Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znači jednostavno je pitanje - koliko bi vremena inače posvetili nekoj osobi sa kojom bi bili u vezi prije prosidbe? odnosno poziva u brak ili koliko ste se dugo peglali za ove koji su u braku, ili po vama koliko vremena bi okvirno bilo potrebno za potpuno upoznavanje partnera kao osobe,?
ako su oboje normalni rekao bih da je dovoljno nula minuta provedenih zajedno do braka, a ukoliko se potrefi jedan nenormalan ili nenormalna u vezi onda tu nema vajde lipo kad bi bili 497 godina zajedno u vezi
Ništa ispod 5 mjeseci, a ni preko godinu. Mjesec +/- . I to u slučaju da ni jedna strana ne glumi ono što nije nego da slobodno pokaže sve svoje strane, pogotovo negativne (i pogotovo mi žene ) .
Što reče neko već, osobe koje se ne upoznaju prije braka, a još ako brak percipiraju kao "samo ćemo se voljeti do kraja života i biti happy do neba non stop" , takvi se itekako razočaraju, i na kraju stvar završi ili kronično lošim brakom, ili razvodom .
ema_ wrote:Ništa ispod 5 mjeseci, a ni preko godinu. Mjesec +/- . I to u slučaju da ni jedna strana ne glumi ono što nije nego da slobodno pokaže sve svoje strane, pogotovo negativne (i pogotovo mi žene ) .
Što reče neko već, osobe koje se ne upoznaju prije braka, a još ako brak percipiraju kao "samo ćemo se voljeti do kraja života i biti happy do neba non stop" , takvi se itekako razočaraju, i na kraju stvar završi ili kronično lošim brakom, ili razvodom .
ema_ wrote:Ništa ispod 5 mjeseci, a ni preko godinu. Mjesec +/- . I to u slučaju da ni jedna strana ne glumi ono što nije nego da slobodno pokaže sve svoje strane, pogotovo negativne (i pogotovo mi žene ) .
ovo kao neko strucno mjerenje mi je najdraze. veza moze biti i kao predbrak ili brak, a papir je samo formalnost, ugovor, ali valja to kod nas skontati...
4 godine veze, mislila da ga znam da je on čovjek mog života i u braku skontaš kakav je bio u vezi u braku je 10 puta gori, opet ovo je moje iskustvo ne mora značiti da je kod ostalih isto
Zasto nekoga ogranicavati na 5 mjeseci ili godinu dana... Ono sto unisti brak je glumatanje prije braka koje rade i muskarci i zene... ako ne mozes podnijeti osobu onakvom kakva jeste onda mi nije jasno sta rade ti ljudi zajedno...
Moji roditelji su se zabavljali 11 godina... vjencali se... i smrt ih razdvojila...
Moj brat je bio sa svojom sadasnjom zenom sigurno 10 godina... trenutno zive u sretnom braku ...
Brak je kompromis, davanje i primanje... ako nemas samo jedno od ovo troje brak ti se nece svidjeti...
Veza dvoje ljudi ili zabavljanje je uvod u brak... i kad si s nekim u vezi moras davati i primati i ciniti kompromise...
Mislim da je sve to relativno...a zavisi i koliko ti je godina...u dvadesetim se mozes mozda malo duze zabavljat. Ako upoznas nekog u kasnim dvadesetim/tridesetim, ako ste oboje zreli i "normalni", onda mislim da nakon 5-6 mjeseci mozes procijeniti da li je to to ili vam je vakat trazit dalje.
A opet ko ce ti znat, imas ove sto se zabavljaju sto godina i onda se razvedu nakon dva mjeseca
konstatnog viđanja u različitim situacijama:
izlasci
planina
more
prvi maj
dobivanje novog posla
smrt
otkaz diplomiranje/magistriranje kada obično slijedi noga
Ima i ovog, sve je divno i krasno dok nam sve stima, tek kad dodju neke teske faze tipa smrt, bolest, stres, itd. onda vidis koliko je spreman biti uz tebe
Amy82 wrote:
Ima i ovog, sve je divno i krasno dok nam sve stima, tek kad dodju neke teske faze tipa smrt, bolest, stres, itd. onda vidis koliko je spreman biti uz tebe
Jes, ovo je istina, ali da budem iskrena ja ne mogu da svarim da postoje osobe koje nece biti uz tebe u ovakvim situacijama a da su ti vazne i da si im vazan
Amy82 wrote:
Jes, ovo je istina, ali da budem iskrena ja ne mogu da svarim da postoje osobe koje nece biti uz tebe u ovakvim situacijama a da su ti vazne i da si im vazan
ima i ona kad hodaš sa nezaposlenom studenticom tvojih lupam 600 je vauuu velika lova
a kad diplomira bolji fax i dobije bolju platu koju naravno ne znaš
onda slijedi noga
motorna_pila wrote:Znači jednostavno je pitanje - koliko bi vremena inače posvetili nekoj osobi sa kojom bi bili u vezi prije prosidbe? odnosno poziva u brak ili koliko ste se dugo peglali za ove koji su u braku, ili po vama koliko vremena bi okvirno bilo potrebno za potpuno upoznavanje partnera kao osobe,?
Hvala na odgovorima.
Ja bi nakon hefte bio spreman za brak, eto.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ovo je ona "šta sam ja mogao cura imati, samo da su one htjele"