PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#126 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Maharadza »

Raigor Stonehoof wrote:
madridist wrote:To su dvije polovice ukusne vocke.
PES na playstationu i FM na PC ,ipak dajem prednost konzoli cisto zbog mogucnosti komfornijeg :D pristupa igranju,pogotovu sa bezicnim joysticima.
a za pc nemas bezicne? :P i mogucnost kopcanja na tv? :P

ukratko, PC ima SVE sto ima konzola + milion drugih mogucnosti. I Dotu. Konzola je usko ogranicena.
+ daleko daleko bolju grafiku, naravno uz adekvatna "ulaganja" u hardver, ali su opet igre za konzole skuplje tako da se to sve izjednači nekako! :mrgreen:

Iskreno konzole imaju najveću prednost kod "exclusive" naslova, npr. Sunset overdrive, Forza, Infamous, DriveClub, uncharted, i naravno the last of us!
Boateng

#127 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Boateng »

-
Last edited by Boateng on 14/07/2015 05:56, edited 1 time in total.
Boateng

#128 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 05:56, edited 1 time in total.
madridist

#129 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by madridist »

Raigor Stonehoof wrote:
PES na playstationu i FM na PC ,ipak dajem prednost konzoli cisto zbog mogucnosti komfornijeg :D pristupa igranju,pogotovu sa bezicnim joysticima.

ukratko, PC ima SVE sto ima konzola + milion drugih mogucnosti. I Dotu. Konzola je usko ogranicena.
Ne sporim nimalo,u pravu si u svemu ali ja biram konzole kad se vec mora birati jedno inace sam fan tog cijelog svijeta i samo nek se igra nije bitno na cemu.
NK33

#130 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by NK33 »

Raigor Stonehoof wrote:

Tacnije receno specijalizirana. Znas kako kazu, gdje imas 'sve' uglavnom nemas nista kako treba nego sve pomalo :)
Da me neko ne shvati pogresno, nemam PS, ponekad igram na PC-u ali sto se tice igrica moje misljenje je da je konzola uvijek bolja ako uzmemo u obzir iskljucivo igranje igrica (za sta je konzola specijalizirana a ne ogranicena).
The Realist

#131 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

NK33 wrote:
Tacnije receno specijalizirana. Znas kako kazu, gdje imas 'sve' uglavnom nemas nista kako treba nego sve pomalo :)
Da me neko ne shvati pogresno, nemam PS, ponekad igram na PC-u ali sto se tice igrica moje misljenje je da je konzola uvijek bolja ako uzmemo u obzir iskljucivo igranje igrica (za sta je konzola specijalizirana a ne ogranicena).
Pa de shvatite da je kompjuter isto u suštini specijaliziran (RAM, grafička, zvučna karta, moćan procesor, jak monitor su tu radi igara, te nekih radnji koje koriste iste resurse kao i igre, nisu sigurno radi neta, worda i sličnih, za to ti ne treba ništa).

A ako će se cjepidlačiti, pa sada i konzole se koriste za gledanje filmova, streaming, komuniciranje sa drugim igračima, i slično.....

Konzola ima svoje prednosti, to je sigurno, ali ne bih rekao da ima previše prednosti za ljude u BiH.
The Realist

#132 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

Maharadza wrote: Iskreno konzole imaju najveću prednost kod "exclusive" naslova, npr. Sunset overdrive, Forza, Infamous, DriveClub, uncharted, i naravno the last of us!
Tačno, zato ja želim Nintendo recimo, ali je problem što da bi sve te ekskluzivne naslove igrao, moraš imati sve tri konzole, a ako imaš to, možeš onda i napucati PC, pa imati sve :D :D.
Maharadza

#133 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
Maharadza wrote: Iskreno konzole imaju najveću prednost kod "exclusive" naslova, npr. Sunset overdrive, Forza, Infamous, DriveClub, uncharted, i naravno the last of us!
Tačno, zato ja želim Nintendo recimo, ali je problem što da bi sve te ekskluzivne naslove igrao, moraš imati sve tri konzole, a ako imaš to, možeš onda i napucati PC, pa imati sve :D :D.
Image
Mustang1

#134 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Mustang1 »

Ovdje se prica kao da ces nabaviti ili jedno ili drugo :D Normalno da moras imati i komp ne moze se zivjeti bez kompa .. Ja imam racunar ali jedino sto na njemu radim je skinem film da bi mogao streamati na ps4 i to je to .. Surfanje i facebook obavljam sa tableta (nemoj da se ko zakaci na to sto imam tablet .. to je umjesto mobitela,mobitel mi je krs ali mi i ne treba bolji ali mi tablet treba)
Raigor Stonehoof

#135 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Raigor Stonehoof »

Maharadza wrote:
Iskreno konzole imaju najveću prednost kod "exclusive" naslova, npr. Sunset overdrive, Forza, Infamous, DriveClub, uncharted, i naravno the last of us!
To je jedna jedina razlika koja vuce u korist konzola. Ali je ne bih nazvao prednoscu. PC ima Dotu :D I tonu drugih naslova koje konzolasi mogu sanjati.
House

#136 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by House »

za 900 markica možeš sastaviti PC dva puta jači od next-gen konzola (na pik.ba)
Maharadza

#137 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Maharadza »

House wrote:za 900 markica možeš sastaviti PC dva puta jači od next-gen konzola (na pik.ba)
Ma ko ima keš kupit' će i jedno i drugo, a sirotinja može samo da se svađa i brani svoj izbor! :mrgreen:
febo_acm

#138 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by febo_acm »

Joj sta uradiste od teme...
Mustang1

#139 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Mustang1 »

febo_acm wrote:Joj sta uradiste od teme...
Kad nam je krivo sto smo kupili ps4 pa se sad fatamo za glavu :oops:
mobile9

#140 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by mobile9 »

The Realist wrote:
supercali wrote: govorimo o cisto kupovini kozola i pc ustekaj i igraj
pusti se nadogradjivanja
ti dok nadogradis sve na pc-u u tih 7-8 godina koliko konzole otprilike traju skupis pare za novu konzolu

opet kazem sto se tice igre konzola je u prednosti iako za mene nije konzola jer igram strategije a konzole je za strategije ubistvo
Pa to ako hoćeš na maks detalje da ideš. Ja sam prije 5 godina za nekih 850KM kupio nov kompjuter, sa monitorom i mogao sam igrati sve. I opet uštekaš i igraš, to je to :D.

Vidiš, ja uprkos tome kupujem nintendo uskoro, a.B.d., volim isto nekako taj užitak pred TV-om bez komplikacija, ali ipak mislim da je PC bolji radi dosta stvari (nekako mi je upoređivati konzolu i PC kao upoređivati dvije generacija konzola - možda PC više košta ako se nadograđuje, ali je kvalitet igara - mislim na grafiku - daleko veći).

S tim, da ako se vole igre, neka se kupi oboje :D.
Ja mesčini nebi nintendo džaba..džojstik kO.....
Image
a igre ko stare s diskete....
Image
image
Mustang1

#141 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Mustang1 »

Sine nemoj ti kupovati ni konzolu ni pc za igranje .. Nemoj igrati uopste .. Kako mi je zao sto sam zaturio onaj "terminator" da upalim i raspalim poneku .. Imam emulatore ali to nije to :D
supercali

#142 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

Maharadza wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

+ daleko daleko bolju grafiku, naravno uz adekvatna "ulaganja" u hardver, ali su opet igre za konzole skuplje tako da se to sve izjednači nekako! :mrgreen:

I igre za pc su sve samo ne jeftine ako cemo tako gledati
Raigor Stonehoof

#143 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

koliko se to placa piratebayu za igre? :P
House

#144 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by House »

Image

:D
The Realist

#145 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by The Realist »

mobile9 wrote: Ja mesčini nebi nintendo džaba..džojstik kO.....
Image
a igre ko stare s diskete....
Image
image
Meni je to ubjedljivo najbolja konzola (da, da, sviđaju se meni i PS i XBOX da ne bude zabune :D i znam u čemu su bolji), jer ima fantastične igre i to igre kakve ja volim, plus što em im nije takav džojstick odavno, a ni diskete ne koriste :D.

Ali svako ima svoj ukus.
supercali

#146 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by supercali »

Raigor Stonehoof wrote:koliko se to placa piratebayu za igre? :P
Onoliko koliko ti crack ne uskrati bugovima igru koju si skinuo
Raigor Stonehoof

#147 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

ja je vala jos nisam nijednu skinuo a da sam imao problema sa bugovima u cracku. ne znam odakle ti skidas :-)
Mustang1

#148 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Mustang1 »

Jarane moj ti kao da si najveca sirotinja na svijetu ja ne znam kako placas internet .. Navalio covjek na ljude sto placaju igrice i kupuje konzole kao da mu zivot od toga ovisi .. Popusti malo jbt igrica
Raigor Stonehoof

#149 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

ne rece ti nama, jesil se pomirio s tim da si se zajebo :D

jesam sirotinja da placam 100km igru, ne poricem.
Mustang1

#150 Re: PC vs Gaming konzole istog cijenovnog ranga

Post by Mustang1 »

Valjda bi je prodao da sam se zajebo ? A potaknut tim tvojim navodima vidio sam da i na kompu mogu igrati vecinu novog a ne igram .. Tako da ti ni to ne pije vode .. I igrice su 50 KM ako imas prijatelja .. Ti mi licis na klinca koj bi htio da ima a ne moze pa onda brani ono sto ima
Post Reply