PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Casual's

#2426 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Casual's »

Averus wrote:Prije svega, hvala na prijedlozima

Ja od MS-a ne bih uzeo ni podlogu za miša, jer fakat su prejeftini i imam preloša iskustva s njima... :roll:

Našao sam ova kućišta:

http://www.olx.ba/artikal/18946167/kuci ... x12cm-fan/

http://www.olx.ba/artikal/22287365/kuci ... tool-free/

Lijepa su (c201 mi je prepreprelijepo), čine se dobra (nisu "papirna"). Pogledah clip na youtube, kaže lik da je zadovoljan.
Jedina mana ovog c201 je što nea cable management rupe :zoka:
Prijatelju, kažeš da od MS-a ne bi uzeo, a postavljaš 2 AW kućišta koji su u poređenju sa MS-om smece.

Koristim MS Conqueror, i to kućište mi je bolje čak nego stari Antec, prezadovoljan sam.
aditon

#2427 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

našao sam jednu grafu 1070 s vodenim hlađenjem za 699 CAD na onom linku što si ostavio. Kod nas bi vjerovatno bila 1500 na piku. Ali mrka kapa da ću uspjeti išta što sam kontao jer čovjek koji dolazi ima prepune kofere te nema mjesta za moju grafu :cry: A valjda nekad i kod nas ispod 900 budu, kao što su bile kad su se tek pojavile.
Averus

#2428 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Casual's wrote: Prijatelju, kažeš da od MS-a ne bi uzeo, a postavljaš 2 AW kućišta koji su u poređenju sa MS-om smece.

Koristim MS Conqueror, i to kućište mi je bolje čak nego stari Antec, prezadovoljan sam.

AW mi se svidio izgledom, ne kvalitetom. Zato sam i pitao gore, jer me zanimalo. Istražio sam i vidio da je AW kao od papira, pa ću pokušati da prežalim ljepotu :)

Gledam MS Black Widow - lijepo mi djeluje.
Ali u istom rangu ima Thermaltake Versa modela, pa i nekih Fractal Design...

Ništa dok ne odem u radnje, fizički vidim i opipam kućišta, pa da odaberem :)
ferratilis

#2429 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Da li neko ima iskustva sa GamingShopBN na piku? Da li ste kupovali sta kod njih i jesu li pouzdani?

Vidim imaju Zowie miseve, sto me pravo iznenadilo, cak mi je i sumnjivo s obzirom da se Zowie mora naruciti i cekati da proizvedu mis pa ti onda posalju
Dope_Man

#2430 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Dope_Man »

ferratilis wrote:Da li neko ima iskustva sa GamingShopBN na piku? Da li ste kupovali sta kod njih i jesu li pouzdani?

Vidim imaju Zowie miseve, sto me pravo iznenadilo, cak mi je i sumnjivo s obzirom da se Zowie mora naruciti i cekati da proizvedu mis pa ti onda posalju
Ne znam za njih mada su mi izgledali povoljno kada sam trazio komponente, ali imam pozitivno iskustvo sa http://pchardware.olx.ba/ gdje sam na kraju narucio maticnu, CPU i GPU veoma povoljno. Mada nemaju tih miseva koliko vidim.
adincebic

#2431 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adincebic »

Dope_Man wrote:
ferratilis wrote:Da li neko ima iskustva sa GamingShopBN na piku? Da li ste kupovali sta kod njih i jesu li pouzdani?

Ne znam za njih mada su mi izgledali povoljno kada sam trazio komponente, ali imam pozitivno iskustvo sa http://pchardware.olx.ba/ gdje sam na kraju narucio maticnu, CPU i GPU veoma povoljno. Mada nemaju tih miseva koliko vidim.
Cuo sam da su pouzdani.

Kupujte u USA i dostavite u BiH, cak i sa amazon.com. Klikni ovdje za vise informacija.
avaks

#2432 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Ja prošle godine kupio od lika, sve udure da kucnem u drvo.
ZA12ku uzeo ekstra miš.
Daje godinu dana garancije, pisano, u mom slučaju došla otpakovana kutija ali nije korišten miš bio vidi se bez packe.
SanskiBiser

#2433 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

http://www.zowiegear.dk/shop/mice-512c1.html
Konfekcije koliko hoces Zowie...

GamingShopBn ti je provjerena PIK prodavnica najbolje ti je da kontaktiras Gorana direktno preko poruka ili telefonom pa ce ti sve reci o tome kakve to Zowie miseve ima u ponudi. Ja uskoro od njega planiram novu konfiguraciju uzeti, na vise komponenti mozes traziti popust...On obicno dobije robu prije nego PCHARDWARE iz Banjaluke koji ti je isto popularan shop tj. par dana se manje ceka kad se naruci nesto to je moje iskustvo i druga koji cesto kupuje od njih.
ferratilis

#2434 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

avaks wrote:

Ja prošle godine kupio od lika, sve udure da kucnem u drvo.
ZA12ku uzeo ekstra miš.
Daje godinu dana garancije, pisano, u mom slučaju došla otpakovana kutija ali nije korišten miš bio vidi se bez packe.
Jesi zadovoljan performansama misa? Ja razmisljam da kupim FK2, vidim online dosta ljudi pisu kako su senzori koje Zowie koristi superiorni u odnosu na sve druge proizvodjace, pogotovo FK2 i EC1
avaks

#2435 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Prešao sa SteelSeries Senseija koje je puno skuplji bio i nisam se pokajao.
Nije sve ni u dpi/cpi na što sam pao u startu + laser :D
Jedina zamjerka je što su optički i moraćeš kupiti dobru podlogu, neće ti raditi na stolu. Kod mene je QCK+, možeš ih naći za 30-40KM i onda Zowie otkida.
ferratilis

#2436 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

avaks wrote:Prešao sa SteelSeries Senseija koje je puno skuplji bio i nisam se pokajao.
Jedina zamjerka je što su optički i moraćeš kupiti dobru podlogu, neće ti raditi na stolu. Kod mene je QCK+, možeš ih naći za 30-40KM i onda Zowie otkida.
Imam vec qck+. Posto trenutno koristim Microsoft WMO 1.1a, koji mi savrseno lezi u ruci, moracu odabrati odgovarajuci Zowie koji ima slicnu ergonomiju :)

Najvise mi se svidja kod Zowiea sto nema drivera i milion led svjetala na misu, sve je funkcionalno. Shitseries i Razer misevi kostaju ko vosak, a kvare se nakon par mjeseci koristenja :D
Phantasy

#2437 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Phantasy »

ferratilis wrote:
avaks wrote:Prešao sa SteelSeries Senseija koje je puno skuplji bio i nisam se pokajao.
Imam vec qck+. Posto trenutno koristim Microsoft WMO 1.1a, koji mi savrseno lezi u ruci, moracu odabrati odgovarajuci Zowie koji ima slicnu ergonomiju :)

Najvise mi se svidja kod Zowiea sto nema drivera i milion led svjetala na misu, sve je funkcionalno. Shitseries i Razer misevi kostaju ko vosak, a kvare se nakon par mjeseci koristenja :D
:-) :-) :-) :run:
adincebic

#2438 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adincebic »

Treba mi PSU 600W polu modularno ili modularno, stedljivost 80+ gold. Neko koje je pouzdano, spreman sam platiti malo vise ali da dobijem pouzdano, sigurno i stedljivo napajanje.
Tledao sam na piku, tamo vecina nudi ili totalni low-end ili bas high-end.

Kupujte u USA i dostavite u BiH, cak i sa amazon.com. Klikni ovdje za vise informacija.
FasterThanLight

#2439 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by FasterThanLight »

adincebic wrote:Treba mi PSU 600W polu modularno ili modularno, stedljivost 80+ gold. Neko koje je pouzdano, spreman sam platiti malo vise ali da dobijem pouzdano, sigurno i stedljivo napajanje.

http://www.olx.ba/artikal/21108643/akci ... 2-ii-620w/
adincebic

#2440 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by adincebic »

FasterThanLight wrote:
adincebic wrote:Treba mi PSU 600W polu modularno ili modularno, stedljivost 80+ gold. Neko koje je pouzdano, spreman sam platiti malo vise ali da dobijem pouzdano, sigurno i stedljivo napajanje.

http://www.olx.ba/artikal/21108643/akci ... 2-ii-620w/
Hvala.
Vidim gore svi hvalite ovu kompaniju.

Averus

#2441 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Ja sam htio kupiti taj Seasonic S12 II, ali me odbilo to što nije modularna...
Vjerovatno ću kupiti Thermaltake Toughpower Gold :zoka:

Image
FasterThanLight

#2442 Re: PC gamerske konfiguracije

Averus wrote:Ja sam htio kupiti taj Seasonic S12 II, ali me odbilo to što nije modularna...
Vjerovatno ću kupiti Thermaltake Toughpower Gold :zoka:
uzmi od MS-a

Image

M12 je modularno
Averus

#2443 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

:lol:

A nisam našao na piku M12 :oops:
AhmetShabo

#2444 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

E ne vjeruje, odgledao upravo film warcraft pocetak, odmah otisao na google, poceo se prisjecati wow-a , mape i svega ostalog. Kako bih sad opet volio zaploviti u taj svijet, instalirat wow...
FasterThanLight

#2445 Re: PC gamerske konfiguracije

Averus wrote::lol:

A nisam našao na piku M12 :oops:
http://www.olx.ba/artikal/22214162/seas ... ular-novo/
(づ◕_◕)づ

cijene kucista na piku nisu normalne
naides na webu neko solidno, ponadas se ako nista duploj cijeni na piku.. kad tamo :|
a kucista ko svicarski franak, vrijednost samo gore
Averus

#2446 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

hvala :thumbup:

'bem im njihovu pretragu :oops:

a kućišta sam našao jeftinija čak i u radnjama nego na piku, ne znam koji im je k... :oops:
aditon

#2447 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

http://www.olx.ba/artikal/22352219/giga ... ddr5-pcie/

najjeftinije 8GB verzija na piku. Nego kolika je maximalna širina sabirnice na ovim čipovima? Ova kartica iz linga gore je 320 bitna dok u isto vrijeme je 4 GB verzija 256 bitna. Da li postoji 512 bitna verzija?

Što se ove cijene tiče, kad bi je svukli na 500 meni bi prihvatljiva bila.
GaRGa

#2448 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by GaRGa »

sve 480-ke su 256 bitne
aditon

#2449 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

onda su napravili grešku oni koji su postavljali ovaj oglas. Pitam zato što prošle generacije AMD čipova su pretežno bile 512 bitne dok je nvidia uglavnom vrtila na 256
GaRGa

#2450 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by GaRGa »

390 i fury su bile 512 a 280/380 256 bitne
Post Reply