Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post Reply
in33sa

#251 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by in33sa »

Gledao sam par puta na RTS to Vojino sudjenje, cini mi se da ce se on izvuci.

Prije svega zahvaljujuci kriminalno losem radu tuziteljstva. Najjaci im je onaj svjedok, neki Rom iz Semizovca, lik se slikao sa Vasektovim cetnicima sa automatom u ruci, i dosao da svjedoci kako su ga Vasketovi cetnici maltretirali a on je uz to svjedocio njihovim zlocinima u Svrakama. Seselj ga je rastamburao jer je lik ocito lagao. Mislim, lik prvo kaze slika je nastala `95 (kao prisilili ga cetnici da se slika sa puskom u ruci) a na slici pored njega covjek koji je poginuo `93 negdje na brezanskom ratistu. I Seselj to zna, i pusti ovog da se peca u mrezu lazima.
Moram li reci da je svjedok na kraju bio toliko zbunjen da nije znao reci gdje prestaje Semizovac a pocinju Svrake. Svi mi znamo (a zna i Seselj, ne sumnjam) da izmedju Svraka i Semizovca prakticno nema praznog medjuprostora, ali se ovaj toliko zbunio da ga je Seselj i na tako sitnim detaljima razbijao (vjerodostojnost njegovog svjedocenja). Ispade na kraju da je Vaske (Vojin vojvoda iz Semizovca) bio humanitarac. Bar u ocima sudskog vijeca.

Logicno da su zvali Tihica (jer je vecina svjedoka do sada polupismeno), mada ne znam cime on moze teretiti konkretno Seselja.
karanana

#252 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by karanana »

in33sa wrote:Gledao sam par puta na RTS to Vojino sudjenje, cini mi se da ce se on izvuci.

Prije svega zahvaljujuci kriminalno losem radu tuziteljstva. Najjaci im je onaj svjedok, neki Rom iz Semizovca, lik se slikao sa Vasektovim cetnicima sa automatom u ruci, i dosao da svjedoci kako su ga Vasketovi cetnici maltretirali a on je uz to svjedocio njihovim zlocinima u Svrakama. Seselj ga je rastamburao jer je lik ocito lagao. Mislim, lik prvo kaze slika je nastala `95 (kao prisilili ga cetnici da se slika sa puskom u ruci) a na slici pored njega covjek koji je poginuo `93 negdje na brezanskom ratistu. I Seselj to zna, i pusti ovog da se peca u mrezu lazima.
Moram li reci da je svjedok na kraju bio toliko zbunjen da nije znao reci gdje prestaje Semizovac a pocinju Svrake. Svi mi znamo (a zna i Seselj, ne sumnjam) da izmedju Svraka i Semizovca prakticno nema praznog medjuprostora, ali se ovaj toliko zbunio da ga je Seselj i na tako sitnim detaljima razbijao (vjerodostojnost njegovog svjedocenja). Ispade na kraju da je Vaske (Vojin vojvoda iz Semizovca) bio humanitarac. Bar u ocima sudskog vijeca.

Logicno da su zvali Tihica (jer je vecina svjedoka do sada polupismeno), mada ne znam cime on moze teretiti konkretno Seselja.
Jao jao, Safet Sejdic je legendaran svjedok bio. Cesto ga vidim sa onom grupom koji odrzavaju i nesta kopkaju oko tramvajske pruge.
ja ipak mislim da je seseljeva sudbina manje-vise zapecacena njegovim dolaskom u haag i da, i pored loseg vodjenja procesa optuzbe, seselj vise ne izlazi ziv iz haaga. nije to samo zbog zlocina koje je pocinio nego i zbog eventualnih posljedica koje bi njegovo oslobadjanje imalo po srbiju i "demokratske" promjene u srbiji. jer kad bi se on tamo vratio kao pobjednik, vjerovatno bi dobio sljedece izbore i onda ko zna sta bi se desilo i sa bosnom i sa kosovom a bogami i sa samom srbijom.
a ovako, probavajuci gledati neutralno, sheshko ih zvace i gazi, pocevsi od safeta sejdica, perice koblara pa evo i do tihog. a bilo je i drugih svjedoka izmedju koji su i losiji. sjetim se onog nekog mostarca od prije 3-4 mjeseca....uh.
in33sa

#253 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by in33sa »

Ma dobro, jasno da oni njega nece pustiti iz Haga, svidjelo se to kome ili ne, Haski sud je izrazito podlozan politickim utjecajima (pogledati samo slucaj BH tuzbe protiv Srbije) visi interes je da se Seselj ne pusti na slobodu i tako ce i biti. Kao sto je visi interes bio da Srbija ne bude osudjena, jer kako graditi "regionalne odnose" ako Haski sud biberi corbu.

Visoka politika nas u JI Europi (da ne kazem Balkan) ionako decenijama vec handri, od Gavrila pa mozda i ranije, bili smo alat u njihovim rukama. Svidjelo se to nekome ili ne, opet kazem. Kao, slucajno je svaki srbijanski vozd a koji naginje germanima (Karadjordje, Djindjic, samo primjeri), odnosno AU monarhiji, kasnije Njemackoj, likvidiran od srpske ruke (i to od strane simpatizera Londona). Kao, slucajno se Gensher slomio oko hrvatskog priznanja `91 a kao slucajno Englezi bili protiv.

Ali cisto sa pravne strane, Seselj razbi tuziteljstvo. Na klimavim im je nogama slucaj, ali zbombat ce oni nesto, ne sumnjam. Nadam se da Tihic nije adut iz rukava, jer ako jeste onda ce to fakat biti ofirna presuda.
karanana

#254 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by karanana »

apsolutno se slazemo da ih je sazvako sto se procesa tice.
ja vise ne vidim niti jednog aduta optuzbe. bili su tu i akademici i eksperti i politicari, i obicni ljudi kao sajo i drugi.

sad me interesuje koje ce svjedoke sheshko zovnuti kao svjedoke odbrane. to ce biti zanimljivo. zvat ce neke od istaknutih chetnika iz okoline sarajeva kao sto su vasilije vidovic iz ilijasa ili onaj brne sa ilidze, vasketa ce sigurno zvati a ne znam jeli brne medju zivima ili je mozda u zatvoru ili ga traze po srbiji.
zna li neko kad optuzba zavrsava slucaj i kad pocinje seselj da dovodi svoje? trebalo bi da bude relativno brzo.
Mogly

#255 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Mogly »

Ma ja mslim da ga je Bracika rasturio dan prije. Tihi nije imao šansi jer je Islamska Deklaracija sama za sebe toliki svjedok da od toga nema odbrane. Ne brine mene ono što Šešelj govori s tim u vezi, već ono što prešućuje. A prešućuje da je Alija bio izvrsno oružje SANU da bi imali izgovor da etnički očiste svoj teritorij (po nekom njihovom kriteriju Foča recimo jeste, a Konjic recimo nije srpski) :shock: Dalje je jako indikativno je da je Nikola Pašić kao osnivač radikala svoj životni politički angažman posvetio očuvanju Jugoslavije kao srpski nacionalni interes. SANU i Šešelj je radila upravo suprotno po nalogu zapadnih obavještajnih službi pa su im se te tikve o glavu razbile. I to je ono što Šešelj i SANU prešućuju Srbima. I ja bih najstretniji bio da im mi ovdje sudimo jer strašan je moralni šamar da nam Holandija ugosti sud za Srebrenicu. Od naše gluposti jedino je veće Evropsko licemjerstvo.
Ponekad s'proljeca

#256 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Ponekad s'proljeca »

Toliko je snimaka televizija napravila o seseljovim cetnicima, sami se mogu naci po internetu i sada kao nema dokaza. Pa Tihic je mogao barem kao nesto pismeniji covjek dosta toga sabrati od TV Sarajevo i predociti sudu!!!!
karanana

#257 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by karanana »

Ponekad s'proljeca wrote:Toliko je snimaka televizija napravila o seseljovim cetnicima, sami se mogu naci po internetu i sada kao nema dokaza. Pa Tihic je mogao barem kao nesto pismeniji covjek dosta toga sabrati od TV Sarajevo i predociti sudu!!!!
Ma nije tihicevo da skuplja te snimke. to je bio posao optuzbe koji su uradili karina posao sto se toga tice. i ono malo snimaka i slika sto su skupili nisu imali pojma o cemu se radi, nisu znali neke osnovne stvari kao sto su kokarde, subare, sajkace....pa ih je vojo totalno pregazio i diskreditirao na tim banalnim stvarima. ova optuzba je mozda i gora od one za koju sam mislio da je najgora, a to je ona tima sakiba softica i tuzbe za genocid.
in33sa

#258 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by in33sa »

Brneta da zove kao svjedoka? Seselj moze odmah potpisati 40 godina :D

Brne je debil. Ali takvi likovi i jesu bili gazde zadnjeg rata, Brne, Celo 1 i 2, Juka, Krusko, Vaske, Ilijasevic Como, Tuta, i slicno. Licno ne vidim razliku izmedju navedenih likova, a jasno da je nekome iz torova odredjeni heroj i junacina, jer je pripadnik odredjenog tora. To je neizbjezno.

Ta Seseljeva bagra Brne, Vaske i slicni pacijenti, gdje god su se kakvi stravicni zlocini desavali, tamo su se oni kretali. Vukovar, Skabrnja, Zvornik, Sarajevo i tako dalje. Sa cisto ljudskog stanovista, Seselj bi trebao dobiti dozivotnu robiju. Ali, vec rekosmo kakvo je tuziteljstvo na njegovom slucaju.
Maraschino

#259 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Maraschino »

ja kako znam Tihic je trebao da svjedoci uopsteno a ne o konkretnim stvarima. Slazem se da je tuzilastvo katastrofalno. Nekada je bolje i ne imati svjedoka nego ga imati smotanog.
Seselju je sudbina u Hagu zapecacena ma kako i koliko dugo se odvijao ovaj proces.
Topla voda

#260 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Topla voda »

ko je ovaj glamocanin?
Edin H.

#261 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Edin H. »

Bio u Radikalnoj stranci, pa napustio 94-te.
Pisao protiv Seselja knjigu, a sada su veliki jarani :shock:
Zacudo ponovo je odbornik Radikalne stranke iz Valjeva, ali nije uzeo dinara, zivi od penzije.

Elem svaku rijec koju kaze laze :oops:
Edin H.

#262 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by Edin H. »

Evo kaze Glamocanin da su Srbe u Sarajevu muslimani trenirani na Igmanu i naoruzani sabljama u lancima paradirali po Sarajevu :oops:
Stoga su radikali morali da brane svoj narod postujuci Zenevsku i ostale (nije precizirano koje) konvencije :roll: cime su se razlikovali od ustasa koji su ubijali civile.

Premda sam bio u Sarajevu u to vrijeme, za razliku od Glamocanina, nekako su mi promakli ti dogadjaji, kao i stotinama stranih dopisnika u to vrijeme :oops:

Izgleda da se moze otici u Hag kao svjedok i pricati svakakve budalastine bez konsekvenci. Cisto sumnjam da ce ovoga idiota zadrzati u Hagu i procesuirati za budalastine koje prica.
aldinjo

#263 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by aldinjo »

Čitam neki dan u novinama, godišnjica od smrti Perice Koblara. :(
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#264 Re: Perica Koblar i Živko Krajišnik Bosanski heroji

Post by KatarinaKosaca »

aldinjo wrote:Čitam neki dan u novinama, godišnjica od smrti Perice Koblara. :(
:shock: Nisam znala ni da je umro.. Pokoj mu duši, neka počiva u miru. Bio je odličan svjedok, bio je častan Bosanac.
Post Reply