Penal System in canada

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
aminchev2

#1 Penal System in canada

Post by aminchev2 »

Neznam kako se kaze to na nasem, pa se izvinjavam.

Ovako
Danas citam u novinama da je frajer koji je silovao jednu curicu od 18 godina dobio samo, SAMO 3 godine u zatvoru.
Silovao je pred djecom koju je cuvala.
To je... za kosu je vukao do VCa pred tom djecom i nije prestao da je siluje cak i kad su njegova djeca lupala na vrata.
Ne razumijem kako u jednoj ovoliko "civilizovanoj" drzavi se tako nesta moglo desiti.
Reci te mi... Kakve su kod vas u dijaspori kazne u ovim situacijama?
Jeli i kod vas ovoliko "lenient"?
pitt

Post by pitt »

zna se ko ima najbolje kazne :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

pitt wrote:zna se ko ima najbolje kazne :D

iran?
irak?
turska?
AenemA

Post by AenemA »

Sto se ne ugledate ne komsije, neb' on dobio 3 nego 93...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Evo bas juce gledam na TVu ucitelj gimnastike "pipko" djevojcice od 10-13god starosti. One ono naprave spagu, on ih ko fol pridrzava i stvai ruku ne spolni organ. Njih 10. Proculo se, dobio 3 godine, zatvora, nikad vise ne moze ucit nista, i usput sve sto ima mora prodat da bi isplatio djevojcice zbog civilne tuzbe. Nije silovao, al mu je opet zivot ujeban. Za djevojcice, mentalni stres da i ne govorim.
chuchumbamayumbe

#6 Re: Penal System in canada

Post by chuchumbamayumbe »

aminchev2 wrote:Neznam kako se kaze to na nasem, pa se izvinjavam.

Ovako
Danas citam u novinama da je frajer koji je silovao jednu curicu od 18 godina dobio samo, SAMO 3 godine u zatvoru.
To je... za kosu je vukao do VCa pred tom djecom i nije prestao da je siluje cak i kad su njegova djeca lupala na vrata.
Ne razumijem kako u jednoj ovoliko "civilizovanoj" drzavi se tako nesta moglo desiti.
Dosli nam prijatelji ljetos iz Kanade (dijaspora) i odemo zajedno na remo u Cro. Imaju dvije curice, 4 i 6 godina, i nisu ih mogli nagovoriti da skinu gornji dio kupacheg kostima! Rekose da je u Kanadi zabranjeno drzati djecu u javnosti bez gornjeg dijela (primjer sa plaže), da ne smijes slikati svoje dijete gologuzo...? Nasa mala prdara ima vise "naked" slika nego onih kada je obucena (mi smo u Sarajevu).
I imaju brdo nekakvih, za nas, pomalo "otkačenih" i čudnih zakona...
Valjda zbog toga sto imaju toliko umobolnika...a onda se pitam ko da i mi nemamo pacijenata takvog tipa???
rajvosa^

#7 Re: Penal System in canada

Post by rajvosa^ »

chuchumbamayumbe wrote:
aminchev2 wrote:Neznam kako se kaze to na nasem, pa se izvinjavam.

Ovako
Dosli nam prijatelji ljetos iz Kanade (dijaspora) i odemo zajedno na remo u Cro. Imaju dvije curice, 4 i 6 godina, i nisu ih mogli nagovoriti da skinu gornji dio kupacheg kostima! Rekose da je u Kanadi zabranjeno drzati djecu u javnosti bez gornjeg dijela (primjer sa plaže), da ne smijes slikati svoje dijete gologuzo...? Nasa mala prdara ima vise "naked" slika nego onih kada je obucena (mi smo u Sarajevu).
I imaju brdo nekakvih, za nas, pomalo "otkačenih" i čudnih zakona...
Valjda zbog toga sto imaju toliko umobolnika...a onda se pitam ko da i mi nemamo pacijenata takvog tipa???
Istina - ja ne smijem slikat djecu gologuze da ne bi neki hadjo sto tamo izradjuje slike nesto pomislio pa muriji prijavio. Mada pokusavam sve like sam izradjivati.
Post Reply