Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- Pismonosa
#326 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupiš sebi i kup kabinu i riješiš problem.
- sema911s
#327 Re: Kupanje jednom sedmično
[/quote]
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...[/quote]
Kupanje je kada zaspis u kadi punoj vode, zapalis neki stapic, omeksas vodu, kada izlazis za tobom kubik pare krene,
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...[/quote]
Kupanje je kada zaspis u kadi punoj vode, zapalis neki stapic, omeksas vodu, kada izlazis za tobom kubik pare krene,
- Pismonosa
#328 Re: Kupanje jednom sedmično
Pa se onda brčkaš u svojim vlastitim naslagama prljavštine. Još kad se malo zagrcneš.. mmmmmsema911s wrote:
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...
- Bambi_na_kofeinu
#329 Re: Kupanje jednom sedmično
Ovi bez kade mora da su uber peksini...to se ne kupa nikad, samo podapere 
- New Girl Bones
#330 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupanje podrazumijeva detaljno pranje tijela sapunom, a isto tako i glave šamponom. Džaba svakodnevno tuškanje, ako se čovjek pošteno ne okupa koji put u sedmici, da zaglavi u kupatilu na sat vremena, koji minut manje više. Mada je i to sve subjektivno.JohnnyS wrote:
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...
Last edited by New Girl Bones on 30/01/2015 15:46, edited 1 time in total.
- pink floydd
#331 Re: Kupanje jednom sedmično
joj sto glumite....eto sad malo 15 minuta za kupanje. Pa moras biti krme da bi ti to bilo malo. Pogotovo ako se svaki ili svaki drugi dan kupas
- Pismonosa
#332 Re: Kupanje jednom sedmično
Bambi_na_kofeinu wrote:Ovi bez kade mora da su uber peksini...to se ne kupa nikad, samo podapere
- Cherry-Cherry
#333 Re: Kupanje jednom sedmično
Ja već rekoh, kad nemaš tri sloja skorene prljavštine na koži, 15 minuta je dovoljno. Posebno kada to radiš svaki dan.pink floydd wrote:joj sto glumite....eto sad malo 15 minuta za kupanje. Pa moras biti krme da bi ti to bilo malo. Pogotovo ako se svaki ili svaki drugi dan kupas
- Bambi_na_kofeinu
#334 Re: Kupanje jednom sedmično
One plastične kadice i lavori su zakon, kad je zima možeš se i u dnevnoj sobi plaknut.Pismonosa wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Ovi bez kade mora da su uber peksini...to se ne kupa nikad, samo podapereI to samo nad laBavoom. Da se ne kvasi puno okolo..
- nemampojma0
#335 Re: Kupanje jednom sedmično
Ljeti se kupam jednom,a zimi rjedje
Salu na stranu,gelovi za tusiranje nisu bas zdravi za kožu i mislim da je dovoljno se nekad istusirati samo vodom,al dzaba ja opet ne mogu bez gela..valjda ako ne zamirise nije ni oprano,iako se tusiram svaki dan.
Salu na stranu,gelovi za tusiranje nisu bas zdravi za kožu i mislim da je dovoljno se nekad istusirati samo vodom,al dzaba ja opet ne mogu bez gela..valjda ako ne zamirise nije ni oprano,iako se tusiram svaki dan.
- Pismonosa
#336 Re: Kupanje jednom sedmično
Bambi_na_kofeinu wrote:One plastične kadice i lavori su zakon, kad je zima možeš se i u dnevnoj sobi plaknut.Pismonosa wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Ovi bez kade mora da su uber peksini...to se ne kupa nikad, samo podapereI to samo nad laBavoom. Da se ne kvasi puno okolo..

-
tapeta
#337 Re: Kupanje jednom sedmično
Tusiranje 15 minuta
To se obavi u vrh glave za pet minuta, sta vi sve radite tamo pa se toliko zadrzite, to samo vi znate
To se obavi u vrh glave za pet minuta, sta vi sve radite tamo pa se toliko zadrzite, to samo vi znate
- Bambi_na_kofeinu
#338 Re: Kupanje jednom sedmično
Lavor je odlično rješenje u stanovima male kvadrature, kao mobilno kupatilo. A može i za osjetljiv veš na ruke provući.
- sema911s
#339 Re: Kupanje jednom sedmično
Pa Ko se Jos tusira/kupa Samtapeta wrote:Tusiranje 15 minuta![]()
- pink floydd
#340 Re: Kupanje jednom sedmično
Sat vremena.New Girl Bones wrote:
Kupanje podrazumijeva detaljno pranje tijela sapunom, a isto tako i glave šamponom. Džaba svakodnevno tuškanje, ako se čovjek pošteno ne okupa koji put u sedmici, da zaglavi u kupatilu na sat vremena, koji minut manje više. Mada je i to sve subjektivno.
Ulazim u kupatilo, skidam odjecu, ono ogledanje, "joj vidi mi stomaka", "jel glupo da obrijem dlake na prsima?" itd. 5 minuta proslo.
Namjestam vodu, to je najteze ali ne oduzima vise od 3 minute.
Pokvasim se, detaljno, izbrckam.....5 minuta.
Sampon, trljanje.....ispiranje kose, ne vise od 5 minuta.
Sapun, trljanje, uzmem bic (brijac) malo ispod pazuha ono na´.....nek bude 10 minuta.
Pola sata u grubo....i reci mi dje ti potrosis sahat vremena. Ajd recimo da i drkanje ukljucimo xe xe, opet ne vise od 10 minuta......sve ostalo je dapace preseravanje
-
tapeta
#341 Re: Kupanje jednom sedmično
Mozda ima epilepsiju pa se koji put onesvjesti pod tusem, pa kad se haviza mora kontatipink floydd wrote:New Girl Bones wrote:
i reci mi dje ti potrosis sahat vremena
dje je stala
- cyprus
#342 Re: Kupanje jednom sedmično
U mom slučaju je kupanje i tuširanje jedno te isto... Svaki put kad se tuširam to traje 10-15 minuta i ne mogu zamisliti da skvasim samo tijelo bez glave... Također šamponjanje/sapunjanje je (skoro) obavezno svaki put...
Last edited by cyprus on 30/01/2015 15:59, edited 1 time in total.
- Bambi_na_kofeinu
#343 Re: Kupanje jednom sedmično
Realno ono kao opuštajuće natapanje u kadi je smor živi.
Ležiš u odumrlim slojevima kože, para ti širi pore, voda se ubzo počne hladiti, ona sapunica nikad nije ko na slici pa u neka doba splasne u neke otuzne barice vještačkog mirisa lavande...pripisa ti se...ako poneses knjigu (jer si vidjela da to tako keri iz seks i grad) vazda se smokri...
Za cca 15 minuta umires od dosade.
Za sat vremena pogledam epizodu mucki, istusiram se i jos i otkunjam.
Al hajde eto...
Ležiš u odumrlim slojevima kože, para ti širi pore, voda se ubzo počne hladiti, ona sapunica nikad nije ko na slici pa u neka doba splasne u neke otuzne barice vještačkog mirisa lavande...pripisa ti se...ako poneses knjigu (jer si vidjela da to tako keri iz seks i grad) vazda se smokri...
Al hajde eto...
- New Girl Bones
#344 Re: Kupanje jednom sedmično
Navedoh da je subjektivno.pink floydd wrote:
Sat vremena.
Ulazim u kupatilo, skidam odjecu, ono ogledanje, "joj vidi mi stomaka", "jel glupo da obrijem dlake na prsima?" itd. 5 minuta proslo.
Namjestam vodu, to je najteze ali ne oduzima vise od 3 minute.
Pokvasim se, detaljno, izbrckam.....5 minuta.
Sampon, trljanje.....ispiranje kose, ne vise od 5 minuta.
Sapun, trljanje, uzmem bic (brijac) malo ispod pazuha ono na´.....nek bude 10 minuta.
Pola sata u grubo....i reci mi dje ti potrosis sahat vremena. Ajd recimo da i drkanje ukljucimo xe xe, opet ne vise od 10 minuta......sve ostalo je dapace preseravanje
Kad imaš dugu kosu i dva puta je šamponiraš, treba to isprati. Sa druge strane, muškarcima je to sve brže i kraće traje, pa i samozadovoljavanje, ako baš moramo navesti.
Onda depiliranje, kraćenje dlaka i slično, sve to potraje, a ja sve to podrazumijevam pod kupanjem.
-
tapeta
#345 Re: Kupanje jednom sedmično
Jel kracenje dlaka isto sto i brijanje ili potkresivanje 
- pink floydd
#346 Re: Kupanje jednom sedmično
zaboravio sam i ja da napisem da je to objektivno gledajuci preseravanje
zalomi se nekad sat vremena ali kad bas radis generalku, mozda jednom mjesecno.
zalomi se nekad sat vremena ali kad bas radis generalku, mozda jednom mjesecno.
- New Girl Bones
#347 Re: Kupanje jednom sedmično
Logično, potkresivanje je sinonim, a brijanje je sličan čin.tapeta wrote:Jel kracenje dlaka isto sto i brijanje ili potkresivanje
- nadžak
#348 Re: Kupanje jednom sedmično
Ne šprdaj se sa epilepsijom molim te. Ima nas kojima to NIMALO nije smješno ni prikladno. Nadam se da nećeš to doživit na nekom svome, mislim na ovo što si napisao u svom postu.tapeta wrote:Mozda ima epilepsiju pa se koji put onesvjesti pod tusem, pa kad se haviza mora kontatipink floydd wrote:New Girl Bones wrote:
i reci mi dje ti potrosis sahat vremena
dje je stala
- sema911s
#349 Re: Kupanje jednom sedmično
Nemoj obicni gel za tusiranje koristit za mjehurice,Bambi_na_kofeinu wrote:Realno ono kao opuštajuće natapanje u kadi je smor živi.
Al hajde eto...
Knjiga kako Ti upadne u vodu
Za miris koristis mirisne stapice, svijece , a voda se nemoze ohladit ako ostavis vodu da pomalo tece, a visak onoga sto pliva Na povrsini ode kroz odvod(ako Ti ima to kada)
-
tapeta
#350 Re: Kupanje jednom sedmično
Oknadžak wrote:
Ne šprdaj se sa epilepsijom molim te. Ima nas kojima to NIMALO nije smješno ni prikladno. Nadam se da nećeš to doživit na nekom svome, mislim na ovo što si napisao u svom postu.