Pegla

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

_Jenny_

#1 Pegla

Post by _Jenny_ »

Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
P.S. Ne znam jel tema mozda trebala ic pod zdravlje...Ako da-sorry-te...
sulesavic

#2 Re: Pegla

Post by sulesavic »

Pegla za veš

ili

pegla za kosu?

Da se razumijemo, ni u jednom slučaju pomoći ne mogu, samo širim obzore svoje...
_Jenny_

#3 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

sulesavic wrote:Pegla za veš

ili

pegla za kosu?

Da se razumijemo, ni u jednom slučaju pomoći ne mogu, samo širim obzore svoje...
Jao :-D Pegla za kosu...Remington neka professional sa nekim "zastitama" ali ne vjerujem u to...
Mina_sa

#4 Re: Pegla

Post by Mina_sa »

_Jenny_ wrote:Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
pa nemoj peglati peglom, ha ja...ima super rowenta za ravnanje kose oko 70 km.... bude kosa kao da je ispeglana a punooo manje je štetno :D još dodaš 2,3 kapi onog klas revital ulja (mislim da je oko 10KM) i super izgleda :-D
_Jenny_

#5 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Mina_sa wrote:
_Jenny_ wrote:Jel ima ko kakvu pametnu ideju kako kosu zastiti od utjecaja topline kod cestog peglanja peglom?
Hvala
pa nemoj peglati peglom, ha ja...ima super rowenta za ravnanje kose oko 70 km.... bude kosa kao da je ispeglana a punooo manje je štetno :D još dodaš 2,3 kapi onog klas revital ulja (mislim da je oko 10KM) i super izgleda :-D
Imam Rowentu,ali je problem sto je moja kosa total frckava...kad ju izvucem sa Rowentom sve je super dok ne izadjem van,a kad izadjem... :shock:
Od pegle nije tako...Ali probat cu sa ovim Klasom...Hvala :kiss:
Mina_sa

#6 Re: Pegla

Post by Mina_sa »

_Jenny_ wrote:
Mina_sa wrote:
Hvala
Imam Rowentu,ali je problem sto je moja kosa total frckava...kad ju izvucem sa Rowentom sve je super dok ne izadjem van,a kad izadjem... :shock:
Od pegle nije tako...Ali probat cu sa ovim Klasom...Hvala :kiss:
I kod mene je uvijena ali ne toliko pa mi odgovara rowenta...al stoji to kad padne kiša i kad je vlažno da se uvije...jbg. još ponekad isperem kosu i kamilicom poslije pranja...super se sjaji i mekana je kad se ispegla poslije kamilice :-D :-D
_Jenny_

#7 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Ovo nisam znala...Hvala ti!Srce si :) :kiss:
Mina_sa

#8 Re: Pegla

Post by Mina_sa »

_Jenny_ wrote:Ovo nisam znala...Hvala ti!Srce si :) :kiss:
ma ništa, za šta žene služe :D
Zhaba

#9 Re: Pegla

Post by Zhaba »

Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.
_Jenny_

#10 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.

U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivno :D A o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala :kiss:
Zhaba

#11 Re: Pegla

Post by Zhaba »

_Jenny_ wrote:
Zhaba wrote:Jenny ima ekstra spray koja stiti kosu. Mislim da te wella i loreal proizvode. NIKAD nemoj peglati kosu dok je mokra. Kad peglas kosu je bitno da brzo prelazis preko kose i maksimalno smijes dva puta preci jer sve ostalo previse steti kosu. Ah da i maksimalno 1 x sedmicno smijes peglati kosu. Vjeruj mi ako se ne drzis ovoga unistit ces kosu.

U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivno :D A o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala :kiss:
aj majko mila luda si :lol: :lol: :lol: moras mi kosu uslikati ne popeglanu :lol: :lol: :kiss:
_Jenny_

#12 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Zhaba wrote:
_Jenny_ wrote:

aj majko mila luda si :lol: :lol: :lol: moras mi kosu uslikati ne popeglanu :lol: :lol: :kiss:
Ko da sam prst umjesto kabla od fena stavila u uticnicu...ma ko one crnkinje-totalno frckavo...A i mene priroda zaheba :D
Zhaba

#13 Re: Pegla

Post by Zhaba »

_Jenny_ wrote:
Zhaba wrote:
_Jenny_ wrote: U demet....Hvala Zhabo ali aj ju svakodnevno peglam...Doduse,stavljam sve na nju-od Keune-ovih kapsulica,mlijeka,Nivea straight&easy,kreme za ispucale vrhove,silikonskog serum,sva moguca ulja....Nikad ju ne peglam mokru-bar nes pozitivno :D A o brzini...Ma milion puta prodjem brzo ali kolko je to "brzo"...U svakom slucaju hvala :kiss:
Ko da sam prst umjesto kabla od fena stavila u uticnicu...ma ko one crnkinje-totalno frckavo...A i mene priroda zaheba :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss:
Irm@

#14 Re: Pegla

Post by Irm@ »

Nivea straight and easy je najveca glupost koja je uz to i neefektna totalno... osim sto prelijepo mirise :-D
nego iz iskustva dugogodisnjeg... nakon sto sam vidjela nekoliko primjera sta su djevojke uradile svojoj kosi peglajuci je... rekla sam to cudo i moja kosa...nikad!
ovak...imala sam fen rowentin cim je jednom nogom usao u mercator :-D ok je... mada je sasvim ocekivano da prilikom vlaznosti koza se pocne uvijati... medjutim... iako imam kovrcavu kosu jako... poslije ovog fena + vlaznost... bude lijepa onak blago valovita...
sada imam rownata brush active... ista stvar samo je lakse rukovati njom... i jos mi se nije pokvarila (za razliku od fenova...jos dok su bili pod garancijom mijenjala sam ih 4 puta :-D )
et...pa ti vidi :-D
Tesssa

#15 Re: Pegla

Post by Tesssa »

Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce 8-)

Sto se tice ovih preparata, znam da Tigi ima jako dobre, malo su skuplji, ali se isplati. :D
_Jenny_

#16 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Tesssa wrote:Meni je ona pegla od Kineza najbolja, pa nek prica ko sta hoce 8-)

Sto se tice ovih preparata, znam da Tigi ima jako dobre, malo su skuplji, ali se isplati. :D
Ma nije stvar u cijeni...ali se bojim da cu si spalit kosu ako nastavim tako...Molim te samo tocan naziv ako znas.Hvala!
Tesssa

#17 Re: Pegla

Post by Tesssa »

_Jenny_ wrote:

Ma nije stvar u cijeni...ali se bojim da cu si spalit kosu ako nastavim tako...Molim te samo tocan naziv ako znas.Hvala!
ja sam koristila ovo, a imas razno raznih proizvoda slicnih, Tigijevih :

Image

CONTROL FREAK CONDITIONER
Frizz Control and Straightener
Condition to keep tangles and frizz in check. Finally a conditioner that gives you serious authority over your hair’s performance.

To Use:
Work thoroughly through damp hair and rinse. Continue the regimen with Control Freak Serum.

Features:
look > beautifully smooth curls or super straight hair
feel > soft & under control
consistency > radical “slickquid” texture
hair types > any length of naturally curly or frizzy hair
fragrance > pineapple
details > keeps frizz from taking over your curls helps get curly hair straight cuts drying time whether styled straight or curly
_Jenny_

#18 Re: Pegla

Post by _Jenny_ »

Tesssa wrote:
_Jenny_ wrote:

ja sam koristila ovo, a imas razno raznih proizvoda slicnih, Tigijevih :

Image

CONTROL FREAK CONDITIONER
Frizz Control and Straightener
Condition to keep tangles and frizz in check. Finally a conditioner that gives you serious authority over your hair’s performance.

To Use:
Work thoroughly through damp hair and rinse. Continue the regimen with Control Freak Serum.

Features:
look > beautifully smooth curls or super straight hair
feel > soft & under control
consistency > radical “slickquid” texture
hair types > any length of naturally curly or frizzy hair
fragrance > pineapple
details > keeps frizz from taking over your curls helps get curly hair straight cuts drying time whether styled straight or curly
Hvala :kiss:
Tesssa

#19 Re: Pegla

Post by Tesssa »

ma nema na cemu :D probaj, neces se pokajati :D
amalka

#20 Re: Pegla

Post by amalka »

:shock: Ostat cu bez kose :D Sreca, pa kosu ne peglam tako cesto, mozda 2x mjesecno, nemam zivaca za to :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#21 Re: Pegla

Post by gentoo »

Cickavo je sexy :D
Zhaba

#22 Re: Pegla

Post by Zhaba »

amalka wrote:

:shock: Ostat cu bez kose :D Sreca, pa kosu ne peglam tako cesto, mozda 2x mjesecno, nemam zivaca za to :D
samo se ti zezaj ami :oops: sad bez zeze vidila sam dosta puta sta to cesto i pogresno peglanje kosi radi :-? bolje prirodnu i zdravu kosu imati nego nazor peglati i kvariti je s tim
amalka

#23 Re: Pegla

Post by amalka »

Ja imam "extra" lijepu kosu :oops: nije da se hvalim :oops: :lol: :lol: salim se. Kazem, sreca pa ne peglam tako cesto, inace :roll: Posto imam poprilicno dugu kosu, zamorno mi je to peglanje svako malo :roll:
semmy

#24 Re: Pegla

Post by semmy »

i ja ti imam isti problem, priroda se malo igrala sa mnom i ostale mi hebene frce...ja ti inace koristim sve od alcine ( profesionalna kozmetika za frizere ) i kod njih sam nasla thermo spray kao zastitu pri peglanju i feniranju i fluid za ravnanje kose... kad nije vlazno vani kosa mi ravna 7 dana, ljepota...sad me malo zeza vlaznost zraka al se ne frca...
mozes kupiti samo kod frizera ili u njihovom centru na ciglanama
Mina_sa

#25 Re: Pegla

Post by Mina_sa »

[quote="semmy"]i ja ti imam isti problem, priroda se malo igrala sa mnom i ostale mi hebene frce...
čudo je to da se 90% cura sa kovrdzavom kosom žali i hoće ravnu, ispeglanu...ev ja prva :-D :-D a one sa ravnom bi da im je uvijena...nikad nam ugodit :-)
Post Reply