PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
Bosnian Dragon1
#5476 Re: PC gamerske konfiguracije
a ovaj mikcey84 kakav je jeli pouzdan mislim kakva mu je inace roba i to
- avaks
#5477 Re: PC gamerske konfiguracije
Sad ti kažem, driver pogodan za tu igru, ne mora da znači da je zadnji i najbolji za nju. Vidi kad je izašla i koji su optimizovani, to je od prilike mjesec dva nakon izlaska igre.
A kad steam preskenira je li skida išta dodatno ili samo kaže da su fajlovi ok?!
A Miki ima 300 000 prodanih artikala bez negativnog dojma i 7 godina je na piku. Mislim da ti nije baš pouzdan
A kad steam preskenira je li skida išta dodatno ili samo kaže da su fajlovi ok?!
A Miki ima 300 000 prodanih artikala bez negativnog dojma i 7 godina je na piku. Mislim da ti nije baš pouzdan
-
Bosnian Dragon1
#5478 Re: PC gamerske konfiguracije
kaze mi ima ddr2 , 2x 2gb 50 KM to je vlajda ok cijenaavaks wrote:Sad ti kažem, driver pogodan za tu igru, ne mora da znači da je zadnji i najbolji za nju. Vidi kad je izašla i koji su optimizovani, to je od prilike mjesec dva nakon izlaska igre.
-
febo_acm
#5479 Re: PC gamerske konfiguracije
Bosnian Dragon1 wrote:a ovaj mikcey84 kakav je jeli pouzdan mislim kakva mu je inace roba i to
ja zadovoljan. cak mi je prije par mjeseci crkla graficka u garacniji I dobio novu. kupujem od njega godinama.
-
Bosnian Dragon1
#5480 Re: PC gamerske konfiguracije
uradio verify integritiy of game files kaze ok ali je poslije nesta skidalo
- avaks
#5481 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa ako se sa kolegom Averusom ne dogovoriš onda idi na tu opciju, ili traži po piku nema ti druge.Bosnian Dragon1 wrote:kaze mi ima ddr2 , 2x 2gb 50 KM to je vlajda ok cijenaavaks wrote:Sad ti kažem, driver pogodan za tu igru, ne mora da znači da je zadnji i najbolji za nju. Vidi kad je izašla i koji su optimizovani, to je od prilike mjesec dva nakon izlaska igre.
Samo bi bilo poželjno da iste pločice kupiš a i provjeri koliko tvoja matična podržava.
-
Bosnian Dragon1
#5482 Re: PC gamerske konfiguracije
mislim da podrzava 8 GB, imaju 4 slota , u prvom i trecem su mi ova po 2 gb a ovi su prazniavaks wrote:Pa ako se sa kolegom Averusom ne dogovoriš onda idi na tu opciju, ili traži po piku nema ti druge.Bosnian Dragon1 wrote:kaze mi ima ddr2 , 2x 2gb 50 KM to je vlajda ok cijenaavaks wrote:Sad ti kažem, driver pogodan za tu igru, ne mora da znači da je zadnji i najbolji za nju. Vidi kad je izašla i koji su optimizovani, to je od prilike mjesec dva nakon izlaska igre.
Samo bi bilo poželjno da iste pločice kupiš a i provjeri koliko tvoja matična podržava.
-
febo_acm
#5483 Re: PC gamerske konfiguracije
kolike su vam temperature diskova na ovom vaktu?
meni maloprije 65 i 68 pokazuje... gori sve...
- relativno84
#5484 Re: PC gamerske konfiguracije
Normala 40
ali zato jezgra idu u pm do 73
Radi ko grijalica 
- SanskiBiser
#5485 Re: PC gamerske konfiguracije
febo_acm wrote:kolike su vam temperature diskova na ovom vaktu?![]()

u sobi temperatura 30 C sad otvorio da se izraci, nego ne da se stari Maxtor skida torente non stop 8 punih godina ne gasi se prakticno nikako
65-68 je bas jako lose, sve preko 50 je prevruce za HDD....
-
DaShip
#5486 Re: PC gamerske konfiguracije
I ja imam maxtora 8 godina
Stvarno je nevjerovatno koliko su izdržljivi, a danas svi jeftiniji hard diskovi imaju svega 2 godine garancije 
- ferratilis
#5487 Re: PC gamerske konfiguracije
na idle oko 40, kad igram npr. Battlefield 4 ode i do 65-70
btw nemam klimu
u ovoj sobi gdje je racunar imam osjecaj da je temperatura veca za 10C 
- SanskiBiser
#5488 Re: PC gamerske konfiguracije
neki dan Seagate 1TB single plate rikno mi tacno dvije godine i 2 mjeseca nakon sto sam ga ugradio a uopste ga nisam puno koristio, bio je storage drive a vec nakon pola godine je imao losih sektora.DaShip wrote:I ja imam maxtora 8 godinaStvarno je nevjerovatno koliko su izdržljivi, a danas svi jeftiniji hard diskovi imaju svega 2 godine garancije
- Maharadza
#5489 Re: PC gamerske konfiguracije
Imam 3 externa (2x2TB i 3TB) i nemam problema sa temp. ali se zato grafa grije haos, blizu 80°C imao sinoć poslije sahatak OW-a! U krajnjem slučaju ću morati kućište (opet) na stol dići gore (trenutno je ispod stola, grije mi noge)! 
-
febo_acm
#5490 Re: PC gamerske konfiguracije
Otvorio sam sad stranice i spala je na 38-39 u nba 2k17
-
el_bake007
#5491 Re: PC gamerske konfiguracije
I GTX 1060 3GB porasle cijene za 100-130 KM i samo će rasti,nabijem bosanske vukove s wall streeta
-
Bosnian Dragon1
#5492 Re: PC gamerske konfiguracije
preskenirao je steam i kaze sve ok ali poslije je skidalo nesta, to nesta znaci ili?avaks wrote:Sad ti kažem, driver pogodan za tu igru, ne mora da znači da je zadnji i najbolji za nju. Vidi kad je izašla i koji su optimizovani, to je od prilike mjesec dva nakon izlaska igre.
- avaks
#5493 Re: PC gamerske konfiguracije
To znači da ili nije bila updateovana ili su neki fajlovi falili. AKo si odradio sve to i opet ti šteka onda je ili do drivera 90%, onih 10% je da sistem koči, ili se neka komponenta pregrijava, ili je napojna slaba da ispoštuje opterećenje ili windows ima neke falinke... Sve je to nagađanje...
Idi sistemom eliminacije. RIješi drivere prvo i po PSu (znali iz safe mode obriši sve, DDU ti je jedan od najboljih programa za to, s CCleanerom očisti registry par puta, restartuj računar pa instaliraj grafičku sa driverima koji su optimizovani za navedenu igru).
Ako to ne pomogne, provjeri kako ti se temperature ponašaju, možda se sistem puno optereti pa stagnira, ipak je taj procesor prastar kao i memorija (zamijeni pastu, ispuši prašinu iz kućišta - inače dobro za kompletan sistem nevezano za igre).
Možda i sistem frišak da nabaciš da si siguran da nisu kakvi trojanci napali i malware (pogotovo ako torente furaš i krekove onda je 99% da si zaražen nekim smradom a da nisi ni svjestan).
Pozz
Idi sistemom eliminacije. RIješi drivere prvo i po PSu (znali iz safe mode obriši sve, DDU ti je jedan od najboljih programa za to, s CCleanerom očisti registry par puta, restartuj računar pa instaliraj grafičku sa driverima koji su optimizovani za navedenu igru).
Ako to ne pomogne, provjeri kako ti se temperature ponašaju, možda se sistem puno optereti pa stagnira, ipak je taj procesor prastar kao i memorija (zamijeni pastu, ispuši prašinu iz kućišta - inače dobro za kompletan sistem nevezano za igre).
Možda i sistem frišak da nabaciš da si siguran da nisu kakvi trojanci napali i malware (pogotovo ako torente furaš i krekove onda je 99% da si zaražen nekim smradom a da nisi ni svjestan).
Pozz
-
Bosnian Dragon1
#5494 Re: PC gamerske konfiguracije
moguce da je i sistem nisam odavno instalirao fresh, a ovo ako drajvere stavim za igru to bi znacilo da stavljam neke drivere iz 2013 kad je igra izasla, a onda bi imao problem s drugim igrama na tako starim driverimaavaks wrote:To znači da ili nije bila updateovana ili su neki fajlovi falili. AKo si odradio sve to i opet ti šteka onda je ili do drivera 90%, onih 10% je da sistem koči, ili se neka komponenta pregrijava, ili je napojna slaba da ispoštuje opterećenje ili windows ima neke falinke... Sve je to nagađanje...
Pozz
- avaks
#5495 Re: PC gamerske konfiguracije
A jbg, pa vidi šta su ti prioriteti onda...
Sve zajedno sat vremena posla s tim da isprobaš i stare drivere pa ako oni riješe problem znaš na čemu si.
A preporuka je da frišak sistem mazneš i očistiš računar pogotovo ako igraš po ovim vrućinama
Sve zajedno sat vremena posla s tim da isprobaš i stare drivere pa ako oni riješe problem znaš na čemu si.
A preporuka je da frišak sistem mazneš i očistiš računar pogotovo ako igraš po ovim vrućinama
-
Bosnian Dragon1
#5496 Re: PC gamerske konfiguracije
zna li iko kako ukinuti ove auto update u win 10 pojedose mi memoriju bezveze, vamo po guglu trazio probao raznih rjesenja al nista opet se updejtuje, znam u win 8 samo ugasis i to je to
- Maharadza
#5497 Re: PC gamerske konfiguracije
https://www.windowscentral.com/how-stop ... windows-10Bosnian Dragon1 wrote:zna li iko kako ukinuti ove auto update u win 10 pojedose mi memoriju bezveze, vamo po guglu trazio probao raznih rjesenja al nista opet se updejtuje, znam u win 8 samo ugasis i to je to
https://www.howtogeek.com/224471/how-to ... g-updates/
Meni radi!
-
Bosnian Dragon1
#5498 Re: PC gamerske konfiguracije
hvala probat cu i jaMaharadza wrote:https://www.windowscentral.com/how-stop ... windows-10Bosnian Dragon1 wrote:zna li iko kako ukinuti ove auto update u win 10 pojedose mi memoriju bezveze, vamo po guglu trazio probao raznih rjesenja al nista opet se updejtuje, znam u win 8 samo ugasis i to je to
https://www.howtogeek.com/224471/how-to ... g-updates/
Meni radi!
-
DaShip
#5499 Re: PC gamerske konfiguracije
Da li je iko išta kupovao u Winwinu?Niko ne odgovara na emailove, šta im je tek sa garancijom 
-
Bosnian Dragon1
#5500 Re: PC gamerske konfiguracije
uzeh danas u uniexpert 2 gb ddr2 rama zasad radi bez problema, znaci u racunaru su mi 4 slota, 3 sam vec iskoritstio , 3x2 gb sada imam znaci 6gb
ukupno, sutra planiram uzet jos 2GB . Ono sto me zanima iako sada cini se da je sve ok da li kasnije moze biti problema posto koliko sam vidio dva su razlicita proizvidjaca, ovi od prije sto imam su 2x2 GB Apacer, a ovaj sto sam danas uzeo i sto cu sutra je G skill isto 2 gb ploca. E sad posto ne znam koliko su frekvencije i kako se to sve gleda usliako sam slike meni ti brojevi nista ne znace jer se ne razumijem pa eto neko vase misljenje da li mogu ocekivati neku stabilnost.
PODACI O MATIČNOJ

MEMORIJA

SLOT 1

SLOT 2

SLOT3

SLOT4

ukupno, sutra planiram uzet jos 2GB . Ono sto me zanima iako sada cini se da je sve ok da li kasnije moze biti problema posto koliko sam vidio dva su razlicita proizvidjaca, ovi od prije sto imam su 2x2 GB Apacer, a ovaj sto sam danas uzeo i sto cu sutra je G skill isto 2 gb ploca. E sad posto ne znam koliko su frekvencije i kako se to sve gleda usliako sam slike meni ti brojevi nista ne znace jer se ne razumijem pa eto neko vase misljenje da li mogu ocekivati neku stabilnost.
PODACI O MATIČNOJ
MEMORIJA
SLOT 1
SLOT 2
SLOT3
SLOT4