Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav,
Imam veliku kolekciju pdf knjiga, i dosta čitam i istražujem, iz tog vas pitam da li postoji jedna opcija (koristim Adobe reader) da se pri čitanju tekstova kreiraju tagovi (male uputnice) gdje bih mogla upisivati tekst i kada istražim tu riječ da se pojavi u searchu? Ne znam da li sam jasna, recimo ukucam "JABUKE" i kada pretražim ponudi mi sve pdf dokumente sa tim tag-om. Ili da mi pored jednog fajla prikaze sve te natuknice koje sam navela pri procesu čitanja tog određenog teksta.
Unaprijed zahvaljujem.
Možeš ubaciti TAG-ove ili Keywords u PDF fajl, ali to neće biti vidljivo samom Windowsu, pa ni pretraga neće dati rezultate.
Zašto ne ideš iz Windowsa: desni klik na željeni PDF i Properties -> Summary i pod Keywords upiši šta želiš. Probaj sa Search -> Containing text i trebala bi dobiti izlistane fajlove sa tim ključnim riječima.
Praetorious wrote:Možeš ubaciti TAG-ove ili Keywords u PDF fajl, ali to neće biti vidljivo samom Windowsu, pa ni pretraga neće dati rezultate.
Zašto ne ideš iz Windowsa: desni klik na željeni PDF i Properties -> Summary i pod Keywords upiši šta želiš. Probaj sa Search -> Containing text i trebala bi dobiti izlistane fajlove sa tim ključnim riječima.
Poznata mi je ta opcija, ok. Probat cu tako. Hvala.