Vala bas. Da je cutala ostala bi pametna, kako kaze ona latinska.Qoom wrote:Cijenio sam Rubinu, imala je neko racionalno kritičko mišljenje, ne nedostaje joj ni inteligencije, ali...
... čovjek se jednim imbecilnim komentarom najede govana to je za ne povjerovati
PEKARE U SARAJEVU
- Porodice Foht
#726 Re: PEKARE U SARAJEVU
- ultima_palabra
#727 Re: PEKARE U SARAJEVU
Sta kaze "nezapazeno prosla" 
- duga puska
#728 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ova na CVili 1 manje posjetilaca ima, kad god prodjem ovo par dana nema skoro niko, a prije je obatno bilo,gotovo uvijek je bilo par misterija. Imam info da u Penny marketima ovo par dana gotovo niko ne uzima torte i kolače Krajina Klasasmijesni_ste wrote:Ima li neko ko živi blizu ovih pekara ili prolazi često pored njih? Kakva je situacija? Da li se primijeti 'bojkot'?
- bingov buraz
#729 Re: PEKARE U SARAJEVU
JThomas wrote:u logici poznato kao fudara-insomnia argument. hajd' se idi potuci sa profesionalnim nasilnikom da dokažeš da si u pravuako to nećeš nisi u pravu.
-
smijesni_ste
#730 Re: PEKARE U SARAJEVU
Hvala. Meni su relativno blizu obje pekare na Čvili, ali nisam nikad ušao.duga puska wrote:Ova na CVili 1 manje posjetilaca ima, kad god prodjem ovo par dana nema skoro niko, a prije je obatno bilo,gotovo uvijek je bilo par misterija. Imam info da u Penny marketima ovo par dana gotovo niko ne uzima torte i kolače Krajina Klasasmijesni_ste wrote:Ima li neko ko živi blizu ovih pekara ili prolazi često pored njih? Kakva je situacija? Da li se primijeti 'bojkot'?
Samo Ravenna, mada i oni imaju drugih boljki
- medvjed23
#731 Re: PEKARE U SARAJEVU
šteta zbog radnica i radnika.. hem im je gazda šupak, hem se maloumnici nad njima, ni krivim ni dužnim, iživljavaju..
- BHF_Manijak
#732 Re: PEKARE U SARAJEVU
Eto bas se gradjani Sarajeva izivljavaju nad radnicama Manje, daj ba ne pretjerujte. Je li zabiljezen dosad i jedan incident?
A ova debela futa, pa znam da bi joj tesko bilo odreci se tek tako pekarskih proizvoda i slastica. Vidi se iz prilozenog.
Bas je dilema, ratni zlocinac, zlotvor, krvolok, imbecil, katil ili neplacanje poreza?
A ova debela futa, pa znam da bi joj tesko bilo odreci se tek tako pekarskih proizvoda i slastica. Vidi se iz prilozenog.
Bas je dilema, ratni zlocinac, zlotvor, krvolok, imbecil, katil ili neplacanje poreza?
- Bloo
- Globalna šefica
#733 Re: PEKARE U SARAJEVU
Da li negdje ima čitav snimak emisije?
-
walk_M-A-N
#734 Re: PEKARE U SARAJEVU
Dobar link i primjer postupanja u sličnoj situaciji.svi u napad wrote:Mala dopuna prethodnog komentara. Samo da vidite kako to Srbi rade za razliku od nas. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... aru/529302
Za razliku od nasih drotova njihovi izvrsili pretres kuce Albanaca, a gazda lokala ce im dati otkaz. Jesu li nase gazde pomislile da otkazu Manji lokale?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... zistu.html
Meni je lako provesti bojkot kad nikad nisam ni kupovao u toj Manji ni Krajina Klas ili kako već.Ne možeš slaviti genocid nad nekim i onda očekivati da ti on daje svoje pare. Tržišna demokratije ima svoje mehanizme da s tržišta eliminiše ne samo loše usluge i proizvode, nego i poduzetnike koji slijede nehumane i neetične obrasce ponašanja.
-
sedma_7
#735 Re: PEKARE U SARAJEVU
Izgleda da mu je savjest proradila pa je obrisao sliku Karadzica i komentar iznad nje "jedan jedini".
- bosan
#736 Re: PEKARE U SARAJEVU
Kakva savjest , odose penezisedma_7 wrote:Izgleda da mu je savjest proradila pa je obrisao sliku Karadzica i komentar iznad nje "jedan jedini".
-
tempuser
#737 Re: PEKARE U SARAJEVU
Kad neko bukvalno shvati pisanje... Danas ne postoji drzava na svijetu koja je trgovinski nezavisna i koja proizvodi sve sto joj je potrebno i logicno je da postoji medjunarodna trgovina. Zadnji put kada sam provjeravao mi zvanicno nismo u neprijateljskom odnosu sa Srbijom. To znaci da ako Klas psenicu nabavlja iz Srbije, pa je melje i prodaje meni brasno koje kupim onda ne znaci da ja moram kada dodjem u trzni centar kupiti i Takovo eurokrem i sve to na kraju zaliti sa vodom koju pakuje Jamnica.choxnox wrote:
Ti kad bi skontao koliko sastojaka u tom "domacem" dolazi iz zemalja koje prezires, da ne idem u vlasniscku strukturu proizvodjaca u FBiH (i to vjerovatno samo iz jednog dijela), koliko se ti "njihovog" najedes i gdje tvoje pare na kraju zavrse, a i dalje bio tako principijelan kakav se prikazujes po klixu bukvalno ne bi imao sta da jedes, odnosno sta da kupis.
Jednostavno, ima nesto na sta ne mozes uticati, a na ono na sta mogu onda ne dam ni marke vise ako ne moram.[/quote]
Niko nista ne shvata bukvalno, ali kad je to vec toliko stvar principa i iskljucivosti onda nema nikakve razlike izmedju neceg napravljenog od psenice i SRB i da omlatis kasikom Eurokrem iz Takova, ali ovo je demokratska drzava i svako ima prabo da bira sta hoce...
- Sara03
#738 Re: PEKARE U SARAJEVU
Savjest u prijevodu propade mu pecivo nema ko da kupuje više.sedma_7 wrote:Izgleda da mu je savjest proradila pa je obrisao sliku Karadzica i komentar iznad nje "jedan jedini".
-
tempuser
#739 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mangupi bez pokrica, Tarzani i neustrasivi kad u grupi i na svom terenu i kad su 100% sigurni da nece biti "zrtva" nece braniti, ali ne tresu se njima noge kad trebaju da prodju preko RS-a, njima se noge tresu kad maknu iz svoje comfort zone mahale i kad ga pogledas, a on sam. Obicne qarine i nista vise... Ruzno je povlaciti paralelu, ali oni u Prijedoru ne bi skidali najpenicu noktima nego od straha jezikom.Thorgerson wrote:Problem je sto kod nas nije dovoljno samo bojkotovat, nego eto moras pokazati na fb da si mangup i faca, ono ša ba ti nama ofo ono.
Većina ovih hadalja koji ovo lijepe, maltretiraju radnice i sl ne smiju preci entitetsku liniju, kad idu na Trebevic noge im se odsjeku kad vide patrolu gore na Vracama.
A da sjednu u istočno sarajevo i popiju kafu, pa ono trebao bi im paket apaurina. To su one nase "gazije" :smajlipovraća:
Bilo je sta je bilo. Pustite te radnice na miru neka rade. Jebe se Sasi on je tu dosao jednom, i boga pitaj kad ce. Te radnice moraju da rade. Dakle, bojkot da, produzi fino zaobidji pekaru i mirna bosna. Sta imas koji qrac malretirati ljudi koji se u toj pekari pitaju kao i mi ovdje.
- tandmand
#740 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ma te naše gazde bi ih odmah iščerali, kada bi im patriote namirile financijski gubitak. Možda SDAsvi u napad wrote:Mala dopuna prethodnog komentara. Samo da vidite kako to Srbi rade za razliku od nas. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... aru/529302
Za razliku od nasih drotova njihovi izvrsili pretres kuce Albanaca, a gazda lokala ce im dati otkaz. Jesu li nase gazde pomislile da otkazu Manji lokale?
- tandmand
#741 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ma te naše gazde bi ih odmah iščerali, kada bi im patriote namirile financijski gubitak. Možda SDAsvi u napad wrote:Mala dopuna prethodnog komentara. Samo da vidite kako to Srbi rade za razliku od nas. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... aru/529302
Najlakše je kazati "istjeraj četnika, kladionicu, radnicama da napuste posao" ... a šta dalje.
Ima li bijelog hljeba za njih?
Zato kao narod i jesmo u qurzu jer u odnosima sa agresorom mi imamo samo jedan potez planiran, onaj prvi; kasnije šta Bog da.
Gdje je sistem u ovakvim situacijama, neka bošnjačka organizacija koja bi uskočila ....
- insomnia78
#742 Re: PEKARE U SARAJEVU
Jebo majku ko da zaposljava 30 000 ljudi. Pa nista eto. Nek radi. Nek pisa po vama
- xoklix
#743 Re: PEKARE U SARAJEVU
Još je takav vakat da radnika mikroskopom moraš tražiiti.insomnia78 wrote:Jebo majku ko da zaposljava 30 000 ljudi. Pa nista eto. Nek radi. Nek pisa po vama
- arzuhal
-
focko
#745 Re: PEKARE U SARAJEVU
Manja na chwili radi ko sat. Jutros krcata. I ja sam kupio peciva i kolaca za 14. Km. Fiskalni uredno dobio. Manja 
- mayab
#746 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ako si ti sretan , onda dobro, i ne moraš se valjda u životu hvalisati kupovinom u nekoj pekari!
Đe status sa slikom na FBuku

Đe status sa slikom na FBuku
-
focko
#747 Re: PEKARE U SARAJEVU
Bojkot pekare je za hvalisanje?
Ovo je totalno blesav trend..kao i svaki proci ce za par dana.
Samo dok se otvori metropolis i vatra pa dok raja navali.
Ovo je totalno blesav trend..kao i svaki proci ce za par dana.
Samo dok se otvori metropolis i vatra pa dok raja navali.
-
tempuser
#748 Re: PEKARE U SARAJEVU
Da se razumijemo, ja sam vise "pro bojkot" orjentacije, ali ne vidim nikakvu razliku izmedju hvalisanja i iskazivanja srece po forumu kako im treba ovo ili ono, kako su ovakvi ili onakvi ili da si kupio hljeb.
Bojkot ili ne je pitanje licnog izbora, cemu obrazlaganja i "ispiranje usta" po klixu, nema tu nista cime bi se covjek pohvalio?
Bojkot ili ne je pitanje licnog izbora, cemu obrazlaganja i "ispiranje usta" po klixu, nema tu nista cime bi se covjek pohvalio?
-
internazionale
#749 Re: PEKARE U SARAJEVU
E sad probajmo zamisliti kako je bilo 91/92 ovakav narod organizovati da brani drzavuinsomnia78 wrote:Bgm ima neka tajna veza izmedju Bosnjaka i večere![]()
Ovoliko razglabati oko posrane pekare
I kaze sto nas nisi naoruzo Alija
Poslije svega prozivljenog parmaci danima raspravljaju o posranoj pekari s vlasnikom cetnikom
Ustani Alija da ja legnem
- tandmand
#750 Re: PEKARE U SARAJEVU
Još da je taj fiskalni na ćirilici, sa logom 4 ocila, to bi onda bila prava merhameto-multikultura.focko wrote:Manja na chwili radi ko sat. Jutros krcata. I ja sam kupio peciva i kolaca za 14. Km. Fiskalni uredno dobio. Manja