostati neostvarene jer niste vidjeli nijednu zvijezdu padalicu/meteor.![]()
![]()
![]()
A za thresholda ne znam![]()
Mozda je i baksuzna, pa sam je zato i dobio.
- elizabeth a
#34 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ja sam svoju našla - što je sigurno, sigurno jeNeyDan wrote:Vazi li to ako ti neko drugi nadje djetelinu s cetiri lista pa onda pokloni?!elizabeth a wrote:NeJma veze, ja sam ove godine našla djetelinu s četiri lista, pa sam mirnaNeyDan wrote: Bas mi vas zao, necete imati srece narednu godinu dana ... a i zelje ce vam ostati neostvarene jer niste vidjeli nijednu zvijezdu padalicu/meteor.![]()
![]()
![]()
A za thresholda ne znam![]()
![]()
![]()
Mozda je i baksuzna, pa sam je zato i dobio.
A to skontaj od koga si je dobio, pa vidi
- Jara
#35 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Vidjela 2 aviona, gore visoko...oko 03.00.
- threshold
#36 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
i ja sam nasao zlatnu ribicu

- minjonja
#37 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
prosle godine krenuli na trebevic, trazili to neko polje sa kojeg se posmatra, ja cula ko bice neko okupljanje. kontamo nema sanse da se izgubimo, te nema gore toliko ulica... izgubili se nekoj vukojebini, nema nikakve rasvjete i kuca svaki kilometar. parkirali sa strane ceste i tako posmatrali sa ulice mozda sahatak. vidjeli smo ih dosta. kad vidimo niz ulicu se spusta sumnjivo sporo auto, a s druge strane se penje covjek sa sjekirom. mi brze bolje uletismo u auto i spustimo se na spomen park vraca. i odande se moglo fino vidjeti.
sjecam se kad sam prvi put ugledala meteorit. mislim da sam vristala 15 minuta. dugo je trala, nekoliko sekundi i razvukla se preko citavog neba. nas dvije lezale nocu na terasi na zgradi. nismo ni znale da ce biti kisa meteora. onda ih je uslijedilo jos nekoliko. ko nije nikad gledao, neka gleda. lijepo je. daleko od svih televizora, kompjutera, mobitela, obaveza, samo vas grupica dobrih prijatelja gledate u nebo i pricate.
sjecam se kad sam prvi put ugledala meteorit. mislim da sam vristala 15 minuta. dugo je trala, nekoliko sekundi i razvukla se preko citavog neba. nas dvije lezale nocu na terasi na zgradi. nismo ni znale da ce biti kisa meteora. onda ih je uslijedilo jos nekoliko. ko nije nikad gledao, neka gleda. lijepo je. daleko od svih televizora, kompjutera, mobitela, obaveza, samo vas grupica dobrih prijatelja gledate u nebo i pricate.
-
Suzie Q
#38 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
bivši momak moje prijateljice je čak dospio i do dnevnika Nove TV jer je vidio nlo....nije prošlo malo uhitila ga policija s pola kile trave. misterija riješenaBarcafan wrote:Ja sam protekle zime, jedne hladne i djelimično maglovite noći uspio slučajno vidjeti jedan "meteor", poprilično velik s obzirom da je bio vidljiv a napolju je bilo maglovito. Rekoh slučajno no, ništa nije slučajno. Međutim, taj "meteor" ne htjede nikako da "ugine" kao što meteori imaju običaj, već nastavi da leti preko cijelog horizonta nevjerovatnom brzinom nestavši sa mog vidika ali pritom ne gubeći intenzitet sjaja kao što to meteori imaju običaj već ga ne mogah više vidjeti zbog maglovitog vremena koje je ograničavalo moj vidik. Sav taj niz neobičnih događaja koji se zbiše u nekoliko trenutaka dovede me na nepobitni zaključak da sam, vjerovatno, upravo gledao ni manje ni više nego leteći tanjir ili nešto slično. Taj zaključak mi je kasnije, dok sam više puta prebirao po svojem sjećanju na tih par čudnih trenutaka, potvrdila i činjenica da taj "meteor" nemaše repa kao što to imahu drugi meteori koje vidjeh tokom svog bivstvovanja.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#39 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
na sta sad ciljas? da nema nlo-ova ?Suzie Q wrote:bivši momak moje prijateljice je čak dospio i do dnevnika Nove TV jer je vidio nlo....nije prošlo malo uhitila ga policija s pola kile trave. misterija riješenaBarcafan wrote:Ja sam protekle zime, jedne hladne i djelimično maglovite noći uspio slučajno vidjeti jedan "meteor", poprilično velik s obzirom da je bio vidljiv a napolju je bilo maglovito. Rekoh slučajno no, ništa nije slučajno. Međutim, taj "meteor" ne htjede nikako da "ugine" kao što meteori imaju običaj, već nastavi da leti preko cijelog horizonta nevjerovatnom brzinom nestavši sa mog vidika ali pritom ne gubeći intenzitet sjaja kao što to meteori imaju običaj već ga ne mogah više vidjeti zbog maglovitog vremena koje je ograničavalo moj vidik. Sav taj niz neobičnih događaja koji se zbiše u nekoliko trenutaka dovede me na nepobitni zaključak da sam, vjerovatno, upravo gledao ni manje ni više nego leteći tanjir ili nešto slično. Taj zaključak mi je kasnije, dok sam više puta prebirao po svojem sjećanju na tih par čudnih trenutaka, potvrdila i činjenica da taj "meteor" nemaše repa kao što to imahu drugi meteori koje vidjeh tokom svog bivstvovanja.
- alibaba_i_30_godina
#40 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ja nikada nisam bio uspjesan u tome ... a znam ljudi koji samo pogledaju u zemlju nadju je.elizabeth a wrote: Ja sam svoju našla - što je sigurno, sigurno je
Priznaj koliko si ti tragala.
- elizabeth a
#41 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ne dugo - našla sam ih sigurno 5-6 u zadnje dvije godineNeyDan wrote:Ja nikada nisam bio uspjesan u tome ... a znam ljudi koji samo pogledaju u zemlju nadju je.elizabeth a wrote: Ja sam svoju našla - što je sigurno, sigurno je
Priznaj koliko si ti tragala.![]()
- winnie
#42 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
jel bilo hladno i sta je najbolje obuci?angy wrote:Mi smo maksuz otisli na barice zbog meteora da ih fino vidimo i bili smo do maloprije i vidjela sam ih bas bas dosta ali smo sjedili od 12 i oci su mi ispale i vrat mi se ukocio od gledanja al je fakat prelijepooooooo
-
Kristijana
#43 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ja vidjela tri aviona.Jara wrote:Vidjela 2 aviona, gore visoko...oko 03.00.
A meteora sam vidjela manje nego lani. Na portalu pisalo vidjeće se bolje nego lani, al jok. Ja vidjeh jedva jedan - dva u dva sata aktivnog buljenja.
- nellington
#44 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Suzie Q wrote:bivši momak moje prijateljice je čak dospio i do dnevnika Nove TV jer je vidio nlo....nije prošlo malo uhitila ga policija s pola kile trave. misterija riješenaBarcafan wrote:Ja sam protekle zime, jedne hladne i djelimično maglovite noći uspio slučajno vidjeti jedan "meteor", poprilično velik s obzirom da je bio vidljiv a napolju je bilo maglovito. Rekoh slučajno no, ništa nije slučajno. Međutim, taj "meteor" ne htjede nikako da "ugine" kao što meteori imaju običaj, već nastavi da leti preko cijelog horizonta nevjerovatnom brzinom nestavši sa mog vidika ali pritom ne gubeći intenzitet sjaja kao što to meteori imaju običaj već ga ne mogah više vidjeti zbog maglovitog vremena koje je ograničavalo moj vidik. Sav taj niz neobičnih događaja koji se zbiše u nekoliko trenutaka dovede me na nepobitni zaključak da sam, vjerovatno, upravo gledao ni manje ni više nego leteći tanjir ili nešto slično. Taj zaključak mi je kasnije, dok sam više puta prebirao po svojem sjećanju na tih par čudnih trenutaka, potvrdila i činjenica da taj "meteor" nemaše repa kao što to imahu drugi meteori koje vidjeh tokom svog bivstvovanja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
ja beze sat vremena setao ko debil
da sam barem s nekom forumašicom bio vako ništa nit vidio

da sam barem s nekom forumašicom bio vako ništa nit vidio
-
Barcafan
#46 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ja se ne zezam. Neka vas moj stil pisanja ne odvede na pogrešne zaključke... 
- minjonja
#47 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
a zar ne moze biti da rep meteora nisi vidio zbog magle i uopsteno da nisi imao dobar pogled na meteor tako da ti je cudno izgledaoBarcafan wrote:Ja se ne zezam. Neka vas moj stil pisanja ne odvede na pogrešne zaključke...
-
Barcafan
#48 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Ma jok velika tačka bez repa ali je išla možda nekom brzinom od 20.000 km/h.minjonja wrote:a zar ne moze biti da rep meteora nisi vidio zbog magle i uopsteno da nisi imao dobar pogled na meteor tako da ti je cudno izgledaoBarcafan wrote:Ja se ne zezam. Neka vas moj stil pisanja ne odvede na pogrešne zaključke...to mi vise ima smisla nego da si svemirski brod vidio.
Meteor ne traje više od par sekundi dok je ovo išlo preko cijelog neba sve dok nisam više mogao da vidim dakle, nije meteor 100% ali mene ne začuđuje puno postojanje takvih letjelica samo me čudi što ih ne viđam češće
- 4m3l
#49 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
Joj ja Sam se slomio gledajuci a nista nisam vidio
- minjonja
#50 Re: Perseidi, kiša meteora večeras
odakle si gledo?4m3l wrote:Joj ja Sam se slomio gledajuci a nista nisam vidio
Last edited by minjonja on 14/08/2010 15:36, edited 1 time in total.