Penjanje uz stijene

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
kv99

#1 Penjanje uz stijene

Post by kv99 »

Da li u Sarajevu postoji klub/udruzenje koje se bavi penjanjem uz stijene-rock klimbing ? Da li se negdje moze iznajmiti oprema i dobiti informacija o mjestima za penjanje ?
Last edited by kv99 on 11/05/2008 21:08, edited 1 time in total.
tranquil

#2 Re: Penjanje uz stijene

Post by tranquil »

kv99 wrote:Da li u Sarajevu postoji klub/udruzenje koje se bavi penjanjem uz stijene-rock klimbing ? Da li se negdje moze iznajmiti oprema i dobiti informacija o mjestima za panjanje ?
Takođe tražim, čuo sam nešto da ima ali moram se detaljnije raspitati, pa ću postati ako šta saznam.
black

#3 Re: Penjanje uz stijene

Post by black »

No Limit
http://www.nolimit.co.ba/

No Comment
http://www.nocomment.ba

Red Point klub extremnih sportova

i alpinisticki klub Sarajevo
Saian

#4 Re: Penjanje uz stijene

Post by Saian »

ne znam za stijene, no za penjanje na vrh glave na saxu milion prilika :D
callmethebreeeze

#5 Re: Penjanje uz stijene

Post by callmethebreeeze »

bolje uz basamake, lakse je, a i nije opasno. a najbolje je liftom ici. to ko si moze priustiti.
:D
Saian

#6 Re: Penjanje uz stijene

Post by Saian »

callmethebreeeze wrote:bolje uz basamake, lakse je, a i nije opasno. a najbolje je liftom ici. to ko si moze priustiti.

sjo pa dzes briz taMdzara te ub'la, kazu ovi navuChu rukavice kad se penju, samo ne znam jesul' od loootexa, to se moras raspitat :D
callmethebreeeze

#7 Re: Penjanje uz stijene

Post by callmethebreeeze »

Saian wrote:
callmethebreeeze wrote:bolje uz basamake, lakse je, a i nije opasno. a najbolje je liftom ici. to ko si moze priustiti.

sjo pa dzes briz taMdzara te ub'la, kazu ovi navuChu rukavice kad se penju, samo ne znam jesul' od loootexa, to se moras raspitat :D
evo me, vratio se iz nyc. imao sam ja rodjaka, pokoj mu dusi, on je poginuo penjuci se. doduse, to je bilo u americi. treba biti pazljiv s tim stvarima. ali raja koja se bavi tim, kaze da je to fantasticna zajebancija.
d2

#8 Re: Penjanje uz stijene

Post by d2 »

ne znam za klub ali penjace mozes naci u aleji ambasadora to je setaliste koje vodi od Bentbase do Kozije cuprije. Kreni tamo kad je lijep dan i naci ces penjace na jednoj stijeni koja je na tom setalistu.
Risto Kuglarić

#9 Re: Penjanje uz stijene

Post by Risto Kuglarić »

vrhunska zajebancija! Bio na žalost samo jednom sa likom koji se zove Edin Durmo, vodi klub ekstremnih sportova zove se Scorpio( http://www.scorpio.ba )
Tad kad se išlo, vodio nas je na Romaniju na izvjesni "Zub" - vertikalna penisolika stijena visoka 40 metara. oprema i sve ostalo od njih. Taj jednodnevni izlet se tad plaćao 50 KM. A u Sarajevu sam čuo da imaju neki momci koji se penju na darivi, ali na žalost ne znam ko su i nemam kontakt :(
Post Reply