Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
General War

#2901 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Hafis wrote: Ma k'o da sebe gledam :) ... mladost - ludost.
Međutim, kao što rekoh drugi vakat - druga nafaka. Danas nije tako...ovi su danas doduše jaki u digitali.. one cake fb, insagram, viber, selfi, inbox...ide to dok ne čuješ opaljenje, zvižduk i detonaciju istovremeno... onda je već problem.
Vego, hoćeš reći da bi i ti stare kosti priključio iz inozemstva ako bi ne daj bože kakav most stvarno počeo nicati. Ne mogu vjerovati...a ubrzo će kvalifikacije za europsko nogometno prvenstvo, valja navijati :bih:
Ako je Tuzla inostranstvo za tebe, onda cu rado na juznu boisnicu zajedno sa Alfonsom :mrgreen:
...Mada, ne vjerujem da je potrebno, kad se sjetim samo da su Mostarci redovno derali ko sufericu havajce zajedno sa gardijcima iz susjedne i prijateljske zemllje.
Kako "tvoja strana" stoji po tom pitanju?
Jel' ti to pričao teča Spasoje iz Kljuna kod Nevesinja ili si skupljao sliKice za album :)
Čuj delegat iz Tuzle.. ..šta je ono..opet se nešto izlilo :lol:
...e moj Hafize, znaci tako strasna situacija, pa ni saljivog odgovora na ovakve muDZahedinske prijetnje :shock:
sekerbay

#2902 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by sekerbay »

Ako bi stvarno došlo do sukoba, a šanse za sukob su 1:10000 :mrgreen: , neš ne vjerujem da bi nato dopustio hrvatskoj da pošalje avione.
Neka policija bi izašla do tunela ko sad sa izbjeglicama, vlast bi ih rastjerala i tako bi se završilo.
Samo, veće su šanse da ja oženim onu plavku iz vuka sa vol strita, neg da dođe do sukoba :mrgreen:
Hafis

#2903 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

General War wrote: .e moj Hafize, znaci tako strasna situacija, pa ni saljivog odgovora na ovakve muDZahedinske prijetnje :shock:
Okle mene Hrvata u šaljivim odgovorima i humoru općenito. Znaš nas: obrt, biznis, šverc, nož u leđa, turizam, nogomet i... kapak, nema dalje.
General War

#2904 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote: .e moj Hafize, znaci tako strasna situacija, pa ni saljivog odgovora na ovakve muDZahedinske prijetnje :shock:
Okle mene Hrvata u šaljivim odgovorima i humoru općenito. Znaš nas: obrt, biznis, šverc, nož u leđa, turizam, nogomet i... kapak, nema dalje.
Nogomet i turizam u hercegovackih hrvata? :mrgreen:
Pa vise kod mene na panonskim jezerima turista preko vikenda nego kod tebe za mjesec.
Nogomet...jel prodao Mamic gospu u Barselonu?
Hafis

#2905 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

General War wrote:
Hafis wrote:
Pa vise kod mene na panonskim jezerima turista preko vikenda nego kod tebe za mjesec.
Otkud su vam turisti? Živinice i Kalesija. Nore li :D
Ja mislim da ti u životu još nisi turiste tu vidio, niti ćeš.

Što se tiče Međugorja, ne kontaš ti to.Dođi, budi jedno tri dana, i samo će ti se kazati. Usput, ja nisam vjernik i ne govorim o tom fenomenu s religijskog aspekta.
tandmand

#2906 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

kaće pelješki most?
Hafis

#2907 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

tandmand wrote:kaće pelješki most?
S GRADILIŠTA PELJEŠKOG MOSTA POČELO UKLANJANJE DIZALICE KOJA ONDJE STOJI VEĆ 10 GODINA
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... i/7687203/

Izgleda da počinju. Uklanjaju one stare dizalice.
General War

#2908 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote: Otkud su vam turisti? Živinice i Kalesija. Nore li :D
Ja mislim da ti u životu još nisi turiste tu vidio, niti ćeš.

Što se tiče Međugorja, ne kontaš ti to.Dođi, budi jedno tri dana, i samo će ti se kazati. Usput, ja nisam vjernik i ne govorim o tom fenomenu s religijskog aspekta.
Pa da ustedis pet minuta svog zivota na forumu i provjeris na bespucima interneta nebi se provaljivao...cak iz kroejse dolaze na brckanje kod mene moj hafizaga dobri na dnevnoj bazi ...i to oni slavonski hrvati, ne slovenski :D da se opet ne zbunis sa slovima.
Ja mislim da je tebi sav uvid u svijet par portala sa zapada hercegovine.
Point.

#2909 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

General War wrote:
Hafis wrote:
A čuj, Gospe ti mlade, pa opće je poznato da se u Ljubuški, Grude, Lišticu a posebno zapadni Mostar slijevaju valovi i valovi turista, željni tih kamenjarskih lipota. I ono turizma što imaju, varaju jadne vjernike.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2910 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

as ti gospe jesusove pa 10 godina dizalice stoje... dobro ih skupljaci zeljeza ne razgrabisHe... jazuk
halo_ba

#2911 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
General War wrote:
Novak20 wrote:Pelješki most je završena priča. Prije će se izgraditi nego što i jedna tužba dođe do nekoga suda. Osim toga, sva tri člana Predsjedništva trebaju biti za tužbu i male su šanse da se to ostvari. Prema tome, ostaje nam samo da pratimo gradnju mosta na ovoj temi.
:-)
Hrvatska mora napraviti koridor do medjunarodnih voda, napravi most, ali valja ustupit novi koridor.
Ne zelis da skontas da je hrvatska kako kopnenim tako i morskim putem podjeljena na dva dijela.
Predsjednistvo se mjenja u oktobru, covic ti je ' zdrao.
Plus bilo koji od bosnjaka i ide tuzba i karanje :mrgreen:
Zabavit ćemo se mi svi tada oko sebe, neće nam na um pasti nikakvi mostovi ni bakrači.
Hocete, vjerojatno.
Super Genijalac

#2912 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Super Genijalac »

iza 15h zamre tema ode stranačka FURDA kućama, prazne kancelarije a sav im posao naprdivanje na forumu i kažu plaćaj poreze ne treba ništa plaćat.
halo_ba

#2913 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Novak20 wrote:
General War wrote: Ti bas nemas pojma, ili pokusavas glupostima zamazat oci.
Btw, ako je hrvatska u pravu...sto se bojis da medjunarodne institucije oglase?
Dodik je vec ubjedjen iz 2009 godine, provjeri ;-)
Umirem od straha zbog oglašavanja međunarodnih institucija. :D
Sta je to, zar ti nisi "nas"?
halo_ba

#2914 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
S GRADILIŠTA PELJEŠKOG MOSTA POČELO UKLANJANJE DIZALICE KOJA ONDJE STOJI VEĆ 10 GODINA

Jesi vidio sto ti je europejska pamet.
Oni pocinju radove tako sto SKLANJAJU masine!
Gdje su oni, a gdje smo mi... :sad:
Hafis

#2915 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

halo_ba wrote:
Hafis wrote:

Jesi vidio sto ti je europejska pamet.
Ma to je sitnica za naše domaće mimare. Preko deset godina s leđa naroda žicaju lovu za gradnju autoputa a još nisu ni 70% trase dogovorili :D
halo_ba

#2916 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
halo_ba wrote: Jesi vidio sto ti je europejska pamet.
Ma to je sitnica za naše domaće neimare. Preko deset godina s leđa naroda žicaju lovu za gradnju autoputa a još nisu ni 70% trase dogovorili :D
Hrvatski unutarnji problemi nas ne interesiraju.
Hafis

#2917 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

halo_ba wrote:
Hafis wrote:
halo_ba wrote: Jesi vidio sto ti je europejska pamet.
Ma to je sitnica za naše domaće neimare. Preko deset godina s leđa naroda žicaju lovu za gradnju autoputa a još nisu ni 70% trase dogovorili :D
To govorim čitavo vrijeme. Ljudi prave most na svom teritoriju kojim povezuju svoje kopno, a ovi naši delegati se raskokodakali. k'o da im je babovina tamo ostala.
halo_ba

#2918 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:
halo_ba wrote:
Hafis wrote: Ma to je sitnica za naše domaće neimare. Preko deset godina s leđa naroda žicaju lovu za gradnju autoputa a još nisu ni 70% trase dogovorili :D
To govorim čitavo vrijeme. Ljudi prave most na svom teritoriju kojim povezuju svoje kopno, a ovi naši delegati se raskokodakali. k'o da im je babovina tamo ostala.
Da, to je hrvatski unutarnji problem.
To i Piranski zaliv.
Hafis

#2919 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

halo_ba wrote:
Hafis wrote:
halo_ba wrote: Hrvatski unutarnji problemi nas ne interesiraju.
Da, to je hrvatski unutarnji problem.
To i Piranski zaliv.
Bravo :thumbup: Krvi mi, upućen si u pomorsko pravo k'o pravi barba.
Ne znam istječe li onom Ševalu mandat u Pomorskom društvu BiH, ali vrijeme je za svježu krv :)
halo_ba

#2920 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote: ali vrijeme je za svježu krv :)
Pa pocnite, matica ce doturiti oruzje.
Lincoln-Burrows

#2921 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lincoln-Burrows »

Svaka čast onima što imaju i suprotno mišljenje nije da smo svi isti ali ovdje ih ima i kraće pameti :D
to je ipak druga kategorija ili bolje reći druga liga da se tko ne uvrijedi.
Hafis

#2922 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

halo_ba wrote:
Probat ću polako, jer vidim da imaš određene poteškoće u kognitivnom funkcioniranju.
Znači kad sam rekao:
Hafis wrote:
Ne znam istječe li onom Ševalu mandat u Pomorskom društvu BiH, ali vrijeme je za svježu krv :)
Mislio sam na tebe, to jest da bi bilo lijepo da netko novi zasjedne u Pomorsko društvo umjesto onih starohana. To sam mislio, ''svježa krv''. Znači figurativan izraz (ako i to kontaš što znači).

A ti, čim si čuo izraz ''krv'' odmah onu staru dijasporsku-gazijsku - počnite!!
E blago tebi, vazda u trećoj :thumbup:
General War

#2923 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote:
halo_ba wrote:
Probat ću polako, jer vidim da imaš određene poteškoće u kognitivnom funkcioniranju.
Znači kad sam rekao:
Hafis wrote:
Mislio sam na tebe, to jest da bi bilo lijepo da netko novi zasjedne u Pomorsko društvo umjesto onih starohana. To sam mislio, ''svježa krv''. Znači figurativan izraz (ako i to kontaš što znači).

A ti, čim si čuo izraz ''krv'' odmah onu staru dijasporsku-gazijsku - počnite!!
E blago tebi, vazda u trećoj :thumbup:
:-) Cuj kongitivno, Seval bi vas na proste cinioce rastavio, da nema iridente koja se kune u dobrosusjedske odnose preko inetresa BiH...ha cuj mu price :D
General War

#2924 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:Svaka čast onima što imaju i suprotno mišljenje nije da smo svi isti ali ovdje ih ima i kraće pameti :D
E sad, Zamisli kad dodju ovi sa kracom pamecu u Oktobru bez da se neko ne uvrijedi :D
Lincoln-Burrows

#2925 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Lincoln-Burrows »

General War wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Svaka čast onima što imaju i suprotno mišljenje nije da smo svi isti ali ovdje ih ima i kraće pameti :D
E sad, Zamisli kad dodju ovi sa kracom pamecu u Oktobru bez da se neko ne uvrijedi :D
Ova ti je najbolja danas :-D , a jebajga neki čuvaju fotelje upravo na račun takvih.
Post Reply