PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
- tulipan2
#1 PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Da li neko od vas slucajno zna gdje mogu nabaviti primjer prijemnog ispita za pedagogiju i psihologiju na filozofskom fakultetu? Mozda znate kakav sajt ili neko od vas ima pa mi moze poslati?? Treba mi hitno pa bih bio zahvalan ako mi neko moze pomoci...
- vjesticanametli
#2 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
http://www.pedagogijaffsa.com sretno i nemoj pobudaliti. usput pozdravi ass. lejlu k. ako je ziva a nadam se da je crkla 
- accent
#3 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Nemoj tako, vjestice. Lejla je bas super cura. Ambiciozna, vrijedna a vala je i voljna pomoci...vjesticanametli wrote:http://www.pedagogijaffsa.com sretno i nemoj pobudaliti. usput pozdravi ass. lejlu k. ako je ziva a nadam se da je crkla
- vjesticanametli
#4 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
svako ima svoje misljenje 
- tulipan2
#5 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
e bas ti hvala!! ma ne treba to meni nego kolegi ali prenijet cu mu porukuvjesticanametli wrote:http://www.pedagogijaffsa.com sretno i nemoj pobudaliti. usput pozdravi ass. lejlu k. ako je ziva a nadam se da je crkla
-
sarajevonekad
#6 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Da iskoristim priliku i pitam da li neko zna da li ce se u dogledno vrijeme Psihologija moci studirati vanredno?
Pozdrav
S.
Pozdrav
S.
- lala_sa
#7 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Zbog bolonje, ne može već 3 godine... Postoji samo redovni i paralelni studij, s tim da ti paralelni imaju iste obaveze kao i redovni, samo što plaćaju... Čini mi se oko 800 KM po semestru, ali nisam sigurna...sarajevonekad wrote:Da iskoristim priliku i pitam da li neko zna da li ce se u dogledno vrijeme Psihologija moci studirati vanredno?
Pozdrav
S.
-
Zah
#8 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Ako vec studiras, studiraj ono sto je unosno. Mani se psihologije i pedagogije. Promisli gdje ces raditi i za kakve pare???
-
WizzardFromBOZ
#9 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
odlican primjer tipicnog balkanskog pogleda na odabir zanimanja.Zah wrote:Ako vec studiras, studiraj ono sto je unosno. Mani se psihologije i pedagogije. Promisli gdje ces raditi i za kakve pare???
- lala_sa
#10 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Da, puno je bolje imati više para, i raditi 30 godina nešto što ne voliš, buditi se svako jutro želeći ostati u krevetu, mrmljajući sebi u bradu kako mrziš svoj posao... Ne dao Bog da radiš nešto manje plaćeno tih 30 godina, s tim što ćeš voljeti svoj posao... Uostalom, ako radiš ono što ne voliš, zapet ćeš u mlakoj sredini, bez volje da napreduješ... U drugom slučaju, više ćeš se posvetiti karijeri, pa samim tim i biti uspješniji....
-
Zah
#11 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Problem je u tome sto mi kad pocinjemo studirati, kad odaberemo ono sto volimo, kad zavrsimo studije i pocnemo raditi, spoznamo da neke stvari o izabranoj profesiji nismo doviljno znali. Tada sami sebi kazemo da smo pogrijsili, da bi kad bi bili u onoj situaciju u kojoj smo bili, sad sigurno izabrali nesto drugo.
Hajde da vidimo gdje neko moze raditi kao pedagog ili psiholog pa da analiziramo uslove u kojima radi.
Hajde da vidimo gdje neko moze raditi kao pedagog ili psiholog pa da analiziramo uslove u kojima radi.
- lala_sa
#12 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
može raditi u školama, firmama, nevladinim organizacijama, rehabilitacionim centrima, savjetovalištima...Nisu problem uslovi za rad, nego broj radnih mjesta...Uostalom, znaš kako kažu: Bolje se pokajati zbog nečega što si učinio, nego zbog nečega što nisi...MIslim da shvataš šta hoću da kažem....
-
Zah
#13 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Upravo tako, problem je u broju ranih mjesta. To sto je otvoreno, davno je popunjeno. Pored toga danasnji studij pedagogoje i pishologije je dosta uopsten. Ako zelis raditi u skoli, onda trebas biti specijaliziran da radis kao skolski pedagog. Sa opstom pedagogijom tesko ces se snaci. Ista stvar je i sa psihologijom. Pored toga danas imas katedere u Sarajevu i Banja Luci, a mozda i u Mostaru i Tuzli. Sigurno je da nema radnih mjesta za toliki preoj pedagoga i pishologa u BiH.
- lala_sa
#14 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
za školskog psihologa treba ti samo diploma, bez specijalizacije.... znam jednu curu koja je zavrsila psihologiju, a sad prodaje slike u galeriji... s druge strane, znam momka koji je dobio stipendiju na oxfordu za magisterij, sad je jedan od najtrazenijih predavaca u evropi....
-
elSaik
#15 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Valjda si htjela reći od viška ne boli glava...lala_sa wrote:može raditi u školama, firmama, nevladinim organizacijama, rehabilitacionim centrima, savjetovalištima...Nisu problem uslovi za rad, nego broj radnih mjesta...Uostalom, znaš kako kažu: Bolje se pokajati zbog nečega što si učinio, nego zbog nečega što nisi...MIslim da shvataš šta hoću da kažem....
-
jeca fleetwoodmac
#17 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
možel netko napisat šta je na prijemnom za pedagogiju na filozofskom????
-
modesti
#18 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu nema odsjeka Pedagogija-Psihologija. Ima posebno Pedagogija i posebno Psihologija. Znači kao da govorimo o Odsjeku za historiju i Odsjeku za germanistiku. Skroz različito.
-
jeca fleetwoodmac
#19 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
pa ja pitam što je na prijemnom za pedagogiju:S...jel znaš to ?modesti wrote:Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu nema odsjeka Pedagogija-Psihologija. Ima posebno Pedagogija i posebno Psihologija. Znači kao da govorimo o Odsjeku za historiju i Odsjeku za germanistiku. Skroz različito.
-
modesti
#20 Re: PEDAGOGIJA-PSIHOLOGIJA
Ne znam šta je na prijemnom za pedagogiju, moj odgovor je bio upućen pokretaču teme. Odeš do njihovog odsjeka i pitaš.jeca fleetwoodmac wrote: pa ja pitam što je na prijemnom za pedagogiju:S...jel znaš to ?