Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stidljiv wrote:Jel iko pokusao da kreira folder ili preimenuje folder u 'con' ??
Ako ko uspije dobija sta god hoce od mene...
U pitanju je Windows XP platforma...
Ne moze posto vec postoji u windowsu folder sa tim imenom i zabranom na njemu promjene imena. Probaj otvoriti novi folder i daj mu ime pr. radi con_con ili conconcon.
ma braaaavooo
eh imas li kakvu dobru sestru ili rodicu za mene (sam si rekao sta god zelimo)
Objasnjenje: con spada u vrstu rijeci koje su rezervisane u Windowsu za odredjene izvore podataka itd. Zbog toga vam Windows ne dozvoljava da koristite iste. Posto je Win kompaktibilan sa POSIX sistemom, moze se napisati veoma jednostavan program za kreiranje istih fajlova, foldera itd. Ti isti alati vec odavno postoje i na internetu (potrazi POSIX tools za windows)
Znaci, oko 180-185, lahka na oko, vitka u struku sa zescom upalom pluca, moze plavusa a i druge boje kose
neko iz mase wrote:ma braaaavooo
eh imas li kakvu dobru sestru ili rodicu za mene (sam si rekao sta god zelimo)
Objasnjenje: con spada u vrstu rijeci koje su rezervisane u Windowsu za odredjene izvore podataka itd. Zbog toga vam Windows ne dozvoljava da koristite iste. Posto je Win kompaktibilan sa POSIX sistemom, moze se napisati veoma jednostavan program za kreiranje istih fajlova, foldera itd. Ti isti alati vec odavno postoje i na internetu (potrazi POSIX tools za windows)
Znaci, oko 180-185, lahka na oko, vitka u struku sa zescom upalom pluca, moze plavusa a i druge boje kose
aj stidljivi dze's seku na ovakav zicer hebiga sad, chovjek je zasluzhio sta jes jes
De bolan qwert, znash li da antispy programi plashe malu raju...rizik od alexa je manji nego sto ce te sutra neka budala opaliti na pjeshachkom.
Prvo malo prouchi rizik spy programa pa pametuj... .
Objasnjenje: con spada u vrstu rijeci koje su rezervisane u Windowsu za odredjene izvore podataka itd
Koje izvore podataka??? Fakat ne kontam objasnjenje.
pokusacemo ovako
U neka stara vremena postojao je operativni sistem zvani DOS. Taj DOS, majka ili otac danasnjeg WINDOWS-a je koristio CON kao dinamicni link na odredjene hardware komponente (ne znam sad tacno koje, ali mislim da je konzola, tj ekran... indirektno graficka). Ako si upoznat kako su prije radile graficke kartice mozda bi ti bilo jasnije, a ako ne zamisli con kao /dev/??? u linuxu/unixu i direktan pristup tim komponentama. Posto se neke stvari prenose genetski, tako se prenijela i ta osobina DOS-a na windows radi tradicije, gluposti ili sta ja znam zasto. To blokiranje rezervisanih rijeci se odvija u samom WinNT kernelu.
Et nadam se da ti je sad malo jasnije