Perioralni dermatitis?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
poka_1311

#1 Perioralni dermatitis?

Post by poka_1311 »

Dragi forumasi i forumasice,
vec dugo se borim sa ovim cudom i svaki put se kao najvece zlo vraca .. :(
Probala sam raznorazne opcije, odustala sam od ovih nasih kvazi-dermatologa.
Od krema i prirodnih lijekova probala sam sve i svasta, skoro sve je pogorsavalo stanje, osim Travocort kreme, koja nazalost ima kostikoroide i koja prestaje da djeluje nakon nekog vremena.
Najblize kako izgleda je ova (strasna) slika, i pojavljuje se samo u ovom predijelu:
http://www.skinrenewalmethod.com/wp-con ... atitis.jpg

Ako neko ima bilo kakvo iskustvo/savjet, unaprijed zahvaljujem :)
alma12

#2 Re: Perioralni dermatitis?

Post by alma12 »

Draga Poka, znam kako ti je, borila sam se i ja s tim...godinama, al kod mene su bile i puno gore, veće, brojnije :sad: Probala sam raznorazne terapije, lijekove, kremice i jedino što je upalilo na kraju bila je terapija doktorice iz Vojne bolnice (dr.Abdulah Nakaš). Striktno sam se pridržavala terapije 6 mjeseci i zaista rezultati su bili fantastični i nikad mi se više nije vratilo. Da se ne lažemo, ne možeš očekivati rezultate preko noći i da će lice biti besprijekorno (kao bebina guza :lol: ) ali ja sam prezadovoljna s postignutim. Savjet: ne isprobavaj sve moguće kremice i proizvode koje vidiš na reklamama, internetu, ja sam to radila i samo nanijela svom licu veću štetu :sad: Ako imaš još pitanja, tu sam :)
ljetna kiša

#3 Re: Perioralni dermatitis?

Post by ljetna kiša »

Meni je za isti (i dugotrajan) problem bila terapija ovakva:
Doksiciklin antibiotik, 2x1 dnevno prve dvije nedelje, a druge dvije needelje po jedna dnevno,
Mikstura Ihtiol 5% uveče na crvene tačke i površine,
2 puta dnevno po 10 minuta oblog od hladnog čaja žalfije,
umjesto dnevne kreme Pantenol krema.
Riješeno.
Post Reply