Koliko sam vidio na Hifi u Vogosci ga i dalje nema...na onoj u Hotonju nisam obracao paznju, smetnuo sam...ako je suditi po ovoj vogoscanskoj (a na njoj je sigurno bilo) onda nije za pumpe...CooK wrote:Hajde bas vidi pa javi ovdje, i mene interesuje jel to za domace trziste ili za Italiju.betametazon wrote:
Koliko sam mogao primjetiti na pumpama im nema peleta, bas cu pogledat ujutro da li ce niknuti nove kolicine...
Pelet u BiH - cijene i gdje
Moderator: anex
-
betametazon
#2851 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
- gol-man
#2852 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Ne isplati se HIFI prodavati u Italiju. Izvozna cijena mislim da ne prelazi 120 € za onaj najbolji što naši rade.
- fidoremilienko
#2853 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
U Italiji je tona peleta cca. 500 Eur 
-
maks_rs
- Grijem se na: Pelet + Inverter
#2854 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Pelet je najskuplji u Švici - do 300 CHF , u ostatku EU od 230 - 250 Eura ( u prosjeku naravno ).fidoremilienko wrote:U Italiji je tona peleta cca. 500 Eur
- fidoremilienko
#2855 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Tacno se tako i u Njemackoj krecu cijene do 250 EUr max. Ali ovo za Italiju me iznenadilo, sto sam na nekoj stranici procitao. Stranica je bila od neke firme.
Onda bi kod nas trebalo biti do 250 KM max. Eto dodje dole cijena ko u DEU.
Onda bi kod nas trebalo biti do 250 KM max. Eto dodje dole cijena ko u DEU.
-
maks_rs
#2856 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Ma nije ni u Italiji skuplji od 250 E , znam da su našim proizvođačima plaćali max 150 E fco fabrika i to pelet prve klase. Naši to nisu uvijek ispoštovali pa je bilo i vraćenih pošiljki.
Da su naši proizvođači pametni , gajili bi domaće tržište, jer ovdje mogu prodati bukvalno sve za isto para koliko dobiju za izvoz prve klase.
Da su naši proizvođači pametni , gajili bi domaće tržište, jer ovdje mogu prodati bukvalno sve za isto para koliko dobiju za izvoz prve klase.
- golfiista
#2857 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Evo imaju dvije palete na stanju, 385 KM sa prevozom Kanton Sarajevo, pelet iz fabrike Sokolac. Ako je neko izbiljan kupac neka se javi u pp, da proslijedim kontakt telefon.
-
bumerangss
#2858 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
To je zakon ponude i potražnje! Kad je ponuda veca od potražnje cijene padaju i obrmuto kad je potražnja veca od ponude cijene rastu. Zato uzimajte u aprilu i maju kad niko ne kupuje pa cete platiti 250 KMprobook wrote:Koliko vidim ovo govno od peleta treba bataliti jedno 3 godine dok se ne stabilizuje situacija.
Nije normalno da isti proizvod na pocetku god kosta 250 KM, a na kraju godine bice i preko 500 ako ovako nastavi.
Da hoce svi domaci proizvodjaci propasti ebem im sve lihvarsko.
-
gagy06
#2859 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Nema tu nikakvog zakona. Da ima zakon ne bi to smjelo biti ovako. Hifa je preuzela monopol. Skladište u Doboju puno ko šibica. Ja bio, kaže koliko treba. Reko daj mi odmah da neće nestat. Kazu oni meni: kod nas ne moze nestati. I to je to. Ostali su se prislonili uz njih i osluskuju cijene. Dakle, peleta ima, al za dobru paru. Ja sam dobio pelet originalnog proizvodjaca jer nisu stigli prepakovat. Interesantno je da se ista stvar dogodila sa malinama kada je- pogodite koja firma- ušla u posao sa malinama. Nije politička tema, ali zna se sa kim su povezani i zašto im se može kako im se digne.
-
bumerangss
#2860 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Evo cujem na kalmanu reklamiraju da drvosjeca prodaje pelet vrhunske kvalitete za 480 KM tona sa uracunatim prevozom u KS 
-
maks_rs
#2861 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
480 KM za nešto što u proizvodnji košta 120 KM
.
Koliko treba biti očajan i mazohist i na kraju nepismen pa plaćati ove poreze na budale?
P.S. Evo pojavljuje se na pik-u lagano i uvozni pelet po 300 - 320 KM
Koliko treba biti očajan i mazohist i na kraju nepismen pa plaćati ove poreze na budale?
- Maraschino
#2862 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Morat ce ga Drvosjeca u cjepanice vracat.maks_rs wrote:480 KM za nešto što u proizvodnji košta 120 KM![]()
.
-
orgazmotronic
#2863 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Google is your Friend
cijena peleta u Italiji
cijena peleta u Italiji
-
toure123
#2864 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Pocelo je pocelo
Evo linka za pelet( nije reklamiranje ili nesto slicno ):
https://www.olx.ba/artikal/26954531/pel ... a-trzistu/
A ovi sto su dizali cijene do nebesa po 480 KM sada mozemo KOMOTNO RECI: POPUSITE NAM KURACCCC
Realna cijena peleta u ovom trenutku za nase trziste je 220-240 KM, i to je cak previse !
Evo cujem da nam uskoro dolazi neki uvozni pelet iz Bugarske po cijeni od 270 KM/tona za nase trziste!!!
DUDLAJTE GA LOKALNE SPODOBEEEE MAMU VAM JEBEEEM HAHAHAHA
A ovi sto su dizali cijene do nebesa po 480 KM sada mozemo KOMOTNO RECI: POPUSITE NAM KURACCCC
Realna cijena peleta u ovom trenutku za nase trziste je 220-240 KM, i to je cak previse !
Evo cujem da nam uskoro dolazi neki uvozni pelet iz Bugarske po cijeni od 270 KM/tona za nase trziste!!!
-
probook
#2865 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Ja bas nesto ozbiljno razmisljam da provrtim nesto preko neke firme i uvezem pelet
Moglo bi se uz neku realnu cijenu i zaraditi nesto 
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2866 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
A sad se sjetite kako sam vam pisao da nema šanse da je jednačina: piljevina > mrki = piljevina < KM. Pa čovječe, vama traže serijski broj peći da isporuče piljevinu
U zemlji uglja, i to mrkog visokokaloričnog, levati presuju piljevinu niskokaloričnu i tuše za 500 KM.
Nije da Vam prisjedam na muku, ali imate upise pa čitajte.
U zemlji uglja, i to mrkog visokokaloričnog, levati presuju piljevinu niskokaloričnu i tuše za 500 KM.
Nije da Vam prisjedam na muku, ali imate upise pa čitajte.
-
isx
#2867 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Suncokret? Nece to moja pec vidjeti.toure123 wrote:Pocelo je pocelo![]()
A ovi sto su dizali cijene do nebesa po 480 KM sada mozemo KOMOTNO RECI: POPUSITE NAM KURACCCC![]()
![]()
![]()
-
betametazon
#2868 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Covjek daje po 20 kg svakome na probu besplatno, samo trebas ili otici po to ili zamoliti nekog iz detvente da ti posalje ili anhazovat brzu postu da oni odu preuzet i da ti dostave...vrijedilo bi mozda pribat pa vidjet kakav je.isx wrote:Suncokret? Nece to moja pec vidjeti.toure123 wrote:Pocelo je pocelo![]()
A ovi sto su dizali cijene do nebesa po 480 KM sada mozemo KOMOTNO RECI: POPUSITE NAM KURACCCC![]()
![]()
![]()
Inace i ja sam nesto razmisljao, nas ima hiljada kojima treba pelet, to je jedna ogromna suma novca a mi samo znamo kukat umjesto da smo se fino udruzili, i organizovali kakav prevoz iz vana...
-
maks_rs
#2869 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Teško ide to sa udruživanjem, ne mogu ljudi da se dogovore ni oko manje bitnih stvari a i uvoz manjih količina se ne isplati.
Međutim , uvozni pelet se već pojavio po pristojnim cijenama , tako da ovaj monopol domaćih ****** ne može opstati. Ako prva klasa iz uvoza dođe 300 KM , ovaj domaći treće klase treba da bude 200 KM.
Međutim , uvozni pelet se već pojavio po pristojnim cijenama , tako da ovaj monopol domaćih ****** ne može opstati. Ako prva klasa iz uvoza dođe 300 KM , ovaj domaći treće klase treba da bude 200 KM.
-
betametazon
#2870 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
O kojem uvoznom peletu po pristojnoj cijeni govoris, ja osim ovog suncokretovog (a i on je neprovjeren plus cijena od preko 320 KM bez prevoza nije bas posebno pristojna) ne znam da ima drugih?maks_rs wrote:Teško ide to sa udruživanjem, ne mogu ljudi da se dogovore ni oko manje bitnih stvari a i uvoz manjih količina se ne isplati.
-
isx
#2871 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Pitajte korisnike suncokretovog peleta iz Srbije kako im peci izgledaju.
-
gagy06
#2872 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
jel imas neke linkove da se informisemo za ovaj suncokretov pelet?isx wrote:Pitajte korisnike suncokretovog peleta iz Srbije kako im peci izgledaju.
-
maks_rs
#2873 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Imaš već par ponuda na pik-u pa pogledaj , da ne reklamiram.betametazon wrote:
O kojem uvoznom peletu po pristojnoj cijeni govoris, ja osim ovog suncokretovog (a i on je neprovjeren plus cijena od preko 320 KM bez prevoza nije bas posebno pristojna) ne znam da ima drugih?
-
toure123
#2874 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
@maks_rs ma pusti seronju vidis da je garant jedan od onih sto preprodaju i svercaju peletom ovih dana dok je "nestasica"... Idiot da je samo ukucao kljucnu rijec "pelet" na piku bi vec nasao 4-5 rezultata za uvozni pelet.maks_rs wrote:Imaš već par ponuda na pik-u pa pogledaj , da ne reklamiram.betametazon wrote:
O kojem uvoznom peletu po pristojnoj cijeni govoris, ja osim ovog suncokretovog (a i on je neprovjeren plus cijena od preko 320 KM bez prevoza nije bas posebno pristojna) ne znam da ima drugih?
Ima njih ovdje i citaju, sad grobari ne znaju sta ce od muke jer im njihov pelet 18te klase nece vise niko ni kupit !!!
-
toure123
#2875 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH
Ko jos jednom kaze "nestasica" peleta jebat cu mu mater!!!!
Evo narode, za ove sto kazu da nema, ima ima itekako:
https://www.olx.ba/artikal/26979923/pel ... a-po-15kg/
Svega mi nije nikakvo reklamiranje!!!
Uglavnom evo kod ovoga imate u JUMBO vrecama od po 1 tonu po cijeni od 320 KM !!
Uskoro ce stici uvozni pelet iz Bugarske po cijeni od 260 KM /tona vrhunska A1 klasa !!!!
Ajde da vas vidimo lokalne spodobe, sverceri i preprodavaci mamicu li vam jebem!!! Mislili ste narod zajebat, e kitu cete !
Za ove sto su govorili da ce cijena peleta biti 700 KM /tona porucujem : MAMICU LI VAM JEBEM NECE NIKADA TAKO BITI
I za kraj jos jednom se poserem svim nakupcima, preprodavacima i gnjidama koji su mislili preko noci obogatiti se !!
Uglavnom jos jednom: uskoro ce se na trzistu pojaviti i pelet iz Bugarske koji je sastava 100% Bukovina po cijeni od 260 KM / tona ...
Iduce godine je za ocekivati da ce cijena zbog uvoznog opasti cak i na 190 KM po toni !!!
Uradite quote ovog posta kad se to desi !

Evo narode, za ove sto kazu da nema, ima ima itekako:
https://www.olx.ba/artikal/26979923/pel ... a-po-15kg/
Svega mi nije nikakvo reklamiranje!!!
Uglavnom evo kod ovoga imate u JUMBO vrecama od po 1 tonu po cijeni od 320 KM !!
Uskoro ce stici uvozni pelet iz Bugarske po cijeni od 260 KM /tona vrhunska A1 klasa !!!!
Ajde da vas vidimo lokalne spodobe, sverceri i preprodavaci mamicu li vam jebem!!! Mislili ste narod zajebat, e kitu cete !
Za ove sto su govorili da ce cijena peleta biti 700 KM /tona porucujem : MAMICU LI VAM JEBEM NECE NIKADA TAKO BITI
I za kraj jos jednom se poserem svim nakupcima, preprodavacima i gnjidama koji su mislili preko noci obogatiti se !!
Uglavnom jos jednom: uskoro ce se na trzistu pojaviti i pelet iz Bugarske koji je sastava 100% Bukovina po cijeni od 260 KM / tona ...
Iduce godine je za ocekivati da ce cijena zbog uvoznog opasti cak i na 190 KM po toni !!!
Uradite quote ovog posta kad se to desi !