Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- mobsterc
#3776 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Posto je unicredit usro motku sa mastercardom, a uskoro mi slijedi to *ebavanje, mozda nije bas prava tema, ali da li neko moze preporuciti najpovoljniju alternativu da prebacim platu i ostalo, a da imam adekvatno mobilno bankarstvo?
Jbt, kad skontas, ti drzis svoja sredstva u banci, oni od toga imaju korist, i jos im moras placati 5 maraka za to...
Jbt, kad skontas, ti drzis svoja sredstva u banci, oni od toga imaju korist, i jos im moras placati 5 maraka za to...
-
skrobce
#3777 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima, htjeo sam danas da povucem novac sa paypala i kada sam pritisnuo opciju withdraw pojavi mi se ova slika, gdje mi pise da moram imati US bankovni racun, prije sam bez problema povlacio novac sa svojom karticom . U cemu bi mogao biti problem,

- SanskiBiser
#3778 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
skrobce wrote:Pozdrav svima, htjeo sam danas da povucem novac sa paypala i kada sam pritisnuo opciju withdraw pojavi mi se ova slika, gdje mi pise da moram imati US bankovni racun, prije sam bez problema povlacio novac sa svojom karticom . U cemu bi mogao biti problem,
rewind temu par stranica nazad i imas odgovor
Uloguj se u PPal i onda copy/paste ovo https://www.paypal.com/wdfunds
i povuci novac preko starog interface...
-
skrobce
#3779 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
SanskiBiser wrote:skrobce wrote:Pozdrav svima, htjeo sam danas da povucem novac sa paypala i kada sam pritisnuo opciju withdraw pojavi mi se ova slika, gdje mi pise da moram imati US bankovni racun, prije sam bez problema povlacio novac sa svojom karticom . U cemu bi mogao biti problem,
rewind temu par stranica nazad i imas odgovor![]()
Hvala ti puno, pomoglo mi je.
-
riad95
#3780 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima, imam problem sa PayPal-om, radim online zarade i u utorak sam htio da podignem svoju prvu isplatu, novac je se trebao isplatiti na paypal, na stranici pise da je isplacen novac, ali na paypalu nema novca, od drugih korisnika sam saznao da treba podesiti primanje novca na paypalu, znal neko kako to da uradim, ovo mi je prvi put da koristim paypal.
- dulekrele
#3781 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mozda je problem jer si htjeo a ne htio.skrobce wrote:SanskiBiser wrote:skrobce wrote:Pozdrav svima, htjeo sam danas da povucem novac sa paypala i kada sam pritisnuo opciju withdraw pojavi mi se ova slika, gdje mi pise da moram imati US bankovni racun, prije sam bez problema povlacio novac sa svojom karticom . U cemu bi mogao biti problem,
- holowey
#3782 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
dulekrele wrote:Mozda je problem jer si htjeo a ne htio.skrobce wrote:SanskiBiser wrote:

-
rangoj
#3783 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
SanskiBiser wrote:skrobce wrote:Pozdrav svima, htjeo sam danas da povucem novac sa paypala i kada sam pritisnuo opciju withdraw pojavi mi se ova slika, gdje mi pise da moram imati US bankovni racun, prije sam bez problema povlacio novac sa svojom karticom . U cemu bi mogao biti problem,
Hvala - i meni si pomogao!
-
EliasVeskot
#3784 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li je neko uspio da veze paypal.za poslovni racun? Kako je uopce rijesena ta naplata i da li neko radi tako?
-
Saka
#3785 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da. Ne veže se PayPal u BiH za račun već za VISA karticu. A VISA je onda vezana sa računom.EliasVeskot wrote:Da li je neko uspio da veze paypal.za poslovni racun? Kako je uopce rijesena ta naplata i da li neko radi tako?
Znači moraš imati VISA karticu vezanu za tekući račun firme. To ne daje svaka banka, npr. Raiffeisen to nema nikako. Ja sam u Unicredit i kod njih zasad ima i radi: https://www.unicredit.ba/ba/poduzetnici ... ronkartica
Ako ne ukinu i za pravna lica kao što su ukinuli i za fizička. U tom slučaju naravno mijenjam banku.
-
sizifinho
#3786 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da li paypal sam isplaćuje svakog prvog ili moram ja nešto u opcijama odabrati?
I da li uzima za to prebacivanje, automatsko, novac kao što uzimaju kad sam tražim isplatu?
I da li uzima za to prebacivanje, automatsko, novac kao što uzimaju kad sam tražim isplatu?
- SanskiBiser
#3787 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nekad se desi kao npr. prosli mjesec da zakaze automatski transfer, nemas nista podesavati ako imas jednu karticu aktiviranu, ako imas vise mislim onda moras odabrati jednu na koju ide automatski transfer svakog prvog u mjesecu. Nema veze kolika je suma na stanju svakog prvog u mjesecu treba da automatski prebace tu sumu sa PPal Balance na tvoju karticu i to potpuno besplatno, znaci ne placas nikakve Fees. Ako ne prodje automatski onda imas pravo rucno povuci novac odnosno tu sumu koje je bila prvog u mjesecu na stanju i trazis od PPal da ti vrate Fee za povlacenje. Mada po pravilima PPal oni sebi ostavlju tri prva dana u mjesecu da obave automatski transfer...Meni se jednom desilo da je transfer bio drugog u mjesecu...sizifinho wrote:da li paypal sam isplaćuje svakog prvog ili moram ja nešto u opcijama odabrati?
-
sizifinho
#3788 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvala ti na odgovoru!
-
EliasVeskot
#3789 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala. Nisu oni ukinuli za fizicka nego sad daju te mastercard bezkontaktne kartice koje ne mogu se vezati ma paypal, ipak me cudi RF jer njihova visa electron uredno radi na paypalu. A kako uopce gledaju na te prilive sredstva knjigovodje? I pretpostavljam da je merchant account na paypalu. Sorry sto peglam, ali pokusavam to skontati da bih objasnila knjigovodjiSaka wrote:Da. Ne veže se PayPal u BiH za račun već za VISA karticu. A VISA je onda vezana sa računom.EliasVeskot wrote:Da li je neko uspio da veze paypal.za poslovni racun? Kako je uopce rijesena ta naplata i da li neko radi tako?
Znači moraš imati VISA karticu vezanu za tekući račun firme. To ne daje svaka banka, npr. Raiffeisen to nema nikako. Ja sam u Unicredit i kod njih zasad ima i radi: https://www.unicredit.ba/ba/poduzetnici ... ronkartica
Ako ne ukinu i za pravna lica kao što su ukinuli i za fizička. U tom slučaju naravno mijenjam banku.
-
Saka
#3790 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ukinuli su VISA kartice za fizicka lica. To sam i rekao.EliasVeskot wrote:Hvala. Nisu oni ukinuli za fizicka nego sad daju te mastercard bezkontaktne kartice koje ne mogu se vezati ma paypal, ipak me cudi RF jer njihova visa electron uredno radi na paypalu. A kako uopce gledaju na te prilive sredstva knjigovodje? I pretpostavljam da je merchant account na paypalu. Sorry sto peglam, ali pokusavam to skontati da bih objasnila knjigovodjiSaka wrote:Da. Ne veže se PayPal u BiH za račun već za VISA karticu. A VISA je onda vezana sa računom.EliasVeskot wrote:Da li je neko uspio da veze paypal.za poslovni racun? Kako je uopce rijesena ta naplata i da li neko radi tako?
RF ima VISA za fizicka ali nema za pravna. Za pravna daju samo VISA kreditnu, nevezanu za racun. To je retardirana banka koja smatra da biznis treba da rade fizicka lica na crno dok pravna ne trebaju da rade sa Visom ni PayPalom vec preko njihovog platnog prometa i e-Pay usluge koja ima ukupno 10 korisnika.
Na PayPalu je business account, ne merchant. Merchant je nesto drugo, PayPal to ne nudi.
Gleda se kao i svaki drugi priliv. Fakturises kupcu, izdajes fiskalni, PayPal-ov fee stavlja na trosak na osnovu ugovora s PayPalom.
- SanskiBiser
#3791 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znaci da sumiramo pa ko zna i za druge banke neka doda na listu:
Banke koje izdaju Visa debitne koje se mogu koristiti za povlacenje novca sa PayPal su:
1. Intesa
2. RF
3. Sberbank BH
4. BBI
5. Hypo Alpe Adria
6. Sparkasse
?
...
NLB nudi samo MasterCard debitne kao i UniCredit.
Banke koje izdaju Visa debitne koje se mogu koristiti za povlacenje novca sa PayPal su:
1. Intesa
2. RF
3. Sberbank BH
4. BBI
5. Hypo Alpe Adria
6. Sparkasse
?
...
- MJAU - da
#3792 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kako se kod tebe završi ova aktivacija? Fercera li?undefined007 wrote:Eh ovako, izvadio sam debitnu Master Card, uplatio preko bankomata cenera na račun. Napravio sam maloprije paypal ali trazi mi ovo
Šta dalje trebam?
- hekaton
#3793 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam pitanje veznao za primanje novca preko PayPal-a. Imam otvoren racun na paypal-u vise od godinu dana, povezan je sa VISA Electron karticom iz RF banke, racun je 100 % verfikovan, i uredno sam izvrsavao placanja sa tim racunom.
Sad bi trebao da primim novac pa me zanimaju sljedeće stvari:
1. Šta od podataka treba da pošaljem drugoj strani kako bi mi uplatili novac na paypal, da li je dovoljan samo email koji je povezan sa paypal računom ?
2. Vidio sam da se pominje ovaj link za povlacenje novca, sa starim interfejsom, https://www.paypal.com/wdfunds, zanima me da li je moguće povući novac bez da plaćam ovih $5.00 USD, naime da sačekam da mi oni regularno prebace novac na moju karticu koja je povezana sa mojim računom?
Hvala svima za odgovore
EDIT: Kako mogu znati da je izršena uplata i da sam primio novac, da li cu dobiti obavijest na mail ili ?
Sad bi trebao da primim novac pa me zanimaju sljedeće stvari:
1. Šta od podataka treba da pošaljem drugoj strani kako bi mi uplatili novac na paypal, da li je dovoljan samo email koji je povezan sa paypal računom ?
2. Vidio sam da se pominje ovaj link za povlacenje novca, sa starim interfejsom, https://www.paypal.com/wdfunds, zanima me da li je moguće povući novac bez da plaćam ovih $5.00 USD, naime da sačekam da mi oni regularno prebace novac na moju karticu koja je povezana sa mojim računom?
Hvala svima za odgovore
EDIT: Kako mogu znati da je izršena uplata i da sam primio novac, da li cu dobiti obavijest na mail ili ?
-
maida95
#3794 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja imam NLB VisuSanskiBiser wrote:Znaci da sumiramo pa ko zna i za druge banke neka doda na listu:
1. Intesa
2. RF
3. Sberbank BH
4. BBI
5. Hypo Alpe Adria
6. Sparkasse
?
...
-
maida95
#3795 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A znam ja to, samo spominjem da NLB izdaje Visu
Do sad nikakvih problema sa paypalom nisam imala.
- SanskiBiser
#3796 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Na NLB sajtu se nude Mastercard Debitne a za one sa Visa povlacenje novca, da nije i kod njih prelazak se desio na Mastercard?maida95 wrote:A znam ja to, samo spominjem da NLB izdaje Visu![]()
http://www.nlb.ba/stanovnistvo/ponuda/n ... oslovanje/
-
maida95
#3797 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja na ovom sajtu vidim i Visa ponudu..
Ne razumijem šta je nejasno
- SanskiBiser
#3799 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ja vidim forsiranje Mastercard debitne, nigdje se ne nudi Visa debitna, ako malo bolje procitas na linku...maida95 wrote:Ja na ovom sajtu vidim i Visa ponudu..
druga stvar je ako na zahtjev klijenta izdaju i Visa....
-
maida95