Pearcing - opasnosti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
student001

#1 Pearcing - opasnosti

Post by student001 »

Hoću da radim pearcing na obrvi, ono standardno. Danas otišao u tatoo shop i kaže meni lik tamo što radi samo da se najavim dan prije i da odradimo to. E sad mene interesira opasnosti od pearcinga na obrvi. Da li treba paziti na živce na tom mjestu i tako ti fazoni. Kaže on meni da je to bezopasno i da ljudi na sto mjesta iznad oka rade pearcing i da se živci nalaze s unutarnje strane obrve to jeste između obrve i nosa, a ne s druge strane gdje ću raditi pearcing. E sada koliko ima istine u tome ne razumijem se. Može li mi 'ko bolje objasniti to? Meni je prijatelj radio tatoo u SA i kaže tamo su mu nekim IC svjetlom ili tako nešto provjeravali da mu ne zakače živac, a ovi mi govore da se to ništa ne treba paziti posebno. I kakve s mi još opasnosti od pearcinga, mislim znam da trebam paziti na higijenu i to, ali da li je zaista toliko zeznuto to? Volio bi da mi odgovore ljudi s iskustvom, pošto ću se odlučiti za pearcing da li ga raditi ili ne u sljedećih sedam dana. Ako je bezazleno odradio bih ga.
alica.k

#2 Re: Pearcing - opasnosti

Post by alica.k »

jasta je nego zeznuto. moj sestri se stvorio keloid iako je svacim necim dezinficirala i svasta nesto (al ona je radila industrial a ne obrvu) i morala je na kraju izvaditi.
Abu FEED el-Castro

#3 Re: Pearcing - opasnosti

Post by Abu FEED el-Castro »

Ma odradi ti to jarane. Treba odradit to, i tako to i ti fazoni. Kad vec nemas sta pametnije u zivotu.
Sunrise00

#4 Re: Pearcing - opasnosti

Post by Sunrise00 »

Abu FEED el-Castro wrote:Ma odradi ti to jarane. Treba odradit to, i tako to i ti fazoni. Kad vec nemas sta pametnije u zivotu.
Nista mi nema draze od ovih moralista :lol: :zjev:
Post Reply