Pekač hljeba ili breadmaker
Moderator: anex
-
walkabout
Kemica goes high tech:
"Raja, odlucijo sam ija da bidnem haj tek, kosto Nurko kompjuteras cesto kaze. Ocero sam Mensuru, kupijo sam tu masinu sto sama mijesi i kuha hljeb. Narocito sam tito uradijo zbog dugmeta "pocni" i "stani" (trazijo sam i marku koja ima puljku "shuti" (mute) al su mi rekli da takog priozvoda nejma), posto ti umene Mensura je zaostala i nejma tije dugmadi da mogu pritisnuti (ona ima samo jeno mjesto za pritiskanje
).
Kupijo sam tu mashinu al se nista ne desaje - jos nije pocela ni mjesat a kamoli kuhat, evo sam ti gladan ima 5 sati.
Ako neko zna rec ucem je problem, dal da vracam mashinu i hebem sve pospisku Ramizu prodavacu sto meje zavalijo.
I josh nesta, nisam se usudijo pitat Ramiza - jel ova sprava mijenja Mensuru i ukrevetu i kako se to radi u ovijem modernijem vemenima.
Svaki savjet iz vasije licnije iskustava cemi pomoc.
Kemica New Age Pekar"
"Raja, odlucijo sam ija da bidnem haj tek, kosto Nurko kompjuteras cesto kaze. Ocero sam Mensuru, kupijo sam tu masinu sto sama mijesi i kuha hljeb. Narocito sam tito uradijo zbog dugmeta "pocni" i "stani" (trazijo sam i marku koja ima puljku "shuti" (mute) al su mi rekli da takog priozvoda nejma), posto ti umene Mensura je zaostala i nejma tije dugmadi da mogu pritisnuti (ona ima samo jeno mjesto za pritiskanje
Kupijo sam tu mashinu al se nista ne desaje - jos nije pocela ni mjesat a kamoli kuhat, evo sam ti gladan ima 5 sati.
Ako neko zna rec ucem je problem, dal da vracam mashinu i hebem sve pospisku Ramizu prodavacu sto meje zavalijo.
I josh nesta, nisam se usudijo pitat Ramiza - jel ova sprava mijenja Mensuru i ukrevetu i kako se to radi u ovijem modernijem vemenima.
Svaki savjet iz vasije licnije iskustava cemi pomoc.
Kemica New Age Pekar"
-
walkabout
Ti ne znash Kemicu??Tesssa wrote:walkaboutzivota ti
jeko Kemica i koji je fazon?
Svashta...skim se ja druzhim...
Kemica ti je nash jaran, rodom iz Zlovrhoviticha (odma blizu raskrsnice za Vukojebine), ufachen u raljama svakojakije zivotnije problema, kako bosanskije tako i ovije svjeckije...
Sve ga tare, al Kemica se neda, bori se ko lav...
- Dori
#31 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
Zna li neko od Vas koje mjere idu (brasna, vode....) za onaj mali Birin pekac od pola kg?
Treba mi recept, kao i koje je vrijeme pecenja?
Faja
Faja
- Mahalac
#32 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
U mene mlada najvoli ono kad porumeni 
- mofo33
#33 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
jel' ga dobro umjesi prije?Mahalac wrote:U mene mlada najvoli ono kad porumeni
- beautyfool
#34 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
Na ovom linku imas recepata http://www.kalorije.net/modules/newbb/v ... 60&forum=4Dena wrote:Zna li neko od Vas koje mjere idu (brasna, vode....) za onaj mali Birin pekac od pola kg?
Faja
a ovdje ima upustvo za upotrebu jedan od tipova pekaca hljeba mada ja mislim da svi skoro rade na istom ili slicnom principu bar kod nas u Bosni
Koja je cijena tih BIRA pekaca? Imal` garanciju