PEGLA ZA KOSU

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Ma.Le.Na

#26 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Ma.Le.Na »

Dile wrote:joj koja su glupost meni te pegle za kosu... :-)
kod mene ni jedna ne fercera, pa probala sam ih bog zna koliko. bude mi kosa ispravljena prvih 45 minuta, do sata :D

na kraju uzela onu samorotirajucu cetku pa feniraj, ako hocu ispravljenu kosu... a i puno bolja frizura mi bude
ma meni je ionako ravna kosa
ja to mislim samo za vrhove jer mi se oni izvijaju 8-)
i ne bih pretjeruivala
Cholina_Lokica

#27 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Cholina_Lokica »

pa dobro kod tebe je drugacije :D
kod mene je afro :D tako da od peglanja nist nema :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alhemicarkaa

#28 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Alhemicarkaa »

Kod mene je izlomljena i neukrotiva. Nije to afro, to je kod mene grupnjak, svaka dlaka hoce sa svim ostalima :lol: :twisted: i kad operem kosu to bude jedna guta na vrh glave :-) . Onda stavim pola boce balzama i to se kao raspetlja, ali ako ne isfeniram ujutro mi kosa bude "zguzvana" :cry: , ko pokisao cuko izgledam :cry: Da mi je nesto sto ce mi drzati kosu da ne moram svaki dan navijati, ili placati frizera dva puta sedmicno...
Gospoda Ministarka

#29 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:30, edited 1 time in total.
Alhemicarkaa

#30 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Alhemicarkaa »

E sto me nagrdi, nisi morala boldirati bas ono najgore ja to pokusala provuci i zamaskirati :lol: Dodje mi da se na keca osisam... :skoljka:
Gospoda Ministarka

#31 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:30, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#32 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Cholina_Lokica »

meni je predobra :D znaci kod mene je afro kosa, kojoj ja apsolutno nista ne mogu :D i jedino sa njom uspijem da je ispravim i da to na nesto lici. treba par puta da isfeniras da se ustelis i poslije toga extra ide. meni treba nekih sat vremena sad kad sam se ustelila da isfeniram se, bez icije pomoci :D
Aurora Borealis

#33 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:06, edited 1 time in total.
semmy

#34 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by semmy »

Aurora Borealis wrote:Samo da prijavim da sam se pocastila Remingtonkom, i zasad sam prezadovoljna! :oops:
Naravno moram se prethodno isfenirati, pa onda po potrebi dopeglati svoju grivicu (po prirodi sam mali crnac :oops: )

Samo se nadam da se ovo moje odusevljenje nece za nekih mjesec-dva utopiti u moru sprzene kose :oops:

p.s. Koristi li iko od vas neku zastitu od toplote, neki sprej, nesto? :-?
thermo spray -alcina,namjenjen je za ravnanje s peglom i ja prezadovoljna
Aurora Borealis

#35 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:06, edited 1 time in total.
semmy

#36 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by semmy »

Aurora Borealis wrote:
semmy wrote: thermo spray -alcina,namjenjen je za ravnanje s peglom i ja prezadovoljna
Gdje to pliz mogu naci? I koliko KM? :-?
kralja tomislava, (sad je ul. kosevo 11) cak imaju i neku akciju ovih dana..do 10km 150ml ne sjecam se tacno jer sam uzimala i sampon, masku i jos svasta nesta kod njih
nerma.

#37 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by nerma. »

Cure, znate li gdje se u Sarajevu ima kupiti Remington pegla za kosu? Nekad je bilo u Mercatoru, vise nema..
miss_heidi

#38 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by miss_heidi »

nerma. wrote:Cure, znate li gdje se u Sarajevu ima kupiti Remington pegla za kosu? Nekad je bilo u Mercatoru, vise nema..
ja sam prije dvije,tri godine obisla sve moguce radnje uzduz i poprijeko, kako u sa tako i u ostatku bih, no remington (novije linije) pegle za kosu nisam uspjela naci... na kraju sam ovu svoju koju i sad koristim narucila iz Njemacke, a cini mi se da ih je bilo u CM marketima, no neke prastare linije... mozda se sad situacija popravila, sretno u trazenju :D
nerma.

#39 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by nerma. »

miss_heidi wrote:
nerma. wrote:Cure, znate li gdje se u Sarajevu ima kupiti Remington pegla za kosu? Nekad je bilo u Mercatoru, vise nema..
ja sam prije dvije,tri godine obisla sve moguce radnje uzduz i poprijeko, kako u sa tako i u ostatku bih, no remington (novije linije) pegle za kosu nisam uspjela naci... na kraju sam ovu svoju koju i sad koristim narucila iz Njemacke, a cini mi se da ih je bilo u CM marketima, no neke prastare linije... mozda se sad situacija popravila, sretno u trazenju :D
sad sam skroz ohrabrena :D :D nista, onda cu i ja zaduzit dijasporu da mi to posalje :)
žuti

#40 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by žuti »

ima na termama na ilidzi automat pegla za kosu (pored fenova). pa eto kome je "pegla" da se pegla kuci moze ovu zgodnu priliku iskorisiti :D
conca

#41 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by conca »

Cholina_Lokica wrote:joj koja su glupost meni te pegle za kosu... :-)
kod mene ni jedna ne fercera, pa probala sam ih bog zna koliko. bude mi kosa ispravljena prvih 45 minuta, do sata :D

na kraju uzela onu samorotirajucu cetku pa feniraj, ako hocu ispravljenu kosu... a i puno bolja frizura mi bude

ukljucujem se u klub zena kojima pegla za kosu ne pomaze.Ja sasmo bacam pare...Sestra mi je kupila peglu za ves rowenta i tek sad ko da mi je ness bolje. :) :)
LaCici

#42 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by LaCici »

Cholina_Lokica wrote:meni je predobra :D znaci kod mene je afro kosa, kojoj ja apsolutno nista ne mogu :D i jedino sa njom uspijem da je ispravim i da to na nesto lici. treba par puta da isfeniras da se ustelis i poslije toga extra ide. meni treba nekih sat vremena sad kad sam se ustelila da isfeniram se, bez icije pomoci :D
Super, bas sam i ja kontala da je kupim ali sam cula da se kosa zna zapetljati pa sam bila odustala. Ali sad kad cujem tebe, mislim da cu je uzeti. A sto ti tako dugo treba za feniraje? :-? Sat vremena? Ja sa cetkom isfeniram za 20 minuta, i i to mi bude puno. :-D Ja kontala da ta cetka ubrzava proces feniranja. :-?
Cholina_Lokica

#43 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Cholina_Lokica »

LaCici wrote:
Cholina_Lokica wrote:meni je predobra :D znaci kod mene je afro kosa, kojoj ja apsolutno nista ne mogu :D i jedino sa njom uspijem da je ispravim i da to na nesto lici. treba par puta da isfeniras da se ustelis i poslije toga extra ide. meni treba nekih sat vremena sad kad sam se ustelila da isfeniram se, bez icije pomoci :D
Super, bas sam i ja kontala da je kupim ali sam cula da se kosa zna zapetljati pa sam bila odustala. Ali sad kad cujem tebe, mislim da cu je uzeti. A sto ti tako dugo treba za feniraje? :-? Sat vremena? Ja sa cetkom isfeniram za 20 minuta, i i to mi bude puno. :-D Ja kontala da ta cetka ubrzava proces feniranja. :-?
Ih meni cetkom obicnom treba jedno sat i pol :D Jbg, ja sam previse cupava za tih rabota :D
LaCici

#44 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by LaCici »

Aha do toga je :-D
Kod mene je inace ravna, samo trebam malo vrhove sredjivati cetkom, tako da ce meni manje trebati.
miss_heidi

#45 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by miss_heidi »

LaCici wrote:Aha do toga je :-D
Kod mene je inace ravna, samo trebam malo vrhove sredjivati cetkom, tako da ce meni manje trebati.
meni npr ta cetka ne odgovara, ispravi mi kosu al je isto tako i napuse, pa frizura ko kod 'tete' :-?
jedino pegla ili kad me frizer isfenira bude svilenkasta i PRAVA :D
LaCici

#46 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by LaCici »

Uh ne volim ni ja te tetkaste frizure :roll:
ferrari woman

#47 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by ferrari woman »

Gospoda Ministarka wrote:Evo da ti ja kazem nesto o mojoj, kod mene ti je kosa duga a imam tanku i ravnu dlaku jaca mi je dlaka ispod pazuha :roll: , koja se brzo masti tako da ja moram svaka 2 dana da perem kose inace nemogu iz kuce da izadem.
Ja mislila da sam ja napisala ovaj post.. hehe.. ma dobrodosla u club, fkt je ovakva kosa nazahvalna.. a sto se tice pegle ja imam neku first vec dvije godine 20KM, inace svaka osteti kosu tako da me briga za to... ima neki sprej za kosu prije peglanja 20 KM bolje je to kupiti..
nerma.

#48 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by nerma. »

ferrari woman wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Evo da ti ja kazem nesto o mojoj, kod mene ti je kosa duga a imam tanku i ravnu dlaku jaca mi je dlaka ispod pazuha :roll: , koja se brzo masti tako da ja moram svaka 2 dana da perem kose inace nemogu iz kuce da izadem.
Ja mislila da sam ja napisala ovaj post.. hehe.. ma dobrodosla u club, fkt je ovakva kosa nazahvalna.. a sto se tice pegle ja imam neku first vec dvije godine 20KM, inace svaka osteti kosu tako da me briga za to... ima neki sprej za kosu prije peglanja 20 KM bolje je to kupiti..
Koji sprej koristis, i jel ti ima neke fajde od njega? :)

Ja sam jos u potrazi za Remingtonom, u CM-u imaju 2-3 bezveze, pa ako se sjetite gdje bi jos moglo biti, javite :D
mirche_

#49 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by mirche_ »

Ja sam svoju REmingtonku kupila prije 4 mjeseca u Mercatoru na Pofalicima i platila sam je oko 80 KM.

Inace model je S1005 sa 4X zastitom i sa keramickim i teflonskim plocama, automatsko gasenje, mozes takodjer i zakljucati ploce, dobije se i lijepa futrolica i takodjer mozes birati temp imas jedan mali kolutc, inace max temp je oko 230 C, i imas 3 razine temperatura, ja peglam na najmanjoj =)

Inace prije kupovine, procackala sam dosta foruma na ovu temu, i ova pegla se pokazala kao veoma dobar i pouzdan izbor :D
Luce

#50 Re: PEGLA ZA KOSU

Post by Luce »

Moje iskustvo s peglom nije bas najbolje.
Kupila ovu remington, vani, ne znam tacno koji je model ali isto s nekim plocicama, nahvalise mi je pravo.
I tako na pocetku sam bila odusevljena, peglala suhu kosu, na najmanjoj temperaturi, ne bas tako cesto itd. medjutim nakon nekog vremena kosa je dosta ispucala i pocela mi je cak opadati ali strasno.
Prestala peglati, kosa se oporavila, ja licno ne bih je peglala ponovo. Radije cu isfenirati povremeno, svezati repic, pustiti kovrdzavu, nego imati ostecenu kosu.
A ovoj djevojci koja se raspituje za peglu, evo ja cu joj pokloniti svoju pa nek koristi ako vec zeli, ionako mi dzaba stoji.
Post Reply