Pec na pelet puhalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
preludezalude

#1 Pec na pelet puhalica

Post by preludezalude »

Ne razumijem se u ove stvari pa trebam savjet onih sto se razumiju ili imaju iskustva. Potrebna mi je puhalica i gledam malo po netu sta izabrati i svelo se na dva primjerka...
Lafat 10kw i Sole 10kw
E sad...nije mi jasno...za Lafat stoji podatak da grije do 50 kvadradrata a za Sole stoji da grije do 100 kvadrata.
Moze li ko objasniti kako je to moguce a iste su snage? Ima li nekih zamjerki na ove peci? Kakvo je stanje sa servisima i dijelovima? Savjet sta odabrati...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2 Re: Pec na pelet puhalica

Post by Pitar sa Kariba »

preludezalude

#3 Re: Pec na pelet puhalica

Post by preludezalude »

Koristi li neko zna ili da ima neko iskustva sa Lafat puhalicama? Nedavno sam kupio puhalicu...trazio od 12kw i u Lafatu rekli imaju i isporucili mi nesto za sta ja mislim da je 10kw. Oni tvrde da je 12kw jer je naziv peci Standard 12. Na peci ima naljepnica sa specifikacijama i stvarno pise naziv "Standard 12" ali u ostalim specifikacijama stoji da je snaga peci 3,16kw-9,9kw a meni kao laiku to zvuci kao 10kw max. Inace dimenzije ove peci i tezina je ista kao kod peci koja se zove "Standard 10" a i snaga je identicna kao sto pise i na ovoj mojoj.
Ima li kakvo misljenje? Da li je greska u specifikacijama ili Lafat tusi 10-ke pod 12-ke?
Post Reply