PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
duga puska

#926 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

Nisrin wrote:
VenomousV wrote:
Nisrin wrote:
Francuzi su i dalje vlasnici...:D

Nisu :roll:

Ja se dopisivala cini mi se sa Jullianom, a njoj sam zaboravila ime...mozda u posljednjih 6 mj da su dobili nove vlasnike...a ako je Bosnjo vlasnik, hoce li i dalje dobavljati maslac iz Francuske i brasna? Ono se ipak radi sve po originalnoj francuskoj recepturi, dosta je vlasnica ucestvovala u poslu, cak je radila one skupe kroasane s muzem i ona :D

Meni se gade SVE PEKARE, osim Mrvice, Maison Coco i Bonjour jer jedini imaju VISOKE STANDARDE...a gade mi se radi price o zoharima :run:
nasi ljudi preuzeli francusku pekaru, masala ima.preko pola godine sigurno, a mozda i godinu
Henry Chinaski

#927 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Henry Chinaski »

Zna li se ko je preuzeo pekaru?
Nisrin

#928 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

duga puska wrote: nasi ljudi preuzeli francusku pekaru, masala ima.preko pola godine sigurno, a mozda i godinu

Nedavno smo uzimali focacciu sa maslinama- debela i neukusna, prije je bila tanja, suplja. ko veliki perec---sad je samo tijesto---
kroasan sa bademima - isti kao prije...
moonca

#929 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

black wrote:dvije stranice 'sta je @moonca danas jela iz pekare' :mrgreen: sto francuz rece, probaj malo begovu corbu, pace, sis cevap, hadzijski cevap, klepe, djulbastije, sogan dolmu, futrovane paprike itd. :wink:
Gdje osoba NE pusac moze ista probati.
No, sva su ta jela Sa mljevenim mesom
.probala Sam klepe..jedan komad I bio je sa zilicom, kao I burek kod Hanke, kao I teletina na Vidikovcu--

Losos u Klopi je bio dobar.
Kod Luke__ mijesano meso ....dosta dobro...Velika porcija za dvoje...moze ugodno 3 - je dijeliti sa dodatnom salatom

I Tak .
:-D
moonca

#930 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

Nisrin...

Bila Sam u Mrvici..u centru...lijepo izgleda....sjedila Sam do ulaza- NE pusacki Dio...djevojka Koja izdaje kolace , zavrsava ih ..drobi nesto, sa rukama bez rukavica..... :zoka:
duga puska

#931 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

Henry Chinaski wrote:Zna li se ko je preuzeo pekaru?
preuzeo neki bitan lik iz prevent grupacije
VenomousV

#932 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VenomousV »

@Nisrin: sto @duga puska kaze ima i godina dana sigurno, ako ne i vise da je nas covjek preuzeo. Znam i ko je i sta je al' ne bih o tome ako on vec zeli da ostane aMoMiman :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#933 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mk ultra »

mrvica ima vrhunsku i čistu kuhinju
tamo kad sam ulazio, jedino u gradu pored još dvije školske kuhinje dobio odjelo i kapu i morao se upisati u knjigu i potpisati da nisam bio u egzotičnim zemljama :mrgreen:

šiptari su ok što se žohara tiče, ali u nekim je baš prljavo...
insomnia78

#934 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

moonca wrote:Nisrin...

Bila Sam u Mrvici..u centru...lijepo izgleda....sjedila Sam do ulaza- NE pusacki Dio...djevojka Koja izdaje kolace , zavrsava ih ..drobi nesto, sa rukama bez rukavica..... :zoka:
Ja u Fr nikad jos u pekari nisam vidio da neko nosi rukavice
duga puska

#935 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

VenomousV wrote:@Nisrin: sto @duga puska kaze ima i godina dana sigurno, ako ne i vise da je nas covjek preuzeo. Znam i ko je i sta je al' ne bih o tome ako on vec zeli da ostane aMoMiman :D
Posao vodi onaj Pita sto je u Atacu dugo radio, a eto, o vlasniku, neka vlasnik ostane anoniman :zjev:
moonca

#936 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by moonca »

insomnia78 wrote:

..nisu fr dzaba izmilili parfem... :-) :lol:

..kod nas je to nezamislivo vidjeti...
VenomousV

#937 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VenomousV »

duga puska wrote:
VenomousV wrote:@Nisrin: sto @duga puska kaze ima i godina dana sigurno, ako ne i vise da je nas covjek preuzeo. Znam i ko je i sta je al' ne bih o tome ako on vec zeli da ostane aMoMiman :D
Posao vodi onaj Pita sto je u Atacu dugo radio, a eto, o vlasniku, neka vlasnik ostane anoniman :zjev:
Sve znam :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#938 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by konektovan »

wewa wrote:
duga puska wrote:znam koja je, jednom sam uzeo nesto brzinski kad sam u cips isao, ali ne sjecam se detalja :-D
sto se tice pravog somuna, ako si alpasinac, bliza varijanta za somun ti je nafaka kod podvoznjaka za buca potok i ako nije bolji, nije ni losiji somun od golobrdice. imas isto gore na mojmilu brdu, nekako dole ispod novopazarske ulice isto pekaru koja pravi samo somune, ali mislim da su aktivniji samo za ramazan.ima onaj dole isto na ilidzi, preko puta bosne, ali je peksinav nakav, jesu somuni pravi, ali nije ni blizu kvaltet gore pobrojanih.ovo je tipa za noviji dio grada, a gore po starom gradu je vec malo veci izbor :D
alipasinka :D

ti somuni s mojmila su odlicni, ali tesko potrefiti tetu sto ih prodaje u A fazi

Za ramazan se prodaju somuni s mojmila (pekara erko), u piljari u b fazi, tacno preko puta toplana,...
Qler

#939 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Qler »

CPT wrote:
Nisrin wrote:Ne vjerujem da u svim pekarama ima zohara :D Mada ja ne posjecujem toliko cesto pekare, obicno su to fensi pekare koje imaju peciva i hljebove za mene kad sam u fazi mrsanja ILI dobre kolace kad prahnu...a one stare pekarice po centru i SGu vjerujem da imaju...jer ko ih nema u SG? :D

A sad procitah u HUTHU bilo...ja sam bas bas dobra bila sa radnicama i ne htjedose priznati..jer oni ulazi znam da imaju zohare, i one hladno kazu da nemaju! :D
U svim vjerovatno ne, u ogromnoj vecina... Isto vazi i za pizzerije&Co.
Ma u sivm ima, moras se pomiriti sa time... koliko ljudi da se trude, oni se vrate.. a ima ih dosta da se bas trude.. ja sam jednog gledao kako izlazi iz peci za hljeb, kad su vadili hljeb... ta pec ispece hljeb za 7 minuta, on isetao ko da je na solariju bio... jebli se oni...
insomnia78

#940 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

:lol:
Thorgerson

#941 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:

Jbt isto kao da su rukavice svemocne. Bakterije se ne mogu za njih zalijepiti... :-)
breuer

#942 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by breuer »

Qler wrote:Ma u sivm ima, moras se pomiriti sa time... koliko ljudi da se trude, oni se vrate.. a ima ih dosta da se bas trude.. ja sam jednog gledao kako izlazi iz peci za hljeb, kad su vadili hljeb... ta pec ispece hljeb za 7 minuta, on isetao ko da je na solariju bio... jebli se oni...
da to nije bilo u Manji :cry:
Edin H.

#943 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Edin H. »

Qler wrote:
Ma u sivm ima, moras se pomiriti sa time... koliko ljudi da se trude, oni se vrate.. a ima ih dosta da se bas trude.. ja sam jednog gledao kako izlazi iz peci za hljeb, kad su vadili hljeb... ta pec ispece hljeb za 7 minuta, on isetao ko da je na solariju bio... jebli se oni...
Je li ravnomjerno pocrnio?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#944 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mk ultra »

Dok je bila arena u Švr na staroj lokaciji, brašno držali pored čučavca :lol:
Qler

#945 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Qler »

breuer wrote:
Qler wrote:Ma u sivm ima, moras se pomiriti sa time... koliko ljudi da se trude, oni se vrate.. a ima ih dosta da se bas trude.. ja sam jednog gledao kako izlazi iz peci za hljeb, kad su vadili hljeb... ta pec ispece hljeb za 7 minuta, on isetao ko da je na solariju bio... jebli se oni...
da to nije bilo u Manji :cry:
nije bilo u Manji :)
Zizi505

#946 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Zizi505 »

Nisrin wrote:
duga puska wrote: nasi ljudi preuzeli francusku pekaru, masala ima.preko pola godine sigurno, a mozda i godinu

Nedavno smo uzimali focacciu sa maslinama- debela i neukusna, prije je bila tanja, suplja. ko veliki perec---sad je samo tijesto---
kroasan sa bademima - isti kao prije...
Ni ja je više ne kupujem, pokvarili je...još kontam šta bi da je toliko drugačiji ukus. Znači naši već počeli fušeriti :-)
Nadam se da neće hljeb pokvariti.
DylanD

#947 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by DylanD »

Novi vlasnik Maison Coca je frajer iz Tesnja.
Btw. i ne placaju redovno brasno :-)
VenomousV

#948 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by VenomousV »

DylanD wrote:Novi vlasnik Maison Coca je frajer iz Tesnja.
Btw. i ne placaju redovno brasno :-)
vjerovatno mislis na ovog sto mu vodi pos'o jer vlasnik nije iz tesnja :roll:
DylanD

#949 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by DylanD »

Kao sto ti ne bi ovog da imenujes, ne bih ni ja ovog. :-D
Edin H.

#950 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Edin H. »

Lijepi strah :izet:
Post Reply