Jel' ko imao kakvih slicnih problema,da mi da savjet...
Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kad se uklanja FAP filter mora se uraditi i softversko zaobilazenje istog,jer ECU vise ne dobija podatke sa njega. Ocito je covjek kod dundjera radio pa su mislili da je to isti zahvat kao kod skidanja katalizatora. Ne vidim potrebu sa skidanjem istog osim ako nije skroz otisao pa je kupovina novog preskupa.citroen xm wrote:Je li to vađenje FAP-a propraćeno i softverskim uklanjanjem? Nisam ljubitelj takvih radnji i takvog održavanja auta, ali isto tako znam par njih koji su odradili tu operaciju i nemaju apsolutno nikakvih problema zbog toga.
ne mozes tako gledat na stvari - ti sto si situiran toliko da nije situirano tako 3/4 populacije - znaci trebaju ljudi da zive k'o sjevernokorejanci bez da se imalo osjete zivim. FAP filter nema najmanje 9.5/10 auta u BIH i vozila (koji su uglavnom neispravni i koji se kotrljaju po budi bog zna kojim kriterijima). Najmanje 5/10 auta u BIH uopste nema nikakav katalizator (dvicine, kadeti, korse, zastave pm-aterine)....Bakir1 wrote:pa ja bosnje hoce auto od 10 TKM a za odrzavanja nema, kaze izvadio turbinu nema za popravka, ma bravo majstore jebo si fabriku.
ista stvar i sa fap filterom
inace ja tvoje postove volim procitat ako ces iskreno - ja to volim otvoreno reci bez talizanja...Bakir1 wrote:kako ti zakljuci da sam ja situiran do te mjere da se naprdjujem po drugim ljudima?
znas koji imam ja auto privatni? reno 5, prije toga opel astru iz 91, ali zato auto je ispravan, ne kapa ulje, nisu celave gume, sve je ispravno.
ako ce ti auto pomoci da se osjecas zivim, ili materijalne stvari inace, jarane spag i odmah zavrsi sa tom polemikom.
da ja sam u neproizvodnom sektoru privatne firme u kojoj sam radnik, za poziciju i fakultet koji imam imam polovinu plate kakvu bi trebao imati, supljiram po forumu isto tako da nemam sta pametnije raditi, ali isto tako ne lezim i ne cekam da mi ko da kakav milodar nego sve sto imam sam sam stekao![]()
trebao bih i ja dignuti kakav kredit pa kupiti izraubovani auto sa zapada i prilikom prvog kvara spominjati aliju, drzavu i sve ostalo kao krivce sto ja nemam odakle da popravim taj auto.
nije auto farz za imati mada se 9/10 stanovnika bosne gura da ga ima.

HAOSh-a-r-u-n wrote:Dakle,u svom peogeotu (307 1.6 HDI 80kw) sam imao fap-filter,te sam ga izvadio,i sada imam dosta problema,na 1800/1900/2000 obrtaja ''zatrza'' uz cudne zvukove...
Jel' ko imao kakvih slicnih problema,da mi da savjet...
Hvala
ma ja a sve se nemaBakir1 wrote:ovdje preko foruma upoznao prijatelja koji mi ga je prodao na cemu mu se jos jednom zahvaljujem
de posalji na pp ha jaBakir1 wrote:ma nemoj da pravim samopromociju od ove teme i pokazujem sta jos imam u garazi na sta sam posebno ponosan