Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
славянин

#2326 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by славянин »

Vizionar 1985 wrote:Jarane luka interes i nas i njihov i jos nekoga a cune ja sta, kako. Ima rad moj o tome. Sad sto nikome to nije naumpalo to je drugo.
Kolika luka ? za brodove preko 50 metara visine pa da u rikverc izlaze iz Neumskog zaljeva jeli ??
Hafis

#2327 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote:Luka u Neumu bi kako sam pisao napravila Neum centrom Juzne Bosne a onom Covicu vjerovatnom bivsem agentu to nije interes jer bi bilo doseljavanja u Neum svih pa i Boshnjaka. To je problem. Strah da se nacionalna struktura u Neumu promjeni. A luka je samo tako isplativa i pozeljna i ima moj rad o tome.

A bitno je uzeti lovu od poreskih obaveznika Hrvatske i EU da se ovaj most gradi, mozda i luka na Peljescu umjesto autoputa kroz Juznu Bosnu pokraj Neuma. Jer jb Mostar, Neum, Medzugorje, Siroki itd., Juznu Bosnu, tj., podrucje cije je ime Hercegovina 1918 nametnuto i dodano nasoj Bosni, pa Bosna postala Bosna i Hercegovina.
To je to. Južni Srbi i Južna Bosna.
I normalno, strah da se ne promijeni etnička karta Neuma koji je od pamtivjeka bio bez Bošnjaka...iliti Bosanaca islamske vjeroispovjedi.
A slušaj Vizionar, ja mislim da bi se recimo i u Sarajevu zabrinuli kada bi im prijetila iznenadna radikalna promjena nacionalne strukture grada . Mislim, svaka čast na multikulti fazonima i ostalim špicama, al' većina je većina. Što kažu: bolje je davati nekome prava, nego ih moljakati od nekoga.
A to vizavi Hercegovine, prije ćeš uvesti u ovu državu Habsburgovce na vlast, već joj skratiti naziv. Kome ne odgovara naziv, što bi rekli ovdje na forumu - pravac Hrvatska...tj. Turska.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2328 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

славянин wrote:
Vizionar 1985 wrote:Jarane luka interes i nas i njihov i jos nekoga a cune ja sta, kako. Ima rad moj o tome. Sad sto nikome to nije naumpalo to je drugo.
Kolika luka ? za brodove preko 50 metara visine pa da u rikverc izlaze iz Neumskog zaljeva jeli ??
Ne ne ne, prokopat cemo kanal kroz Klek pa nece morat u rikverc...samo malo skrenes i izadjes s druge strane :mrgreen: .
General War

#2329 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

славянин wrote:
Handrenje Bosne oko Neuma sa tim mostom je samo jedan primjer u nizu od strane hrvatske a ne jedini...btw takve brodove koji ulaze u luke vuku remorkeri svugdje u svijetu.
Ako je vec tako i ako je bosna zakasnila, ja predlazem da se napravi kakva golema cuna na po zaliva u visini mosta ...sve u skladu sa postojecim pomorskim zakonima :mrgreen:
Sanjarko

#2330 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

славянин wrote:
Ima rad. Plovna je. Zna se to.

Hafize Juzna Bosna zato sto je Hercegovina dodata u naziv 1908 ili 1918 godine. Nasa drzava se do tada zvala samo Bosna. ;-)
Hafis

#2331 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

General War wrote:
славянин wrote:
Handrenje Bosne oko Neuma sa tim mostom je samo jedan primjer u nizu od strane hrvatske a ne jedini...btw takve brodove koji ulaze u luke vuku remorkeri svugdje u svijetu.
Ako je vec tako i ako je bosna zakasnila, ja predlazem da se napravi kakva golema cuna na po zaliva u visini mosta ...sve u skladu sa postojecim pomorskim zakonima :mrgreen:
To bi Hidrogradnja napravila što si rek'o keks. Samo kad ne bi zapelo negdje sa studijom izvodljivosti i tenderima. To jebe naš domaći građevinski sektor.
Šunj

#2332 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Šunj »

Sto se ba brinete? Procitajte ovo i sve ce vam biti jasno. Bosna i Hercegovina, Bosancima i Hercegovcima. Aferim.
Jedini izlaz iz krize: Kompletne porodice napuštaju Republiku Srpsku
Više nije dovoljno da jedan od roditelja radi vani, sad u inostranstvo odlaze cijele porodice, pod parolom "ne želim da mi dijete ovde odraste".

Takvo razmišljanje ima i četvoročlana porodica Sarić, koja se ovog leta seli u Zürich.

– Muž je otišao prije tri godine, a ja sam ostala sa djecom dok sin zavši peti razred i nauči jezik, da bi tamo mogao nastaviti školovanje. Ove godine smo ga ispisali iz škole i svi se preselili u Švicarsku. Ne možemo više biti ovdje, za nas je kasno, ali hoću da spasem svoju djecu – priča majka, koja ima i četvorogodišnju kćerku.

Dodaje da više nije problem u novcu i zaposlenju, jer su kao porodica bili dobro situirani, već da jednostavno ne želi svojoj djeci budućnost ovde.

– Njima je sada lijepo i pitaju zašto moramo da se selimo, ali kasnije će mi biti zahvalni. Neću da ih uče i vode oni sa kupljenim diplomama, da ne može da se zaposli jer nije u stranci i da kad god se razboli mora da doktorima daje mito da ga liječe. Jednostavno, ovde se sve pretvorilo u cirkus. Pa i naši političari svoju djecu školuju vani, znaju šta su uradili našem obrazovanju – kaže ova majka.
Last edited by Šunj on 01/08/2018 10:18, edited 2 times in total.
Sanjarko

#2333 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Jarane nemas pojma ko bi pravio. To sto se radi Covica i Kradeze-a vi Hrvati sukobite sa nama a surujete sa Dodikom pa nevidite dalje od nosa je druga stvar.
General War

#2334 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote: Handrenje Bosne oko Neuma sa tim mostom je samo jedan primjer u nizu od strane hrvatske a ne jedini...btw takve brodove koji ulaze u luke vuku remorkeri svugdje u svijetu.
To bi Hidrogradnja napravila što si rek'o keks. Samo kad ne bi zapelo negdje sa studijom izvodljivosti i tenderima. To jebe naš domaći građevinski sektor.
Treba biti snalazljiv kolega....eto ako je problem to...mozemo otvoriti kockarnicu na moru duz trase prolaska mosta posto je privatni obrt, ne vjerujem da bi bilo problema kao sto si naveo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2335 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

Hafis wrote: To je to. Južni Srbi i Južna Bosna.
I normalno, strah da se ne promijeni etnička karta Neuma koji je od pamtivjeka bio bez Bošnjaka...iliti Bosanaca islamske vjeroispovjedi.
A slušaj Vizionar, ja mislim da bi se recimo i u Sarajevu zabrinuli kada bi im prijetila iznenadna radikalna promjena nacionalne strukture grada . Mislim, svaka čast na multikulti fazonima i ostalim špicama, al' većina je većina. Što kažu: bolje je davati nekome prava, nego ih moljakati od nekoga.
A to vizavi Hercegovine, prije ćeš uvesti u ovu državu Habsburgovce na vlast, već joj skratiti naziv. Kome ne odgovara naziv, što bi rekli ovdje na forumu - pravac Hrvatska...tj. Turska.

cujjj rvacka, turkije... pa bolan nebijo, baustele plaČe za takvima
Hafis

#2336 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote:
славянин wrote:
Ima rad. Plovna je. Zna se to.

Hafize Juzna Bosna zato sto je Hercegovina dodata u naziv 1908 ili 1918 godine.
To jest. Što kažeš dodata u naziv. Pa nije se ni Francuska uvijek zvala Francuska, niti je Njemačka uvijek bila Njemačka...i to je sve dodato u današnji naziv.
Ja bih usput ukinuo nazive Tuzla, Sarajevo, Gornji Vakuf i još masu imena gradova koje su Turci preimenovali...velimn da se vratimo onom našem izvornom srednjovjekovnom .
Kejn

#2337 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Hafis wrote: Ja bih usput ukinuo nazive Tuzla, Sarajevo, Gornji Vakuf i još masu imena gradova koje su Turci preimenovali...velimn da se vratimo onom našem izvornom srednjovjekovnom .
Onda bi se vi katolici trebali početi izjašnjavati kao Bošnjaci opet ako ćemo se vratiti onom našem izvornom srednjovjekovnom :D

Bolje da ne diramo ništa :D
pici

#2338 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

ukinut naziv ercegovina i vratiti starije naziv Bosnie... u čemu je problem?
Hafis

#2339 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

pici wrote:

A to. E jebo te dizel motor. Pod Turskom sam mnislio na takve likove k'o ti. Što ćeš u kjafira u Njemačkoj pored onolike Anadolije...a plus toga Bake i Erdo k'o prst i nokat, a još masa turskih studenata u Sarajevu, pa onda ona brojna tursko-bosanska prijateljska udruženja, pa onda ono javno sunećenje, pa proslava turskog djeteta, pa proslava kojejakvih Historijskih kojekakvih marisana gdje su turci sudjelovali... jebote bolje bi ti bilo tamo nego meni u rodbine u Frankfurtu.
Hafis

#2340 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

pici wrote:ukinut naziv ercegovina i vratiti starije naziv Bosnie... u čemu je problem?
Ja bih to razdvojio da se ljudi ne svađaju oko sutnica.
A iskreno, nekako mi je otmjenije zvuči Hercegovac već Bosanac.
Anti-seljak

#2341 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Anti-seljak »

Jebote žive u BiH a ne poznaju svoju zemlju i još frustracije bacaju do besvjesti, dok se svađate bošnje rade po škutoriji sa majicama na kojima piše cjepam drva za 5 maraka a sva škutorija pod klimama :D uglavnom da nije hrvata pokrepalo bi sve od gladi, ko je na skelama po škutoriji nego bošnje, ko hamali po škutoriji nego bošnje, nego zahvalite bogu na hrvatima pokrepalo bi sve od gladi.

Sad nastavite lupat :mrgreen:
Kejn

#2342 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Anti-seljak wrote:Jebote žive u BiH a ne poznaju svoju zemlju i još frustracije bacaju do besvjesti, dok se svađate bošnje rade po škutoriji sa majicama na kojima piše cjepam drva za 5 maraka a sva škutorija pod klimama :D uglavnom da nije hrvata pokrepalo bi sve od gladi, ko je na skelama po škutoriji nego bošnje, ko hamali po škutoriji nego bošnje, nego zahvalite bogu na hrvatima pokrepalo bi sve od gladi.

Sad nastavite lupat :mrgreen:
HAHAHAH zar ti nemaš koju švapsku guzicu oprat za danas?
Sanjarko

#2343 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:
pici wrote:ukinut naziv ercegovina i vratiti starije naziv Bosnie... u čemu je problem?
Znaci da ste Madzari. Jer Herceg je Madzarska rijec za Vojvodu.
Sanjarko

#2344 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Jos ono H izbacili pa postali Ere.
Sanjarko

#2346 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote:
Znaci da ste Madzari. Jer Herceg je Madzarska rijec za Vojvodu.
Evo Germanska. Znam da je tudza uglavnom.
Bobi
Forum administrator

#2347 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Ne zna se igrat...šta cu mu ja :lol:
Image
Bobi
Forum administrator

#2348 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

kvota 1,5 da ce se opet pojaviti :mrgreen:
pici

#2349 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:

A to. E jebo te dizel motor. Pod Turskom sam mnislio na takve likove k'o ti. Što ćeš u kjafira u Njemačkoj pored onolike Anadolije...a plus toga Bake i Erdo k'o prst i nokat, a još masa turskih studenata u Sarajevu, pa onda ona brojna tursko-bosanska prijateljska udruženja, pa onda ono javno sunećenje, pa proslava turskog djeteta, pa proslava kojejakvih Historijskih kojekakvih marisana gdje su turci sudjelovali... jebote bolje bi ti bilo tamo nego meni u rodbine u Frankfurtu.
Imagephoto host free
Sanjarko

#2350 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Vidi u Covica zlatnog sata na ruci. Skroman je pravo.
Post Reply