Smanjenjem plata budzetskim korisnicima za 10 odsto, smanjuju se i doprinosi koji idu u PIO/MIO. Iz ovog fonda kazu da ce analogno tome doci i do smanjenja penzija.
Pa dokle vise? Zar se nesto sto je minimalno moze jos vise smanjiti ? BEZOBRAZLUK
P.s. Ova drzava je u k... odavde trebam da se selim - Frenkie
Info: SAN
Penzije manje za 10 posto
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Penzije manje za 10 posto
Davim se u g******, ali ne idem nigdje. Bio sam u dijaspori nekoliko mjeseci i pobjegao nazad.
I ja sam umirovljeni penzioner. Najgore mi je u vezi sa zdravljem i ljekarima, a ovo što smanjuju penzije. Bio onaj novi direktor PIO/MIO Borić na tv. i kaže, smanjenje koeficijenta će se sigurno desiti. Fino od njega da je rekao iskreno i istinito.
Sada znam šta treba da radim i ja radim, spremam se za poskupljenja, smanjenja penzija, a spreman sam da sve ode uhonduras i ne bude ni penzija, ni invalidnina.
Iznenadio sam se da postoji web. prezentacija PIO/MIO, te sam nešto priupitao putem e-mail adrese, kad, ja tamo, a ono, medjutim, meni juče stiže preporučena koverta, sa povratnicom i u njoj odgovor iz Kantonalnog PIO-Sarajevo.
Ja se iznenadio, umalo nisam dobio grčeve bora smijalica, ostao zabezeknut. Bezveze postvio pitanje jer sam htio da vidim hoće li odgovoriti. Odgovoriše, fala im. Vidiš da ima i tamo ljudi koji hoće uraditi, a ja sam mislio da su tamo sve oni što uzgajaju hemoroide, govore dodjite sutra,...
http://www.fzmiopio.ba
I ja sam umirovljeni penzioner. Najgore mi je u vezi sa zdravljem i ljekarima, a ovo što smanjuju penzije. Bio onaj novi direktor PIO/MIO Borić na tv. i kaže, smanjenje koeficijenta će se sigurno desiti. Fino od njega da je rekao iskreno i istinito.
Sada znam šta treba da radim i ja radim, spremam se za poskupljenja, smanjenja penzija, a spreman sam da sve ode uhonduras i ne bude ni penzija, ni invalidnina.
Iznenadio sam se da postoji web. prezentacija PIO/MIO, te sam nešto priupitao putem e-mail adrese, kad, ja tamo, a ono, medjutim, meni juče stiže preporučena koverta, sa povratnicom i u njoj odgovor iz Kantonalnog PIO-Sarajevo.
Ja se iznenadio, umalo nisam dobio grčeve bora smijalica, ostao zabezeknut. Bezveze postvio pitanje jer sam htio da vidim hoće li odgovoriti. Odgovoriše, fala im. Vidiš da ima i tamo ljudi koji hoće uraditi, a ja sam mislio da su tamo sve oni što uzgajaju hemoroide, govore dodjite sutra,...
- Vares City
#3 Re: Penzije manje za 10 posto
Jel' to razlog sto DRVLJE I KAMENJE bacas na dijasporu i na "DIJASPORCAD"???????PipiDugaDevetka wrote:Davim se u g******, ali ne idem nigdje. Bio sam u dijaspori nekoliko mjeseci i pobjegao nazad.
"Umirovljeni penzioner"
-
drama
#4 Re: Penzije manje za 10 posto
nikad nije bilo vise prosjaka u ovom grada

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Penzije manje za 10 posto
Dijasporčad je tamo na pdf. Dijaspora, a ne kontam ovo da sam tamo bilo šta napisao, pa da sam drvlje, kamenje,...Nekima se svidja nova riječ za djecu iz dijaspore, sam si vidio. Nikakve zle namjere nisam imao imenujući ih tako.Vares City wrote: ...Jel' to razlog sto DRVLJE I KAMENJE bacas na dijasporu i na "DIJASPORCAD"???????
"Umirovljeni penzioner",.....
Ovdje je tema o reketiranju penzionisanih umirovljenika od strane vladajućih.
130 miliona konv. maraka Vlada FBiH duguje PIO/MIO Federativnom zavodu za tzv. POVOLJNE PENZIJE.
Generacija koja sada ''radi'' za nas penzionere nije solidarna, a ja dok sam radio, jesam bio solidaran generacijski i redovno u punom iznosu slao pare u Fond. Topli obrok bio beznačajna suma. Kao neće i sadašnje generacije spasti na penzionerski štap. Neće, malo morgen!
PIO/MIO wrote:Održana 8. sjednica Upravnog odbora FZMIO/PIO
Isplata svibanjskih mirovina počinje 1. lipnja 2009. po isplatnom koeficijentu 1,65.
Na sjednici Upravnog odbora ponovno je ukazano na tešku financijsku situaciju u Federalnom zavodu MIO/PIO. Naime, u prva četiri mjeseca ove godine prihodi u ovoj instituciji manji su za 56 milijuna KM od planiranog.
S ove sjednice upućen je i poziv Vladi FBiH za žurno rješavanje problema financiranja mirovina stečenih po povoljnijim uvjetima. Ujedno, Upravni odbor očekuje od Vlade FBiH da u rebalansu proračuna planira dug za isplatu ovakvih mirovina, koji zaključno s tekućim mjesecom iznosi 130 milijuna KM.