Pegla
Moderator: anex
-
sulesavic
#2 Re: Pegla
Pegla za veš
ili
pegla za kosu?
Da se razumijemo, ni u jednom slučaju pomoći ne mogu, samo širim obzore svoje...
ili
pegla za kosu?
Da se razumijemo, ni u jednom slučaju pomoći ne mogu, samo širim obzore svoje...
-
_Jenny_
#3 Re: Pegla
Jaosulesavic wrote:Pegla za veš
ili
pegla za kosu?
-
Mina_sa
#4 Re: Pegla
pa nemoj peglati peglom, ha ja...ima super rowenta za ravnanje kose oko 70 km.... bude kosa kao da je ispeglana a punooo manje je štetno_Jenny_ wrote:Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
P.S. Ne znam jel tema mozda trebala ic pod zdravlje...Ako da-sorry-te...
-
_Jenny_
#5 Re: Pegla
Imam Rowentu,ali je problem sto je moja kosa total frckava...kad ju izvucem sa Rowentom sve je super dok ne izadjem van,a kad izadjem...Mina_sa wrote:pa nemoj peglati peglom, ha ja...ima super rowenta za ravnanje kose oko 70 km.... bude kosa kao da je ispeglana a punooo manje je štetno_Jenny_ wrote:Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
P.S. Ne znam jel tema mozda trebala ic pod zdravlje...Ako da-sorry-te...još dodaš 2,3 kapi onog klas revital ulja (mislim da je oko 10KM) i super izgleda
Od pegle nije tako...Ali probat cu sa ovim Klasom...Hvala
-
Mina_sa
#6 Re: Pegla
I kod mene je uvijena ali ne toliko pa mi odgovara rowenta...al stoji to kad padne kiša i kad je vlažno da se uvije...jbg. još ponekad isperem kosu i kamilicom poslije pranja...super se sjaji i mekana je kad se ispegla poslije kamilice_Jenny_ wrote:Imam Rowentu,ali je problem sto je moja kosa total frckava...kad ju izvucem sa Rowentom sve je super dok ne izadjem van,a kad izadjem...Mina_sa wrote:pa nemoj peglati peglom, ha ja...ima super rowenta za ravnanje kose oko 70 km.... bude kosa kao da je ispeglana a punooo manje je štetno_Jenny_ wrote:Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
P.S. Ne znam jel tema mozda trebala ic pod zdravlje...Ako da-sorry-te...još dodaš 2,3 kapi onog klas revital ulja (mislim da je oko 10KM) i super izgleda
![]()
Od pegle nije tako...Ali probat cu sa ovim Klasom...Hvala
-
_Jenny_
#7 Re: Pegla
Ovo nisam znala...Hvala ti!Srce si

-
Mina_sa
#8 Re: Pegla
ma ništa, za šta žene služe_Jenny_ wrote:Ovo nisam znala...Hvala ti!Srce si![]()
-
Zhaba
#9 Re: Pegla
Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
-
_Jenny_
#10 Re: Pegla
Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivno
-
Zhaba
#11 Re: Pegla
aj majko mila luda si_Jenny_ wrote:Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivnoA o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala
-
_Jenny_
#12 Re: Pegla
Ko da sam prst umjesto kabla od fena stavila u uticnicu...ma ko one crnkinje-totalno frckavo...A i mene priroda zahebaZhaba wrote:aj majko mila luda si_Jenny_ wrote:Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivnoA o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala
![]()
![]()
moras mi kosu uslikati ne popeglanu
![]()
![]()
-
Zhaba
#13 Re: Pegla
_Jenny_ wrote:Ko da sam prst umjesto kabla od fena stavila u uticnicu...ma ko one crnkinje-totalno frckavo...A i mene priroda zahebaZhaba wrote:aj majko mila luda si_Jenny_ wrote: U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivnoA o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala
![]()
![]()
moras mi kosu uslikati ne popeglanu
![]()
![]()
- Irm@
#14 Re: Pegla
Nivea straight and easy je najveca glupost koja je uz to i neefektna totalno... osim sto prelijepo mirise
nego iz iskustva dugogodisnjeg... nakon sto sam vidjela nekoliko primjera sta su djevojke uradile svojoj kosi peglajuci je... rekla sam to cudo i moja kosa...nikad!
ovak...imala sam fen rowentin cim je jednom nogom usao u mercator
ok je... mada je sasvim ocekivano da prilikom vlaznosti koza se pocne uvijati... medjutim... iako imam kovrcavu kosu jako... poslije ovog fena + vlaznost... bude lijepa onak blago valovita...
sada imam rownata brush active... ista stvar samo je lakse rukovati njom... i jos mi se nije pokvarila (za razliku od fenova...jos dok su bili pod garancijom mijenjala sam ih 4 puta
)
et...pa ti vidi
nego iz iskustva dugogodisnjeg... nakon sto sam vidjela nekoliko primjera sta su djevojke uradile svojoj kosi peglajuci je... rekla sam to cudo i moja kosa...nikad!
ovak...imala sam fen rowentin cim je jednom nogom usao u mercator
sada imam rownata brush active... ista stvar samo je lakse rukovati njom... i jos mi se nije pokvarila (za razliku od fenova...jos dok su bili pod garancijom mijenjala sam ih 4 puta
et...pa ti vidi
- Tesssa
#15 Re: Pegla
Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce
Sto se tice ovih preparata, znam da Tigi ima jako dobre, malo su skuplji, ali se isplati.
Sto se tice ovih preparata, znam da Tigi ima jako dobre, malo su skuplji, ali se isplati.
-
_Jenny_
#16 Re: Pegla
Ma nije stvar u cijeni...ali se bojim da cu si spalit kosu ako nastavim tako...Molim te samo tocan naziv ako znas.Hvala!Tesssa wrote:Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce![]()
- Tesssa
#17 Re: Pegla
ja sam koristila ovo, a imas razno raznih proizvoda slicnih, Tigijevih :_Jenny_ wrote:Ma nije stvar u cijeni...ali se bojim da cu si spalit kosu ako nastavim tako...Molim te samo tocan naziv ako znas.Hvala!Tesssa wrote:Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce![]()

CONTROL FREAK CONDITIONER
Frizz Control and Straightener
Condition to keep tangles and frizz in check. Finally a conditioner that gives you serious authority over your hair’s performance.
To Use:
Work thoroughly through damp hair and rinse. Continue the regimen with Control Freak Serum.
Features:
look > beautifully smooth curls or super straight hair
feel > soft & under control
consistency > radical “slickquid” texture
hair types > any length of naturally curly or frizzy hair
fragrance > pineapple
details > keeps frizz from taking over your curls helps get curly hair straight cuts drying time whether styled straight or curly
-
_Jenny_
#18 Re: Pegla
HvalaTesssa wrote:ja sam koristila ovo, a imas razno raznih proizvoda slicnih, Tigijevih :_Jenny_ wrote:Ma nije stvar u cijeni...ali se bojim da cu si spalit kosu ako nastavim tako...Molim te samo tocan naziv ako znas.Hvala!Tesssa wrote:Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce![]()
CONTROL FREAK CONDITIONER
Frizz Control and Straightener
Condition to keep tangles and frizz in check. Finally a conditioner that gives you serious authority over your hair’s performance.
To Use:
Work thoroughly through damp hair and rinse. Continue the regimen with Control Freak Serum.
Features:
look > beautifully smooth curls or super straight hair
feel > soft & under control
consistency > radical “slickquid” texture
hair types > any length of naturally curly or frizzy hair
fragrance > pineapple
details > keeps frizz from taking over your curls helps get curly hair straight cuts drying time whether styled straight or curly
- Tesssa
#19 Re: Pegla
ma nema na cemu
probaj, neces se pokajati 
- amalka
#20 Re: Pegla
Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#21 Re: Pegla
Cickavo je sexy 
-
Zhaba
#22 Re: Pegla
samo se ti zezaj amiamalka wrote:Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
Ostat cu bez kose
Sreca, pa kosu ne peglam tako cesto, mozda 2x mjesecno, nemam zivaca za to
- amalka
#23 Re: Pegla
Ja imam "extra" lijepu kosu
nije da se hvalim
salim se. Kazem, sreca pa ne peglam tako cesto, inace
Posto imam poprilicno dugu kosu, zamorno mi je to peglanje svako malo 
- semmy
#24 Re: Pegla
i ja ti imam isti problem, priroda se malo igrala sa mnom i ostale mi hebene frce...ja ti inace koristim sve od alcine ( profesionalna kozmetika za frizere ) i kod njih sam nasla thermo spray kao zastitu pri peglanju i feniranju i fluid za ravnanje kose... kad nije vlazno vani kosa mi ravna 7 dana, ljepota...sad me malo zeza vlaznost zraka al se ne frca...
mozes kupiti samo kod frizera ili u njihovom centru na ciglanama
mozes kupiti samo kod frizera ili u njihovom centru na ciglanama
-
Mina_sa
#25 Re: Pegla
[quote="semmy"]i ja ti imam isti problem, priroda se malo igrala sa mnom i ostale mi hebene frce...
čudo je to da se 90% cura sa kovrdzavom kosom žali i hoće ravnu, ispeglanu...ev ja prva
a one sa ravnom bi da im je uvijena...nikad nam ugodit 
čudo je to da se 90% cura sa kovrdzavom kosom žali i hoće ravnu, ispeglanu...ev ja prva