Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja sam prije dvije godine korisitila stalno obicne pegle za kosu..i nisu lose ..ispeglaju one kosu dobro al nakon sat vremena vec mi se pocnu krajevi uvijati.. i to me strasno nerviralo..dok jednom nisam vidjela od prijateljice da pegla kosu sa peglom za ves..i odlucila sam da probam i od tada pa sve do dan danas tako peglam kosu i stvarno kosa bude fenomenalna nema uopste onih dlacica koje strse i sl...i dobije onaj sjaj stvarno bude perfektna.... i ne moram je peglati svaki dan vec samo jednom i bude mi prava 3 dana..al fkt prava...sto se tice ostecenja kose nije mi se puno ostetila samo malkice vrhovi sto je normalno... i stvarno sam prezadovoljna..et ti moj savijet pa probaj
alma001 wrote:ja sam prije dvije godine korisitila stalno obicne pegle za kosu..i nisu lose ..ispeglaju one kosu dobro al nakon sat vremena vec mi se pocnu krajevi uvijati.. i to me strasno nerviralo..dok jednom nisam vidjela od prijateljice da pegla kosu sa peglom za ves..i odlucila sam da probam i od tada pa sve do dan danas tako peglam kosu i stvarno kosa bude fenomenalna nema uopste onih dlacica koje strse i sl...i dobije onaj sjaj stvarno bude perfektna.... i ne moram je peglati svaki dan vec samo jednom i bude mi prava 3 dana..al fkt prava...sto se tice ostecenja kose nije mi se puno ostetila samo malkice vrhovi sto je normalno... i stvarno sam prezadovoljna..et ti moj savijet pa probaj
mozes li mi objasniti kako je peglas peglom za ves stavis glavu na sto za peglanje...fakat ne kontam
@optimista_ona ja vec duze vrijeme koristim alcina peglu, keramicku i odlicna je ...ne steti kosu uopste a nije ni skupa...ako si za nju javni se na pp
alma001 wrote:ja sam prije dvije godine korisitila stalno obicne pegle za kosu..i nisu lose ..ispeglaju one kosu dobro al nakon sat vremena vec mi se pocnu krajevi uvijati.. i to me strasno nerviralo..dok jednom nisam vidjela od prijateljice da pegla kosu sa peglom za ves..i odlucila sam da probam i od tada pa sve do dan danas tako peglam kosu i stvarno kosa bude fenomenalna nema uopste onih dlacica koje strse i sl...i dobije onaj sjaj stvarno bude perfektna.... i ne moram je peglati svaki dan vec samo jednom i bude mi prava 3 dana..al fkt prava...sto se tice ostecenja kose nije mi se puno ostetila samo malkice vrhovi sto je normalno... i stvarno sam prezadovoljna..et ti moj savijet pa probaj
nova ideja za marketare, koji ionako nisu više maštoviti:
pegla za veš i kosu
"Koliko se samo Ana mučila peglom za kosu, onda se sjetila i položila glavu na sto za peglanje u ono udubljenje za peglu...i otkrila je nevjerovatnu draž pegle
Ana odsada pegla kosu peglom, a onda kad se većnakanila da pegla kosu,sjetila se i da ispegla sav veš sa žice.
Našom peglom nije samo Ana zadovoljna, već i Anin dragi konačno može
reći zbogom čistom neispeglanom vešu
Anin dragi može imati razne frizure i na svojem poprsju
nazovite odmah, i dobićete i priručnik za upotrebu"
::::::::::::::::::
Od pegle puca kosa, a kako je tebi tanka, ako nastaviš da je koristiš uništićeš kosu
mozes li mi objasniti kako je peglas peglom za ves stavis glavu na sto za peglanje...fakat ne kontam
@optimista_ona ja vec duze vrijeme koristim alcina peglu, keramicku i odlicna je ...ne steti kosu uopste a nije ni skupa...ako si za nju javni se na pp
ma kakav sto za peglanje ... uzmem peskir al da je slozen i prvo podijelim kosu na dva dijela i provo ispeglam donji dio jedne polovice onda gornji,, i tako sa drugom polovicom kose...i to radim tako sto na peskir stavim pramen i samo povucem peglom....nista strasno a mozes i da legnes na pod i stavis kosu ispod peskira i da ti neka prijateljica lijepo poceslja i samo povuce peglom po kosi 3-4 puta i to je to ...kosa mi uopste nije ostecena kao sto sam rekla vec..a za ove ostale ko ne zeli ne mora probati ja sam samo djevojci dala savijet
Meni je jednom hitno trebala pegla za kosu, pa sam zgrabila najjeftiniju. Bira, cijena je bila oko 10 KM. Kontala sam, bit će vjerovatno samo za jednokratnu upotrebu, ali radi odlično već dvije godine. Ne žalim se. Oštećuje kosu, ali šta da joj radim, ne peglam baš svaki dan.
A to za peglanje kose peglom za veš... ja se iskreno nadam da se šalite ...
Optimista_ona wrote:Vec duze vrijeme zelim da nabavim peglu za kosu, medjutim imam par nedoumica.
Prvo me zanima koliko ona zaista steti kosi, s obzirom da je moja kosa dosta tanka.
Kakva je razlika izmedju marki, i koliko su marke uopste bitne.
Ako jos neko zna mjesto nabavke i otprilike kretanje cijena bila bih zahvalna
NI ZA ZIVU GLAVU ozbiljna sam.. bez obzira koja je marka pegle samo ces spaliti kosu...a pogotovo ako ti je tanka zazalit ces sto si je ikad nabavila...moras shvatiti da je to bukvalno vrela povrs koju ti stavljas na svoju mokru kosu i fino vidis kako ti se spaljuje
ja imam valovitu kosu..kojoj pegla ionako ne moze pomoci...ali sam ja ipak to probavala i trebala mi je godina da mi se kosa fino oporavi i bude opet zdrava...
umjesto pegle koristim Rowenta onu cetku sto se okrece... prvo sam imala fen za ispravljanje kose, pa onda cetku sto se ne okrece pa sad ovu sto se okrece -sve Rowenta (inace sam bash fanatik sto se kose ticea a nisam frizerka)
rezultat odlican kosa diiivna
eh sad jeste da je sve skupo i fen i cetke (fen je sad ja mislim oko 70 dok je ova sto se okrece cetka oko 120 a ova sto se ne okrece oko 100)
@ Irm@ bogati ne pricaj gluposti...ja peglu koristim godinama i kosa se nije promijenila a i sto tako imam lokne koje pegla perfektno izravna...sestra mi ima uzasno tanku dlaku i isto tako koristi peglu godinama...ako njegujes kosu pri pranju, sa odabranim samponima i koristis regeneratore i maske za kosu nista je nemoze unistiti...pegla je isto sto i vreo fen i cetka...nema razlike
i pegla se ne koristi na mokru kosu...nego je posusis fenom i onda s peglom izravnas..s novim peglama ti sebi pravis temperaturu po stupnju koji ti zelis tako da je nemoras prziti kako ti rece