mofo33 wrote:Hister wrote:mislis wrote:Ne razumijem
Nema tu šta da se razumije.....naš domaći pedofil je kažnjen USLOVNO, sve dok ne "nategne" nečije dijete!!!! Eto!!!
Ne znam da li ste čuli za slučaj pedofila iz susjedne nam Srbije....Tip je "odgulio" par godina u zatvoru i po izlasku zamolio vlasti da ga kastriraju, i objasnio da je njegov nagon jači od njega samog, ne može se kontrolisati i ne može garantovati da neće počiniti isto ono za šta je bio u zatvoru.....
Pa, ja sam ZA kastraciju!!!!
posteno od tipa, bar je svjestan svoje nesrece,jeli.
problem je sto vecina pedofila nije iste savjesti, stoga bi drustvo i zakon trebali rascistiti sa njima zauvjek.
postoji "hemijska kastracija", cini mi se da je praktikovana samo u svedskoj i kanadi,
jer u ostalim drzavama se parlamenti i senati preseravaju sa "ljudskim pravima" i humanitetom...
kao nije bas humano ubiti pervezne hormone, humanije im je upropascavati dijecije zivote (zauvjek)

Svako malo apeli za kastraciju.

ko biva, pedofilija je fizicka bolest pa ce kad se umrtvi chuna i mozak da usahne.

Ne znam kako dolazite do takvih ideja, ali bi bilo u najmanju ruku potrebno zamisliti se da li kastracija rijesava problem pedofilije. A koliko ja znam, ne rijesava, jer pedofilija nije problem nekontrolisanog spolnog organa, vec bolest psihe.
I osvrnimo se malo u svijet u kojem zivimo. Koje to drzave i na koji nacin efikasno suzbijaju pedofiliju? Sta kazu zakoni ?Uslovne kazne, alternativne kazne.........Skandal pedofilije katolicke crkve u Americi, Natasha Kampush u Austriji, najnoviji horor iz Austrije gdje je otac desetljecima u podrumu drzao zatvorenu kcerku koja je izrodila sedmoro djece, holandski pedofili koji su seksualno zlostavljali i snimali 24 djevojcice u Brazilu a potom uz pomoc holandske ambasade prebaceni u Holandiju, na slobodu, seks turizam na Tajlandu, pedofilska internet industrija u kojoj roditelji zlostavljaju i snimaju svoju djecu, monstrum sa Ardena, Mark Dutru, seksualna eksploatacija djece u Indiji................
A potom roditelji koji od svojih djevojcica stvaraju misice i daju silne novce za njihovu kandidaturu, prodavnice u kojima se za male djevojcice mogu naci tangice, sminka........reklame u kojima iza seks simbola stoji polu golo dijete, video spotovi u kojima do besvjesti guzlaju gole zene iza kriminalnih repera u kojima se ogledaju nacije, seks reklame na televizoru.......rodbina-roditelji-prijatelji koji se izivljavaju na svojoj djeci.
A potom, na hiljade silovanih zena i djevojcica silovanih u Kongu, koje i u ovom momentu bivaju silovane, sakacene ostrim i tupim predmetima, Bosanske sirom zemlje i njihovo sistematsko silovanje, ciju djecu danas nazivaju kopiladima svi ti moralno ispravni i divni ljudi.......
I da ne nabrajam, ne vjerujem u kastraciju, kao ni u to da je nekad bilo bolje. Samo se pravimo da jeste, kako ne bi smo morali snositi odgovornost za sadasnjicu.