Tacno. Dosta sela su uređenija i ljepsa nego centar Sarajeva, bez zajebancije. Isto tako imaš i poganih sela, ali ne mozes generalizovati.tututuuuu wrote:Ma ima sela na kojima ne mozes naci papiric bacen. To je do domaceg mentaliteta nazalost u najvecem broju slucajeva.Nepass wrote:Kad na selima nije bilo kontejnera a kad se doslo u grad nije niko omao da poduci, opomene i kazni.
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1426 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- vješalica
#1427 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
mi se trebamo boriti da ne postanemo kao oniThe BEN10 wrote: Naravno da nam ugursuzi ne mogu i ne trebaju biti uzor, al ako ćemo biti objektivni onda trebamo spomenuti maltene čitav bliski istok, veliki dio Azije, Afriku itd itd
Čovječe Božiji, u gradovima u Indiji ljudi spavaju sa pacovima, goveda i majmuni hodaju ulicama i ne smiješ ih dirnuti, u islamskim zemljama ti je prljavštine koliko hoćeš (iako je prema hadisu "čistoća polovina vjere" i velika većina (svakodnevnih) obreda je vezana za (tjelesnu) čistoću)...
da ne budemo leševe bacali u miljacku
http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/35 ... tinja-foto
-
upsy_daisy
#1428 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
nikad mi hvala Bogu ne možemo biti kao ONIvješalica wrote:mi se trebamo boriti da ne postanemo kao oniThe BEN10 wrote: Naravno da nam ugursuzi ne mogu i ne trebaju biti uzor, al ako ćemo biti objektivni onda trebamo spomenuti maltene čitav bliski istok, veliki dio Azije, Afriku itd itd
Čovječe Božiji, u gradovima u Indiji ljudi spavaju sa pacovima, goveda i majmuni hodaju ulicama i ne smiješ ih dirnuti, u islamskim zemljama ti je prljavštine koliko hoćeš (iako je prema hadisu "čistoća polovina vjere" i velika većina (svakodnevnih) obreda je vezana za (tjelesnu) čistoću)...
da ne budemo leševe bacali u miljacku
http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/35 ... tinja-foto
i niko na svijetu ne može biti kao ONI
Indija je zadnja zemlja na svijetu koju bih posjetila
jadni normalni ljudi koji su tamo, jadni!
-
The BEN10
#1429 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
Šta je reći, nema inspiracije više? 
-
Juliuscezar
#1430 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
Umsrdila se temaThe BEN10 wrote:Šta je reći, nema inspiracije više?
- sunceKOtepsija
#1431 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /170202100MJAU - da wrote:Joj tuge, podsjeti me na školskog druga, jbg pubertet. Cijelo odjeljenje je plakalo zbog njega, a pogotovo poslije tjelesnog, ma to zakla. Fuj i sad se stresam kad se sjetim. Kupili mu fensi poklon za rođendan, neki gel i dezedorans i šampon. Liku se svidjelo i dan danas ga malo stid, ali lik miriše.tututuuuu wrote:nije to osobna stvar. Je ako si unutar svoja cetri zida. Ja sam kao mali u skoli imao nesrecu da sam dobio kolegu za klupu decka koji je strasno smrdio i to je tako bilo svaki dan a ja trpio i trpio jer mi je bilo neugodno bilo sta reci sve do jednom dok mu nisam rekao donijet cu ti ja sapun pa se istusirajhAZNADAR wrote:Ako sta smrdi to je ova tema koja tema smrdi na jos jednu pljuvacku po Bosancima. Dje samo nalazite tolike razloge za pljuvanje?
Higijena je licna stvar i cistih i usculih sam u istoj mjeri svugdje vidio po svijetu. Tj osjetio.
Nebih rekao da se nasi ljudi kupaju samo jednom sedmicno. Smrad nije mjerilo jer se svako moze oznojiti taman da je sat vremena ranije izasao ispod tusa kojeg koristi svaki dan.
A iz licnog iskustva i prica ostalih - znam da su se ljudi kupali i snalazili na svaki moguc nacin.
Ljudi na selu su vecinom imali i vjerovatno imaju i danas obicaj da se plaknu svake veceri prije spavanja. Voda se grijala na sporetu na drva u loncima pa se nosila u kupatilo da se plakne svako vece. Takodjer i u mojoj kuci i svi u naselju koji su imali sporete - jer su svi nesto stedili struju i da se sto manje pali bojler a sto vise iskoristi toplota sa sporeta.
U zgradama gdje su kupatila bar bila zagrijana je bilo jos lakse.
Jedino sto je specificno za nase je brzina. Cijela se familija istusira vodom iz manjeg bojlera, jer svako se zadrzi oko 5 minuta., i dan danas mi je nekako krivo zbog tog ali vjeruj mi svaki dan dijeliti zivotni prostor s takvom osobom nije nimalo ni ugodno ni jednostavno. I to nije onaj smrad znoja ispod pazuha koji je jos podnosljiv, vec smrad sloja znoja na sloj znoja i sloj znoja... To je smrad kronicnog ne tusiranja.
Meni je kao studentu crkao bojler i cekao sam skoro 20 dana dok ga vlasnik nije promijenio i tusirao sam se hladnom vodom u medjuvremenu jer ne bih mogao izaci negdje medju ljude a da mislim da bih mogao smrditi kao tvor, bilo bi mi neugodno vise nego da neko drugi smrdi. To je cisti bezobrazluk, tj. kad neko smrdi, izuzevsi situacije gdje neki ljudi stvarno imaju problem sa pretjeranim znojenjem sto je vec bolest.
Tačno, ne valja se ribati svaki dan pretoplom vodom, jer to sjebaje kožu, ali hladnijom, ono brate plaknuti nikom ne škodi.
- piupiu
#1432 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
Sad je pravi čas.bhnapoleon1 wrote:Umsrdila se temaThe BEN10 wrote:Šta je reći, nema inspiracije više?
-
moja tetka
#1433 Re: Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
peksinizam je kada gospodja sarajka pere posudje u škafu u kupatilu jer joj je sudoper začepljen i to godinama, peksinizam je što wc šolju zalijeva kantom vode jer joj vodokotlić pušta vodu, peksinizam je što ne nosi ništa svijetlih boja jer to treba iskuhavati a godinama ne popravlja veš mašinu, peksinizam je što se pokriva koje čime a ne navlači posteljinu na jastuk i jorgan......................... peksinizam je što ja sve to radim ali sam peksin jer sam papak u sarajevu..................
peksinizam je ONA a ne JA