Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dioxis wrote: ↑09/04/2025 22:09
Iskreno ja sam s Temu narucio Aula F75, tastatura je bomba WiFi + BLE + wired, predobar zvuk itd.
Ja sebi uzeo dvije, jednu za kuce jednu za posla i prezadovoljan sam. Inace sam kupovao za oko 80-90KM na Temu.
+1
I ja sam uzeo dvije, jer je toliko dobra da zelim imati jos jednu za rezervu. Kad skontam koliko sam novca bacio na "gaming" tastature, a ova je po kvalitetu daleko iznad. Hot swappable, ako se pokvari switch, samo ga zamijenis. Lubrikant bolji nego na najskupjlim Razer tastaturama, plus sto ima viseslojni PCB, zvuk je fantazija. Sve preporuke. Samo mi je trebalo malo vremena da se naviknem jer sam prije koristio Cherry MX Black switch koji je 60g, a Leobog Reaper je lak kao pero sa 45g.
Dioxis wrote: ↑09/04/2025 22:09
Iskreno ja sam s Temu narucio Aula F75, tastatura je bomba WiFi + BLE + wired, predobar zvuk itd.
Ja sebi uzeo dvije, jednu za kuce jednu za posla i prezadovoljan sam. Inace sam kupovao za oko 80-90KM na Temu.
+1
I ja sam uzeo dvije, jer je toliko dobra da zelim imati jos jednu za rezervu. Kad skontam koliko sam novca bacio na "gaming" tastature, a ova je po kvalitetu daleko iznad. Hot swappable, ako se pokvari switch, samo ga zamijenis. Lubrikant bolji nego na najskupjlim Razer tastaturama, plus sto ima viseslojni PCB, zvuk je fantazija. Sve preporuke. Samo mi je trebalo malo vremena da se naviknem jer sam prije koristio Cherry MX Black switch koji je 60g, a Leobog Reaper je lak kao pero sa 45g.
Djesi fero krme te ubolo.
Ovo je zajebancija. Nemoj odmah tersati.
Inace, kinez koji se tek probija na trziste je uvijek bio sweetspot za kupovinu tehnickih stvari, jer cesto ako grade brand, grade na izdasnim komponentama. Fazon je samo na vrijeme skontati u sta ozbiljno ulazu.
Tacno. Postoji sansa da ce u buducnosti nesto zasrati, ali trenutno su AULA tastature najbolje sto se moze kupiti kod nas. Vidim da i Gamesir ima zvanicni profil na Temu-u, pa kome treba kontroler, slobodno narucite. Em je besplatna dostava, em su momci iz X Expressa stvarno pouzdani i brzi. 99% stvari sa Temu-a su smece, ali eto ima par zlatnih izuzetaka.
Šteta što nemaju full size keyboard od ovog Aula brenda, ja nekako i dalje koristim, tu i tamo numpad. A veliki mi je sto, tako da ako ustedim 20-30% na veličini tastature nista mi ne znaci.
Gledo sam da uzmem wooting fullsize al nikako je ne mogu kod nas nać
ferratilis wrote: ↑20/04/2025 16:26
Da li neko ima ROG Strix XG27AQDMG oled i kakva su iskustva?
Kod Mikija za 1320, i ja šmagam. Malo me odbija pixel layout, ne znam da li sam osjetljiv na to. Imam LG C1 TV i text je defintivno manje čitljiv nego na monitoru, ali nikad ništa i ne čitam na TV-u. Na subtitlovima se ne primjeti, samo kada unutar windowsa nešto čitam ili na browseru.
Možda jednog dana Windows izbaci neki update za cleartype, kad smo kod toga mogu i na HDRu poradit.
ferratilis wrote: ↑19/04/2025 09:24
Tacno. Postoji sansa da ce u buducnosti nesto zasrati, ali trenutno su AULA tastature najbolje sto se moze kupiti kod nas. Vidim da i Gamesir ima zvanicni profil na Temu-u, pa kome treba kontroler, slobodno narucite. Em je besplatna dostava, em su momci iz X Expressa stvarno pouzdani i brzi. 99% stvari sa Temu-a su smece, ali eto ima par zlatnih izuzetaka.
Jesi li uspio naci na temu neki gaming mis, best buy do ca 50 BAM?
adojaro wrote: ↑22/04/2025 07:14
Nisam narucivao miseve, ali imaju neke Logitech i Razer modele, pa vidi kad su snizeni ispod 50KM, stalno imaju neke daily popuste, samo trebas upratit.
Nisam narucivao miseve, ali imaju neke Logitech i Razer modele, pa vidi kad su snizeni ispod 50KM, stalno imaju neke daily popuste, samo trebas upratit.
Bude Razer DeathAdder Essential oko 40tak KM - odličan miš za te pare
Bude Razer DeathAdder Essential oko 40tak KM - odličan miš za te pare
Ja sam dobio na poklon, zapakovan je još pošto imam DeathAdder V3 pa mi ne treba. Ako treba nekom za 40KM mu pošaljem
1. Koji cooler uzeti za i5 13600kf, ne mislim ga overclockovati, ne bih nesto puno da kosta.
Preko amazon.com bih narucio(osim ako kod nas nema slicna cijena).
Samo da ga nije belaj namjestiti, ludio sam sa onim stock coolerom uz druge intele
2. Koje kućište uzeti za 100-200km tako nešto? Imam Cooler Master 690 II advanced i vrijeme mu je više mada mi ga je zao jer kad sam uzeo prije 15godina bas je bio top
1. Koji cooler uzeti za i5 13600kf, ne mislim ga overclockovati, ne bih nesto puno da kosta.
Samo da ga nije belaj namjestiti, ludio sam sa onim stock coolerom uz druge intele
2. Koje kućište uzeti za 100-200km tako nešto? Imam Cooler Master 690 II advanced i vrijeme mu je više mada mi ga je zao jer kad sam uzeo prije 15godina bas je bio top
Ja imam 12400f i isto sam mislio mjenjati cooler, ali kad sam vidio ovi veci mora se sve rastaviti sa matičnom prespajati odustao sam, ostario sam da se zajebajem sa tim više i rađe cu platit da mi odrade.
Ali kontam ako budem nekad radio upgrade na bolji procesor pa sve zajedno da se odradi.
Ja imam 12400f i isto sam mislio mjenjati cooler, ali kad sam vidio ovi veci mora se sve rastaviti sa matičnom prespajati odustao sam, ostario sam da se zajebajem sa tim više i rađe cu platit da mi odrade.
Ali kontam ako budem nekad radio upgrade na bolji procesor pa sve zajedno da se odradi.
MA ja, fakat necu da se peglam i preznojavam jos sa 12, 13g sam znao rastavljati i sastavljati kompjutere ali nisam fakat nikad to volio radit :d
Arctic Freezer 36 za cooler.
Za kuciste, ako ces Non Rgb Chiftec Apex Air. Ako ces Rgb ThermalTake Level 20 RS ARGB.
Hvala, definitivno uzimam ovaj cooler.
Što se tiče kućišta, šta mislis o Corsair 4000d airflow ? Nekako sad razmisljam izmedju njega i thermalteake tog sto si preporucio.
Freezer 36 je ultimativni best buy i kod nas ima dobru cijenu, ne vjerujem da ce te sa Amazona izaci jeftinije (odmah da se ogradim, ne pratim cijene na Amazonu).
Corsair 4000D Airflow je isto dobro kuciste i ima dobru cijenu kod nas, obrati paznju da fabricki dolazi sa 2 obicna ventilatora.
Arctic Freezer 36 za cooler.
Za kuciste, ako ces Non Rgb Chiftec Apex Air. Ako ces Rgb ThermalTake Level 20 RS ARGB.
Hvala, definitivno uzimam ovaj cooler.
Što se tiče kućišta, šta mislis o Corsair 4000d airflow ? Nekako sad razmisljam izmedju njega i thermalteake tog sto si preporucio.
Evo i kod nas lagano padaju cijene kartica. 9070 XT za 1600-1800 bolji modeli tipa sapphire nitro+. A što se tiče kučišta ja čekam da kod nas dođe novi corsair 4000D frame. Mada će to naši prodavači napuhati cijenom iako je vani gotovo ista cijena kao stari 4000D airflow.
Elubrylla wrote: ↑27/04/2025 13:10
Evo i kod nas lagano padaju cijene kartica. 9070 XT za 1600-1800 bolji modeli tipa sapphire nitro+. A što se tiče kučišta ja čekam da kod nas dođe novi corsair 4000D frame. Mada će to naši prodavači napuhati cijenom iako je vani gotovo ista cijena kao stari 4000D airflow.
Očekujem da će još padati, bit će zanimljivo kolike će cijene bit 9060 XT i hoće li uopste izbaciti verziju od 8GB nakon bruke Nvidije i 5060ti...ali takav bezobrazluk da 3060 bude sa 12GB verzija, ali 4 godine poslije "ti" verziju pustiti sa 8GB
Ja cu cekat jos da opadnu cijene svega i nadat se da će biti neka 7700xt-7800XT za 700-800km , iznad ne dam marke za graficku osim ako ima projektor u sebi i opciju da nas prebaci u neki 3d svijet.
Od kućišta, jebiga, uzet cu Thermaltake, 150km jeftije od Cooler Mastera, a mozda 20% lošije...
Ako zazelim za 3,4 godine i ako izadje nesto novo lako ce biti promjenit