jok ba gdje ces me u FT. WorthGojeni H wrote:Gdje si ti? Okolina FOrt Worth-a?kosava wrote:Ja ti ne idem kod tih sto imaju cuke i macke i zoloski vrt u kuci dobro da budem iskren gdje ja zivim svako ima par dunuma okucnice. Kada sam kupovao kuce ja udjem i cuko se cuti ja se okrenem na peti.
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
-
kosava
#401 Re: Kupanje jednom sedmično
-
kosava
#402 Re: Kupanje jednom sedmično
Jok od kada je naucio na Manjaci da se nekupa ni Janez nije se razboljevao vise.Gojeni H wrote:
To je garant bio neki Janez sto se vazda kupa.
- Gojeni H
#403 Re: Kupanje jednom sedmično
kosava wrote:
Zaboravio si kosuljica mora da bidne od sintetike joj kad se to uscuti a kada se ustane stolca dismr na govno i znoj. Hmm
Takva se majica nosi po 3 dana.
- Gojeni H
#404 Re: Kupanje jednom sedmično
Bio je jedan cuvac zastitnog sloja samnom u ratu. Taj kad baci carapu na zid, ona se zalijepi pa visi k'o tapiserija.kosava wrote:Jok od kada je naucio na Manjaci da se nekupa ni Janez nije se razboljevao vise.Gojeni H wrote:
To je garant bio neki Janez sto se vazda kupa.
-
kosava
#405 Re: Kupanje jednom sedmično
Gojen a isti grudnjak sedmicu pa kad sise mlatnu namah ti se pripije kozije mlijeko.
Gojeni ako nije puno slobodno gdje si zivijeo u Americi?
A tek komibinacija cigara i znoja uh ( smajli koji vrti glavom)
Ja kad dojem sa posla sjednem na seciju a hanuma lavor i vrc sa vodom pa mi opere noge i to jos treba da pije tu vodu.
Negdje oko Maglaja skinuli mi cizme a samo ona lastika na vrhu ostala nidje carapa.
Gojeni ako nije puno slobodno gdje si zivijeo u Americi?
A tek komibinacija cigara i znoja uh ( smajli koji vrti glavom)
Ja kad dojem sa posla sjednem na seciju a hanuma lavor i vrc sa vodom pa mi opere noge i to jos treba da pije tu vodu.
Negdje oko Maglaja skinuli mi cizme a samo ona lastika na vrhu ostala nidje carapa.
-
kosava
#406 Re: Kupanje jednom sedmično
ti cistunci su mi najaci bili svi u prvom safu a moras ga napomenuti da je prva duznost licna higijena. 
-
kosava
#407 Re: Kupanje jednom sedmično
Gojeni problem je sto nasi ljudi kad kazu Zapad imaju problem da razluce da su to razlicite kulutre i obicaji, sjecas se u Americi gdje god dobijes posao prvo moras potpisati ugovor a u njemu stoje da ces ispunjavati i pridrzavati pravilnika o radu a u svakom praviliniku postoji grooming standard and dress code to jeste higijena i izgled i propisi o oblacenju ima nekih sto brane vjerska obiljezija na radnom mjestu pa nema ni kriza ni krunice ni pod kosuljom. Ako novi radnik pokaze da ima slabe higijenske navike prvo sef poprica pa ako ne pije vode ide kadrovska ako ni tada nepocne da se kupa otkaz i nek smrdi kome hoce,
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#408 Re: Kupanje jednom sedmično
Konacno sutra nedjelja, dan za kupanje, mada bih do srijede mogao izdrzati. Jbg, zima, slabo se insan znoji
- Ciprol
#409 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupanje od bajrama do bajrama, dovoljno
Tuširanje 'ladnom vodom, ujutro, da se razbudim. Imal' kakav prirodni gel za tuširanje, ne volim previše da koristim hemiju.
Tuširanje 'ladnom vodom, ujutro, da se razbudim. Imal' kakav prirodni gel za tuširanje, ne volim previše da koristim hemiju.
- kritichar
#410 Re: Kupanje jednom sedmično
ma ovi što se tuširaju 6 puta na dan, to je sve fušeraj, to se uopšte ne trlja
treba to sve dobro izribat
treba to sve dobro izribat
-
The BEN10
#411 Re: Kupanje jednom sedmično
dječak sa šibicama wrote:Pa u americkim filmovima oni se tusiraju ujutro i navece, neki i u kancelariji imaju tus pa se istusiraju tokom radnog dana... jedino nikad u wc ne iduS4mpion wrote:Prosto je nevjerovatno koliko su naši ljudi fascinirani zapadom i koliko ih muči kompleks manje vrijednosti.
Čak i na ovoj temi nađe se mjesta za priču o mitskim bićima, ljudima na zapadu.
-
kosava
#412 Re: Kupanje jednom sedmično
Tusiraju se jer ako smrde mogu dobit otkaz.
- Cherry-Cherry
#413 Re: Kupanje jednom sedmično
Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.
Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan

- muha_sa
#414 Re: Kupanje jednom sedmično
nisam pratio temu, nešto mi bez vezeCherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan
![]()
ovo što uvecah---moguce da je neka zeza.
- supercali
#415 Re: Kupanje jednom sedmično
A sto tebe briga sto ne izlazim?kosava wrote:A sto ne izlazis to noc? Da se ne prehladis?supercali wrote:ja imam dugu kosu i od kad sam sam poceo prati kosu znaci kad me majka prestala kupati cini mi se da sam fen koristio svega par puta
inace kosu operem navece oko 8 i ne izlazim tu noc nikako
a to dodje zimi mozda jednom sedmicno dok je ljeti mozda 2-3 puta al ljeti se zna i izaci zavisi sve od situacije tako da nikad fen ne koristimmozda da stavis kakvu kapu na glavu?
Jel ti sada izlazis s mokrom kosom vani?
A mozda mi se ne stavlja kapa na glavu?
-
kosava
#416 Re: Kupanje jednom sedmično
supercali wrote: A sto tebe briga sto ne izlazim?
Pitam jer mi nije jasno sto ne izlazis kada se okupas?
Uvijek i ljeti i zimi jos nekoristim fen samo peskir jos nisam fasovo upalu mozga. Pa bas ako je minus 40 a ja tek iz tusa stavim kapu do auta.
-
kosava
#417 Re: Kupanje jednom sedmično
Cherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan
![]()
Ljudi mjere svijet prema sebi i misle ako oni hodaju smrdljivi da svako hoda smrdljiv i ubaci malo predrasuda malo babskih prica i eto ti recepta za peksinluk.
- haubica_i_to_teshka
#418 Re: Kupanje jednom sedmično
E cuj zezamuha_sa wrote:nisam pratio temu, nešto mi bez vezeCherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan
![]()
![]()
ovo što uvecah---moguce da je neka zeza.
Mi se porodicno kupamo jednom sedmicno
Mati napuni kadu, prvo babo,onda mati ,pa mi djeca po starini ( a ja najmladji
- p206
#419 Re: Kupanje jednom sedmično
Tifusari za mnom
- muha_sa
#420 Re: Kupanje jednom sedmično
tako i treba, djeŠ se cesto kupathaubica_i_to_teshka wrote:E cuj zezamuha_sa wrote:nisam pratio temu, nešto mi bez vezeCherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan
![]()
![]()
ovo što uvecah---moguce da je neka zeza.![]()
Mi se porodicno kupamo jednom sedmicno
Mati napuni kadu, prvo babo,onda mati ,pa mi djeca po starini ( a ja najmladji)
-
Glanzer
#421 Re: Kupanje jednom sedmično
Ako se stalno kupas slutis fukaraluku, poznajete li vi ljudi istoriju, plemstvo se nikad nije kupalo. Eto rudari se svaki dan kupaju pa opet mirom ne mirisu. 
-
sojic
#422 Re: Kupanje jednom sedmično
tuknu toliko da sam pobjegao 
i kad sam dosao ovde u usa na casu orijentacije fino rekose:) puno rad se cijeni i podvuce tusiranje dnevno...a ko i ne bi nisam ja plin uvodio u kucu
i kad sam dosao ovde u usa na casu orijentacije fino rekose:) puno rad se cijeni i podvuce tusiranje dnevno...a ko i ne bi nisam ja plin uvodio u kucu
-
kecher II
#423 Re: Kupanje jednom sedmično
mislim da je to sve do materijalnog statusa, obrazovanja i pogleda na svijet. proveo sam neko vrijeme radeci na bliskom istoku, vidio sam drasticne razlike izmedju tih ljudi, u iraku ces sresti i pesina irackog koji smrdi i prljav je, vidi se na njemu da se nije opr'o i presvuk'o duzi vremenski period i odaje onu neku dozu siromastva i zaostalosti dok ces s druge strane sresti i gospodu nalickanu, usminkanu, mirise, cist vidis isto tako na njemu da je i materijalno situiran, smio bih reci i obrazovan, mozda su predrasude ali meni tako izgleda, dok recimo u UAE ili kuvajtu nisam sreo niti jednog lokalca da sam osjetio da smrdi ili da se vidi na njemu da je neuredan.
dok sam s druge strane radio sa amerikancima (pa ako po njima mjerim zapadni svijet mogu zakljuciti da taj zapadni svijet nije pesinast sto se tice licne higijene) pa sam i njih vidio svakavih ali onako sto sam ja mog'o zakljuciti da su u sustini cista nacija sto se tice kupanja i tusiranja,
ja licno se kupam svaki dan, navika, ne mogu navece lec u krevet ako se nisam taj dan okup'o, uglavnom kad dodjem s posla odmah idem na kupanje i ne mogu da vjerujem da stvarno ima ljudi koji se kupaju 1-2 puta sedmicno. daj bar svaki drugi dan
dok sam s druge strane radio sa amerikancima (pa ako po njima mjerim zapadni svijet mogu zakljuciti da taj zapadni svijet nije pesinast sto se tice licne higijene) pa sam i njih vidio svakavih ali onako sto sam ja mog'o zakljuciti da su u sustini cista nacija sto se tice kupanja i tusiranja,
ja licno se kupam svaki dan, navika, ne mogu navece lec u krevet ako se nisam taj dan okup'o, uglavnom kad dodjem s posla odmah idem na kupanje i ne mogu da vjerujem da stvarno ima ljudi koji se kupaju 1-2 puta sedmicno. daj bar svaki drugi dan
- supercali
#424 Re: Kupanje jednom sedmično
Imam dugu kosu tako da nije samo malo peskirom i suha mi kosakosava wrote:supercali wrote: A sto tebe briga sto ne izlazim?
Pitam jer mi nije jasno sto ne izlazis kada se okupas?
Uvijek i ljeti i zimi jos nekoristim fen samo peskir jos nisam fasovo upalu mozga. Pa bas ako je minus 40 a ja tek iz tusa stavim kapu do auta.
A i pored toga tjeme je to koje se ne osi tj korijen kose bar za 2 sata bez obzira na duzinu kose
A sto ne izlazim jednostavno ciljam dan da operem kosu kad nema nista vani da bi izasao
A kapu nikad ne nosim
- JanuaryJones
#425 Re: Kupanje jednom sedmično
Dokaz je i sama rasprava na 18+ stranica. Svako se češe tamo gdje ga svrbi ma koliko blesava tema bila, nekima. Meni je stvarno van svake pameti ulazak u kadu/pod tuš jedom sedmično ali nažalost znam bar petero ljudi koji to prakticiraju.Cherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi što se kupaju jednom sedmično i ubjeđuju druge da to tako treba.Ili ovi što ne vjeruju da se neko tušira svaki dan
![]()