Pećnica?
Moderator: anex
-
glasnost
izvjesni emir delic pise vecinu clanaka o sportu (fudbal). ko je on, gdje je pisao ranije, sta mislite o njegovim clancima?edu wrote:ceco je čečo?![]()
![]()
![]()
nisam znao da je on izletio..znao je ponekad napisati dobar tekst..bazdulje je meni odlican sto se tice testova o knjizevnosti..piscima itd..neka ga..ali vidim u predzadnjem se broju petljao i oko kosarke..pa malo o nowitzkom pisao..ne moze svako sve pisati..neka zaposle nekoga kvalitetnog..kao sto su SN zaposlile cuturu..i rijesen problem...
a zao mi je sto imamovica nema cesce u danima..jebala ga gracija...
- vedderedi
Fakat si u pravu. Nervira me kad svi pocnu pisati o svemu, glume neke enciklopediste, ili kada jedni drugima rade recenzije knjiga tj. hvalospjeve.edu wrote:ceco je čečo?![]()
![]()
![]()
nisam znao da je on izletio..znao je ponekad napisati dobar tekst..bazdulje je meni odlican sto se tice testova o knjizevnosti..piscima itd..neka ga..ali vidim u predzadnjem se broju petljao i oko kosarke..pa malo o nowitzkom pisao..ne moze svako sve pisati..neka zaposle nekoga kvalitetnog..kao sto su SN zaposlile cuturu..i rijesen problem...
a zao mi je sto imamovica nema cesce u danima..jebala ga gracija...
-
radeljas
avaz preko delica usao u dane. tekstovi su na "nivou" avaza. nebuloze. ne kontam da neko jos i zali za imamovicem isto kao da je on neki kvalitet. ali bez obzira na pad dana jos uvijek kupujem samo njih od sedmicnih novina. sve dok ne predju granicu i ne prime jos nekoga iz avaza.glasnost wrote:ja wrote:koliko ja znam, taj delić je bio u avazu.umalo ga ne pohvalih
sve drugo je katastrofa. oni ponekad barem nesto ubodu. a to da recimo buric pise i o sportu i o mnogim drugim temama, kao i bazdulj to im je glavno - svi znaju sve. jedino se karup dzenana bavi celom.
-
edu
sirovina koja se odaziva na ime milorad i gospon sporetic u nedjelju su demonstrirali kako se moze mljeti 60 minuta a pri tome ne otkriti nista novo..u onih uzalud bacenih 60 minuta malu prednost dao bih sirovini dodigu..jer u pojedinim trenucima kada bih gospon sporetic se usudio da ga pita sta "provokativnije" sirovina bi se naslonila na sto'..nagela malo naprijed..vjerovatno je to za sporetica izgledalo prijetece..tako da ovaj nije dalje insistirao na odgovorima na to "provokativno" pitanje..sporetic je insistirao na sirovininoj izjavi u kojoj je ovaj potonji rekao da "jedino navija za bih kada igra protiv turske.."..i uzasavao se pomisli da neko moze ne navijati za zemlju u kojoj je rodjen..na ovo ga sirovina pita gdje je on rodjen?..sporetic govori kako je on voditelj u ovoj emisiji i on jedini ima pravo postavljati pitanja!? (sic!)..sirovina..ne obaziruci se na to..kaze kako zna da je voditelj rodjen u sandzaku..(misleci pri tom da je..ako cemo se rukovoditi analogijom "ne navijam za zemlju u kojoj sam rodjen"..onda jednako nenormalno zasto i sporetic ne navija za srbiju i crnu goru..?!)..sporetic je opovrgao tvrdnje da je rodjen u sandzaku..i da mu je porijeklo sandzacko...
cudno..s obzirom da sam neki dan gledao reprizu emisije otkopcano-zakopcano..u kojoj sporetic tvrdi da je on osnivac lista sandzak..itd..(ne mislim da je interesantna osoba tako da nisam tu emisiju gledao duze od 48 sekundi..tako da ne cuh da je on rekao da je rodjen u sandzaku..ali prema mojim saznanjima on tamo jeste rodjen..ako ko moze potvrditi ovo..bujrum!)..
sve u svemu..zali boze uzalud bacenih sat vremena..jebes ga..bio kod druga..on nema kablovsku tako da sam bio onemogucen gledati ljubicica..

cudno..s obzirom da sam neki dan gledao reprizu emisije otkopcano-zakopcano..u kojoj sporetic tvrdi da je on osnivac lista sandzak..itd..(ne mislim da je interesantna osoba tako da nisam tu emisiju gledao duze od 48 sekundi..tako da ne cuh da je on rekao da je rodjen u sandzaku..ali prema mojim saznanjima on tamo jeste rodjen..ako ko moze potvrditi ovo..bujrum!)..
sve u svemu..zali boze uzalud bacenih sat vremena..jebes ga..bio kod druga..on nema kablovsku tako da sam bio onemogucen gledati ljubicica..
-
edu
evo..i ova vec postoji...
kad smo vec kod pecnice..cestitam pecaninu na zadnjoj emisiji..kada je bh pravosudje pocelo dotaklo dno dna..tj kada je seada izabrana za sudiju ustavnog suda..senad u goste poziva..sasvim logicno i ocekivano..harisa pasovica..
tako ti je to kada se nasnima 10ak emisja unaprijed...
kad smo vec kod pecnice..cestitam pecaninu na zadnjoj emisiji..kada je bh pravosudje pocelo dotaklo dno dna..tj kada je seada izabrana za sudiju ustavnog suda..senad u goste poziva..sasvim logicno i ocekivano..harisa pasovica..
tako ti je to kada se nasnima 10ak emisja unaprijed...
-
Prenj
U slucaju Senada P. i Pecnice je tako jasno zasto pisana novina i televizija zahtijevaju razlicite vrste novinara.
Senad P. je za zivi intervju jednostavno prespor.
Ponestane mu argumenata, istih onih koje jako dobro zna izlozitii kada pise tekst.
I nije ovaj primjer sa Senadom jedini; par pokusaja da se Gojka Berica, inace izvanrednog novinara u pisanim novinama, nekako uklopi na televiziji je katastrofalno zavrsilo.
Senad P. je za zivi intervju jednostavno prespor.
Ponestane mu argumenata, istih onih koje jako dobro zna izlozitii kada pise tekst.
I nije ovaj primjer sa Senadom jedini; par pokusaja da se Gojka Berica, inace izvanrednog novinara u pisanim novinama, nekako uklopi na televiziji je katastrofalno zavrsilo.
-
The_Fluid
Prenj wrote:Zanimljivo je kako je J.Durakovic, direktor FTV-a, naprasno postao pozitivan lik prema vidjenju "Dana"
Ova nasa zemlja vrvi od principijelnih likova i novina
NIsta novo, pa covjek je nekad pisao za Dane, i clan redakcije bio, razloge zbog kojih je svojedobno otisao te malo kasnije poceo pisati za SB necu iznositi ovdje. Ocigledno je da su razmirice sklonjene u stranu.
-
edu
i zeko smajic je pisao za dane..i to "ekskluzivno" iz brisela..no to svakako nije razlog da ga sporetic ne uzjase svako malo...The_Fluid wrote:Prenj wrote:Zanimljivo je kako je J.Durakovic, direktor FTV-a, naprasno postao pozitivan lik prema vidjenju "Dana"
NIsta novo, pa covjek je nekad pisao za Dane, i clan redakcije bio, razloge zbog kojih je svojedobno otisao te malo kasnije poceo pisati za SB necu iznositi ovdje. Ocigledno je da su razmirice sklonjene u stranu.
-
Prenj
Da, ali poslije toga je nastupila faza u kojoj Dani zestoko kritikuju J.Durakovica kao direktora televizije.The_Fluid wrote:Prenj wrote:Zanimljivo je kako je J.Durakovic, direktor FTV-a, naprasno postao pozitivan lik prema vidjenju "Dana"
Da bi se par mjeseci uoci pocetka Pecnice sve utisalo. Nije valjda da su svi razlozi za kritiku naprasno nestali? Ili ih nikada nije ni bilo?
-
radeljas
nagodili se kao sto se nagode svi ovi nasi politicari kad je u pitanju pljacka ili blaze receno tal. reklo bi se da je pecanin opravdano "reketirao" jasssmina taldziju durakovica i onda ovaj popustio i dao mu emisiju. lijepa je ova zemlja, meni najdraza. a kad se tome doda suada palavric u ustavnom sudu, onda je slika savrsena...Prenj wrote:Da, ali poslije toga je nastupila faza u kojoj Dani zestoko kritikuju J.Durakovica kao direktora televizije.The_Fluid wrote:Prenj wrote:Zanimljivo je kako je J.Durakovic, direktor FTV-a, naprasno postao pozitivan lik prema vidjenju "Dana"
Da bi se par mjeseci uoci pocetka Pecnice sve utisalo. Nije valjda da su svi razlozi za kritiku naprasno nestali? Ili ih nikada nije ni bilo?
-
edu
emisija nije "data" pecaninu..emisija je radjena u produkciji media centra tako da pretpostavljam da je boro kontic taj koji je birao ko ce biti voditelj emisije...radeljas wrote:nagodili se kao sto se nagode svi ovi nasi politicari kad je u pitanju pljacka ili blaze receno tal. reklo bi se da je pecanin opravdano "reketirao" jasssmina taldziju durakovica i onda ovaj popustio i dao mu emisiju. lijepa je ova zemlja, meni najdraza. a kad se tome doda suada palavric u ustavnom sudu, onda je slika savrsena...Prenj wrote:Da, ali poslije toga je nastupila faza u kojoj Dani zestoko kritikuju J.Durakovica kao direktora televizije.The_Fluid wrote: