muzicar_iz_parka wrote:
Reci konkretno šta nije istina u tome šta sam rekao vezano za ovu temu?????
Još nešto, u prijašnja vremena zbog "neophodne" brzine izdavanja pasoša po rodbinsko-poznaničko i ko zna kojoj vezi dolazilo je do toga da su ljudi bukvalno dobijali pasoše za par sati od "podnošenja zahtjeva", tako da nije praktično ni mogla biti sprovedena normalna procedura ukoliko je recimo neko ko je rođen u Cazinu dobijao pasoš u Sarajevu.
Sad je to povezano, ali zbog grešaka u prošlosti što od ljudi sami a što od nadležnih službenika dolazi do problema prilikom izdavanja biometrijskih putnih isprava.
Kad sam ja vadio pasoš prije koju godinu, došao da podignem, gospođa na šalteru poništila stari al kakve sam lude sreće došlo do "pada sistema", ne može mi dati novi dok ne odštampa "otpusnicu" ili kako već da nazovem potvrdu o primanju gdje se potpisuje kad se uzme i nakon dva sata mukotrpne borbe sa "sistemom" ja nekako dobih novi pasoš. Sva sreća pa nisam imao neku prijeku potrebu za putovanjem, razbio bi i njih i sav šalter pa neka rade sa mnom šta hoće.
Da ništa ne funkcioniše kako treba je naša realnost.
iz prve ruke: najviše problema je u matičnim uredima. neuredni unosi sada dolaze na naplatu...
evo upravo danas čujem za slučaj da su ženu našli u državljanstvima po djevojačkom prezimenu, poslije 20 godina braka i promjene prezimena. i to se radi o osobi koja živi ovdje u BiH.
sam sam morao proći proceduru vađenja smrtnog lista za člana porodice, koja je podrazumijevala ispravke pogrešnih upisa u matične knjige rođenih i vjenčanih.
ako političari politiziraju svaku moguću stvar, zašto to mi radimo? de prvo provjerite u svojim matičnim uredima, pa tek onda dižite frku. kao administrator kažem da ćemo sa zadovoljstvom dati mogućnost svakome da riješi problem koji ima, i dati priliku da se javno očituje o tome.
kakvo sakrivanje zavjera, kakve nebuloze