Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
StLouis

#1 Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by StLouis »

Da li ste nekad neso ukrali...???

Ja jesam, samo jednom u zivotu, rijec je o obicnoj zvaki, iz supermarketa u Ljubljani, Januar, Nedelja 1988. :D svega se sjecam... :D htio sam samo probati kako to izgleda, ukrasti nesto, i ja baksuz, zvaku :D nikad necu zaboraviti taj pretrpljeni strah, a zaista, htio sam samo probati kako to izleda u praksi...dodjem u market s dva skolska, pravili neku malu festu i trebalo nam nekih sitnica...ne znam zasto, ali meni na um pade ideja da nesto ukradem...rekoh, ma hocu ko ga yebe...nisam slabic, ali ovo me dokusurilo...odmah mi je pred ocima bila policija, stariji buraz koji se tada kao student brinuo o meni dok sam ja jos bio cetrnaestogodisnjak, stari, stara, i svi ljudi koji me poznaju na ovoj planeti...ne osjecam noge, ne mogu govoriti, lice mi mijenja boje, gore mi obrazi, gusim se...tresem se, bas kao da imam groznicu...i nekako to sve prodje, izlazimo napolje...ova dvojica me cudno gledaju...ja koracam prvi, pa zastajem, napolju je hladno, okrecem se...onda im usput nakon sto sam se malo relaksirao objasnjavam sto sam uradio...oni se smiju...e sada slijedi paranormalna pojava :D odmotavam tu prokletu zvaku, i zvacem, prezivam... :D kadli ti na svo cudo ili ne znam sto, mene zaboli zub... :D ajme, yebade ljudi, to je bio najgoi bol koji sam ikad osjetio...znao sm da su mi svi zubi u redu i nikad prije nisam osjetio zubobolju, ali ovo je bilo iznad ocekivanja moje kazne uzvisenog, nemoralnog grijeha... :D hodamo, idemo do stanice a ja samo sto ne placem...prolazimo kraj bolnice, vec je 6 poslijepdne, Nedelja...ja pravim nagli U TURN i idem do hitnog odjela...tamo me primise odmah...pregleda me dezurni zubar, dade mi nekakav lijek i rece da imam senzitivan kutnjak, manje slatkog i sve ce biti u redu...kako me nije prije nista boljelo ovako perverzno a znao sam se gusiti slatkisima...?? :D od toga dana pa sve do danas zakleo sam se da nikad necu uraditi nesto slicno, jer ce me iako sam praznovjeran, slijediti losa karma. :-)

Je li se vama dogodilo nesto slicno, bilo to zbog kradje ili neceg drugog...??
Last edited by StLouis on 30/03/2008 05:29, edited 2 times in total.
coek

#2 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:10, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by ladyblue18 »

coek wrote:Kako li je tek Brankoviću kad tebe znoj obljeva zbog jedne žvake ...
:lol: :lol: :lol: :thumbup: svaka cast :D
mamica papucarka

#4 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by mamica papucarka »

ha :lol:

nego, ja stvarno nikad nista nisam ukrala, osim sto sam se kao dijete znala uvalit u tudje vocnjake :-D

eto, neki dan na Forumu optuzim Maccu, sat vremena poslije obucem se da izadjem iz kuce i kako sam se naglo okrenula tako me je ustaklo u ledjima. Mislila sam, ili mi je kichma pukla, ili mi se bubreg otkinuo :D
Nije se zahebavat sa ovom Maccom :run: :mrgreen: Vjestica je to :oops: :mrgreen:

btw i jos me pomalo boli :cry:
Skyfox

#5 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by Skyfox »

Mislim da ima nesto u tome, karma folovi... Negdje sam cuo kada uradis nesto dobro, pozitivna energija se zakotrlja od osobe do osobe i od male grudve nastane lavina koja se kasnije vrati tebi, ista stvar sa negativnim stvarima.
chuchumbamayumbe

#6 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by chuchumbamayumbe »

Jednom sam u osnovnoj skoli klepio Kekec pastetu u granapu i onako je pojeo, prstima, bez hljeba. :)
I jos jednom na ekskurziji u osnovnoj skoli u Zagrebu, u nekom marketu kod zeljeznicke klepio sam sok od narandze, malecki. :)
Toliko od mene.
zafrigana

#7 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by zafrigana »

Prvo da kažem...pišem prvi post na sarajevo-x ...pa vas sve lipo pozdravljam....
Eeee sada oko ovih napasti...sitnih mažnjavanja...
Imala sam jednu frendicu.. izlazili ono svaku veće u grad...još malo obić kojeg tipa...bar ga pogledom mahnut...kad već ne moš :dance:
Ona je uvik morala skrenut u jedan dućan..a ka crkveni miš..ka i jaaa...morala pojest oni Kandi Extra...ne znam jel znate..mala čokoladica...a fina...njammm
Išla i ja snjom koji puta..zašto se zamrzavat na -10 kad moć u dućanu ....blejat.

Svaki puta na blagajni plati ona taj Kandi...izađemo vanka guli ona njega, mljacka ne pita hoću li...
...meni nako sline cure..a šutim...Kad ona ti meni vadi iz đepa jedan cili....gledam ja u njega..pa u nju...
Pitam se jesam li luda...odakle joj... pa imala je pineze samo za jedan...
Pitam je odakle joj...kaže iz dućana...e znam i ja da je iz dućana...
Ja se preznojila...ona ladna ka oni zrak i kaže: "ajde stara ne brini ja ti uvik jedan platim ...a drugi maznem..."
Auuu...ladica mi ispala...malo joj se divila...kad i ne baš dugoo... Ništa njoj normala..ne pitaj više...dugo to trajalo...a biće cilu godinu...Ja ne znam kako je to moga stalno žderat...
Vidiću kako će van se svidit pa van ispričam šta sam ja maznula....ma samo jednom.. :shock: :-)
StLouis

#8 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by StLouis »

mamica papucarka wrote:ha :lol:

nego, ja stvarno nikad nista nisam ukrala, osim sto sam se kao dijete znala uvalit u tudje vocnjake :-D

eto, neki dan na Forumu optuzim Maccu, sat vremena poslije obucem se da izadjem iz kuce i kako sam se naglo okrenula tako me je ustaklo u ledjima. Mislila sam, ili mi je kichma pukla, ili mi se bubreg otkinuo :D
Nije se zahebavat sa ovom Maccom :run: :mrgreen: Vjestica je to :oops: :mrgreen:

joj, ovo je grozno kad te kicma ustekne... :D :-) a jeste li ikad pali dok ste se tusirali? ja sam se jednom razbio kao lubenica :D naime, bio je petak,radio sam drugu smjenu[mrzim drugu smjenu :x ] i neki mi vrag nije davao mira, htio sam kidnuti s posla i otic na cugu...smjena se zavrsavala u 10:30 a ja vec u osam zovem prijatelja da me zovne na posao i zavice HITNO JE, on mora izaci!!! :D Narafski, sef me pustio...kuci sam bio vec u devet, usput se dogovorio s prijateljima da idem vanka...hitam u kupaonicu, tusiram se na brzinu i onda iz cista mira noge mi se skliznuse, padoh na ledja, odkotrlja se na umivaonika, potrga zavjesu, i desnom rukom zaronih duboko u wc skoljku... :lol: :lol: :lol: razbio se, modar, ljut...na svu srecu nista nisam slomio ali sam uzeo jos par dana bolovanja.
Bosanac sa dna kace

#9 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by Bosanac sa dna kace »

uh pa ja sam pravo fino dijete naspravm vas, ne bi ovo smio citat da se ne pokvarim :skoljka: :evil:
alphonse kauders

#10 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by alphonse kauders »

Jednom kao 8-godišnjak maznuo čokoladicu "životinjsko carstvo" i ništa.
Sljedeći put, mjesec kasnije da se dokažem pred rajom, u diskontu na B-fazi u povratku iz škole pokušam maznuti neku drugu čokoladicu, kužnu me k sasirka - krokodilske sam suze lio da mi ne zovu starce. Sad sam im zahvalan, da me ne uhvatiše možda bi mi se i osladilo, pa bih dosad bio vlasnik kakvih bungalova na Bjelašnici:)))
Dječja glupost, ništa više.
rikardoreis

#11 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by rikardoreis »

pikaju li se knjige iz ratom napustenih i devastiranih kuca, stanova :? :D

i kod mene te djecije gluposti, sitne kradje cokoladica iz samoposluge...za ostalo ne znam.
d2

#12 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by d2 »

ja ukrao sa rajom plasticne cijevi nekakve po jedno 4 metra duzine, svaki scopio po jedno 3-4 pa noga sa gradilista, cuvar trcao za nama ali smo bili brzi i taman smo dosli do naseg kraja kad nas drot uhvati i natjera nas da sve vratimo nazad uz pitanja ko su ti roditelji i gdje zivis...

e sad sto bi mi klinci krali gradjevinski materijal ?

pa cjevke brate za fišeke, za sta drugo :) pa ih onda omotas izolir trakom u bojama i iscjepas teku na pola da imas municije i to je to :)
d2

#13 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by d2 »

zafrigana wrote:Prvo da kažem...pišem prvi post na sarajevo-x ...pa vas sve lipo pozdravljam....
Eeee sada oko ovih napasti...sitnih mažnjavanja...
Imala sam jednu frendicu.. izlazili ono svaku veće u grad...još malo obić kojeg tipa...bar ga pogledom mahnut...kad već ne moš :dance:
Ona je uvik morala skrenut u jedan dućan..a ka crkveni miš..ka i jaaa...morala pojest oni Kandi Extra...ne znam jel znate..mala čokoladica...a fina...njammm
Išla i ja snjom koji puta..zašto se zamrzavat na -10 kad moć u dućanu ....blejat.

Svaki puta na blagajni plati ona taj Kandi...izađemo vanka guli ona njega, mljacka ne pita hoću li...
...meni nako sline cure..a šutim...Kad ona ti meni vadi iz đepa jedan cili....gledam ja u njega..pa u nju...
Pitam se jesam li luda...odakle joj... pa imala je pineze samo za jedan...
Pitam je odakle joj...kaže iz dućana...e znam i ja da je iz dućana...
Ja se preznojila...ona ladna ka oni zrak i kaže: "ajde stara ne brini ja ti uvik jedan platim ...a drugi maznem..."
Auuu...ladica mi ispala...malo joj se divila...kad i ne baš dugoo... Ništa njoj normala..ne pitaj više...dugo to trajalo...a biće cilu godinu...Ja ne znam kako je to moga stalno žderat...
Vidiću kako će van se svidit pa van ispričam šta sam ja maznula....ma samo jednom.. :shock: :-)
kandi jel to ona pakovana crno crveno ? :D a ja na dijeti :(
Dori

#14 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by Dori »

Ovo kao ona reklama za Orbit..."Ukrala sam joj kocku.......u prvom razredu osnovne skole" :lol:

Ja sam jednom ukrala casu u kafani, zbog opklade....Image
Imam jaranicu koja ima milion takvih "suvenira". Nije joj merak ako joj konobar da casu ili da je kupi....Mora je ukrasti!
I ja jednom krenula u Belgiju i ona mi rekla da joj ukradem casu. I sta cu? Nije fazon da joj sad kupim nesto.
Izadjemo mi u neku njihovu pivnicu (500 vrsta piva!) i zapijemo se. I ispricam ja raji sta mi je ova rekla da uradim i oni tu pocnu "ma nema sanse da ces ti to uradilti, bla, bla..." i na kraju se opkladino! Poslije par piva maznem casu! Jao trauma mojih dok sam izasla iz kafane :lol: Ogroman crnac na vratima, ja se sva spetljala...Onaj osjecaj kad svi znaju sta imas ispod jakne.
Jos shega, izasli napolje, vani pije 50-tak ljudi, casa svuda, al' djaba.....Dosla u hotel, otvorim torbu i prvo sto vidim je ona casa. Jao, jao! Nikad vise!!!
Ali je jaranica bila sretna i ponosna samnom :lol:
zafrigana

#15 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by zafrigana »

Kandi je tamno smeđe sa nekom crvenom crtom...a tu negdje...

Nije dobro ukrast...nikako se učiti toj navici...ali te spopadne neka luda..pa te nagovre...moraš ispast...faca ili ovca :?
Ma ja sam (pod nagovorom...) stvar ČASTI morala drmnuti iz velikog marketa onu tutifruti čokoladu...a diš spremit...
nego imala oni zemljopisni atlas...ko deblje korice...bacim čokoladu među zemlje...
A ništa nismo kupili...odakle love, ma ko je to vidija osim za cigare.

Prošli pored blagajne..ja sva ka u ustajaloj vodi...ova se cereka...sve me štipa...da mi popravi savinuta leđa..da me ljudi počnu pokazivat prstom. Već sam vidila miliciju...maricu..starce kako me slatko mlate zbog ove jedne... tuti fruti.
Prošli izlaz...bila sam blizu nesvisti...osušila se usta...čelo gori...
Ova pada sa noguod smija..viče bravo carice daj da klopamo...e ja otvorim atlas...ne vidim ja čokoladu...već piše Sjeverna i Južna Amerika... eee sva srića velike zemlje ma ne bi je ovdi mogli nać...ali da je tada bila Slovenija...Kosovo...ono zemlje ka dvi avlije...oma bi me upecali...Triba otić za Ameriku...shvatila san ja..malo se izgubit..čisto iz gušta...ali i vratit se ;-)
Čokoladu nisan takla...ni dan dans...kad je vidin..dobin grč u crivima...i oni ladni znoj....ma bjaziii :shock:
ifbbpro

#16 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by ifbbpro »

Nikad nista ukrao nisam :oops: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#17 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by ladyblue18 »

Eh...jednom samo...i ja sam malo prosirila granice ex yu posto vidim da ste vi operisali samo po yugi :D
Budimpesta 8 razred exkurzija...maznula snalu u obliku delfina u aquarium centru :D :run:
umrla sam od straha...nikad vise rekoh sebi :mrgreen: :skoljka:
cyprus

#18 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by cyprus »

ja nisam nikad ništa mazn'o :shock:
kekec

#19 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by kekec »

Izgleda da je on na vrijeme nabavio odgovarajucu "protezu".
maccarona

#20 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by maccarona »

dvoumila sam se izmedju toga i prividjanja duhova i dzina :lol: :lol: :lol: :lol:
eh svasta :D nista to nije mamice, to se tebi javlja SAVJEST :D
i ja sam krala samo tresnje i dzanarike :D a meni vazda srce krali, pa nikom nista :x :D
StLouis

#21 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by StLouis »

maccarona wrote:

dvoumila sam se izmedju toga i prividjanja duhova i dzina :lol: :lol: :lol: :lol:
eh svasta :D nista to nije mamice, to se tebi javlja SAVJEST :D
i ja sam krala samo tresnje i dzanarike :D a meni vazda srce krali, pa nikom nista :x :D
:D :D :D
mima202

#22 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by mima202 »

da sve bude cisto kao vasi zubi..... :D :D :D :D

too much tv?
La_Valliere

#23 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by La_Valliere »

:lol: :lol: :lol:
La_Valliere

#24 Re: Peh, losa karma, baksuz, ili sta...??

Post by La_Valliere »

Nije u pitanju kradja ali evo sta se meni desilo:
Sjedi prijateljica kod mene i malo tracamo osobu koja me povrijedila,ja ustajem da istresem
pepeljaru, sagnem se kao da nema zida i opalim glavom ,sve sam zvijezde prebrojala.
Drugi dan sam bila sama u stanu i u mislima se ljutila na istu osobu, opet sam nesto bacala u smece i opet glavom u zid.Sta da pomislim nego ,gresne rijeci,gresne misli i eto vratilo mi se. :lol: :lol: :lol:
Post Reply