Peđa Kojović i nacionalistička priča

Locked
osrbih_do_groba

#176 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by osrbih_do_groba »

Basvod wrote:
Bodkin wrote:jebiga, srbi i hrvati trebaju biti zadovoljni sto smiju zivjeti u sarajevu jelde
Pa poslije onakvog rata i stradanja... bas tako.
Srbi i Hrvati su izgubili rat za Sarajevo. Bosnjaci su u Sarajevu pobjednici a pobjednik se mora postovati.
To su normalni medjuljudski obnosi.
Oni koji su Sarajevo osjećali i osjećaju svojim Gradom su tu, žive i rade, pate se kao i Bošnjaci. I nema niti jednog razloga da poštuju Bošnjake više nego što poštuju sebe.

A oni što u jesen 1991. dobiše "pozive" ra rezervu na položajima oko Grada, koji isti rušiše i pališe, koji stanovnike Grada ubijaše... Ja takvim ne mogu oprostiti i zaboraviti. Možda je i do mene, možda me to čini lošim ali ne mogu sam sebi uraditi lobotomiju. Niti to želim, naravno.
Bodkin

#177 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Bodkin wrote:
znam da je tesko ali pokusaj citati. polako, slovo po slovo. dobro se skoncentrisi. uzmi neki lijek, mozdda ritalin da se mozes skoncentrisati. mislim vjerovatno nece pomoci al jebiga, probaj.

naravno da postavljam parelele. nisam ti ja kriv sto si jos u 96 i sto su ti dvije najdraze rijeci relativizacija i izjednacavanje. nisam ja kriv sto postoje spodobe kojima je vrhunac liberalnosti i multikulture da postoji jedna zeljka koja predaje. jebiga, srbi i hrvati trebaju biti zadovoljni sto smiju zivjeti u sarajevu jelde :izet: i da, dovedi sad nekoga da ti ovo pokusa objasniti jer ti sa iq-om prosjecnog frizidera neces. JA PRICAM BOSANSKIM JEZIKOM.

dalje, da frustracije izbijaju iz tebe jer bosnjaci nece da rade isto sto srbi u rs-u. ubise te frustracije. izbijaju ti iz svakog posta. preporucujem ti da posjetis psihologa. mozda on pomogne. al nemoj da se zove zeljko. mogao bi a barama od infarkta zaglaviti.

i da opet, RODITELJI BIRAJU SADA KOJI CE JEZIK NJIHOVA DJECA SLUSATI. e pada mi a pamet da ti nekakve dokaze postavljam. boli me spolni organ hoce li spodobe kao ti to znati ili nece.

i za kraj, ja zivim u sarajevu i ista mi ne fali. dao bih 20 godina zivota da takvi kao ti nestanu sa planete ali jebiga. zivot nije pravedan. i jos jednom, :izet: u skokovima zajedno sa tvojom odvratnom i sovinistickom pricom. idi peglaj zeljku
Standardno od tebe kada neko upita za argument za tvrdnju na kojoj insistiraš: "i da opet, RODITELJI BIRAJU SADA KOJI CE JEZIK NJIHOVA DJECA SLUSATI. e pada mi a pamet da ti nekakve dokaze postavljam."
Kako dubokomno i za dijalog korisno. Dovoljno je da ti, kao vrhovni autoritet nešto kažeš, i nikakvi drugi dokazi ne trebaju.

Trudio si se očito u periodu od 1992. do 1995. godine da ja i ovakvi kao ja nestanemo barem u BiH, ali nisi uspio pa si zbog toga frustriran. U toliko te, i pored mog "IQ na nivou frižidera", mogu i razumjeti.

Prilikom prošlogodišnje rasprave na jednoj drugoj temi, sam si rekao da si iz BiH morao "pobjeći", pa dadoh si zaključiti da si negdje vani (Austrija, ako se ne varam). Al eto ispade da si onomad malo lagao, ali sad valjda govoriš istinu da živiš u Sarajevu. :run:

Ja valjda šovinista što mi je iznimno drago damoja djeca imaju prigodu ići u školu za koju ti postavih link, a ti nisi šovinista što bi "dao 20 godina života " da neko nestane sa planete i što "boli me spolni organ hoce li spodobe kao ti to znati ili nece". Jak argument za šovinizam, nema šta.

Za IQ si u pravu, nismo na istoj razini. Kada mi treba medicinska skrb o bilo kojem zdravstvenom problemu, pa makar to bio i polni organ, odem liječniku. Za razliku od tebe koji očito svoje boljke liječiš po formu iliti alternativnim metodima.
aha, vani na studije padobranac. STUDIJ. i da, roditelji biraju. da nisi takav pacijent od pocetka, da nisi poceo vrijedjati bez razloga i insinuirati mi stvari koje ja nisam rekao ( kao npr da ja nisam za to da djeca u kp uce bosanski :-) :-) ), da nisi spominjao kako sam ja na brdu bio 92-95, da nisi vristao kako ja blatim sarajevo jer povlacim paralele (iako osim mee jos dvije osobe napisale da su imale ispit na KATOLICKI BOZIC), ja bih ti mozda i postavio dokaz. ovako si za mene sovinisticka spodoba koja trpa ljude u police samo zato sto se ne slazu sa tvojim paranoidim stavovima.
Bodkin

#178 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Bodkin »

Basvod wrote:
Pa ima al to je dobra volja. Nije u redu ako Bosnjaci vec imaju dobru volju (iz ovog ili onog razloga, nebitno) da svoj grad nazivaju mulitetnickim i otvorenim za sve, pa i Srbe i Hrvate, da ih isti poput Pedje jos na to sve provociraju ovakvim pitanjima.
Sve ima granicu. Bosnjacima sutra moze puknuti film i mogu se ponasati poput Srba u RS i Hrvata u Hercegovini a zna se ko ce onda biti donji.
do tada je sarajevo uz tuzlu najzdraviji grad u bosni
Yug

#179 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Yug »

osrbih_do_groba wrote:
Basvod wrote:
Bodkin wrote:jebiga, srbi i hrvati trebaju biti zadovoljni sto smiju zivjeti u sarajevu jelde
Pa poslije onakvog rata i stradanja... bas tako.
Srbi i Hrvati su izgubili rat za Sarajevo. Bosnjaci su u Sarajevu pobjednici a pobjednik se mora postovati.
To su normalni medjuljudski obnosi.
Oni koji su Sarajevo osjećali i osjećaju svojim Gradom su tu, žive i rade, pate se kao i Bošnjaci. I nema niti jednog razloga da poštuju Bošnjake više nego što poštuju sebe.

A oni što u jesen 1991. dobiše "pozive" ra rezervu na položajima oko Grada, koji isti rušiše i pališe, koji stanovnike Grada ubijaše... Ja takvim ne mogu oprostiti i zaboraviti. Možda je i do mene, možda me to čini lošim ali ne mogu sam sebi uraditi lobotomiju. Niti to želim, naravno.
Imash pravo na sve to ali ne pravi se tako drzava, posebno ne ovakva slozena kao nasa.Jedino ako ne mislis da je buducnost neki "bosnjakistan" ili novi Bliski Istok.
osrbih_do_groba

#180 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Bodkin wrote:
aha, vani na studije padobranac. STUDIJ. i da, roditelji biraju. da nisi takav pacijent od pocetka, da nisi poceo vrijedjati bez razloga i insinuirati mi stvari koje ja nisam rekao ( kao npr da ja nisam za to da djeca u kp uce bosanski :-) :-) ), da nisi spominjao kako sam ja na brdu bio 92-95, da nisi vristao kako ja blatim sarajevo jer povlacim paralele (iako osim mee jos dvije osobe napisale da su imale ispit na KATOLICKI BOZIC), ja bih ti mozda i postavio dokaz. ovako si za mene sovinisticka spodoba koja trpa ljude u police samo zato sto se ne slazu sa tvojim paranoidim stavovima.

Padobranac, tada je bilo studij i rad jer ti u Teheranu nije bilo moguće naći zaposlenje ( isto kao da su svi Bošnjaci zaposleni, pa tebi kao nebošnjaku namjerno nisu dali posao - tvoja tadašnja teza )
Za tvoje suborce sa brda ću uvijek "vrištati", to nije tajna niti se toga stidim. "Vrištim" na neljude koji su ubijali Grad i njegovu djecu.

Kao što sam i mislio. " Da mi nisi uzeo moje igračke ja bih..."

Roditelji NE BIRAJU ništa izuzev vjeronauke i predmeta kutlure religija. Ako odaberu vjeronauku onda biraju koju od ponuđenih žele - islamsku, katoličku, pravoslavnu, ostalo.

Oko rada za vrijeme blagdana se trenutno vodi rasprava u KS i nadam se da će se to pitanje regulirati.

Ti za mene šovinistička svinja i provokator koja nema ni trun obraza, ali bez obzira na to imam dovoljno stpljenja da vodim argumentiranu raspravu. Ali za takvo što se mora imati argumente koje ti izuzev svojih riječi nemaš.
osrbih_do_groba

#181 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Yug wrote: Imash pravo na sve to ali ne pravi se tako drzava, posebno ne ovakva slozena kao nasa.Jedino ako ne mislis da je buducnost neki "bosnjakistan" ili novi Bliski Istok.
Ma vidi @Yug. Sve znam, neke se stavri moraju progutati. Ali to ne znači da moram zaboraviti.

PS Svoju i budućnost svoje djece vidim u BiH. Kakvoj? Tu se ja i ti vjerojatno ne slažemo, ali to ne znači da ne možemo približiti te stavove i osigurati barem življenje dostojno čovjeka.

I mislim da smo dobrano OFT pa se povlačim sa ove teme. Diskusiju sam rad nastaviti na adekvatnoj, ne treba izazivati mod-a
Last edited by osrbih_do_groba on 17/11/2013 13:19, edited 1 time in total.
Aspekt

#182 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

Yug
Imash pravo na sve to ali ne pravi se tako drzava, posebno ne ovakva slozena kao nasa.
Jedino ako ne mislis da je buducnost neki "bosnjakistan" ili novi Bliski Istok
.
Kako ti znas sta on misli ? Bosnjakistan jedino prizeljkuju oni koji su zamisljali granice do Beca i Zemuna . Koliko sam ja upoznat sa situacijom a eto ....

Sta je to Bliski istok u ovom kontekstu ?
Opetja033

#183 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Opetja033 »

Aspekt wrote:Yug
Imash pravo na sve to ali ne pravi se tako drzava, posebno ne ovakva slozena kao nasa.
.
Kako ti znas sta on misli ? Bosnjakistan jedino prizeljkuju oni koji su zamisljali granice do Beca i Zemuna . Koliko sam ja upoznat sa situacijom a eto ....

Kada su Bosnjaci u pitanju cetnicima je sve Bliski Istok, nezavisno o kontekstu.
Spominjanjem Bliskog Istoka kada god se govori o navodnom bosnjackom nacionalizmu samo pokazuje taj zadrti cetnicki sovinizam i islamofobiju.
Krushna mrva

#184 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Krushna mrva »

Koliko god cetnici bili ograniceni, vala im ti dobrog materijala dajes sa raspravama o svim mogucim bliskoistocnim ratovima i upisima o istim. Da ne pricam o dozivljaju Islama koji se proteze na sve i svasta i namece drugimz.
Yug

#185 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Yug »

Aspekt wrote:Yug
.

Pa "bliski istok",vjeciti sukob i nerazumjevanje,sinonim za ovu nasu sitaciju.Hvala bogu pa kod nas nije tako,mada Vi iz dijaspore sanjate o tom scenariju mjesto da se integrisete u drustvo u kojem zivite.
O tome da se zeli stvoriti neki "bosnjakistan" je govorio i Silajdzic u Dejtonu o tome se govorilo i na Bosnjackom saboru za vrijeme rata,o tome su hiljadu puta pisali BHDANI,Slobodna Bosna itd.
Bodkin

#186 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Bodkin wrote:

Padobranac, tada je bilo studij i rad jer ti u Teheranu nije bilo moguće naći zaposlenje ( isto kao da su svi Bošnjaci zaposleni, pa tebi kao nebošnjaku namjerno nisu dali posao - tvoja tadašnja teza )
Za tvoje suborce sa brda ću uvijek "vrištati", to nije tajna niti se toga stidim. "Vrištim" na neljude koji su ubijali Grad i njegovu djecu.

Kao što sam i mislio. " Da mi nisi uzeo moje igračke ja bih..."

Roditelji NE BIRAJU ništa izuzev vjeronauke i predmeta kutlure religija. Ako odaberu vjeronauku onda biraju koju od ponuđenih žele - islamsku, katoličku, pravoslavnu, ostalo.

Oko rada za vrijeme blagdana se trenutno vodi rasprava u KS i nadam se da će se to pitanje regulirati.

Ti za mene šovinistička svinja i provokator koja nema ni trun obraza, ali bez obzira na to imam dovoljno stpljenja da vodim argumentiranu raspravu. Ali za takvo što se mora imati argumente koje ti izuzev svojih riječi nemaš.
:lol: :lol: :lol: oderatori ce odluciti ko je poceo ;-) jos cu ti samo jedom reci za prvi bold. LAZES KAO PAS DA SAM JA TO NAPISAO. drugi bold je tvoja insinuacija ali takvi kao ti su providni. sovinisticke bljuvotine gdje je neko cim se ne slaze sa tobom ili spomene realno stanje na terenu pucao sa brda. dakle da zavrsim sa tobom. :izet: u skokovima
osrbih_do_groba

#187 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Bodkin wrote: :lol: :lol: :lol: oderatori ce odluciti ko je poceo ;-) jos cu ti samo jedom reci za prvi bold. LAZES KAO PAS DA SAM JA TO NAPISAO. drugi bold je tvoja insinuacija ali takvi kao ti su providni. sovinisticke bljuvotine gdje je neko cim se ne slaze sa tobom ili spomene realno stanje na terenu pucao sa brda. dakle da zavrsim sa tobom. :izet: u skokovima

Ponovno post frca od argumenata: "Reći ću ti..", "Ja tvrdim...", "Još samo da kažem...", "Ti si šovnista...".

Hajde, možda ćeš više sreće imati na povijesti ( o porušenih 464 katoličkih crkava ).
A sad zbog off-a definitivno O&O. Pozdrav Domovini :bih: !
Last edited by osrbih_do_groba on 17/11/2013 13:42, edited 1 time in total.
motorola01

#188 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by motorola01 »

osrbih_do_groba wrote:
Yug wrote:@Opetja
Suplja Ti je to prica care,jedino ako se ne mislish aktivirati pred izbore za neku funkciju mada i to ne prolazi vise.Nisu vise ljudi bas toliko glupi.Pokusao je Silajdzic pa izgubio,ono znash 300 000 mrtvih silovanih itd.U BiH je ubijeno i nestalo oko 100 000 ljudi svih etnickih grupa i to je potvrdila komisija sa Mirsadom Tokacom na celu.I popis stanovnistva 2013 govori da najmanje nedostaje Bosnjaka.Srbi i Hrvati su dobro desetkovani,tako da to halakanje ,mahalanje ostavi kad se napijesh u Svedskoj u nekoj kafani kod gazde iz Smedereva :-D
Yug, mislim da bi trebao povuči ručnu. Bitno su drugačiji razlozi tzv smanjenja broja jednih, druih i trećih. Tako da ovo i nije bio baš neki argument.
Ne treba njemu rucna. Mogla bi ovdje raditi i nozna (moderator).
Aspekt

#189 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

YUG

Silajdzic je govorio o 200 000 mrtvih . Davno ! Jako davno ! 300 000 nije spomenuo . to je tvoja cifra , kao sto je tvoja insinuacija da je Silajdzic govorio o nekakvom Bosnjakistanu ( daj link ) Da su BiH htjeli bosnjakistan napravili ga 92 bez kapi krvi . Bosnjakistan se ne pravi u Slobodnoj Bosni i Danima nego zna se gdje . Bosnjakistan je produkt podjele zemlje . A svi znamo ko je bio za podjelu BiH a ko nije . Siguran sam da je dosta Srba i Hrvata napustilo BiH . Neko u Australiju neko u SRbiju neko u Njmecku neko u HR neko u Svedsku . Bosnjaci sigurno nisu desetkovali Srbe i Hrvate kako ti kazes . Rat i poslije ratna agonija je otjerala ljude . Onaj ko je napravio i zapoceo i osmislio rat sa etnickim ciscenjima i humanim preseljenjem ( etnicka prekompozicija kako kaze nikola koljevic :shock: ) je kriv i za tu tvoje destkovanje . Nisi bas sugovornik sa kredibilitetom . ali haj papir trpi i 200 000ko i 300 000
Paranoid

#190 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Paranoid »

Yug wrote: O tome da se zeli stvoriti neki "bosnjakistan" je govorio i Silajdzic u Dejtonu o tome se govorilo i na Bosnjackom saboru za vrijeme rata,o tome su hiljadu puta pisali BHDANI,Slobodna Bosna itd.
...da li te opravdava my friend
to što su ti oči veće od mogućnosti..

Svaka priča o tzv "Bošnjakistanu" nije uvredljiva niti se može staviti u isti ravan sa ideologijom koju smo imali šanse da osjetimo.
Ponavljam..svaka idiotska priča o "Bošnjakistanu" je samo opravdana u slučaju srpsko-hrvatske invazije potpomugnuta svjetskim silama. Što je vrlo malo vjerovatno, čak i nemoguće..

Bošnjački sabor je takođe jako glupo staviti u ravan sa novinarčićima i njivom jadnim škrabotinama.

PS: Yugo, ubuduće kada želiš komentarisati i kada ispišeš to što već pišeš..prije "entera" bar pročitaj šta si napisao..

..želje ti bozo gramzivost daju, rekli bi svinja si
muguće bozo osjećaš stravu, pršut si zapamti...
Aspekt

#191 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

Da to sam zaboravio reci . Smanjivanje vlastih granica da bi se narod spasio od potpunog nestanka nije isto sto i prosirivati granice i raditi na unistenju jedne drzave i jednog naroda . Ako je neko razmisljao o bosnjakistanu,, kako ti kazes Yug ( ok prihvatam ) to je radio zato da bi spasio sto spasiti moze u situaciji kada mozes izgubiti sve . a takvih momenata u ratu je bilo . Da je pao Bihac ne smijem ni pomisliti ....Kada si gladan i kada nemas izbora bolje je pola jabuke nego cijela . Da je Haris i alija mogao imati cijelu jabuku zasto bi bacio pola ili jos vise . Mi moramo znati uzroke da bi razgovarali o posljedicama . Uzroci se ovdje cesto od forumasa preskacu . a to je najbitnije .
Krushna mrva

#192 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Krushna mrva »

hahha sta znaci Silajdzic nije pregovarao o Bosnjakistanu??
Cuvena izjava da je "sad vrijeme da napravimo muslimansku drzavu" jer "nemaju nista proyiv ni Amerikanci ni Europa". Jos vi pure moi\rate pojest i mlijeka popit
Aspekt

#193 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

Krushna mrva wrote:hahha sta znaci Silajdzic nije pregovarao o Bosnjakistanu??
Cuvena izjava da je "sad vrijeme da napravimo muslimansku drzavu" jer "nemaju nista proyiv ni Amerikanci ni Europa". Jos vi pure moi\rate pojest i mlijeka popit
Pa ako je cuvena onda postoji i datum i medij koji je to zabiljezio . Daj link , daj izvor
ZV Keli

#194 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by ZV Keli »

U Kantonu Sarajevo ima 70 djece srpske nacionalnosti, njih 25 ide na predmet "Vjeronauka".Neka im se daju prava nemam nista protiv no ne moze se porediti KS sa 70 djece srpske nacionalnosti kad u nekim skolama manjeg entiteta ima toliko djece Bosnjaka. Neka im se daju prava ali ovdje se ne prica o tome kako su CETNICI zapoceli rat, kao sto tamo uce djecu da smo mi njih napali :-)
Hafis

#195 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Hafis »

Gdje ode ova priča. I kažu ne valjaju im političari.
Samo za podsjećanje, čitava tema je pokrenuta zbog Kojovićeve navodne izjave: Koliko učenika-u-KS-pohađa nacionalnu grupu predmeta i ništa više. A ovdje već došlo do prebrojavanja mrtvih, prognanih, ''dobrovoljno'' otišlih...i još malo i čut će se brujanje tenkova i štektanje traktora.
Pitanje je: postoji li ''nacionalna skupina predmeta u praksi, uopće. I što znači taj termin.
Yug

#196 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Yug »

Aspekt wrote:YUG

Silajdzic je govorio o 200 000 mrtvih . Davno ! Jako davno ! 300 000 nije spomenuo . to je tvoja cifra , kao sto je tvoja insinuacija da je Silajdzic govorio o nekakvom Bosnjakistanu ( daj link ) Da su BiH htjeli bosnjakistan napravili ga 92 bez kapi krvi . Bosnjakistan se ne pravi u Slobodnoj Bosni i Danima nego zna se gdje . Bosnjakistan je produkt podjele zemlje . A svi znamo ko je bio za podjelu BiH a ko nije . Siguran sam da je dosta Srba i Hrvata napustilo BiH . Neko u Australiju neko u SRbiju neko u Njmecku neko u HR neko u Svedsku . Bosnjaci sigurno nisu desetkovali Srbe i Hrvate kako ti kazes . Rat i poslije ratna agonija je otjerala ljude . Onaj ko je napravio i zapoceo i osmislio rat sa etnickim ciscenjima i humanim preseljenjem ( etnicka prekompozicija kako kaze nikola koljevic :shock: ) je kriv i za tu tvoje destkovanje . Nisi bas sugovornik sa kredibilitetom . ali haj papir trpi i 200 000ko i 300 000
Evo prije dva mjeseca,doduse nije Hari vec Zlaja.

"Optužbe: Lagumdžija i Davutoglu manipulišu žrtvama

B. D. 05/08/2013 02:07:00

SARAJEVO - Izjava Zlatka Lagumdžije, ministra inostranih poslova BiH, da je u BiH tokom rata poginulo više od 300.000 ljudi predstavlja manipulaciju žrtvama, smatra većina sagovornika. Podsjećanja radi, Lagumdžija je, zajedno sa turskim ministrom spoljih poslova Ahmetom Davatogluom, u "Vašington postu" napisao tekst o potrebi zaustavljanju nasilja u Siriji i tom prilikom je povukao paralelu sa BiH."

Imajući iskustvo Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije, pitanje broja žrtava ne prestaje biti aktuelno decenijama nakon završetka rata. Bosna i Hercegovina je više nego potvrda.
Drzava BiH,kakva god da je DRZAVA je koja ima svoj USTAV ,drzavni Sud,i institucije koje se bave ovim stvarima da ne bi Mi obicni gradjani upadali u zamke i hvatali se za vratove.Postoji sloboda govora ali svako protivustavno djelovanje je krivicni cin i ostaje nam samo da se nadamo da ce drzava stati na svoje noge i da ce sankcionisati sve vidove podstrekivanja na nacionalnu mrznju i netrpeljivost ili nasilnog rusenja Ustava bilo gdje u nasoj zemlji pa i na web portalima.
Danguba

#197 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Danguba »

Hafis wrote:Gdje ode ova priča. I kažu ne valjaju im političari.
Samo za podsjećanje, čitava tema je pokrenuta zbog Kojovićeve navodne izjave: Koliko učenika-u-KS-pohađa nacionalnu grupu predmeta i ništa više. A ovdje već došlo do prebrojavanja mrtvih, prognanih, ''dobrovoljno'' otišlih...i još malo i čut će se brujanje tenkova i štektanje traktora.
Pitanje je: postoji li ''nacionalna skupina predmeta u praksi, uopće. I što znači taj termin.
"Za učenike bošnjačke nacionalnosti, u skladu sa Privremenim sporazumom, uvedena je nacionalna grupa predmeta, koja je i predviđena. To su maternji jezik, historija, geografija i vjeronauka.”

Nema razdvajanja

"Nastava vjeronauke, historije, geografije, maternjeg jezika za bošnjačku djecu odvija se po školskom programu Tuzlanskog kantona", kaže zamjenica direkora Prve osnovne škole u Srebrenici Amela Hadžić, te dodaje:

"Veoma smo zadovoljni radom i organizacijom nastave zbog toga što se djeca bošnjačke nacionalnosti ne razdvajaju na ostalim predmetima osim na grupi nacionalnih predmeta koja veoma dobro funkcioniše.”

http://www.klix.ba/vijesti/bih/za-bosnj ... /131116041
Aspekt

#198 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

Yug wrote:
Aspekt wrote:YUG

Evo prije dva mjeseca,doduse nije Hari vec Zlaja.

"Optužbe: Lagumdžija i Davutoglu manipulišu žrtvama

B. D. 05/08/2013 02:07:00

SARAJEVO - Izjava Zlatka Lagumdžije, ministra inostranih poslova BiH, da je u BiH tokom rata poginulo više od 300.000 ljudi predstavlja manipulaciju žrtvama, smatra većina sagovornika. Podsjećanja radi, Lagumdžija je, zajedno sa turskim ministrom spoljih poslova Ahmetom Davatogluom, u "Vašington postu" napisao tekst o potrebi zaustavljanju nasilja u Siriji i tom prilikom je povukao paralelu sa BiH."

Imajući iskustvo Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije, pitanje broja žrtava ne prestaje biti aktuelno decenijama nakon završetka rata. Bosna i Hercegovina je više nego potvrda.
Drzava BiH,kakva god da je DRZAVA je koja ima svoj USTAV ,drzavni Sud,i institucije koje se bave ovim stvarima da ne bi Mi obicni gradjani upadali u zamke i hvatali se za vratove.Postoji sloboda govora ali svako protivustavno djelovanje je krivicni cin i ostaje nam samo da se nadamo da ce drzava stati na svoje noge i da ce sankcionisati sve vidove podstrekivanja na nacionalnu mrznju i netrpeljivost ili nasilnog rusenja Ustava bilo gdje u nasoj zemlji pa i na web portalima.
B D 5 8 u 2 sata i toliko minuta :? :? sta je to neki forumas :shock:
Daj mi clanak iz Washingoton posta gdje Lagumdzija to kaze
Aspekt

#200 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča

Post by Aspekt »

:lol: :lol: :evil: Lagumdzija samo spominje 8000 mrtvih u srebrenici . nista drugo . Ono dolje nema veze ......
Last edited by Aspekt on 17/11/2013 15:19, edited 1 time in total.
Locked