Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
high_volume

#2101 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by high_volume »

..
PM72

#2102 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Bobi wrote:pm72 me pretece za sekundu samo sam ja to ljepše stilski napisao :P
Dobro ti si ljepše napisao :D moram ti se malo ulizivat',ipak si ti moderator i to "globalni",možeš mi pođahkad valjat',odgodit' ban i slično...
palermo

#2103 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

Bobi wrote:Iskreno, pred sudom mi nemamo šanse nikakve....jah nemamo trgovačku flotu,jah nemamo vojnu flotu ,jah nemamo ribarsku flotu...mislim da imamo naka dva na naduvavanje policijska čamca :mrgreen: . A eto da dobijemo koridor do otvorenog mora...koliko bi bio...jedno 150km dužine, ko ce to osiguravat i nadgledat, ta dva policijska šlaufa :D ?

KOji ćenam qrc i Široki, niko tamo ne navija z Bosnu i hercegovinu, koji će nam Livno, ni tamo niko ne navija osim par Bošnjaka ne navija za BiH, koji će nam qrc i Banjaluka, tamo tek niko ne navija za BiH, koji će nam qrc aerodromi kada nemamo svoju aviokompanije, koji će nam sopstvena televizija kada svakako svi gledamo srpski sport klub...........

tragikomično je čitati državljane Bosne i Hercegovine koji zdušno zastupaju interese tuđe države, a tek kako je tragikomično čitati ove koji navodno imaju jedino pasoš BiH kako su spremni zastupati interese druge države.........

Da mi je znati zbog čega su Foklandi trebali Britancima
PM72

#2104 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

palermo wrote:
Bobi wrote:Iskreno, pred sudom mi nemamo šanse nikakve....jah nemamo trgovačku flotu,jah nemamo vojnu flotu ,jah nemamo ribarsku flotu...mislim da imamo naka dva na naduvavanje policijska čamca :mrgreen: . A eto da dobijemo koridor do otvorenog mora...koliko bi bio...jedno 150km dužine, ko ce to osiguravat i nadgledat, ta dva policijska šlaufa :D ?

KOji ćenam qrc i Široki, niko tamo ne navija z Bosnu i hercegovinu, koji će nam Livno, ni tamo niko ne navija osim par Bošnjaka ne navija za BiH, koji će nam qrc i Banjaluka, tamo tek niko ne navija za BiH, koji će nam qrc aerodromi kada nemamo svoju aviokompanije, koji će nam sopstvena televizija kada svakako svi gledamo srpski sport klub...........

tragikomično je čitati državljane Bosne i Hercegovine koji zdušno zastupaju interese tuđe države, a tek kako je tragikomično čitati ove koji navodno imaju jedino pasoš BiH kako su spremni zastupati interese druge države.........

ja pljačke imati pasoš BiH...ja bi ga sad zamjenio za onaj sa šahovnicom,jebo više patriotizam i šuplju.A šta misliš da iskrcamo postrojbu Zelenih beretki na Veliki i Mali školj,da ga zaposjednu i razviju jarbol sa ljiljanima? Poredi čovjek Foklande i Klek... :-)
madner

#2105 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by madner »

Potpuno si u pravu, Klek je znatno vazniji za BiH nego Falklandi za VB.

Bukvalno su ratovali iz principa.
Kejn

#2106 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

PM72 wrote:
palermo wrote:

ja pljačke imati pasoš BiH...ja bi ga sad zamjenio za onaj sa šahovnicom,jebo više patriotizam i šuplju.A šta misliš da iskrcamo postrojbu Zelenih beretki na Veliki i Mali školj,da ga zaposjednu i razviju jarbol sa ljiljanima? Poredi čovjek Foklande i Klek... :-)

Odrekla ti se HR i vrha Kleka i Škoja i hrida Lopate jer je sredstva za most dobila na osnovu razgraničenja Izetbegović A. i Tuđman F. Također po Badinterovoj komisiji ta teritorija je svakako pripadala BiH.... isto ko što je Sutorina pripala Crnoj Gori...
Seawolf

#2107 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Seawolf »

Najtragičnije u cijeloj ovoj priči u vezi sa pelješkim mostom je to, što je EU spremna da iskešira ne mala novčana sredstva, a kako bi cestovno zaobišla teritoriju Bosne i Hercegovine, spajajući mostom dijelove jedne od svojih članica.

To nam jasno govori kakav je stav EU u vezi sa našim mjestom u njoj, a to je za nas puno bitnije od visine mosta i od raspona stubova.
PM72

#2108 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

madner wrote:Potpuno si u pravu, Klek je znatno vazniji za BiH nego Falklandi za VB.

UK je država koja je pod svojom upravom imala frtalj zemaljske kugle i bila spremna baciti i atomsku na Argentinu ako zauzmu taj prdež od ostrva.Mi smo karina od države koja nema ni dva frtalja vlastite teritorije pod svojom kontrolom a hoćemo nekakve blokade,procese,tužbe.
da neće možda onaj frljavi Trnka i Sakib Softić da nam opet uzmu koju stotinu hiljada maraka za unaprijed izgubljeni spor?
palermo

#2109 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

PM72 wrote:
Pa baciš pasoš, ilegalno se prebaciš u Hrvatsku i podneseš zahtjeva za azil......za sve ima načina i rješenja.........

Nego, u čemu je razlika između Foklanda i Kleka ??
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2110 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Ovo su sve Turci zakuhali, da nije bilo njih ne bi bio Neum u Bosni i ne bi bilo ove prepiske :mrgreen: .
kockakockica

#2111 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by kockakockica »

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/883 ... mosta.html
BORIŠA FALATAR PREDLAŽE PREDAJU: "Moramo se pomiriti s gradnjom Pelješkog mosta!"

:lol:

Prvo ratni zlocinac Zvonko Vidović, sad ovo :thumbup:
madner

#2112 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by madner »

PM72 wrote:
madner wrote:Potpuno si u pravu, Klek je znatno vazniji za BiH nego Falklandi za VB.

UK je država koja je pod svojom upravom imala frtalj zemaljske kugle i bila spremna baciti i atomsku na Argentinu ako zauzmu taj prdež od ostrva.Mi smo karina od države koja nema ni dva frtalja vlastite teritorije pod svojom kontrolom a hoćemo nekakve blokade,procese,tužbe.
da neće možda onaj frljavi Trnka i Sakib Softić da nam opet uzmu koju stotinu hiljada maraka za unaprijed izgubljeni spor?
Jesu no 1980 su bila jedna osrednja sila koja je bankrotirala i izgubila imperiju troseci se sa Njemcima. Velika nezaposlenost, mal proracun za odbranu i snage koje su bile sastavljenje da sto duze takticke nuklearke lete po Njemackoj.
Falklandi su pak zauzeti od Argentine, nuklearka nije bacena.

To je ostrvo ovaca, vise ljudi su iskrcali i jedni i drugi od stanovnistva.

To sto Srpski igraci kalkulisu sa presudama u svoje predizborne svrhe ne znaci da treba sve principe ponistiti.

Inace BiH kontrolise 100% svoje teritorije. Imas Kipar, tu zaista ima granica.
PM72

#2113 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

palermo wrote:
PM72 wrote:
Pa baciš pasoš, ilegalno se prebaciš u Hrvatsku i podneseš zahtjeva za azil......za sve ima načina i rješenja.........

E hvala ti za savjet..
A na Foklande se iskrcala argentinska vojska pa ih britanci zajmili ko malu djecu...na Klek se nije niko iskrcao a i da jeste mogli bi mu puhat' pod pendžer.
A to da BiH kontroliše 100% svoje teritorije je priča za djecu u obdaništu.Hajd razvij zastavu BiH na Palama jal Širokom brijegu ili nek odigra reprezentacija bar jednu utakmicu...
Bobi
Forum administrator

#2114 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

PM72 wrote:
palermo wrote:
PM72 wrote:

E hvala ti za savjet..
A na Foklande se iskrcala argentinska vojska pa ih britanci zajmili ko malu djecu...na Klek se nije niko iskrcao a i da jeste mogli bi mu puhat' pod pendžer.
A to da BiH kontroliše 100% svoje teritorije je priča za djecu u obdaništu.Hajd razvij zastavu BiH na Palama jal Širokom brijegu ili nek odigra reprezentacija bar jednu utakmicu...
haj prošetaj sa čelikovim šalom po Sarajevu :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#2115 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Nadzorna_ploca »

Jesam li ja jedini koga boli qrac za Peljeski most?
Bobi
Forum administrator

#2116 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Nadzorna_ploca wrote:Jesam li ja jedini koga boli qrac za Peljeski most?
Nisi, samo nisi glasan .
animus

#2117 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by animus »

Bobi wrote:Ovo su sve Turci zakuhali, da nije bilo njih ne bi bio Neum u Bosni i ne bi bilo ove prepiske :mrgreen: .
Nece Neum nigdje. Bosna mu je sudbina ali brate od njega i nema neke koristi skoro nikome. Skoro je beznacajan. Premala je teritorija, okruzena hrvatskom teritorijom, nema nikakve perspektive, naseljena ekstremistima itd. Jedini znacaj mu je bio sto je hrvatsku teritorijalno prekidao. Sada nema ni to. Ne vidim mu neku turisticku buducnost sa ovim mostom. Jedino eventualno da se razvije uzgoj ribe i skoljke. Definitivno ni neka kvalitetnija cesta nece biti nikom potrebna.
PM72

#2118 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by PM72 »

Nadzorna_ploca wrote:Jesam li ja jedini koga boli qrac za Peljeski most?
nisi.I mene zaboli.
palermo

#2119 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

PM72 wrote:
Sad sam te skontao :thumbup:

ti zapravo predlažeš da umjesto tužbe nekakvim sudovima , pišemo UN da pokrene proceduru da nas ukinu......
Kejn

#2121 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

Ukoliko se i napravi, ako ima prolaznu visinu od 55 metara kroz njega i dalje mogu proći čak i nosači aviona. Oni urone još desetak metara tako da su manji od 55 metara...

Image
General War

#2122 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Kejn wrote:Ukoliko se i napravi, ako ima prolaznu visinu od 55 metara kroz njega i dalje mogu proći čak i nosači aviona. Oni urone još desetak metara tako da su manji od 55 metara...

Image
Jebes to sta moze proci ispod, vec je li pravno OK ili nije?
Ako nije:
madner

#2123 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by madner »

PM72 wrote:
palermo wrote:
PM72 wrote:

E hvala ti za savjet..
Sta imam otici na Pale, svi su radnim danom tu. :D
Inace, koliko znam imamo i reprezentativce sa Pala, opstina sa gorom reputacijom nego sto zasluzuje. :D
Kejn

#2124 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Kejn »

General War wrote:
Kejn wrote:Ukoliko se i napravi, ako ima prolaznu visinu od 55 metara kroz njega i dalje mogu proći čak i nosači aviona. Oni urone još desetak metara tako da su manji od 55 metara...

Image
Jebes to sta moze proci ispod, vec je li pravno OK ili nije?
Ako nije:
Ne ide to tako, mi Bošnjaci to vako radimo :D

amar1994

#2125 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by amar1994 »

Seawolf wrote:Najtragičnije u cijeloj ovoj priči u vezi sa pelješkim mostom je to, što je EU spremna da iskešira ne mala novčana sredstva, a kako bi cestovno zaobišla teritoriju Bosne i Hercegovine, spajajući mostom dijelove jedne od svojih članica.

To nam jasno govori kakav je stav EU u vezi sa našim mjestom u njoj, a to je za nas puno bitnije od visine mosta i od raspona stubova.
:thumbup:
Ja vjerujem da je stav isti kao i u periodu od 92 do 95 :wink:

smradovi su to kakvih malo gdje ima , a nasi politicari im pogodni :-)
Post Reply