ozbiljno, prvi put sam čuo ustajala krvamiliana wrote:
aaa dajjj![]()
![]()
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- jao_situacije
#801 Re: Kupanje jednom sedmično
- NK33
#802 Re: Kupanje jednom sedmično
Ma vidim sve gospoda na forumu, mislim da ovi koje sam citirao u prethodnom postu čak ne peru svoju odjeću jer možda se neće pranjem skinuti svaki djelić prljavštine. Nego, oni ti nakon što skinu majicu/hlače ni pet ni šest nego pravac kanta za smeće i uzimaju novu iz ormara i sve tako. Što je sigurno - sigurno je, toliko su čisti da ne žele rizikovati da nose odjeću koja se možda nije savršeno oprala.dobar osjecaj wrote: Nije bas nesto zahvalna analogija, osim ako se radi o ljudima koji imaju iskljucivo jedan par obuce koji nose svaki dan po cijeli dan. Licna higijena ukljucuje i higijenu stopala. Osoba koja se tusira svaki dan i svakodnevno mijenja ciste carape nikako nema iste probleme sa smradom obuce kao ljudi koji manje vode racuna o tome. Osim sto se redovno kupam i mijenjam odjecu, ja dnevno mijenjam 2-3 para obuce iz vise razloga a u obucu stavljam mirsne uloske za svjezinu. Za sport koristim nekoliko razlicitih patika i perem ih redovno pa rijetko cak i kod te sportske obuce osjetim neki strasan smrad. Dakle, ja konkretno uz sve sto poduzimam za licnu higijenu nemam neki izrazen problem s neugodnim mirisima moje obuce.
- Cherry-Cherry
#803 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja ne mogu da vjerujem, koliko uhljupa i smrdljivaca ima oko mene... U Evropi u 21 vijeku...NK33 wrote:Ma vidim sve gospoda na forumu, mislim da ovi koje sam citirao u prethodnom postu čak ne peru svoju odjeću jer možda se neće pranjem skinuti svaki djelić prljavštine. Nego, oni ti nakon što skinu majicu/hlače ni pet ni šest nego pravac kanta za smeće i uzimaju novu iz ormara i sve tako. Što je sigurno - sigurno je, toliko su čisti da ne žele rizikovati da nose odjeću koja se možda nije savršeno oprala.dobar osjecaj wrote: Nije bas nesto zahvalna analogija, osim ako se radi o ljudima koji imaju iskljucivo jedan par obuce koji nose svaki dan po cijeli dan. Licna higijena ukljucuje i higijenu stopala. Osoba koja se tusira svaki dan i svakodnevno mijenja ciste carape nikako nema iste probleme sa smradom obuce kao ljudi koji manje vode racuna o tome. Osim sto se redovno kupam i mijenjam odjecu, ja dnevno mijenjam 2-3 para obuce iz vise razloga a u obucu stavljam mirsne uloske za svjezinu. Za sport koristim nekoliko razlicitih patika i perem ih redovno pa rijetko cak i kod te sportske obuce osjetim neki strasan smrad. Dakle, ja konkretno uz sve sto poduzimam za licnu higijenu nemam neki izrazen problem s neugodnim mirisima moje obuce.
Što se obuće tiče, imam je dosta i nisam stalno u istoj obući. A kada neko redovno vodi računa o higijeni i svaki dan oblači čiste čarape, ne može imati probleme takve vrste. A postoje i mirisni ulošci i antibakterijski, nema šta nema da se kupi.
- NK33
#804 Re: Kupanje jednom sedmično
Aha, znači obuća se može nositi i dva (a u ekstremnim slučajevima i tri dana za redom) a hlače ni slučajno. Nema veze što obuća ide preko čarapa koje prenose nečistoće isto kao što hlače idu preko donjeg veša? Nije kontradiktorno nimalo?Cherry-Cherry wrote:Ja ne mogu da vjerujem, koliko uhljupa i smrdljivaca ima oko mene... U Evropi u 21 vijeku...NK33 wrote: Ma vidim sve gospoda na forumu, mislim da ovi koje sam citirao u prethodnom postu čak ne peru svoju odjeću jer možda se neće pranjem skinuti svaki djelić prljavštine. Nego, oni ti nakon što skinu majicu/hlače ni pet ni šest nego pravac kanta za smeće i uzimaju novu iz ormara i sve tako. Što je sigurno - sigurno je, toliko su čisti da ne žele rizikovati da nose odjeću koja se možda nije savršeno oprala.I još se čude što se neko redovno kupa i presvlači.
![]()
Što se obuće tiče, imam je dosta i nisam stalno u istoj obući. A kada neko redovno vodi računa o higijeni i svaki dan oblači čiste čarape, ne može imati probleme takve vrste. A postoje i mirisni ulošci i antibakterijski, nema šta nema da se kupi.
Jedno je ispravno zato što vi tako radite a drugo nije zato što vi tako ne radite jer niste David Beckham pa da imate toliko cipela da svaki dan druge nosite
- spreca
#805 Re: Kupanje jednom sedmično
ja ocekujem kad ce ovi cistunci reci da i shupak mijenjaju svaki danNK33 wrote:Aha, znači obuća se može nositi i dva (a u ekstremnim slučajevima i tri dana za redom) a hlače ni slučajno. Nema veze što obuća ide preko čarapa koje prenose nečistoće isto kao što hlače idu preko donjeg veša? Nije kontradiktorno nimalo?Cherry-Cherry wrote:Ja ne mogu da vjerujem, koliko uhljupa i smrdljivaca ima oko mene... U Evropi u 21 vijeku...NK33 wrote: Ma vidim sve gospoda na forumu, mislim da ovi koje sam citirao u prethodnom postu čak ne peru svoju odjeću jer možda se neće pranjem skinuti svaki djelić prljavštine. Nego, oni ti nakon što skinu majicu/hlače ni pet ni šest nego pravac kanta za smeće i uzimaju novu iz ormara i sve tako. Što je sigurno - sigurno je, toliko su čisti da ne žele rizikovati da nose odjeću koja se možda nije savršeno oprala.I još se čude što se neko redovno kupa i presvlači.
![]()
Jedno je ispravno zato što vi tako radite a drugo nije zato što vi tako ne radite jer niste David Beckham pa da imate toliko cipela da svaki dan druge nositeHvala.
- NK33
#806 Re: Kupanje jednom sedmično
spreca wrote: ja ocekujem kad ce ovi cistunci reci da i shupak mijenjaju svaki dan![]()
- spreca
#807 Re: Kupanje jednom sedmično
ovu temu treba preimenovati ...ko moze vise slagatiNK33 wrote:spreca wrote: ja ocekujem kad ce ovi cistunci reci da i shupak mijenjaju svaki dan![]()
![]()
![]()
![]()
- jao_situacije
#808 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja ne znam za vas, ali ja ruke solnom kiselinom perem. 
- NK33
#809 Re: Kupanje jednom sedmično
direktni wrote:Meni neka alergija od solne, ja bome samo domestos, a dobar je i za oralnu te intimnu higijenu. Odjeća i obuća, samo visokosintetička vlaknajao_situacije wrote:Ja ne znam za vas, ali ja ruke solnom kiselinom perem.
- spreca
#810 Re: Kupanje jednom sedmično
ma kakva solna ...skupo je to......ja jaja skuham u loncu pa ih onda zicanom cetkom odrajam.....nisam mislio na kokosija jajajao_situacije wrote:Ja ne znam za vas, ali ja ruke solnom kiselinom perem.
- jao_situacije
#811 Re: Kupanje jednom sedmično
Jebiga ti baš ozbiljno shvatio kad kažu da budeš sterilanspreca wrote:ma kakva solna ...skupo je to......ja jaja skuham u loncu pa ih onda zicanom cetkom odrajam.....nisam mislio na kokosija jajajao_situacije wrote:Ja ne znam za vas, ali ja ruke solnom kiselinom perem.
- spreca
#812 Re: Kupanje jednom sedmično
cistoca je pola zdravlja

- spreca
#813 Re: Kupanje jednom sedmično
skupa ti taj program.....zato ja odkuhajem u nekoliko voda...onda ih ubacim u negaseni krec ...to je jeftinija varijantadirektni wrote:Eeee, tu griješiš jarane. Moraš ih otkuhati u H2O uz dodatak C2H5OH, pa tek onda četka.spreca wrote:ma kakva solna ...skupo je to......ja jaja skuham u loncu pa ih onda zicanom cetkom odrajam.....nisam mislio na kokosija jajajao_situacije wrote:Ja ne znam za vas, ali ja ruke solnom kiselinom perem.
- jao_situacije
#814 Re: Kupanje jednom sedmično
ljudi to ne kontaju ba, to je k'o jing jang mora biti i crnog da bude ravnotežadirektni wrote:druga polovina peksinlukspreca wrote:cistoca je pola zdravlja![]()
- dobar osjecaj
#815 Re: Kupanje jednom sedmično
Pa, o tome se moze svasta reci. Ja razumijem da svi zivimo u razlicitim uslovima i raspolazemo razlicitim mogucnostima, koje nam dijelom diktiraju i zivotne navike. A ima nas mnogo razlicite zivotne dobi. Razumijem dijelom da je ovim penzicima teze i manje prioritet da se toliko bave higijenom, mada i tu postoje ogromne razlike. Sinoc sam obisla par penzica koji su mladji od moje nene a kad im se udje u zivotni prostor za oci stipa smrad, ustajalost i nesto sto podsjeca na sirce. S druge strane, moja nena koja je slabo pokretna i dandanas insistira da joj pomognemo da se okupa makar jedanput sedmicno i u njenom prostoru skoro da uopste nema karakteristicnog starackog mirisa-sve odise cistocom i svjezinom.NK33 wrote:Ma vidim sve gospoda na forumu, mislim da ovi koje sam citirao u prethodnom postu čak ne peru svoju odjeću jer možda se neće pranjem skinuti svaki djelić prljavštine. Nego, oni ti nakon što skinu majicu/hlače ni pet ni šest nego pravac kanta za smeće i uzimaju novu iz ormara i sve tako. Što je sigurno - sigurno je, toliko su čisti da ne žele rizikovati da nose odjeću koja se možda nije savršeno oprala.
Meni je normalno da obzirom da svi zivimo u razlicitim uslovima i s razlicitim mogucnostima, imamo razlicito misljenje o ovoj temi. Tako i citam sve ove komentare - kao ogledao uslova i mogucnosti u kojima svi zivimo.
- Cherry-Cherry
#816 Re: Kupanje jednom sedmično
Meni je normalno da obzirom da svi zivimo u razlicitim uslovima i s razlicitim mogucnostima, imamo razlicito misljenje o ovoj temi. Tako i citam sve ove komentare - kao ogledao uslova i mogucnosti u kojima svi zivimo.
- spreca
#817 Re: Kupanje jednom sedmično
pa znas jarane da ja nisam tarlasikadirektni wrote:@spreča, to je OK. Ebiga, nisi bio precizan prvi put. SorrY
- amiliana
#818 Re: Kupanje jednom sedmično
Stagnant blood is a pathological productjao_situacije wrote:ozbiljno, prvi put sam čuo ustajala krvamiliana wrote:
aaa dajjj![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
#819 Re: Kupanje jednom sedmično
...34. stranice, nijesmo losi 
- Šveđanin
#820 Re: Kupanje jednom sedmično
Svako koliko mijenjate čarape?
- Bosanac sa dna kace
#821 Re: Kupanje jednom sedmično
paaa najmanje jednom dnevnoŠveđanin wrote:Svako koliko mijenjate čarape?
uglavnom zimi novi dan, novi par carapa, ljeti 1-3 puta.....
vecinu carapa kupujem na pijaci, tako da nisu sve najboljeg kvaliteta, tako je'l da ih je bolje mijenjat cesce...
doduse zalomi se nekad da 2 dana nosim iste, ali to je ako nisam kuci....rijetko kad ali bas rijetko ako nema cistih.....
-
Fortitudist
#822 Re: Kupanje jednom sedmično
Jedna tuzna prica u vezi ove teme:
Brat mi je imao posla sa jednim selom na mozda pola sata sat autom od jednog veceg grada i kako je brat malo pokusao ofirno kad su bili sami nesto mu se osjeti vamo tamo, pogledaju okolo, kad rece mu taj covjek (ima mozda 30-35 godina) da se ne osjeti mozda on, kaze brat jok jok (a osjetio se), kaze on mom bratu: "zanemari kao, ne kupam se bas cesto, nemam vremena oko toga voditi brigu".. kaze brat ma nisi ti, sta zna sta ce pomisliti covjek jos da se uvrijedi, a on jos rece "kupao bi se cesce ali ne moze od obaveza, obicno se okupa jednom mjesecno ljeti do 2 puta"
Jednom mjesecno.
Jeste ruralni kraj, jeste poprilicno siromasno ali ne znam.
Jednom mjesecno ljudi
I jos radi fizicke poslove. 
Ali trebali bi se pozabaviti ovim krajnostima kojih sigurno ima. A to opet nije neka velika zabit, jeste ruralni kraj ali sta tek reci za vece zabiti, duplo vece kojih sigurno ima.. gledali ste sigurno gomilu onih priloga na televiziji iz mjesta gdje jos nije stigla struja, vanjske WCove imaju i slicno...
Haos.
Brat mi je imao posla sa jednim selom na mozda pola sata sat autom od jednog veceg grada i kako je brat malo pokusao ofirno kad su bili sami nesto mu se osjeti vamo tamo, pogledaju okolo, kad rece mu taj covjek (ima mozda 30-35 godina) da se ne osjeti mozda on, kaze brat jok jok (a osjetio se), kaze on mom bratu: "zanemari kao, ne kupam se bas cesto, nemam vremena oko toga voditi brigu".. kaze brat ma nisi ti, sta zna sta ce pomisliti covjek jos da se uvrijedi, a on jos rece "kupao bi se cesce ali ne moze od obaveza, obicno se okupa jednom mjesecno ljeti do 2 puta"
Jednom mjesecno.
Ali trebali bi se pozabaviti ovim krajnostima kojih sigurno ima. A to opet nije neka velika zabit, jeste ruralni kraj ali sta tek reci za vece zabiti, duplo vece kojih sigurno ima.. gledali ste sigurno gomilu onih priloga na televiziji iz mjesta gdje jos nije stigla struja, vanjske WCove imaju i slicno...
Haos.
- Queen_of_hearts
#823 Re: Kupanje jednom sedmično
Nesto mi nije jasno,
Ako se ne tusiras svaki dan kad nije ljeto,vec ono na preskoke,a pri tome obavis svakodnevnu higijenu,lica,pazuha,intimog podrucja i stopala ,tvoje netom opeglane pantalone,ce da se zaprljaju toliko (iznutra) do narednog tusiranja,da nema sanse da ih opet obuces,kao ni dzemper........
E da mi je samo vidjeti na sta te pantalone lice od tako cestog pranja pranja i za koliko brojeva se skupila ta pletenina

Ako se ne tusiras svaki dan kad nije ljeto,vec ono na preskoke,a pri tome obavis svakodnevnu higijenu,lica,pazuha,intimog podrucja i stopala ,tvoje netom opeglane pantalone,ce da se zaprljaju toliko (iznutra) do narednog tusiranja,da nema sanse da ih opet obuces,kao ni dzemper........
E da mi je samo vidjeti na sta te pantalone lice od tako cestog pranja pranja i za koliko brojeva se skupila ta pletenina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#824 Re: Kupanje jednom sedmično
oprah šou noge maloprije
ja meraka ljudi moji
od sad to radim češče
ja meraka ljudi moji
od sad to radim češče
- Gojeni H
#825 Re: Kupanje jednom sedmično
Cuj gace mijenjat' svaki dan? Pa necu doktoru. Ako nema vidljivih tragova, to ostaje na meni do iduceg alidjuna.JanuaryJones wrote:Pitanja za ove što se ne tuširaju svaki dan:
1. Mijenjate li donji veš i odjeću koju nosite svaki dan?
2. Ako mijenjate, kako možete obući čisto rublje na prljavo tijelo?
3. Ako ne mijenjatezašto ne?
Ko kaze da je tijelo prljavo? Utvrdili smo da bi se koza mogla istanjiti i da je potreban taj zastitni sloj na tijelu radi hair baja.
A kaze Bosnattica da balkanske zenke vole opojni miris ustajalog muskog tijela.