Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trenutno je porez na skoda,audi,vw, i seat 10 % jer se računaju kao domaći proizvodi!! (sastavljaju se kod nas pa nema carine i dodatnih 10% poreza na ino proizvod)
na strana nova vozila je porez 20% + 16% carina
sad će onaj sto je bio 10 biti 17% a isto je i sa ovim novim autima - carina + PDV 17%!
na škodu nećeš plaćati carinu , ali plaćaćeš je skuplje nego sto bi je platio sada ali nije nešto mnogo !!
Za benzin ne znam a to je druga priča!!
Znaš već da se s tim nikad ne zna!!
Porez na VW/Skoda je posebnom odlukom Vlade smanjen na 7% a ne 10. Sta ce biti poslije ovoga neznam, ali vjerovatno ce iznositi 17%. Nova auta ce pojeftiniti 3%, dok ce polovna poskupiti za 7%.
Gorivo bi takodje trebalo da pojeftini 3%
Ma sjebase se misleci kako da nam pomognu. Cjena razgovora sa USA je do novembra bila 1km bez poreza, sada je 3km, a snizili su na 2.8km. Jebem ja njihovo pojeftinjenje. Da bog da ih elektro magnetni udfar puko direkt u postu. Neznam samo gdje te pare idu od BH Telecoma. Za tri godine izgradili 3km auto puta. Koliko li ce sad zaradjivati sa ovim zadnjim poskupljenjem.
ma eto neka ne poskupljuju, cak i cijene interneta ce pojeftiniti,
ja sam pitala prijatelja koliko on placa a zivi u Holandiji kaze 90 DM
a ja placam ovdje u BiH 40 KM ADSL ...
Jaran mi prije mjesec kupio golfa V i platio porez 10%!!
Na polovna auta (osim kada se uvoze ) neće se plaćati porez prilikom svake promjene vlasnika nego samo prvi put!! ( do sad tako nije bilo)
Na auta domaće proizvodnje porez je do 01.01 10% a od 01. 17%!
Na nova auta (strane proizvodnje) do 01. 20% + carina a od 01. 17% + carina 16%!!!