Pekač hljeba ili breadmaker
Moderator: anex
-
Kukuruz_Barbe-q
#1 Pekač hljeba ili breadmaker
da li je neko koristio aparat za pečenje hljeba,,sam umijesi brašno i ispeče hljeb, znal' ko valjal to išta ?
- pitt
#2 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
jasta nego valja. Ima i timer. sve spremis navece, ujutro te probudi miris friske panje. Dobar je za sve.....ono ako ces nesto samo da ti umuti i to, mozes ti izvaditi prije nego sto pocne peci. Ne moras rukama mjesitiKukuruz_Barbe-q wrote:da li je neko koristio aparat za pečenje hljeba,,sam umijesi brašno i ispeče hljeb, znal' ko valjal to išta ?
-
walkabout
#3 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
Mi smo ti low tech...u naske se to zove zena...Kukuruz_Barbe-q wrote:da li je neko koristio aparat za pečenje hljeba,,sam umijesi brašno i ispeče hljeb, znal' ko valjal to išta ?
-
Tesnim
#4 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
bas me interesuje kakav je taj hljeb ako se rukama ne mjesi....pitt wrote:jasta nego valja. Ima i timer. sve spremis navece, ujutro te probudi miris friske panje. Dobar je za sve.....ono ako ces nesto samo da ti umuti i to, mozes ti izvaditi prije nego sto pocne peci. Ne moras rukama mjesitiKukuruz_Barbe-q wrote:da li je neko koristio aparat za pečenje hljeba,,sam umijesi brašno i ispeče hljeb, znal' ko valjal to išta ?:D
svi nesto hoce na dugme.... ne pise nam se dobro nikako...
-
Kukuruz_Barbe-q
jaranica mi ima ali joj ispadne sirov u sredini ne znamo u čemu je fol,hoče da ga vrati
- pitt
#6 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
meni je dobar bio. pa sta mislis da ovaj kupiovni neko rukama mjesiTesnim wrote:bas me interesuje kakav je taj hljeb ako se rukama ne mjesi....pitt wrote:jasta nego valja. Ima i timer. sve spremis navece, ujutro te probudi miris friske panje. Dobar je za sve.....ono ako ces nesto samo da ti umuti i to, mozes ti izvaditi prije nego sto pocne peci. Ne moras rukama mjesitiKukuruz_Barbe-q wrote:da li je neko koristio aparat za pečenje hljeba,,sam umijesi brašno i ispeče hljeb, znal' ko valjal to išta ?:D
svi nesto hoce na dugme.... ne pise nam se dobro nikako...
ne znam sto je u sredinitakav bio, meni je vazda bio bez zamjerke.
- janje_
ja sam kupio mami, punici, maminoj kolegici, zeninoj frendici, itd..
svi su ekstra zadovoljni.. a hljeb je ko dusa.. jos neki clatronic no name za 40ak eura..
dobra stvar je sto osim hljeba pravi i tijesto za pizzu, marmeladu i jos hrpu stvari.. za hljeb ima 12 razlicitih programa x 3 razlicita stepena za normalno pecen, zapecen i res..
kako neko vec rece, ima i timer.. uglavnom, samo ubacis sastojke i poslije par sati (najkraci program traje 3 sata) izvadis pecen hljeb..
za 4-clanu porodicu bi trebalo gledati da posuda nije manja od nekih 800 gr, inace se stona pekarica radit bez pauze..
svi su ekstra zadovoljni.. a hljeb je ko dusa.. jos neki clatronic no name za 40ak eura..
dobra stvar je sto osim hljeba pravi i tijesto za pizzu, marmeladu i jos hrpu stvari.. za hljeb ima 12 razlicitih programa x 3 razlicita stepena za normalno pecen, zapecen i res..
kako neko vec rece, ima i timer.. uglavnom, samo ubacis sastojke i poslije par sati (najkraci program traje 3 sata) izvadis pecen hljeb..
za 4-clanu porodicu bi trebalo gledati da posuda nije manja od nekih 800 gr, inace se stona pekarica radit bez pauze..
-
Tesnim
#8 Re: Pekač hljeba ili breadmaker
ma jedem onaj kupovni jer moram, ali kad podjem kuci narucim da mama napravi domaci hljeb pa da se najedem k'o insanpitt wrote:meni je dobar bio. pa sta mislis da ovaj kupiovni neko rukama mjesiTesnim wrote:bas me interesuje kakav je taj hljeb ako se rukama ne mjesi....pitt wrote: jasta nego valja. Ima i timer. sve spremis navece, ujutro te probudi miris friske panje. Dobar je za sve.....ono ako ces nesto samo da ti umuti i to, mozes ti izvaditi prije nego sto pocne peci. Ne moras rukama mjesiti:D
svi nesto hoce na dugme.... ne pise nam se dobro nikako...:D
ne znam sto je u sredinitakav bio, meni je vazda bio bez zamjerke.
nemojte mi samo raci da je tesko napraviti hljeb i da se nema vremena....
ps. studiram u sarajevu
- Bosanac sa dna kace
dje ima da se kupi i kolko kosta?
to nesto ko stvoreno za skudente
hebote sta ti je rec tehnologija
to nesto ko stvoreno za skudente
hebote sta ti je rec tehnologija
- pitt
jarane evo tiih kakvih hoces,. ja fokaciju volim
:D
http://www.bread-maker.net/Bread-maker/ ... s-list.htm
http://www.bread-maker.net/Bread-maker/ ... s-list.htm
-
walkabout
Aaaa...pritisnes start...mislim ja sto kod mene nece da pece...samo iskipi svuda nakon 5 sati cekanja...pitt wrote:ama sve stavis u onu posudu, germa ide zadnja.........i kod mene izaberes vrstu hljeba i kako ces peceno da ti bude i pritisnes start. Sve zavisi i od proizvodjaca aparata....imas ba instrukcije pa procitaj.
A dje je to dugme start...