Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
-
tapeta
#301 Re: Kupanje jednom sedmično
Ma vidis da je zena zesca picajzla 
- zateznistub
#302 Re: Kupanje jednom sedmično
Da si je sluzio na Manjači ovo bi smatrao luksuzom! Za 5 mjeseci i 22 dana smo se okupali 4 puta.direktni wrote:Ko je služio JNA, zna da je kupanje bilo na rasporedu jednom u 14 dana. Jutarnja i večernja lična higijena svakodnevno i znam da su svi bili zdravi i da niko nije smrdio. Provedeš na na logorovanju na Ravnoj gori 21 dan, bez kupanja i vratiš se u kasarnu sa čistom kosom. Možete li u to vjerovati? Teško. Svi smo bili poželjeli kupaonicu, ali da se sada neko svaki dan kupa dva puta minimalno, to već nije u normali. Valjda je nekada insan hasta, pa ne može ustati iz kreveta dva dana i već propustio najmanje četiri kupanja.
Urbana legenda malograđana.
Neko uzima pet puta abdest na dan, dva-tri puta se sedmično tušira i jednom kupa uz svu higijenu naloženu fiziološkim potrebama i onda neko kaže uhljup, peksin. Lična higijena nalaže i čisu odjeću.
Pun mi je kufer ovih što ne bi mogli živjeti da se dva puta na dan ne okupaju.
Inače, kupanje svaki dan smatram glupošću, osim ako nije u pitanju svakodnevno skidanje mjenjača i glave motora!
- Cherry-Cherry
#303 Re: Kupanje jednom sedmično
Jedno je uzeti abdest, drugo je ući u kadu i stati pod tuš...Neko uzima pet puta abdest na dan
Urbana legenda malograđana.
-
Tuzlachina
#304 Re: Kupanje jednom sedmično
idi bolan umij se
okupaj se
okupaj se
OPERI SE DOLJE !!!!
OPERI SE DOLJE !!!
okupaj se
okupaj se
OPERI SE DOLJE !!!!
OPERI SE DOLJE !!!
- Pismonosa
#305 Re: Kupanje jednom sedmično
Meni se u posljednje vrijeme nešto ne da da se okupam. Nikako da se upali zeleno svjetlo na bojleru 
-
tapeta
#306 Re: Kupanje jednom sedmično
Ma samo opusteno, ima vremenaPismonosa wrote:Meni se u posljednje vrijeme nešto ne da da se okupam. Nikako da se upali zeleno svjetlo na bojleru
-
dpjokala26
#307 Re: Kupanje jednom sedmično
direktni wrote:
Pun mi je kufer ovih što ne bi mogli živjeti da se dva puta na dan ne okupaju.
- Pismonosa
#308 Re: Kupanje jednom sedmično
Znaš kako ide ona, pazi šta želiš, možda se i ostvaridpjokala26 wrote:direktni wrote:
Pun mi je kufer ovih što ne bi mogli živjeti da se dva puta na dan ne okupaju.da mi je zaviriti u njihove odaje i ves koji nose.
sve mi se cini iznutra jadac iz vana gladac. zna se kako se odrzava higijena,sta je kupanje, tusiranje, pranje,jutarnje umivanje.....
Kako to da još nije legao nijedan vic o cigi i kupanju
- zateznistub
#309 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupio cigo djeci gaće i uči ih kako se koriste:
Djeco,
ono što je žuto ide napijed!
A ono smeđe nazad!
Djeco,
ono što je žuto ide napijed!
A ono smeđe nazad!
- Pismonosa
#310 Re: Kupanje jednom sedmično
...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 11:25, edited 1 time in total.
- sema911s
#311 Re: Kupanje jednom sedmično
Ne razumjem vas sto je problem tusiranje svaki Dan, to za vojsku imali Ste vodu svaki Dan da se malo operete ne citavo tijelo Ali odrzavali Ste se cistim,
A dezodoransi, mirisi ne pomazu mnogo da odrzite sebe cistim vecinom sakrivaju mirise Ili ih blokiraju
A dezodoransi, mirisi ne pomazu mnogo da odrzite sebe cistim vecinom sakrivaju mirise Ili ih blokiraju
- New Girl Bones
#312 Re: Kupanje jednom sedmično
Nije nikakav problem što se neko istušira svaki dan, nakon čitavog radnog dana ispunjenog obavezama i slično. Ali je problem što neki pretjeruju u svemu tome i onda ovamo nameću ljudima neki svoj čistunski standard. Ni vodozemci ne provode toliko vremena u vodi kao oni.sema911s wrote:Ne razumjem vas sto je problem tusiranje svaki Dan, to za vojsku imali Ste vodu svaki Dan da se malo operete ne citavo tijelo Ali odrzavali Ste se cistim,
- Cherry-Cherry
#313 Re: Kupanje jednom sedmično
15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena. 
- zateznistub
#314 Re: Kupanje jednom sedmično
Ma sta mozes za 15 minuta?Cherry-Cherry wrote:15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena.
Da tupavo pokisneš treba ti više vremena!
- New Girl Bones
#315 Re: Kupanje jednom sedmično
Osvježava se.zateznistub wrote:Ma sta mozes za 15 minuta?Cherry-Cherry wrote:15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena.
- Cherry-Cherry
#316 Re: Kupanje jednom sedmično
Kad nemaš tri sloja prljavštine na koži, 15 minuta je dovoljno . Ne računam pranje kose, samo tuširanje.zateznistub wrote:Ma sta mozes za 15 minuta?Cherry-Cherry wrote:15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena.
- zateznistub
#317 Re: Kupanje jednom sedmično
http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/115 ... vise-cestoCherry-Cherry wrote:Kad nemaš tri sloja prljavštine na koži, 15 minuta je dovoljno . Ne računam pranje kose, samo tuširanje.zateznistub wrote:Ma sta mozes za 15 minuta?Cherry-Cherry wrote:15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena.
- sema911s
#318 Re: Kupanje jednom sedmično
tih 15minuta je maloo,Cherry-Cherry wrote:15 minuta ujutro i naveče i nije puno vremena.
- JohnnyS
#319 Re: Kupanje jednom sedmično
zateznistub wrote: Inače, kupanje svaki dan smatram glupošću, osim ako nije u pitanju svakodnevno skidanje mjenjača i glave motora!
A što to? Svašta sam čuo da se smatra glupošću, ali za svakodnevno tuširanje prvi put čujem
- New Girl Bones
#320 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupanje i tuširanje su dva različita pojma, od koji je jedan obavezan, dva puta sedmično bar, a ovaj drugi po potrebi (svakodnevno ili ne), bez pretjerivanja i bespotrebnog luskuziranja.JohnnyS wrote:zateznistub wrote: Inače, kupanje svaki dan smatram glupošću, osim ako nije u pitanju svakodnevno skidanje mjenjača i glave motora!
A što to? Svašta sam čuo da se smatra glupošću, ali za svakodnevno tuširanje prvi put čujem
- Pismonosa
#321 Re: Kupanje jednom sedmično
Zadužiš ženu da te u toku noći dok spavaš koji put špricne dezodoransom. Da se ne čuješ ko svinja kad se probudiš.
Poslije možeš da špricneš i ti nju, ako se zdogovorite
Poslije možeš da špricneš i ti nju, ako se zdogovorite
- Cherry-Cherry
#322 Re: Kupanje jednom sedmično
Uhljupi su oni koji se ne kupajudirektni wrote:Insan mora baš biti prljavko, peksinjav, uhljup.....da bi se morao kupati dva puta dnevno. U štali da provodiš radno vrijeme, ne bi se toliko upeksinio, da se moraš uroniti u kadu punu vode dva puta na dan
- Cherry-Cherry
#323 Re: Kupanje jednom sedmično
Eto sad znaš, da je to glupost, a i malograđanština.JohnnyS wrote:zateznistub wrote: Inače, kupanje svaki dan smatram glupošću, osim ako nije u pitanju svakodnevno skidanje mjenjača i glave motora!
- dobar osjecaj
#324 Re: Kupanje jednom sedmično
Koliko razlicitih zivota, toliko razlicitih potreba/navika.
Brzo tusiranje mi je potrebno ujutro da se razbudim/ugrijem/osjetim svjezinu/sperem znoj nakon trcanja ili treninga - zavisi od potreba ali mi je neizostavno kao i cist novi donji ves i odjeca koju rijetko mogu nositi istu dva dana zaredom (osim suknje i hlaca).
Radnim danima sam po cijeli dan u kontaktu s mnostvom ljudi i izuzetno mi je bitno da se osjecam i budem cista jer mi to predstavlja jedan od temelja samopouzdanja da se krecem i govorim medju drugim ljudima.
Volim brzo tusiranje i kad se vratim s posla/izlaska/vecere jer tusiranje dozivljavam kao sapiranje cijelog dana stresa sa sebe. Cesto je to vrijeme i kad idem ubrzo na spavanje i naravno da mi godi da idem cista spavati u cistoj posteljini. Cistoca i lijepi mirisi svjezine mi prijaju i opustaju me. Da nemam uslova, prilagodila bi se dostupnom, ali ionako razumno trosim sve.
Brzo tusiranje mi je potrebno ujutro da se razbudim/ugrijem/osjetim svjezinu/sperem znoj nakon trcanja ili treninga - zavisi od potreba ali mi je neizostavno kao i cist novi donji ves i odjeca koju rijetko mogu nositi istu dva dana zaredom (osim suknje i hlaca).
Radnim danima sam po cijeli dan u kontaktu s mnostvom ljudi i izuzetno mi je bitno da se osjecam i budem cista jer mi to predstavlja jedan od temelja samopouzdanja da se krecem i govorim medju drugim ljudima.
Volim brzo tusiranje i kad se vratim s posla/izlaska/vecere jer tusiranje dozivljavam kao sapiranje cijelog dana stresa sa sebe. Cesto je to vrijeme i kad idem ubrzo na spavanje i naravno da mi godi da idem cista spavati u cistoj posteljini. Cistoca i lijepi mirisi svjezine mi prijaju i opustaju me. Da nemam uslova, prilagodila bi se dostupnom, ali ionako razumno trosim sve.
- JohnnyS
#325 Re: Kupanje jednom sedmično
New Girl Bones wrote:Kupanje i tuširanje su dva različita pojma, od koji je jedan obavezan, dva puta sedmično bar, a ovaj drugi po potrebi (svakodnevno ili ne), bez pretjerivanja i bespotrebnog luskuziranja.JohnnyS wrote:zateznistub wrote: Inače, kupanje svaki dan smatram glupošću, osim ako nije u pitanju svakodnevno skidanje mjenjača i glave motora!
Koja je razlika između kupanja i tuširanja, to nikako da skontam? Ja imam tuš kabinu, nemam kadu pa je meni valjda to jedno te isto...