Imam veliki problem sa PayPalom, ne mogu nikako da ga riješim. Radi se o tome da ne mogu primati novac i da ga ne mogu prebacivati na karticu.
Dakle, pokušat ću po koracima objasniti svoj komplikovan problem, ko me shvati i ima rješenje, neka ponudi pa da vidimo.
1. Napravio sam tekući račun u BBI banci (MasterCard kartica), nakon čega sam htio koristiti usluge PayPala. Na savjet prijatelja koji koristi PayPal duže vremena, kupio sam u banci Visa Prepaid karticu, jer mi je on rekao da on preko nje uredno prima i šalje novac (on ju je kupio dosta ranije od mene). Uredno sam je povezao sa PayPalom i verifikovao. Kad sam htio primiti prvi balans, pošiljaocu je PayPal konstantno izbacivao grešku da ja nisam spreman za primanje balansa (funda).
Ok, par dana sam istraživao problem, kontaktirao Raifaissen support, budući da mi u BBI nisu mogli ponuditi rješenje. Raiffaissen mi je rekao da se Visa kartice više ne mogu koristiti za primanje, da mi treba MasterCard-ova kartica.
2. Konektovao sam MasterCard karticu na Paypal i verifikovao je uredno, kao i prethodnu, bez problema. Prilikom toga obrisao sam Visu Prepaid sa liste svojih kartica. Rekao sam pošiljaocu da pokuša opet poslati i napokon primio sam balans.
3. Opet konektujem Visa Prepaid karticu i sad imam dvije.
Skontam da mora postojati opcija za promjenu primarne kartice, jer izgleda da mi je Visa Prepaid postala primarna kad sam je konektovao ponovo, ali bezuspješno, jer je PayPal ostavio haman sve mogućnosti osim te. Progooglao sam, vidio da je ranije nekad postojala ta opcija, ali sad je nisam mogao pronaći.
Halalite malo sam odužio, ali stvarno nakon mukotrpnog istraživanja i pitanja, pokušavanja, evo, odlučih da se obratim ovdje na forum u nadi da neko ima rješenje.
Hvala vam svima velika!