Pectus Excavatum

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anamoni

#1 Pectus Excavatum

Post by anamoni »

Jel ima iko iskustva sa lijecenje to jest operacijom ove deformacije prsa,imam 26 godina jel to mozda kasno za operaciju ili godine nisu bitne.Jel se ova NUSS operacija uopste moze raditi kod nas u (Sarajevu) Bosni i Hercegovini?
KomunistaTZ

#2 Re: Pectus Excavatum

Post by KomunistaTZ »

U Sarajevu se ne radi. Radi se u Tuzli na UKC Tuzla već skoro 20 godina.
. Info na www.ukctuzla.ba gdje mozes i poslati upit na Kliniku za hirurgiju, odjeljenje za torakalnu hirurgiju ili na dječiju hirurgiju.
Indigont

#3 Re: Pectus Excavatum

Post by Indigont »

Mislim da to nije tačno, ima u Sarajevu operacija za ovo.

Skupština kantona Sarajevo:

Image

KCUS:

Image

usput, da li to onda znači da ovaj laže i vara ljude?

Image

Ima i u Tuzli, ovdje 83. stavka: http://www.ukctuzla.ba/ukctuzla/wp-cont ... urgija.pdf

negdje na forumima sam čitao da je ova operacija besplatna u CG, a čak i kod nas u Sarajevu (s tim što valjda moraš platiti te titanijumske šipke koje ugrađuju, a one su poskupe, 2-3 hiljade KM), jel se plaća išta?
anamoni

#4 Re: Pectus Excavatum

Post by anamoni »

I ja sam istrazivao u poslijednje vrijeme, ja mislim da je ovo prevara i da operacija ne kosta vise od 2-3 hiljade vani je besplatna i moze se raditi uvijek,mislim na starosnu dob pacijenta.
KomunistaTZ

#5 Re: Pectus Excavatum

Post by KomunistaTZ »

Ovo je prevara ocigledno i nadam se da ce ga policija zaganjati. U Tuzli se ne plaća ništa, sve osiguranje pokriva. Fino je da su i u SA poceli to raditi, ali dajem prednosti iskustvu od 18 godina.
Aethaercyn

#6 Re: Pectus Excavatum

Post by Aethaercyn »

KomunistaTZ wrote:Ovo je prevara ocigledno i nadam se da ce ga policija zaganjati. U Tuzli se ne plaća ništa, sve osiguranje pokriva. Fino je da su i u SA poceli to raditi, ali dajem prednosti iskustvu od 18 godina.
Tacno tako. Na UKC Tuzla, moj prijatelj je radio prije hajde da kazemo nekih 10-ak godina. Jedino sto je "podmazao" doktora koji je ga je operisao sa 300-400 KM ali to je kod nas rutina koju osiguranje ne pokriva :D
Post Reply