paypal help

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
tattosuki

#1 paypal help

Post by tattosuki »

Ovako imam problem sa paypal pokusavao sam nesto da kupim na ebay i sve ok dok ne dode do dijela zadnjeg gdje potvrdim kupovinu i ne moze samo mi izbaci da unesem broj kartice ,datum... onda sam pokusao da kupim nesto jeftinije od nekih 3 dolara i to je proslo bez problema onda sam ponovo pokusam nesto skuplje od prlike od nekih 30tak dolara i ne moze tako 3 strari te vrednosti i ne moze nazovem banku da vidim stanje kad mi fali na racunu 36.32 dolara i ono 3 dolara to mi je ok za 3 dolara jer je proslo sve ali za ovih 36.32 mi nije jasno odem na histori da pogledam stoji gdje sam kupio za 3 dolara ali nema za 36.32 nista kao da nikad nista nije bilo ponovo nazovem banku kazu da je istog datuma skinuto ko kad sam i kupio ovo od 3 dolara ok to znam ali kako nema nista na paypal o 36.32 dolara to me buni e sad zelim da se obratim paypal da vidim u cemu je problem ali neznam kako se to radi jel mi netko moze pomoci i objasniti kako da im se obratim po ovom pitanju
samo da mi netko ne kaze da kod kojim se provjerava kartica jel moja to sam vec prosao i ukucao kod i ok je sve sa tim to je ono za linit to sam prosao vec i ok je
sta da radim kako da ih kontaktiram na koji nacin
hvala u naprijed svima
hakazvaka

#2 Re: paypal help

Post by hakazvaka »

tattosuki wrote:Ovako imam problem sa paypal pokusavao sam nesto da kupim na ebay i sve ok dok ne dode do dijela zadnjeg gdje potvrdim kupovinu i ne moze samo mi izbaci da unesem broj kartice ,datum... onda sam pokusao da kupim nesto jeftinije od nekih 3 dolara i to je proslo bez problema onda sam ponovo pokusam nesto skuplje od prlike od nekih 30tak dolara i ne moze tako 3 strari te vrednosti i ne moze nazovem banku da vidim stanje kad mi fali na racunu 36.32 dolara i ono 3 dolara to mi je ok za 3 dolara jer je proslo sve ali za ovih 36.32 mi nije jasno odem na histori da pogledam stoji gdje sam kupio za 3 dolara ali nema za 36.32 nista kao da nikad nista nije bilo ponovo nazovem banku kazu da je istog datuma skinuto ko kad sam i kupio ovo od 3 dolara ok to znam ali kako nema nista na paypal o 36.32 dolara to me buni e sad zelim da se obratim paypal da vidim u cemu je problem ali neznam kako se to radi jel mi netko moze pomoci i objasniti kako da im se obratim po ovom pitanju
samo da mi netko ne kaze da kod kojim se provjerava kartica jel moja to sam vec prosao i ukucao kod i ok je sve sa tim to je ono za linit to sam prosao vec i ok je
hvala u naprijed svima
kao prvo, ljudi su davno izmislili interpunkcijske znakove, kunem ti se da ih je jednostavno koristiti. nevazno.

trazi izvod u banci, i vidi da li je to sto ti fali 36 maraka zbog Paypala. svaka paypal transakcija ima prefix PAYPAL, i lijepo se onda konsultuj sa paypalom ako su ti naplatili vise nego sto su trebali. ko radi, grijesi ;)
A-R-N-I

#3 Re: paypal help

Post by A-R-N-I »

a koliko je bio shipping za to od 3 dolara?
tattosuki

#4 Re: paypal help

Post by tattosuki »

A-R-N-I wrote:a koliko je bio shipping za to od 3 dolara?
free
tattosuki

#5 Re: paypal help

Post by tattosuki »

hakazvaka wrote:
tattosuki wrote:Ovako imam problem sa paypal pokusavao sam nesto da kupim na ebay i sve ok dok ne dode do dijela zadnjeg gdje potvrdim kupovinu i ne moze samo mi izbaci da unesem broj kartice ,datum... onda sam pokusao da kupim nesto jeftinije od nekih 3 dolara i to je proslo bez problema onda sam ponovo pokusam nesto skuplje od prlike od nekih 30tak dolara i ne moze tako 3 strari te vrednosti i ne moze nazovem banku da vidim stanje kad mi fali na racunu 36.32 dolara i ono 3 dolara to mi je ok za 3 dolara jer je proslo sve ali za ovih 36.32 mi nije jasno odem na histori da pogledam stoji gdje sam kupio za 3 dolara ali nema za 36.32 nista kao da nikad nista nije bilo ponovo nazovem banku kazu da je istog datuma skinuto ko kad sam i kupio ovo od 3 dolara ok to znam ali kako nema nista na paypal o 36.32 dolara to me buni e sad zelim da se obratim paypal da vidim u cemu je problem ali neznam kako se to radi jel mi netko moze pomoci i objasniti kako da im se obratim po ovom pitanju
hvala u naprijed svima
kao prvo, ljudi su davno izmislili interpunkcijske znakove, kunem ti se da ih je jednostavno koristiti. nevazno.

trazi izvod u banci, i vidi da li je to sto ti fali 36 maraka zbog Paypala. svaka paypal transakcija ima prefix PAYPAL, i lijepo se onda konsultuj sa paypalom ako su ti naplatili vise nego sto su trebali. ko radi, grijesi ;)
ma jok ba nije to to sto ti mislis bolje procitaj zvao sam banku i rekli skino pay pal reci mi kako da kontaktiram pay pal na sta ide to me zanima
exliberal

#6 Re: paypal help

Post by exliberal »

tattosuki wrote:
hakazvaka wrote:
hvala u naprijed svima

ma jok ba nije to to sto ti mislis bolje procitaj zvao sam banku i rekli skino pay pal reci mi kako da kontaktiram pay pal na sta ide to me zanima
Loguj se na svoj account i imas opciju contact us. Fino napisi sta je problem i oni ce ti javit. Par puta sam ih kontaktirao jer mi roba nije bila poslata i odmah su stopirali prenos.
Destinationx

#7 Re: paypal help

Post by Destinationx »

Paypal je cisti shit vjeruj mi, pokusaj to rjesiti (mislim da ce to biti tesko) a nakon toga zatvaraj account sto prije....ako ti dozvole....a i dalje zadrzavaju pravo da ukoliko se pojave neki "problemi" to naplate sa tvoje kartice !! Oprez s njima!
adely

#8 Re: paypal help

Post by adely »

Želim da kupujem neke stvari preko paypal-a. Da li je istina stvarno da će mi vratiti novac u slučaju da mi ta stvar koju sam kupila ne stigne ili ako mi je ne pošalje? Koliko je to sigurno?
Da li se odmah skida novac sa kartice čim platim nesto preko paypala?
exliberal

#9 Re: paypal help

Post by exliberal »

adely wrote:Želim da kupujem neke stvari preko paypal-a. Da li je istina stvarno da će mi vratiti novac u slučaju da mi ta stvar koju sam kupila ne stigne ili ako mi je ne pošalje? Koliko je to sigurno?
Da li se odmah skida novac sa kartice čim platim nesto preko paypala?
Imas dvije opcije da se rijesi konflikt ako roba nedodje. Jedan je da ako si kupio-la preko E bay odes na njihovu dispute console i logujes prigovor. Druga opcija je da odes na Pay pal i tamo log complain, navedes razlog zbog cega trazis povrat ili stopiranje.Jako su expeditivni javit ce ti se u roku od max 48 sati.
Ja koristim i e-bay i pay pal i nikad nisam imao problema. Desilo mi se da sam izvrsio duplu transakciju za neke koncert karte i fino posaljem e mail pay pall da stopiraju transfer dok nedobiju odgovor od mene i cure sto je prodavala...kad su dobili potvrdu vratili mi visak para.
Sto se tice skidanja sa racuna. Naravno da ce da ti skinu sa kartice odmah...nekontam sta je prethodni komentar mislio kad je rekao da je sranje..nece valjda cekat da ti dobijes sta si trazio pa da se onda sjetis da platis.
Meni pay pall skida sa direktnog racuna. Kreditna kartica sluzi samo kao alternativni nacin placanja.
adely

#10 Re: paypal help

Post by adely »

Citala sam na internetu da se u BiH moze samo placati sa paypal-a ali ne i naplacivati, znaci ne mogz da primim novac. Jel to tacno? Ako mi naprimjer neko vrati novac na paypal onda ga necu moci podici, jel?
Drvosjeca iz Dejcica

#11 Re: paypal help

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Destinationx wrote:Paypal je cisti shit vjeruj mi, pokusaj to rjesiti (mislim da ce to biti tesko) a nakon toga zatvaraj account sto prije....ako ti dozvole....a i dalje zadrzavaju pravo da ukoliko se pojave neki "problemi" to naplate sa tvoje kartice !! Oprez s njima!
Daj molim te ne pricaj svasta, ja i masa drugih ljudi godinama koriste PayPal bez problema i sve radi k'o sat. Ako imas negativno iskustvo sa PayPal-om iznesi konkretno sta, gdje i kako.
exliberal

#12 Re: paypal help

Post by exliberal »

adely wrote:Citala sam na internetu da se u BiH moze samo placati sa paypal-a ali ne i naplacivati, znaci ne mogz da primim novac. Jel to tacno? Ako mi naprimjer neko vrati novac na paypal onda ga necu moci podici, jel?
To provjeri sa njima. Ako zelis da imas opciju full transfer onda im moras dati cijeli bankovni racun .
Oni da bi potvrdili da je racun korektan izvrse dva depozita i to je nesto kao .27 i .51 cent ( ali ti nekazu iznos) i onda ti posalju e mail i traze da im potvrdis prijem tako sto ces da kazes koliki je depozit dio. Poslije toga imas opciju da se salje i prima novac.
Locked