pedalkoholfilija u marketima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
b152

#1 pedalkoholfilija u marketima

Post by b152 »

koliko god da smo demokratsko a nismo ni malo, i koliko god se trudili postati liberalno, a necemo dugo biti takvo drustvo, smatram da se o zakonima i normama ne vodi nikakva briga. sta ce nam zakoni kad ih ni oni sto ih pisu ne postuju?

dosta se govori o zabrani pusenja na javnim mjestima i to podrzavam jer je nepotrebno govoriti o posljedicama koje tolerisanjem takvog cina trpimo svi.
a sta je sa alkoholom? nije da sam opsti boraca za neke ideale, i ok, pijem alkohol kad osjetim zelju za tim.
ali pogledajte ugostiteljske objekte, markete, prodavnice, granape, piljare sta god, vikendom. pa to vrvi od maloljetnika koji od uzine shtekaju lovu da kupe bocu vina, ili piva sumnjivog kvaliteta, jer to mogu kupiti s obzirom na to koliko novca mogu da skupe. krpe se za cashu alkohola kako bi bili manje svjesni svega oko sebe. nije stvar u opijanju i njihovoj zelji za tim nekim stanjem, o tome trebaju drugi voditi racuna.
ali sta je sa zakonom koji im omogucava to? sta je sa inspekcijama koje provode kontrolu prodaje? sta je sa dilerima alkohola?
imaju trgovci, smijesne li stvari ili paradoskalne jos vise tako da je nazovem, ispostovanu odredbu zakona! pise lijepo, otprintano na a4 formatu: ZABRANJENA PRODAJA ALKOHOLA MALOLJETNIM OSOBAMA!
i zalijepljeno pored prepune police ili vise polica sa alkoholom.
a ko to treba da procita i kome se sugerira da je prodaja tih supstanci tim licima zakonom zabranjena?
oni podsjecaju nekog ko udje u objekat da ne prodaje jel?

stanem nekad u red na kasi pa gledam, i onako zapitkujem tu omladinu: kako ide omjer ovog i onog? jer prave koktele od pica, nije im lijepog ukusa sta god da piju. samo sto i pivo ne mijesaju sa sokom od ananasa. a znaju sve o alkoholu, bolje nego li ja koji radim u caffe-u.

ma nema to je osnovna i srednja skola, a trgovci samo klik klik klik. a pise im na papiru da je zabranjeno prodavati alkohol bas takvim kupcima. i to lijep papir, uredno ovjeren sa pecatom i potpisom odgovorne osobe!
STA TA INSPEKCIJA, VLAST, ZAKON, POLICIJA, ZASTITARSKE AGENCIJE, VOJSKA, NATO, PARAVOJNE SNAGE, MILITANTI, TAMILSKI TIGROVI...
KO TREBA DA VODI RACUNA I KO JE KRIV, I KAKO KAZNITI DILERE ?
Toffee karamela

#2 Re: pedalkoholfilija u marketima

Post by Toffee karamela »

Ma hajde bogati, kada su meni u apoteci prodali po život opasne kapsule za mršavljenje bez recepta (kad sam izvukla novčanik) što neće nekome bocu pića.
kockica_kockica

#3 Re: pedalkoholfilija u marketima

Post by kockica_kockica »

Gdje su roditelji te djece???? :zzzz: Ispade drzava treba da odgaja djecu, e pa ne moze, ne zivi drzava sa njima vec roditelji te djece. I molim lijepo neka oni paze sta im djeca kupuju jesu li to bombone zvake i cokolade ili su to vino piva itd...
Post Reply