Tako sam i ja mislio, ali nekako mi se sad čini da to baš i nije trend... Djeluje mi da je od neobrazovanosti sada gora poluobrazovanost, kao što je poluistina postala veći problem od čiste laži... Većina slabo ili nikako obrazovanog naroda nema tendenciju da nešto pametuje ili promišlja o svjetskim ili generalno širim političkim pitanjima... Lako ih je upregnuti u glasačku mašinu, ali izvan toga ne predstavljaju naročitu barijeru za razvoj društva baziranog na racionalnim temeljima... Sa druge strane, ovi što dođu do nekog nivoa naobrazbe, ali se ne nauče stvarnom kritičkom promišljanju, a uz to nemaju urođeni smisao za zdravorazumsko razmišljanje i procjenu informacija sa kojima dolazimo u dodir - e, oni misle da su pokupili svu pamet svijeta kad pogledaju neki konspiracijski 'eye-opener' video uradak ili knjigu...tranquil wrote:Tu pojavu neko je jednom nazvao izduvnim gasovima demokratije. Tako je kako je, oni su pojava koja spada pod slobodu govora i neće biti ukinuta, čovjek se može samo nadati da će ovakve pojave u budućnosti "umrijeti prirodnom smrću", sa većom edukacijom stanovništva.
PS @Đakmić, moguće je da ima propusta u njihovom radu, ali portal tipa raskrinkavanje.ba nam je itekako potreban...