PayPal - Bosna otvorena diskusija i aktuelni problemi

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
toure123

#1 PayPal - Bosna otvorena diskusija i aktuelni problemi

Post by toure123 »

Pozz svima,

ne znam za vas, ali mene jako iritira cinjenica da u BiH i dan danas ne mozemo koristit PayPal balans za placanje putem interneta. Pored toga svaki mjesec smo primorani da automatski prebacujemo novac na ove nase lokalne banke, cime nas one jos vise deru kojekakvim provizijama, konverzijama novca i kakvim jos sve ne skrivenim troskovima.

Mene konkretno zanima zna li neko razlog zasto i iz kojeg razloga mi iz BiH nismo u mogucnosti koristit PayPal balans i zasto smo svaki mjesec primorani da gubimo novac na raznim konverzijama koje nam nase lokalne banke namecu ?!

Da vam samo dam primjer:

Image

Ako pogledate spisak zemalja koje imaju automatic transfer agreement sa paypalom, odmah vam postaje jasno u kakav rang zemalja se mi svrstavamo (tuzno da tuznije ne moze da bude !!!)

Jel ovdje problem u nekim zakonskim regulativama/setu zakona koje nasi politicari jos uvijek nisu usvojili pa smo iz tog razloga u k**** kao sto i jesmo ?

Ne bi lose bilo da neko o ovome konacno pocne pricati i da neko istrazi kakve su mogucnosti da se ovo promjeni u skorijoj buducnosti, jer ovo je cista pljacka sto nam rade !!!

P.S. Otvorio sam posebno temu jer smatram da ima potrebe da se o ovome iznova govori, a ona tamo druga tema vec ima poprilican broj stranica pa bi ovo vjerovatno brzo palo u zaborav...
mayab

#2 Re: PayPal - Bosna otvorena diskusija i aktuelni problemi

Post by mayab »

Mozda to ima veze sa onom pricom o sivoj listi "manivala", na kojoj je valjda BiH :?: , jer "naši" političari nisu usvojili zakone o pranju novca i sprecavanju financiranja terorizma....
Mislim, nisam siguran , dokle je BiH po tom pitanju, ali meni se cini da šupci političari to nikada u potpunosti nisu riješili, neka me ispravi ko je bolje obavješten :run:
Post Reply