Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- ODB
#2976 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja sa tim nemam problema ali nisam iz BiH pa možda to ima neke veze 
- cudnabiljka
#2977 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da. kao i u svemu, ključno je što smo iz bih.
"This policy applies to users in the following countries: Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Dominica, Egypt, Fiji, French Polynesia, Grenada, Lesotho, Malawi, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos.
All payments that you receive are subject to a 30-day hold period."
"PayPal, in its sole discretion, may determine that you are no longer subject to an initial 30 day hold period. In such an event, payments you receive into your PayPal account will appear in your available balance soon after you receive the payment. PayPal will base its decision to remove the 30 day hold period on a number of factors including but not limited to the following: the length of time you have been a PayPal customer, the type of goods or services that you sell, and the number of customer complaints that you receive."
https://www.paypal.com/bb/webapps/mpp/ua/recpymt-full
"This policy applies to users in the following countries: Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Dominica, Egypt, Fiji, French Polynesia, Grenada, Lesotho, Malawi, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos.
All payments that you receive are subject to a 30-day hold period."
"PayPal, in its sole discretion, may determine that you are no longer subject to an initial 30 day hold period. In such an event, payments you receive into your PayPal account will appear in your available balance soon after you receive the payment. PayPal will base its decision to remove the 30 day hold period on a number of factors including but not limited to the following: the length of time you have been a PayPal customer, the type of goods or services that you sell, and the number of customer complaints that you receive."
https://www.paypal.com/bb/webapps/mpp/ua/recpymt-full
-
OffTheWall
#2978 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pikam li se ja ako sam iz Hercegovine?cudnabiljka wrote:hoćeš. i to ne samo pri prvoj uplati. imam paypal skoro dvije godine, pending mi je i dalje 30 dana za svaku uplatu koja mi stigne.ciklamaboja wrote:Kolko se mora cekati da pređe u active balance da mogu povuci na karticu? Nemojte mi reci da cu radi 100$ morati cekati mjesec + onih 5-7 dana za povlacenje na karticu...:O
legenda kaže da postoji to nešto što se zove dobijanje statusa "successful selling history", ma šta god da to značilo jer u helpu nije definirano ničim konkretnim, i dosta je proizvoljna kategorija.
iz bosne ne poznajem nikoga ko je dobio taj status.
ako vas ovdje takvih ima, recite pliz kako ste se riješili pendinga? hvala <3
sorry, ali to nije to. uvijek šaljem money request for services, svaki put imam pending.rangoj wrote:Pending je ukinut u SVIM državama Balkana kod prodaje usluga (znaci samo usluga), piše lijepo u novim pravilima, čini mi se od 30 oktobra, kao i da je provozija sada 2%,
Ako hoćete da izbjegnete Pending onda nemojte slati klasicni Invoice, već idite na Request Money, zatim označite Services (a ne Goods) i zatražite pare na ovaj način, i to je to!
Google Hammerhead
Successful selling history nama ne igra nikakvu ulogu jer skoro nitko ne trguje preko Ebaya (tj.prodaje).
Ovaj limit se rijetko, skoro nikako, skida ljudima iz shebanih zemalja kao naša, jer uvijek postoji šansa da ćeš nešto "prodati" na Ebayu, kupac će pare uplatiti a ti ih odmah skinuti i ne poslati artikal.Ja PP koristim već 4 godine i imao sam jako puno transakcija (ne vezanih za Ebay) te su mi na moj zahtjev skinuli ovo ograničenje (dali će vama, to neznam).
Druga opcija je da tražite pošiljatelja da nakon što pošalje lovu, ode u detalje transakcije i klikne na "Confirm Receipt", nakon toga će iz pending balancea odmah prijeći u available
- cudnabiljka
#2979 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
divno. može malo detalja o tom zahtjevu? mailom? komu' i nakon koliko (okvirno) uspješnih transakcija? (govorimo li o dvocifrenim ili trocifrenim brojevimaOffTheWall wrote: Ja PP koristim već 4 godine i imao sam jako puno transakcija (ne vezanih za Ebay) te su mi na moj zahtjev skinuli ovo ograničenje (dali će vama, to neznam).
Druga opcija je da tražite pošiljatelja da nakon što pošalje lovu, ode u detalje transakcije i klikne na "Confirm Receipt", nakon toga će iz pending balancea odmah prijeći u available
druga opcija; poslodavci ti se često neće zezat s tim, posebno ako freelanceaš i radiš samo jedan projekt za njih.
npr. jednom sam dobila odgovor da "ta opcija postoji samo kad plaćamo po invoiceu a ne po money requestu".
jesu li me slagali ili je to istina
hvala <3
-
ciklamaboja
#2980 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
offthewall
kliknuo je prijatelj to u detaljima transakcije ali idalje mi stoji u pending
Mora li se još sačekat ?
ovo je prijatelju izbacilo na njegovom pay palu ak je klikno "Confirm receipt"

edit evo gaaaaa! HVALA DRZUEEEEEEEEEE
kliknuo je prijatelj to u detaljima transakcije ali idalje mi stoji u pending
Mora li se još sačekat ?
ovo je prijatelju izbacilo na njegovom pay palu ak je klikno "Confirm receipt"
i onaj zuti uzvicnik na pocetku je bioConfirm receipt: Within the expected arrival date, please confirm if you have received the purchased merchandise. We are here to help if you have any problems with your purchase.
edit evo gaaaaa! HVALA DRZUEEEEEEEEEE
-
golff
#2981 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li zna neko moze li se mijenjati e-mail na paypal-u i ebay-u tj. umjesto postojeceg sa kojim sam registrovan na paypal-u i ebay-u da stavim drugi e-mail da bude primarni?
- drndalo
#2982 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Trebalo bi da moze...
-
kazo
#2983 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Narucio sam mobitel i platio sam osiguranje, da ce mi vratiti pare ako zavrsi na carini i sad ne zele da mi vrate cijeli iznos kontaktiro sm paypal i kazu mi da idem Dispute a Transaction, eh sad imaju dvije opcije 1.Item dispute i 2.Unauthorized transaction. Sta izabrati od ovo dvoje ?
-
sole2mio
#2984 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam jedno pitanjce 
Koristim paypal odavno, a sad mi je nesto zapelo pa mi treba jos jedan paypal acc.
Znam da se prije nije moglo pirmati novac na neverifikovan nalog, da li su sad u skorije vrijeme to sta promijenili ?
Znaci da li ne verifikovan akaunt moze primati i taj novac koji primi slat na drugi akaunt ?
Koristim paypal odavno, a sad mi je nesto zapelo pa mi treba jos jedan paypal acc.
Znam da se prije nije moglo pirmati novac na neverifikovan nalog, da li su sad u skorije vrijeme to sta promijenili ?
Znaci da li ne verifikovan akaunt moze primati i taj novac koji primi slat na drugi akaunt ?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2985 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne moze, nije moglo prošli mjesec, 99,9% je sigurno da ni sad ne možesole2mio wrote:Imam jedno pitanjce
- Mantis
#2986 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imao sam Raiffeisen VISA Electron karticu, normalno je koristio za kupovinu preko interneta, pay pal i to, kad je ta kartica istekla reizdata mi je nova i sad ne mogu sa njom da kupujem preko interneta, pay pal je ne prihvaća, zna li neko šta može biti problem? 
- dinooh
#2987 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imas li ista na kartici?Mantis wrote:Imao sam Raiffeisen VISA Electron karticu, normalno je koristio za kupovinu preko interneta, pay pal i to, kad je ta kartica istekla reizdata mi je nova i sad ne mogu sa njom da kupujem preko interneta, pay pal je ne prihvaća, zna li neko šta može biti problem?
Koliko znam samo se ona 3 broja mijenjaju, a broj kartice ostaje isti. Ja nisam imao problema nikakvih. Uzeli 1,95$ opet i radila je odmah iako je pisalo da nije verifikovana
-
Last December
#2988 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li kratko objasnjenje kako poslati i da li moze da se posalje novac sa PP na neciji bankovni racun u smislu placanja usluge. Znaci ne na njegov PP nego direktno na bank acc i kolika je naknada, nisam uspio da nadjem na sajtu. hvala
- Mantis
#2989 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo sad sam zvao, kažu nije aktivirana kartica, moram je aktivirat ili na bankomatu ili u banci.
-
Mehemed
#2990 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sa paypala direkt na račun, samo kad ponoviš to u svojoj glavi itekako je jasno da to nije moguće ni pomoću filmskih trikovaLast December wrote:Moze li kratko objasnjenje kako poslati i da li moze da se posalje novac sa PP na neciji bankovni racun u smislu placanja usluge. Znaci ne na njegov PP nego direktno na bank acc i kolika je naknada, nisam uspio da nadjem na sajtu. hvala
-
Last December
#2991 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tek sad sam skontao da jedino US bank account prihvataju, jbg...Mehemed wrote:Sa paypala direkt na račun, samo kad ponoviš to u svojoj glavi itekako je jasno da to nije moguće ni pomoću filmskih trikovaLast December wrote:Moze li kratko objasnjenje kako poslati i da li moze da se posalje novac sa PP na neciji bankovni racun u smislu placanja usluge. Znaci ne na njegov PP nego direktno na bank acc i kolika je naknada, nisam uspio da nadjem na sajtu. hvala
-
Mehemed
#2992 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ko je u U.S. moze sa U.S. računa poslati pare, a poslati direkt na nečiji račun sa paypala ne može već mora na nečiji paypal account i onda tek da on prebaci te pare na račun. Možeš poslati samo sa računa na račun, sa paypala na račun nikako.
- IcedMFEarth
#2993 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Je li se nekome ranije desilo da se automatski novac povuče na karticu u sredini mjeseca ? Nešto mi ovo sumnjivo
- dinooh
#2994 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sta ce biti sumnjivo. Refund se ne zadrzava na paypalu, direktno se vraca na karticu.IcedMFEarth wrote:
Je li se nekome ranije desilo da se automatski novac povuče na karticu u sredini mjeseca ? Nešto mi ovo sumnjivo
I preracunaj malo da vidis kurs. Dobro si prosao
Evo dokaza da kada se prima novac, da se iskljuci da banka vrsi konverziju, a kada se placa da banka vrsi konverziju
-
Hendrix
#2995 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nesto nije u dure s bankama, Intesa odbila prebacivanje novca na karticu, tako mi rece Paypal. Godinama sam prebacivao bez problema, sad nesto zezaju. Nazvao ih, nemaju pojma sta se desava kao provjerice ovo ono...i evo par dana nista.
Pare trebale pocetkom novembra biti prebacene, jos nista.
Pare trebale pocetkom novembra biti prebacene, jos nista.
- NoviSarajlija
#2996 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo da i ja se prikljucim toj vasoj skupini, hocu da kreiram na paypalu al stranica ne radi.
imam uni credit visa electron
imam uni credit visa electron
- daky585
#2997 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E ovako, imam problem. Danas sam preuzeo novu Visa Electron karticu u Raiffeisen banci i povezao je sa PayPal-om bez problema. Naravno, skinuli su 1,95$... Ali, kad sam krenuo da kupim nešto na ebay-u, pojavila se poruka: We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa xxx. This happened because it has been denied by the card issuer. Pojavila se opcija da ponovo ukucam broj kartice i sve to, uradio sam to, skinuli su jop 1,95$ ali i dalje se pojavljuje ista poruka.
Zna li neko u čemu je problem? Možda zato što sam tek danas dobio karticu ili nešto drugo?
Zna li neko u čemu je problem? Možda zato što sam tek danas dobio karticu ili nešto drugo?
- ODB
#2998 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisi pravila pročitao.daky585 wrote:E ovako, imam problem. Danas sam preuzeo novu Visa Electron karticu u Raiffeisen banci i povezao je sa PayPal-om bez problema. Naravno, skinuli su 1,95$... Ali, kad sam krenuo da kupim nešto na ebay-u, pojavila se poruka: We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa xxx. This happened because it has been denied by the card issuer. Pojavila se opcija da ponovo ukucam broj kartice i sve to, uradio sam to, skinuli su jop 1,95$ ali i dalje se pojavljuje ista poruka.
Kada ti skinu 1.95 moraš otići u banku i tražiti izvod transakcije na kojem će biti PIN kod koji kucaš na PayPal da potvrdiš vlasništvo nad karticom.Tek je onda možeš koristiti inače koja bi svrha bila skidanja 1.95$
Taj transakcija bude registrovana u banci za 2-3 dana i tada odeš i tražiš izvod.
Ako imaš SMS opciju obavještavanja o transakcijama onda ne moraš ići u banku po izvod,stiće ti SMS poruka i PIN u njoj za dan,dva ili kad stigne...
- daky585
#2999 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ok, moja greška.
Hvala.
Imam RmB aplikaciju za telefon i mogu vidjeti transakcije, ali mislim da se tu ne može vidjeti PIN.
usput, išao sam na verifikaciju kartice, opet je pisalo da će skinuti 1,95 što su uradili a onda se pojavila poruka "The card verification system used by PayPal is currently unavailable."
Imam RmB aplikaciju za telefon i mogu vidjeti transakcije, ali mislim da se tu ne može vidjeti PIN.
usput, išao sam na verifikaciju kartice, opet je pisalo da će skinuti 1,95 što su uradili a onda se pojavila poruka "The card verification system used by PayPal is currently unavailable."
- ODB
#3000 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ma dovoljno je što si već 2 puta to uradio,treba vremena dok se ta transackija ostvari,2-3 dana pa onda provjeri izvodedaky585 wrote:ok, moja greška.![]()
Hvala.