Peppa uzburkala situaciju!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stochar

#76 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

a evo i dežela je reagovala:

Prepovedana pujsa Pepa

Igračka je sicer narejena po znani risanki, v kateri v glavni vlogi nastopajo pujski. Risanka ima tudi svojo internetno stran na http://www.peppapig.com. Po oceni hrvaških in srbskih predstavnikov pomeni ta odločitev še en korak na poti k islamizaciji glavnega mesta Bosne in Hercegovine. Zoran Koprivica, prvi namestnik predsednika Skupne komisije za pravice otrok in mladih, imigracijo, begunce azil in etiko v Parlamentarni skupščini BiH, je zaradi ukrepa že protestiral in dejal, da je prepoved prodaje nedolžne igračke oziroma njen umik s prodajnih polic na prvi pogled samo podrobnost, toda po drugi strani prinaša pomembno sporočilo o dogajanju v Sarajevu. “Cilj takšnih pojavov je, da posamezniki tako pošiljajo sporočila drugim, ki ne pripadajo njihovi skupnosti. Mislim, da je danes zgodba o človekovih pravicah in demokraciji, ki jo želijo uvesti posamezni mednarodni uslužbenci, enostavno zlorabljena” je dejal Koprivica in dodal, da v BiH manjkata enakopravnost in spoštovanje.

http://www.mladina.si/dnevnik/10-06-200 ... ujsa_pepa/
fixer

#77 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by fixer »

ovo je predobro! a sad trebamo sloziti jedan proglas u kojima cmo objasniti kako je ta informacija nastala, ko ju je sve objavio, i za kraj ostaviti poruku medijima kako bi svoj posao ipak trebali ozbiljnije izvrsavati. danas je rijec o bezazlenoj peppoj, sutra ce biti nesto ozbiljnije. zamolit cemo sax da onda objavi taj text.
Arc_Angel

#78 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Arc_Angel »

Her Flick wrote:tu pepu treba objesiti za primjer drugima
cuj ono doslo da prodaje krme u BBI-u
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nokia6170

#79 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by nokia6170 »

Croatia Libertas saopstila da je Peppa zadnji put vidjena na zelenom trotoaru :roll:
medda

#80 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by medda »

De molim vas recite mi da ovo nije istina...dobila sam upalu siks peka od smijeha
Poslije diskusije oko bbi bas je onaj tekst o pepi i krmetu u teheranu odvala...molim vas recite da je sve shega...hahahaha
Nekad kontam tako smo blizu, a tako daleko
♥ Julianna ♥

#81 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by ♥ Julianna ♥ »

Za sve je kriv onaj Stočar i sad fol se šalio :roll:
sistem

#82 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by sistem »

stochar wrote:samo da napomenem, kako bih i sebi i drugima ustedio vrijeme na pisanje i odgovaranje na PM-ove: dobro procitajte uvodni post od kojeg je sve krenulo, tu nije pisalo da je Peppa izbacena, vec je uz ironicne opaske pisalo da se moze kupiti u BBI-u i pored cinjenice da je zabranjena prodaja krmetine. svakome normalnom je jasno da plisana igracka nije krmetina, i jasno mu je sta je sala a sta ozbiljna prica, tako da ne mogu vjerovati da ovakve stvari moram pojasnjavati! dalje, nakon nekoliko dana Peppe zaista nije bilo, mozda slucajno, ali se poslije opet pojavila.

sad likovi meni pisu, okrivljuju me za stvaranje loseg imidza zemlje i za lazi koje su plasirali drugi mediji:

hvala ti za jos jedno nepotrebno narusavanje ionako narusene slike o nasoj zemlji.
nije nam dovoljno sto se svaki dan susrecemo sa idiotlucima drugih,malo je-trebamo i mi dodati koju izmisljotinu.

imate fino adrese redakcija, pa im napisite reagovanja. fakat nije moj problem sto neki ne kontaju zajebanciju pa od muhe prave slona... da smo iole normalna drzava, tema bi imala pet-sest postova, raja bi se malo zajebavala i to bi bilo to. ovako, ovo je meni savrseno jasan pokazatelj u kakvom drustvu zivimo.

p.s. na koju adresu da posaljem racun za reklamu kakvu Peppa sigurno nije imala?
najvjerovatnije i jeste krenuo ovaj hoax od tvoje prve teme, mada mi je tesko zamisliti da priblizno normalan mozak moze od te teme doci do ozbiljnog zakljucka. sve sto dalje slijedi je uobicajen automatizam putovanja vijesti - akcije, reakcije, komentari...

ozbiljno mislim da bi bilo dobro sastaviti formalan odgovor agenciji koja je plasirala vijest, svim onim koje su je prenijele, te onim koji su je sa indignacijom komentarisali. nikakvo pravdanje 'nismo mi takvi', vec prije 'vidite kakvi ste vi' - od neprofesionalnih novinara, do uzjebanih komentatora.

inace - svaka cast za cijelu pricu :thumbup:
piupiu

#83 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by piupiu »

Ja prasica u kineskom horoskopu. Dobro je da ste izdali ovo upozorenje na vrijeme, mogao me je Her Flick pomesti zajedno s Peppom. :roll: Tobe jarabi. Uh. Uh. Plemeniti Stocharu, ziv bio i hiljadu prasica uzgojio! :D
floki

#84 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by floki »

stochar wrote:samo da napomenem, kako bih i sebi i drugima ustedio vrijeme na pisanje i odgovaranje na PM-ove: dobro procitajte uvodni post od kojeg je sve krenulo,.......

p.s. na koju adresu da posaljem racun za reklamu kakvu Peppa sigurno nije imala?

Nije mi jasno zašto se nerviraš i objašnjavaš , pa fino smo imali stranice i stranice kad je počela zeza sa Vučkom :D ( Hvučkom) i tu smo baš lijepo uvidjeli kakav je ko ( plodno tlo i tako te fore ), a da na govorim da je sve to, možeš si misliti, počeo jedan sthocar na nekom tamo forumu ... :zzzz:

Pa da imaju imalo mozga , kao što nemaju ovo se ne bi ni spomenulo, mislim šta se ima u tim glavama pustoš, utopija šta li? Kao što neko već spomenu nedostatak inspiracije za podizanje tiraža, mada nekontam kome je više interesantna ta multi-kulti-regionalno-vjerska paljevina- ložiona amorfne mase.

Tako sthocar :thumbup: samo nastavi , ovde se već odavno izgubio naš hajmo reći crni-polubritanski humor koji smo i tekako dobro razumjeli , šta više redovno upražnjavali.
shiz

#85 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by shiz »

Ma ja, bilo je samo pitanje vremena...
pustopoljina

#86 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by pustopoljina »

fixer wrote:ovo je predobro! a sad trebamo sloziti jedan proglas u kojima cmo objasniti kako je ta informacija nastala, ko ju je sve objavio, i za kraj ostaviti poruku medijima kako bi svoj posao ipak trebali ozbiljnije izvrsavati. danas je rijec o bezazlenoj peppoj, sutra ce biti nesto ozbiljnije. zamolit cemo sax da onda objavi taj text.
upravo.
ja sam napisala taj PM i voljela bih da je stocar objavio PM u cjelosti-a ne komadic.
meni jos uvijek nije jasno kako se ljudi mogu cuditi reakciji drugih.
stvarno,ali stvarno mi nije jasno da neki jos ne znaju gdje zive.
kaze stocar-to vise govori o uzasu drugih,nego lose o sarajevu...pa dobro jutro, kolumbo!
naravno-za one koji znaju istinu-one koji mogu trknuti do BBI i provjeriti.
a upravo vidimo koga zanima sta je istina. nikoga.ba
@alfons_kauders: mozes se smijati imidzu nase zemlje,mozes reci da je najsiromasnija-ali ti je u njoj zivjeti,druge nema.ili ces joj pomoci,ili odmoci-a ti vidi koji ces biti.
mozemo govoriti starcima-vi ste sve imali,a vidi mene-vi ste glasali tako i tako...u medjuvremenu-mi smo tridesetogodisnjaci,neko vec ima djecu,neko ce uskoro dobiti-i mi cemo biti u ulozi nasih roditelja. nasa djeca ce nas pitati-a sta ste uradili?
-nista,sprdali se-posto se ionako nista ne moze uciniti.
meni je kristalno jasno da je sala-ali ja znam nas i nas humor...objasni drugima sta je sala.
mi smo svi vec ostarili,cekajuci bolje dane...toliko ostarili da se mi sad brojimo u one koji su nosioci drustva...vec smo vidjeli da se forum cita...mozemo li shvatiti da smo odgovorni za svoje rijeci? nismo vise djeca.
ovo sto je fixer predlozio-mogu samo podrzati-i to-navesti sve ove koji su prenijeli vijest i pitati ih u obracanju-zasto nisu provjerili? ako su novinari-zasto nisu provjerili?
i moje pisanje stocaru nije bilo kako bih ga osudila za salu,nego kako bih ga priupitala-majke ti,jesi li se ti fakat toliko iznenenadio?! DJe si ti mislio da zivis? nemoj podcjenjivati glupost.
nisam pisala javno,jer je stvar bila i prosla,jer bi se upravo sve pretvorilo u za i protiv stocara.a nije to u pitanju.to je mogao biti stocar,a mogla sam biti i ja. bitno je da shvatimo da smo mi ti koji kreiramo sadasnjost.ovakvim ili onakvim ponasanjem.
mi da hocemo-mozemo oboriti koga hocemo s vlasti,mozemo okrenuti javno mijenje-samo da zelimo-da zaista znamo i sami sta hocemo,kuda hocemo.
ovako smo tridesetogodisnji adolescenti koji na sa-x oplakuju propusteno djetinjstvo.
eto-sad sam napisala na forumu sta mislim,mislila sam da nece biti potrebno,da ce me lako shvatiti.ali nije.
njemu je najvaznije bilo da se licno opere,kao da ga neko optuzuje za ne znam ni ja sta,kao da nismo u prvom postu shvatili da nije nista lose mislio.
je li tako tesko vidjeti siru sliku?!
a sad,bujrum,raspravljati se sa mnom...ionako treba utuci dan.
♥ Julianna ♥

#87 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma Pustopoljina, ovo nije niko ozbiljno shvatio nego jedva dočekao da iskoristi u odgovarajućem kontekstu.
fixer

#88 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by fixer »

pustopoljina, hoces ti poceti pisati taj text. haj napisi okvirno nesto da ga doradjujemo. lako je biti novinar kad ne stojis iza svojih textova. bolesno. provjera informacija je osnov novinarstva, a to cak i mi laici znamo. hajmo im se narugat. :-)
pustopoljina

#89 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by pustopoljina »

moze li ovako:
sarajevo-x je nasa kafana,imamo svoje omiljene admine,svoje omiljene podforume...sarajevo-x je nase mjesto za slusati mjuzu i mahalanje...nekad,kao u travnickoj hronici za sjedenje na minderima,cibukanje i razmisljanje o vremenima koja dolaze...
igramo se kaladonta i nagadjamo sta bi mogla biti tema vanredne emisije "60 minuta"...nekad znamo podbadati...onako bosanski,sarajevski...crno kako samo mi znamo.
to je sarajevo-x.
a (onda navesti linkove,tj.medije koji su objavili "informaciju") su portali/novine...mjesta gdje se ljudi dolaze informirati. (imena one trojice papaka) su ozbiljni ljudi,funkcioneri...ljudi, koji dobijaju krasne plate za svoje izjave.
kako jedna sala moze otkriti zbilju?
na sarajevo-x smo se salili,BBI-usmikani novi centar nam je posebno interesantan.brani nesto.pice i kladjenje...bas interesantno u zemlji u kojoj prodavnice,kiosci i mjesne zajednice sluze da se ispred njih pije pivo a kladionice jedine privatne firme,koje biljeze profit. kako volimo segu,salu i posalicu namisljali smo sta bi se jos moglo zabraniti u BBI-novom trznom centru u centru sarajeva.
pa smo se sjetili i plisanih igrackica...pa smo se sjetili TLN i pitanja-pa jeste li barem procitali 3 prascica? i odgovora:"sacuvaj boze,pa ja sam muslimanka" (ili kako je ono vec islo)
pa smo se sjetili i britanaca koji su zabranili pricu o tri prascica (i ovo nije vise tacna informacija-samo da se zna),kako ne bi ugrozili vjerske slobode onih kojima je svinjetina zabranjena.

jedan forumas je skontao peppu ,dosao je tiho i usao u legendu.

legendu o profesionalnom novinarstvu,o pametnim,knjiskim ljudima koji svojim intelektom zaradjuju platu.
prema toj legendi svaki novinar provjerava tacnost navoda,konzultuje i drugu stranu price...jedino se rubrika horoskop moze pisati uz casicu rakije i bujnu mastu.
ljudi na drzavnim funkcijama,prema toj legendi-izlaze sa sluzbenim priopcenjima i u njima govore istinu,istinu i samo istinu.njihov um je bistriji od naseg i njihova rijec vrijedi vise od nase. oni rade za dobro svih nas.
tako je, kazu, u nekim dalekim zemljama,u nekim sretnijim drzavama.
u nasoj bosni i hercegovini,novinari koriste slobodu medija da bi prepisivali sa foruma lakozapaljive sta-bi-bilo-kad-bi-bilo price. ne provjerava se informacija u nasoj zemlji. ona ne mora biti tacna,ona samo mora uznemiravati dovoljan broj ljudi.
uznemiriti je vrhovna zapovijed bh-novinarstva,ali kako vidimo i novinarstva u regionu.
zasto,cijenjeni "novinari" niste pitali ljude iz BBI centra o tacnosti informacije ( o njima) kojom raspolazete
zasto vam nije vazno da li je informacija tacna ili netacna? da li dobijate proviziju na lose vijesti?
postovani funkcioneri-sada,kada znamo da se peppa prodaje i da ce se prodavati-da li cete saopciti ljudima da ste novinarskom patkom obrazlozili njihov odlazak/nevracanje? hocete li se i ovaj put obratiti javnosti?
Last edited by pustopoljina on 10/06/2009 17:36, edited 5 times in total.
fixer

#90 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by fixer »

dobro je receno, ali kad su u pitanju reakcije, obavezni smo biti malo formalniji, bezlicniji...
ja sad nemam vremena, ali cim budem mogao ponudit cu svoju verziju. nista ja necu mijenjati od toga sto si ti navela, ali cu samo malo uozbiljiti.
@stocar, druze, bilo bi dobro da i ti sudjelujes u pisanju, jer ipak si ti krivac za sve. :)
salim se, ali tvoju zajebanciju nisu shvatili, pa bi bilo dobro da i ti sudjelujes u objasnjenju.
pustopoljina

#91 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by pustopoljina »

nisam nikad bila dobra u pisanju "sluzbenih" tekstova,ali slobodni sastavi-to mogu do prekosutra pisati.
mozda se moze i uozbiljiti bez da se sad novi tekst napise.
treba im reci kakvi su.
edit:more bit' da je bajka ili mit sretniji izbor,nego legenda.
Last edited by pustopoljina on 10/06/2009 17:02, edited 1 time in total.
chengaba

#92 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by chengaba »

Stochar ispade novi Gavrilo Princip :lol: :lol: :lol:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#93 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by trimi68 »

Stochar-a za novog premjera ili još bolje ZA Predsjednika Republike Peppe
Alfons Kauders

#94 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Alfons Kauders »

pustopoljina wrote: @alfons_kauders: mozes se smijati imidzu nase zemlje,mozes reci da je najsiromasnija-ali ti je u njoj zivjeti,druge nema.ili ces joj pomoci,ili odmoci-a ti vidi koji ces biti.
mozemo govoriti starcima-vi ste sve imali,a vidi mene-vi ste glasali tako i tako...u medjuvremenu-mi smo tridesetogodisnjaci,neko vec ima djecu,neko ce uskoro dobiti-i mi cemo biti u ulozi nasih roditelja. nasa djeca ce nas pitati-a sta ste uradili?
-nista,sprdali se-posto se ionako nista ne moze uciniti.
iskreno, jebe mi se za ovom zemljom... u biti, ovo zapravo i nije moja zemlja, ja sam u njoj samo fizicki... prestala je biti moja prije petnaestak godina, i ovakva mi ne treba... ja joj ne zelim ni pomoci ni odmoci, jednostavno - ne zanima me, odnosno trudim se da me ne zanima...

valjda imam pravo da me boli kita za politikom i da sve prebacujem na zajebanciju... imam vec dovoljno briga, obaveza i odgovornosti da bi se ozbiljno bavio idiotima tipa ovih novinara, onih koji bi zabranili svinjetinu ili onih koji bi tim zabranili da zabrane svinjetinu u svojoj avliji... nek se jebu svi redom, nek zive 100 godina il crknu sutra, zaboli me - ja ovdje dolazim da se nasmijem.

starci su imali, ali srecom imam sad i ja... nit ja njima govorim da su sta usrali, nit ce meni moja djeca govoriti... svi smo mi mali, prosjecni ljudi koji se tek trude da zive neki normalan zivot... sve sto mozemo promijeniti je nas odnos prema samima sebi - ugoditi sebi i sebi bliskim, zivjeti i smijati se...

stoga hvala stocharu sto je napravio ovu pizdariju, jer se zbog nje smijem vec 2 dana...
pustopoljina

#95 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by pustopoljina »

o,sorry...onda sam pogrijesila-cini mi se da sam citala tvoj topic,gdje pises o raspravi sa starim...nema beda.sretno.
pobrkala sam te sa uvijek_dobrim_gostom,cini mi se.
Bistra_boza

#96 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Bistra_boza »

Izvanredna emisija 60minuta cijela je posvecena PEPI, reis Ceric urucuje pepi HALAL certfikat.
stochar

#97 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

fixer wrote:@stocar, druze, bilo bi dobro da i ti sudjelujes u pisanju, jer ipak si ti krivac za sve. :)
salim se, ali tvoju zajebanciju nisu shvatili, pa bi bilo dobro da i ti sudjelujes u objasnjenju.

ne mogu od smijeha...

p.s. fakat, ko je imalo dobronamjeran i 'cum grano salis' taj je skont'o da se radi o cistoj zajebanciji. ovi koji su od zajebancije napravili zlonamjerne komentare-hem njihov problem, hem su se postenski provalili! mi sad kojekakvim demantijima mozemo samo napraviti gore... pozz! :)
stochar

#98 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by stochar »

ovo sad fakat o'slo u pi.ku materinu. evo izaslo i u britanskom Daily Star:

MUSLIM extremists are demanding a ban on “impure” children’s toys such as Peppa Pig and Barbie.

And some shopping centre stores are already ripping kids’ favourites – said to promote “western values” – from their shelves.

Hardline leaders fear the toys could poison theirchildren against Islam.

They have targeted popular kids’ telly character Peppa because it is a pig, an animal they brand “impure”.

Spin-off toys from the Channel Five show have already been banned in Eastern Europe by some Muslim shopkeepers.

And fears are growing they will try to bring their campaign to Britain.

Preacher Omar Bakri Muhammad, 51, who is banned from Britain after praising the 9/11 bombings, said it was time for British Muslims to stop western culture corrupting their children’s minds.

He said: “The pig is something forbidden in Islam. It’s impure.

“Buying a cartoon toy of a pig for a child that they idolise could lead to them growing up in conflict with Islam.

“People don’t want their children to have something that’s not Islamic.”

Extremists have already banned Peppa Pig dolls from a shopping centre in Sarajevo, capital of Bosnia and Herzegovina.

Mr Bakri also wants Barbie banned in favour of a range of Islamic toys promoting virginity and women in veils.

He said: “Look at the Barbie doll.

“She wears make-up, has a boyfriend, a car – that’s why Muslims don’t buy Barbie toys. I gave my daughter a
Fatima Muslim doll.

“We try our best not to let western cultures corrupt our children’s minds.”

A children’s tale based on the Three Little Pigs was rejected for an award last year in case it offended Muslims.

http://www.dailystar.co.uk/news/view/84 ... kids-toys/

Bakri is planning to bring back his banned Al-Muhajiroun group, which wants to fly “the black flag of Islam over Downing Street”.
Arc_Angel

#99 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Arc_Angel »

:-) :-) :-) :-) :-)

svaka cast

podrzimo svi stochara

ako stochar sada nesrusi vlast nece je niko nikada srusiti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax: :sax: :sax: :sax:

predvidjam da ce se posjecenost sarajevo-x portalu u narenim danima povecati bar 100X
Skyfox

#100 Re: Peppa uzburkala situaciju!

Post by Skyfox »

jeza :skoljka:
Post Reply