Peppa uzburkala situaciju!
- atom62
#201 Re: Peppa uzburkala situaciju!
ono je najpapanskiji trzni centar u regionu. ruglo! smrad! smece!
- nokia6170
#202 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Sve me ovo podsjeca na film "Wag the Dog" 
-
klixober
#203 Re: Peppa uzburkala situaciju!
nidje vezeatom62 wrote:ono je najpapanskiji trzni centar u regionu. ruglo! smrad! smece!
-
Maybach
#204 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Meni je najgore sto vecina vas sa ovakvim temama misle da su duhoviti ili sta vec.katastrofa 
- stochar
#205 Re: Peppa uzburkala situaciju!
mozemo mi i smjesnije:Maybach wrote:Meni je najgore sto vecina vas sa ovakvim temama misle da su duhoviti ili sta vec.katastrofa
knock, knock!
Who's there?
Cat!
Cat who?
Catastrophy!
-
*mima*
#206 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Maybach wrote:Meni je najgore sto vecina vas sa ovakvim temama misle da su duhoviti ili sta vec.katastrofa
I tebi je zao pepice.....osjeti se to iz tvog pogleda........
- stochar
#207 Re: Peppa uzburkala situaciju!
i, idemo li sa 'Sta ste se Peppali' majicama na koncert Regine? 
-
*mima*
#208 Re: Peppa uzburkala situaciju!
stochar wrote:i, idemo li sa 'Sta ste se Peppali' majicama na koncert Regine?
- Jimmy_The_Saint
#209 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Ja dolazim u ekipi NAKON koncerta. Morat ćemo poškropiti pločnike zem-zemom, da rašćeramo šejtane....
A onda slijedi zikr-party, ali tek nakon što ritualno spalimo knjige Željka Ivankovića (obje).

A onda slijedi zikr-party, ali tek nakon što ritualno spalimo knjige Željka Ivankovića (obje).

-
opet ja
#210 Re: Peppa uzburkala situaciju!
ma ja ne mislim, ja to znamMaybach wrote:Meni je najgore sto vecina vas sa ovakvim temama misle da su duhoviti ili sta vec.katastrofa
- seln
#211 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Jimmy_The_Saint wrote:Ja dolazim u ekipi NAKON koncerta. Morat ćemo poškropiti pločnike zem-zemom, da rašćeramo šejtane....![]()
- stochar
#212 Re: Peppa uzburkala situaciju!
koji je ovo jezik?
Perisai.net - UMUMNYA anak-anak sangat menyukai bermain dan mempunyai boneka. Pusat-pusat perbelanjaan di Inggris bahkan diseluruh dunia sangat gencar mempromosikan mainan kegemaran anak-anak tersebut. Di Inggris boneka seperti Barbie dan babi Peppa sangat digemari oleh anak-anak.
Bagi seorang Dai terkenal dari Inggris yang sekarang terlarang untuk masuk kembali ke Inggris - Syaikh Umar Bakri Muhammad pimpinan dari Jamaah Al-Muhajirun, boneka Barbie dan babi Peppa tidak lain hanyalah 'racun' yang dapat merusak jiwa anak-anak Muslim.
Para pembuat boneka menurut Umar memang menargetkan anak-anak untuk mempopulerkan boneka Peppa yang merupakan boneka berbentuk babi, dan bagi umat Islam babi adalah binatang haram dan najis dan tidak selayaknya keluarga muslim memberikan anak-anak mereka berupa mainan boneka berbentuk babi.
"Membeli sebuah mainan anak-anak berbentuk boneka babi akan membuat mereka menjadi mengidolakan mainan tersebut dan hal itu akan mempengaruhi perkembangan jiwa mereka.
"Umat Islam seharusnya tidak membolehkan anak-anak mereka memiliki sesuatu/mainan yang tidak Islami."
Sebagian umat Islam di Sarajevo Bosnia telah memboikot boneka babi Peppa dari pusat perbelanjaan. Sedangkan Syaikh Umar Bakri sendiri menginginkan bukan hanya boneka Peppa yang dilarang termasuk boneka Barbie yang bersosok perempuan dan tidak menutup aurat.
"Kami mencoba yang terbaik untuk tidak membiarkan anak-anak kami menjadi rusak pikiran dan perilakunya dari budaya barat."
Boneka Peppa berbentuk babi yang merupakan karakter kartun dari sebuah acara anak-anak di TV channel Five - telah dilarang dibeberapa toko-toko milik umat Islam. [em]
Perisai.net - UMUMNYA anak-anak sangat menyukai bermain dan mempunyai boneka. Pusat-pusat perbelanjaan di Inggris bahkan diseluruh dunia sangat gencar mempromosikan mainan kegemaran anak-anak tersebut. Di Inggris boneka seperti Barbie dan babi Peppa sangat digemari oleh anak-anak.
Bagi seorang Dai terkenal dari Inggris yang sekarang terlarang untuk masuk kembali ke Inggris - Syaikh Umar Bakri Muhammad pimpinan dari Jamaah Al-Muhajirun, boneka Barbie dan babi Peppa tidak lain hanyalah 'racun' yang dapat merusak jiwa anak-anak Muslim.
Para pembuat boneka menurut Umar memang menargetkan anak-anak untuk mempopulerkan boneka Peppa yang merupakan boneka berbentuk babi, dan bagi umat Islam babi adalah binatang haram dan najis dan tidak selayaknya keluarga muslim memberikan anak-anak mereka berupa mainan boneka berbentuk babi.
"Membeli sebuah mainan anak-anak berbentuk boneka babi akan membuat mereka menjadi mengidolakan mainan tersebut dan hal itu akan mempengaruhi perkembangan jiwa mereka.
"Umat Islam seharusnya tidak membolehkan anak-anak mereka memiliki sesuatu/mainan yang tidak Islami."
Sebagian umat Islam di Sarajevo Bosnia telah memboikot boneka babi Peppa dari pusat perbelanjaan. Sedangkan Syaikh Umar Bakri sendiri menginginkan bukan hanya boneka Peppa yang dilarang termasuk boneka Barbie yang bersosok perempuan dan tidak menutup aurat.
"Kami mencoba yang terbaik untuk tidak membiarkan anak-anak kami menjadi rusak pikiran dan perilakunya dari budaya barat."
Boneka Peppa berbentuk babi yang merupakan karakter kartun dari sebuah acara anak-anak di TV channel Five - telah dilarang dibeberapa toko-toko milik umat Islam. [em]
- chengaba
#213 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Indonezijskistochar wrote:koji je ovo jezik?
Imamo punu podrsku iz JakarteOpćenito, djeca vole igrati i imati marioneta. Trgovački centri u Velikoj Britaniji i širom svijeta, čak su promoviranje poticaja igračka zaluđeni djece. U Velikoj Britaniji kao Barbie lutaka i vrlo Peppa Pig naštimati po djecu.
Za poznatog Dai iz Velike Britanije koja je sada zabranjeno da se vrati u Velikoj Britaniji - Sheikh Muhammad Umar Bakri, lider Al-Jamaah Muhajirun, Barbie lutaka i Peppa Pig nije ništa, ali "otrov", koji mogu oštetiti živote djece Muslimana.
I kreator lutaka je prema Umar dapače ciljati djecu da popularizirati Peppa lutke koja je lutku u obliku svinje i svinjsko meso za muslimanima je zabranjeno i nečiste životinje, a ne kao muslimanske obitelji da daju svoj djeci igračka lutku u obliku svinje.
"Kupnja dječja igračka u obliku lutke prase Akan mengidolakan ih u igračkama, a to će utjecati na njihov mentalni razvoj.
"Muslimani se ne dozvoli da njihova djeca imaju nešto / igračke koje nisu islamski."
Neki Muslimani u Sarajevu, Bosna ima bojkot doll Peppa Pig's shopping centar. U međuvremenu, Sheikh Umar Bakri vlastitu želju nije samo zabranjena uključujući Peppa lutke Barbie lutaka koje bersosok ženske genitalije i nije blizu.
"Nastojimo naše najbolje da nije neka naša djeca budu korumpirani um i perilakunya zapadne kulture."
Peppa Pig lutku u obliku koji je crtani lik iz dječje događaj na TV kanalu Five - je zabranjena u trgovinama u vlasništvu Muslimana.
-
klixober
#214 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Ne mogu da vjerujem da je zajebancija upalila u Indoneziji 
-
klixober
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#216 Re: Peppa uzburkala situaciju!
samo jedna je Peppa ......
sthocar e jesi zajebit
.....ovi i z piĆkoma se uhvatili pravo.....
de ako ko more na CNN , BBC ,Nacional G i XXX kanale da postavi ....
......o mati moja ko sve kroĆi ovom planetom 
sthocar e jesi zajebit
-
klixober
#217 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Btw Leo Pickimic je izjavio da zbog protjerivanja Peppe iz BBI Hrvati iseljavaju iz Sarajeva i odlaze da zive u Istocno Sarajevo 
- nokia6170
#218 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Naravno nikom ne pada na pamet da demantuje svoju vijest, a kamoli da se izvini...samo se usute i cekaju novu priliku da popljuju Sarajevo
- Skyfox
#219 Re: Peppa uzburkala situaciju!
svaki put se najezim na ovoj temi ja novinara i g.....
- tech10
#220 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Sto se ovaj Ivankovic ovako natakario na Sarajevo??seln wrote:Stariji poltron prve klase.stochar wrote:znao sam propade pos'o kad je dos'o brada filozof...
http://www.nezavisne.com/kolumne/vijesti/45333/SFF.html
-
Risto Kuglarić
#221 Re: Peppa uzburkala situaciju!
na stranu što se provalio s peppom, ovdje ne vidim da je išta slagotech10 wrote:Sto se ovaj Ivankovic ovako natakario na Sarajevo??seln wrote:Stariji poltron prve klase.stochar wrote:znao sam propade pos'o kad je dos'o brada filozof...
![]()
![]()
http://www.nezavisne.com/kolumne/vijesti/45333/SFF.html
- tech10
#222 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Izgleda da je vrlo unosno pisati za Nezavisne, posebno ako ocrnis u tom clanku Sarajevo.
Za neke druge je vjerovatno stvar podobnosti: http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... am-ja.html
Za neke druge je vjerovatno stvar podobnosti: http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... am-ja.html
- nokia6170
#223 Re: Peppa uzburkala situaciju!
psiholoski rat...pljuju po sarajevu kako bi se sarajevo bavilo samo sobom i pustilo banja luku na miru, a pogotovo u kriminalu.tech10 wrote:Izgleda da je vrlo unosno pisati za Nezavisne, posebno ako ocrnis u tom clanku Sarajevo.
neka mi bilo ko nadje ijedan clanak u nezavisnim ili glasu srpske gdje se pljuje po banja luci ili rs-u na bilo koju temu i nacin na koji se doticu pisanja o sarajevu.
- tech10
#224 Re: Peppa uzburkala situaciju!
Mozda se samo radi o nastavku zurnalizma Rista Dzoge
.
-
samo malo
#225 Re: Peppa uzburkala situaciju!
A zar je uopste potrebno crniti Sarajevo?
Meni se cini da je dovoljno crno samo od sebe. Osim onima koji vole lagati sami sebe.
Meni se cini da je dovoljno crno samo od sebe. Osim onima koji vole lagati sami sebe.